Фан Клуб: Челзи

C

confusion

Гостин
FzzVv26XwAIS8KR.jpg

Нереално е колку ефективно лето и „рестарт“ имавме. Да не се лажеме, освен за Канте, за ниту еден друг нема да трепнам, апсолутно заслужено. И тоа што освоивме ЛШ со Тухел е само ради него лично пошто ги натера тие месеци да гинат еден за друг и игравме страшно дисциплиниран фудбал.
Со години чекаме да играат констатно, со години ги чекаме да се бориме за титула, еден куп прецененковци, со ниту еден не ни се повтори Кристенсен и Рудигер, плус потегот со Кулибали каде одма увидоа грешка, многу, многу напредок за новава управа, се гледа дека учат од грешките и се бескомпромисни.
Се надевам лекцииве со Маунт и Лукаку сега ќе им бидат ѕвезда водилка за у будуќе, ниту еден играч не е поголем од клубот.

Член од
9 декември 2010
Мислења
592
Поени од реакции
318
Okolu Maunt od ona sto se pisuva mi izgleda kako golem disrespect od klubot kon nego dogovor, plata, bonusi, uloga vo timot etc
Dobro e sto ovie ligusive se tegaveja 2-3 dena i ne odovlekuvaa so transferot
Da videme sea dali ke se cenkaat za Kajsedo so Brajton
Prasanje koe me maci
Cilvel, Flopot i Hal trojca levi bekovi bez Liga na Sampioni...
Ne veruvam deka klovnot ke si ja priznae greskata i ke dozvole da go sitnat negoviot flop

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.751
Поени од реакции
52.712
Okolu Maunt od ona sto se pisuva mi izgleda kako golem disrespect od klubot kon nego dogovor, plata, bonusi, uloga vo timot etc
Dobro e sto ovie ligusive se tegaveja 2-3 dena i ne odovlekuvaa so transferot
Da videme sea dali ke se cenkaat za Kajsedo so Brajton
Prasanje koe me maci
Cilvel, Flopot i Hal trojca levi bekovi bez Liga na Sampioni...
Ne veruvam deka klovnot ke si ja priznae greskata i ke dozvole da go sitnat negoviot flop
Да, затоа еве Потер уште е на клупа, и Кулибали ќе остане до 40 години, уште два договори ќе му дадат. Ептен за инает збориш :D

Иначе нема кој да игра во средина, па нема да ме чуди Хал да се врати на природната позиција.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260

20230622_081812.jpg

...to play for Man United.

Какви пацери англиски. :pos:

Си знаете од претходно, ама некој е легенда/икона, само по завршувањето на кариерата. Од таа дистанца, или ептен при крај, со некаков багаж позади себе.
Пропа челс

Еве му ја платата од Џејмс, патем:

Треба да веруваме дека Челзи е виновен, океј.

Одлична сума извадена и повеќе од тоа. Неверојатна чистка, јас сум импресиониран првпат.

Последно уредено:
Член од
16 јули 2010
Мислења
3.057
Поени од реакции
2.004
Никој со сигурност не може да знае што точно се случувало помеѓу Маунт и Челзи.
Хипотетички ете да кажеме дека изворите што Вујко ги постави се точни разлика е 50к неделно не е некоја драстична разлика.
Нека се и 5 мил а не се за играч што е на почеток на кариера дете на Челзи не треба да му се проблем.
Дека има кривица од клубот има меѓутоа ако сакаше Маунт да најде решение и да го носи дресот ќе најдеше.
Еве ти го пример Тоти или Џерард какви подобри договори имале на понуда па одбиле за сметка на дресот на клубот од кој излегле.
Маунт го стави договорот или парите пред Челзи.
И оваа сезона беше далеку од оние претходните во форма, а требаше да иступи како лидер и да проба да ги окрене работите ама ништо од тоа.
55 мил е добра зделка во овој момент.

Хаверц имаше и лоши и добри моменти во Челзи. Со оглед на формата оваа сезона е супер зделка.

До сега добра работа направи управата за неверување мислам дека има уште потенциал за 50+ мил заработа до крај на летото.

C

confusion

Гостин
За рестартов да биде добар, сега ќе треба да видиме, како ќе се појачаме. Повеќе од јасно е дека после Угарте, со Каиседо не смеат да кикснат, мора по секоја цена да го донесат. Заедно со Каиседо по мене ќе ни треба уште еден дефанзивно настроен во средина, може Лавиа/Алварез таков тип на играч, за Лавиа не ми се свиѓа што многу клубови се во игра и Сотон бара нереално висока сума за генерално недокажан и млад играч ама тоа е што е.
Хал нека си се врати во средина, Галагер после се изгледа ќе остане така да и он ќе биде тука, Енцо, Каиседо, Галагер, Хал, Лавиа и еден од Сантос/Касадеи ако остане мислам дека е сосема доволно пошто ќе играме само еднаш неделно. Доколку не успеат да донесат некој од Лавиа/Алварез или таков сличен, би идел со Чалоба/Ампаду да пополнат дупки и да играат кога ќе треба, сеа колку Чалоба ќе може да игра во средина не знам ама се надевам дека ќе може, цела сезона во Франција на позајмица играл како ДМ.
После тоа многу не би чепкал, за голман пари не би фрлал, посебно не за оној потенцијален проблем Онана, никако.
Напаѓач ако може да се направи некоја комбинација за озбилен играч, доста од проспекти. Директна замена за Маунт/Хаверц, не знам дали ќе ни треба, можда, такви играчи има со лопата да ги ринеш така да не се замарам, кој и да е.

C

confusion

Гостин
Тоа го гледаме и на терен и општо, потпиша нов договор без проблем во најлоша сезона во историја на клубот со триста турбуленции. Тука под радар е и Чилвел кој исто без никаков проблем си го продолжи договорот, додека други бришеа твитер профили, се правеа мали лиглиња.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.051
Поени од реакции
13.331
Ај уште Лакака да одјебе.

Мене повеќе мака за Каи ми е него за Маунт. Маунт освен првата сезона со Лампард, пропадна бе дечки. Криминално е тоа што бараше.

Џејмс е класа бе, еден левел над Маунт.

Јесте може во иднина ќе покаже тоа што може, ама за тоа прикажаното мало сутра 250к би му дал.
Среќно во секој случај. Али добар плеј направи, пропар Челс, кур се тресе. Шљајм.

Член од
26 август 2008
Мислења
742
Поени од реакции
541

Прегледај го приврзокот 383002

...to play for Man United.

Какви пацери англиски. :pos:

Си знаете од претходно, ама некој е легенда/икона, само по завршувањето на кариерата. Од таа дистанца, или ептен при крај, со некаков багаж позади себе.
Пропа челс

Еве му ја платата од Џејмс, патем:

Треба да веруваме дека Челзи е виновен, океј.

Одлична сума извадена и повеќе од тоа. Неверојатна чистка, јас сум импресиониран првпат.
Бро од 200 до 250 до 300 не е мала разлика. 50/100к евра е неделно.

Значи пак, Chelsea's highest offer was 200k, си пише убаво.

Ок, од друга страна можеше да остане, да не излезе копиљ за 30% плата, ама у јунајтед ќе му е многу поголема, така да лош филм.

Па и Челзи можеа да му понудат исто како Џејмс, што ги кошташе?

И двете страни се за ќотек ама тоа е.

Сепак сум навивач на Челзи, не сум на Маунт, и ќе кажам: Нека е уште полош во Јунајтед и се надевам дека за 2-3 години ќе го дадат во Дерби на позајмица (ама реалноста е дека нема да е). Препотентен англиски сељак!!! Дно :D

Friendship with Mount ended, James is my best friend now!!!

Чим Маунт си оди, ќе го гледаме Галагер прв состав, така ми стои. Ај, да се надеваме дека Покетино знае што прави со играчите и не оставил на клубот да си игра фантази менаџер.

Член од
9 декември 2010
Мислења
592
Поени од реакции
318
Да, затоа еве Потер уште е на клупа, и Кулибали ќе остане до 40 години, уште два договори ќе му дадат. Ептен за инает збориш :D

Иначе нема кој да игра во средина, па нема да ме чуди Хал да се врати на природната позиција.
Tell me something, who was giving CPR to Potter, before they fired him? Little help it wasnt Eghbali....

Music to my fuking ears. Habibi Saudi is calling you, pick up u phone.

Screenshot_214.png

Ova ti lici na Chelsea nivo mozes slobodno da proveris stats za Hall i Chilvel, za defanziva da ne zboruvame.
Sistemski igrac, puka pod pritisok, go navlekoa kako mamun poso e klovn, mu izvadoa demek bil cel na ograbuvaci
pa i Sterling bese na Svetskoto pa se vrati i odigra bese so timot
Flop si e flop samo izgovori

Inaku vo sredinata ne veruvam deka ke ostant samo na Galager, Enzo, Hall?? potencijano Kajsedo najverojatno ke treba uste eden ako igra luzerov 4-2-3-1 ili 4-3-3

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Фиксацијата кон Кукуреља е некоректна, со оглед на околностите особено. Не е тој виновен што некој платил толку за него.

Се надевам дека ќе остане во Челзи. Хол е играч од средина, фантазиите со Матсен не сакам да ги коментирам. Чилвел и Кукуреља на лев бек идна сезона и тоа е тоа.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.057
Поени од реакции
2.004
Има голем потенциал Хал за лев бек по начинот и стил на игра не е за средина.
Гилмур беше сушер за средина незнам зошто Челзи се откажа толку лесно од него.

Многу лоша сезона имаше Кукуреља за да би кажал да остане. Кога ќе ми текне само какви само центаршути испраќаше или испади во одбрана, нема околности што би ги оправдале такви ситуации.

За средина многу зависи што формација ќе игра Покетино.
Али секако дм мора да се купи ама 80+ за Каиседо превише е.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.406
Поени од реакции
85.355
Што очекуваме во новава сезона?
Знам, рано е, ама еве, може полека да се разговара за ова со оглед на тоа што и официјално започна мандатот на Покетино.

Вака на хартија како штого гледам тимов, ама пред се и како што ги гледам останативе екипи...

Некако мислам дека местото на табелата ќе ни зависи од другите екипи.

Сити.. едноставно не гледам сценарио каде ние би биле пред сити.
Арсенал - Ако продолжат со добри игри и успеат да менаџираат ЛШ и лига, би требало ваљда пред нас да завршат ипак се освен сигурен топ 4 би било катастрофа за нив.
Јунајтед - Мистерија како тим, кој знае што сезона ќе имаат. Од Тен Хаг сигурно би се очекувале сега некакви резултати, па аналогно на тоа и ако не се Топ4 (или не освојат ЛЕ) би се сметало за катастрофа и кај нив ваљда.
Ливерпул - Уште една мистерија. Само на лига ќе се концентрираат, ама пак и почнува нова ера кај нив, не би се изненадил некако да започнат мини-ребилд, можеби за нив пласман надвор од топ 4 и не би било најголема катастрофа... ама сепак, не дека ќе биде најголем шок ако Клоп скоцка нешто и не заврши пред нас..
Тотенхем - Исто ко Пул, горе доле. Ваљда можеме пред нив годинава бе...
Њукасл - И со нив ќе биде мистерија. Маестрална сезона имаа лани, сигурно и годинава ќе пробаат борба за топ 4, ама балансирање со ЛШ ќе биде проблем ваљда за нив.

А тука секако се и екипи ко Астон Вила, Брајтон и слични кои сигурно ќе бидат тежок орев.

Вака, освен Сити, сите други екипи не би ме изненадило да бидат топло-ладно, па затоа и не знам што би било реално очекување.
Би било катастрофа да не бидеме топ 4? топ5? топ6? Што е целта за првава сезона на Покетино??

Еве вака, у последниве 5 години, колку поени биле потребни за :

4то место:

2018/19: 71 поен
2019/20: 66 поени
2020/21: 67 поени
2021/22: 71 поен
2022/23: 71 поен

5то место:

2018/19: 70 поени
2019/20: 62 поени
2020/21: 66 поени
2021/22: 69 поени
2022/23: 67 поени

Некако мислам годинава може да е слична на 2019/20, па четврто пласираниот да има околу 65/66 поени.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260

Колку само несреќно назначување беше Потер.

Kajgana Shop

На врв Bottom