Фан Клуб: Челзи

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.080
Поени од реакции
13.379
Аууу каков старт.

C

confusion

Гостин
Мадуеке игра многу добро, право крило, одма напаѓа, дрибла, гура напред, многу ми се свиѓа колку е директен. Со Мудрик имаме две солидни крила, само замислете сега да го нема магарево Хаверц кој е само лево сметало во средина и да имаме вистински напаѓач? Уф.
Кепа не знам што кур правеше толку напред од линија, голов идев 50% на негова кривица, 50% е на мизернава одбрана, Силва игра катастрофално неколку утакмици последни, не знам дали со паметот е веќе во Бразил ама така ми изгледа.

Член од
26 август 2008
Мислења
742
Поени од реакции
541
Опстанок обезбеден.
Наредната сезона е наша...

Мадуеке игра многу добро, право крило, одма напаѓа, дрибла, гура напред, многу ми се свиѓа колку е директен. Со Мудрик имаме две солидни крила, само замислете сега да го нема магарево Хаверц кој е само лево сметало во средина и да имаме вистински напаѓач? Уф.
Кепа не знам што кур правеше толку напред од линија, голов идев 50% на негова кривица, 50% е на мизернава одбрана, Силва игра катастрофално неколку утакмици последни, не знам дали со паметот е веќе во Бразил ама така ми изгледа.
Тоа и јас го забележав. Не е дека игра лошо туку не комуницираат во одбрана или играат на инат еден на друг.
Им се дере Силва, пробува да ги мотивира ама изгледа има нешто што не го гледаме ние.
Не покажаа ама му се раздра на Азпи и овој само го гледа и си продужи како ништо да не е.

Дали ќе се гледаат хајлајтс на рипит цел ден од натпреварот што ни донесе опстанок во лигата????
Па нормално :D :D :D :D :D

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260

Неделава би требало да дознаеме кој ќе биде тренер на Челзи. Веројатно Покетино. И како што одминува време и како што го ставам на рентген тимов, сфаќам дека е рационална и добра опција. Ќе покаже времето дали е така.

Околу мечот со Борнмут, сериозно, Мадуеке треба да одигра до крај. Не ми е јасно зошто отепани фудбалери пред излезни врати го заземаа неговото место. Навистина.
Млад е, ако ја подобри завршницата и ако остане здрав, би имале сериозно десно крило. Викендов само од него доаѓаше опасноста.
Енцо пријателот, 10 или 11 успешни долги топки. Кога ќе добиеме класичен DM (се надевам Рајс), тек тогаш ќе го гледаме во вистинско светло. Во овој хаос повторно наоѓа начин да го испорача своето.

А да, Бадиашиле. Убедливо најдобриот играч на Челзи од јануари, секој меч без грешка. Генијалецот Лампард го замрзна (како Рудигер онојпат). Зошто? Човекот е подобар од сите во дефанзивна линија (да и од Силва и од Фофана). Со каква леснотија игра, додава, без паники, без да се тресеме сите кога ќе добие топка. Има само 21 година, наликува дека новиот тим на спортски директори погоди со него. Мое мислење е дека погодивме со сите зимски трансфери, долгорочно.

Последно уредено:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.756
Поени од реакции
52.718
А да, Бадиашиле. Убедливо најдобриот играч на Челзи од јануари, секој меч без грешка. Генијалецот Лампард го замрзна (како Рудигер онојпат). Зошто? Човекот е подобар од сите во дефанзивна линија (да и од Силва и од Фофана). Со каква леснотија игра, додава, без паники, без да се тресеме сите кога ќе добие топка. Има само 21 година, наликува дека новиот тим на спортски директори погоди со него. Мое мислење е дека погодивме со сите зимски трансфери, долгорочно.
Не би го кривел само Лампард за тоа, и Потер претходно престана да го игра за да пробува да го спрема тимот за ЛШ. Е после Дортмунд зошто не го врати во лига, несфатливо е. Лампард дојде одма пред ЛШ каде секако не можеше да рачуна на него и тек сега добива шанса. Од сегашна перспектива подобро ќе беше може он да се регистрира наместо Феликс/Мудрик, ама тоа е. Тогаш и јас мислев дека е најлогично он и Нони да испаднат.

Како и да е, се согласувам за јануарските засилувања, и со работењето одма се виде разликата кога има стручни луѓе задолжени за тоа. Се надевам ќе продолжат така. Не знам дали уште е планот да се донесе и еден главен фудбалски директор кој претпоставувам би работел над Стјуарт и Винстенли. Ако интерно сметаат дека е доволно добра структурата, можеби подобро е да ги остават нив двајца само. Вивел ако не се лажам е повеќе донесен за долгорочно да ја води стратегијата помеѓу сите клубови кои планираат да ги купат.

За Рајс за жал мислам дека се ептен мали шансите, посебно па ако и Маунт си оди, иако не е тоа најбитен фактор. А најидеалниот играч кој може да се донесе за таа позиција е. Сеуште млад, а веќе со огромно искуство, физички доминантен, играч со лидерски квалитети. Ама иако никој не може да му гарантира ЛШ, мислам дека најбитно ќе му биде одма со новиот клуб да игра. На крај веројатно ќе заврши во Арсенал.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.080
Поени од реакции
13.379
За мене Силва е поголем мудоња од Азпи. А за капитенска лента тоа треба. Штета што е крај на кариерата. Си поеба неколку години во тоа мизерниот ПСЖ Силва али јбг пари накалапи.

Онана ги бркаат а незнам зошто не го проверат Маинан. Мене доста постабилен лик ми делува. Рајс ќе го пропуштат. Угарде е доста голем потенцијал. За шпиц незнам кој би го донеле. Мене лично ми е желба Кејн. Единствен англичанец кој константно е во врвот.

Член од
26 август 2008
Мислења
742
Поени од реакции
541
За мене Силва е поголем мудоња од Азпи. А за капитенска лента тоа треба. Штета што е крај на кариерата. Си поеба неколку години во тоа мизерниот ПСЖ Силва али јбг пари накалапи.

Онана ги бркаат а незнам зошто не го проверат Маинан. Мене доста постабилен лик ми делува. Рајс ќе го пропуштат. Угарде е доста голем потенцијал. За шпиц незнам кој би го донеле. Мене лично ми е желба Кејн. Единствен англичанец кој константно е во врвот.
Болдираното. Брачко, нема ни споредба. Азпи ни е најслаб капитен од кога гледам фудбал. Можеби е одличен во соблекувална, меѓутоа во натпревар е катастрофа. Само ќе споменам кога менаџерот Кепа одби да излезе и асистентот Сари доби 4 мозочни и неколку срцеви удари а Азпи си се ладеше на страна.
Да беше Тери на клоци ќе излезеше Кепа, немаше да дозволи таква пиздарија да се случи.
Сакав Џејмс да е нареден капитен, ама како што гледам и тој влече накај стилот на Азпи.
Последната сезона само Силва и Ензо заслужуваат да се капитени. Единствени се позитивни и ме потсеќаат на играчи од стилот на стариот добар Челзи.

C

confusion

Гостин
Денес излегоа некои информации дека спремале трампа за Феликс, во спротивен правец Кукуреља и Обамејанг. Не знам што е фиксов со Феликс, со ништо не покажа дека заслужува место во Челзи, исто како и Кукуреља и Обамејанг. Стварно не знам што добро гледаат во ваков дил наместо сите тројца да ги продадат.

Јас имам само една желба за летово, нов голман, ДМ и напаѓач.
Кобел/Раја
Рајс/Каиседо/Угарте
Осимен/Тони/Муани

Член од
26 август 2008
Мислења
742
Поени од реакции
541
Денес излегоа некои информации дека спремале трампа за Феликс, во спротивен правец Кукуреља и Обамејанг. Не знам што е фиксов со Феликс, со ништо не покажа дека заслужува место во Челзи, исто како и Кукуреља и Обамејанг. Стварно не знам што добро гледаат во ваков дил наместо сите тројца да ги продадат.

Јас имам само една желба за летово, нов голман, ДМ и напаѓач.
Кобел/Раја
Рајс/Каиседо/Угарте
Осимен/Тони/Муани
Голманите не ги знам, нема ни да коментирам. Само знам дека Раја е уште понизок и од Кепа, така да не се надевајте дека ќе смени нешто.
Од овие најреалистично да дојде е Тони. Желба на навивачите е Рајс, ама ќе имаме конкуренција од Арсенал.
Ќе биде интересно :)

C

confusion

Гостин
Не знам зошто уште го немаме потпишано Покетино, каква бламажа ќе испадне ако не го потпишат и него и отиде во Тотенхем, пак ќе работи ПРот на Боели и компанија како се повлекол самиот од преговорите.
Страшно некомпетентни излагаме со новиве газди, мизерија.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
За волја на вистината, ниту Романо, ниту Лоу се ептен релевантни, а од нив само и од некои бедни ITK акаунти добивавме информации дека договорот со Покетино е постигнат, matter of hours, days...
За лајкови, се рециклира постојано. Ќе слушнат дека преговорите се позитивни и веднаш пренесуваат дека е завршена работата. Дотолку повеќе што Покетино нема агент и сам (со помош на адвокати) преговара со клубот. И мене ми е мака да чекам, ама ајде.

Орнстајн на пример, не се истрча и во понеделникот кажа дека Челзи ќе финишира со потрагата по нов тренер оваа недела. Е сега, ќе видиме до недела дали и таа информација е точна.

C

confusion

Гостин
За волја на вистината, ниту Романо, ниту Лоу се ептен релевантни, а од нив само и од некои бедни ITK акаунти добивавме информации дека договорот со Покетино е постигнат, matter of hours, days...
За лајкови, се рециклира постојано. Ќе слушнат дека преговорите се позитивни и веднаш пренесуваат дека е завршена работата. Дотолку повеќе што Покетино нема агент и сам (со помош на адвокати) преговара со клубот. И мене ми е мака да чекам, ама ајде.

Орнстајн на пример, не се истрча и во понеделникот кажа дека Челзи ќе финишира со потрагата по нов тренер оваа недела. Е сега, ќе видиме до недела дали и таа информација е точна.
Да ама сепак не сфаќам што толку време помина кога Нагелсман ни удри корпа, Енрике самите не го одбраа.
Кој друг е моментално достапен освен Покетино што би бил Челзи калибар? Гаљардо? За него не верувам ни дека е во игра.
Стварно не ми е јасно ако се реши Покетино да се врати во Тотенхем кој би ни бил тренер, језиво.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
И да се надеваме дека ова е последниот меч на Ковачиќ во овој дрес. Ѓубре незаинтересирано.

Хол добар, Енцо добар, другото класика. Голот е комеди голд. Толку лоши два голмани не верувам дека има некој. На лето, покрај прв нов голман, треба да се доведе и втор поискусен. Овие две несреќи назад во Билбао и Рен.

Kajgana Shop

На врв Bottom