Фан Клуб: Челзи

F

fantomX

Гостин
Поентата на фантомХ е следнава, кога веќе играме бедно и мизерно, барем тогаш да се искористи ситуацијата или по она на Анчелоти, лошиот момент за да се искористат млади играчи да стекнат искуство против екипи од ваков ранк, кои ќе имаат желба да се докажуваат, а не цело време еден ист состав, едни исти првотимци кои веќе немаат желба ни за докажување ни за 3 бода, тоа е тоа и се тотално согласувам.
Не, поентата е тоа шо играме против јо-јо екипа и клуб како ВБА да се искористи за вклучување на млади играчи како двајцата леви бекој во тимот. Други млади баш и немаме, ако го изземиме суспенираниот Стариџ, па зато зборувам конкретно за ПвА и Бертран.
Само кога имаме едни па исти првотимци цело време кои и покрај тоа шо цело време играат заедно не можат да се компонираат ко шо треба, никогаш и нема да видиме млади играчи на терен. Кога тоа го немаше против јо-јо тимот во Англија, нема да го има против никој друг.
--- надополнето: Aug 23, 2011 6:54 PM ---
Honestly, it sucks to have Man Utd's luck...
I want deserved victory!

Од еден фан на цфц форумот ..
И шо, случајно во право да не е?

Незаслужена работа е една од работите шо се бараат од Челзи, не трескајте зелени.
--- надополнето: Aug 23, 2011 6:58 PM ---
Инаку прочитав некој абдал кој вика дека Анелка, Малуда, Микел и Калу требало да си заминат. За трио фантастико не навлегувам, ама Микел бре?! Кој да игра после, смрденото лајно каталонско? Микел има особини на шифоњер, ама ветар во магла ќе најте поарен за неговата работа сега, па и покасно. Човекот игра појќе минути него шо би требало, то е точно, и во некои натпревари личи дека е дудук, ама секој еден тим радо би го имал Микел како дел од 25+ играчи во ростерот.
--- надополнето: Aug 23, 2011 7:00 PM ---
Лукаку официјализиран во меѓувреме, аирлија нека е, шо можи друго да се кажи. Па ајде и за Мата, иако не е офиијализиран.

За дебилниот, срдечни желби шо побрзо да се врати од кај шо дошол, и така не му е по ќеф шо дошол кај шо дошол.

В

Вори

Гостин
Микел е ѕверка бе.Еден од најдобрите играчи во последниве две сезони,тоа сигурно.На почетокот од кариерата беше дрво.Али со тек на време напредуваше и стана еден од најдобрите играчи на таа позиција.Само ретко кој го цени.
Истото се случува со Лукас од Ливерпул.Двајцата се одлични играчи,али манекените како Бускец повеќе ги почитуваат отколку овие двајца.

A

Auditore

Гостин
„Сакав да дојдам во Англија за да освојувам трофеи - и заради тоа го одбрав Челси“, изјави Мата за The Sun.
„Во прашање беше спортскиот менаталитет на тимот, не парите. Арсенал и Тотенхем се интересираа за мене но нивниот тим не може да се спореди со предиспозициите и квалитетите на Челси. Сакам да ја освојам титулата во Премиер Лигата а тоа можам да го направам со Челси. Фернандо Торес ми помогна во мојата одлука но разговорите со Вилаш-Боаш беа клучниот фактор. Тој ми го објасни стилот на игра и како јас се вклопувам во неговите планови. Френк Лампард е жива легенда во англискиот фудбал и мене ќе ми биде огромна честа и задоволството да играм покрај него.“
Извор

F

fantomX

Гостин
Микел е ѕверка бе.Еден од најдобрите играчи во последниве две сезони,тоа сигурно.На почетокот од кариерата беше дрво.Али со тек на време напредуваше и стана еден од најдобрите играчи на таа позиција.Само ретко кој го цени.
Истото се случува со Лукас од Ливерпул.Двајцата се одлични играчи,али манекените како Бускец повеќе ги почитуваат отколку овие двајца.
Од секогаш бил со шифоњерски карактеристики, и уште ги има. Само во помала мера, станува помобилен некако.

Ко шо реков, не треба да игра против секој противник оти против некои тимови изгледа како дебил, ама таков играч мора да се има на располагање.
--- надополнето: Aug 23, 2011 7:11 PM ---
„Сакав да дојдам во Англија за да освојувам трофеи - и заради тоа го одбрав Челси“, изјави Мата за The Sun.
„Во прашање беше спортскиот менаталитет на тимот, не парите. Арсенал и Тотенхем се интересираа за мене но нивниот тим не може да се спореди со предиспозициите и квалитетите на Челси. Сакам да ја освојам титулата во Премиер Лигата а тоа можам да го направам со Челси. Фернандо Торес ми помогна во мојата одлука но разговорите со Вилаш-Боаш беа клучниот фактор. Тој ми го објасни стилот на игра и како јас се вклопувам во неговите планови. Френк Лампард е жива легенда во англискиот фудбал и мене ќе ми биде огромна честа и задоволството да играм покрај него.“
Извор
:pos:

Само да се надеваме на промена, иако подолго ќе оди...

A

Auditore

Гостин
Ќе биде многу интересно до крајот на трансфер рокот, баш да видиме кој уште ќе дојде, а кој ќе замине зошто мислам дека веќе нема место за да доаѓаат играчи од странство, или не?
И не ја сфаќам потребата од тој Переира, од ВДВ ја сваќам под услов да си замине Фереира, но Переира? ВТФ?

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Chelsea's new striker Romelu Lukaku delighted to be working with boyhood hero Didier Drogba

Romelu Lukaku is eager to learn from boyhood hero Didier Drogba and has no design on replacing him at Chelsea.

Towering Belgium international Lukaku has been touted as the next Drogba following two prolific seasons with Anderlecht.

The 18-year-old striker has been hanging on Drogba's every word since his arrival at Stamford Bridge last week and hopes the Ivorian will remain at the club for some time to come.

"I'm very similar in style to Didier," said Lukaku, who was presented to the media at Chelsea's training ground this afternoon.

"I also have pace and when it's one against one I'm also very strong.

"To be compared with him is a very big honour for me. Every time I'm training I spend time with him and sit next to him in the dressing room.
"I listen during every moment I spend with him. He's always giving me advice. I'm not here to replace Didier, I'm here to play for Chelsea.

"I hopes he stays here as long as possible so I can play with him and continue learning from him. He's a world class striker."

Lukaku admits to being star struck since working alongside his new team-mates in training.
"When I first met the team I was quiet," he said.

"You don't know what to say, like when John Terry talks to me I'm thinking 'did he just say that to me?'

"When Didier says 'well done Romelu', I'm thinking 'he did just say that, right?'. It gives you a boost, makes you want to do more."

Lukaku visited Stamford Bridge in 2009 during a school field trip to London while being filmed for a television documentary.
When at the ground he said: "What a stadium. If one day in my life I will cry, it will be the day I play here. I love Chelsea."
Two years later he has fulfilled his ambition by joining for the Barclays Premier League runners-up.

"I always said to my friends that one day I'd play for Chelsea. Now that I'm here it's amazing," he said.
"I've realised my dream but now I need to focus in training. The Premier League is the biggest competition in the world. It will not be easy like it was in Belgium.

"But first at my young age I want to learn from the players who are here.
"After that I want to show to the coach that whenever he needs me, I'm ready.
"Our first home game against West Brom was very emotional. I put a cap on so that no one could see me.
"I already feel at home here and I want to continue having a great relationship with the fans."
--- надополнето: Aug 23, 2011 9:27 PM ---
Модрич на излезните врати од Тотенхем (буквално)

:pos:

В

Вори

Гостин
"The situation is he is not for sale," Redknapp said on Sky Sports.
"The chairman has made that clear and even yesterday when I did speak to him he said Luka definitely wasn't going, and that was the end of the matter as far as he was concerned.
"He's got to start playing now. That's what we need."
Тоа е тоа отприлика.Само не знам со кои пари сега планираат да ги купат Диара и Паркер и да го позајмат Адебајор,али што ги ебам.

Работава овде е завршена и ќе си к'снам од јајцето од што ми е криво.Ама ни прв ни последен,така да...

Е сега штом не го земаме хрватов тогаш според мене треба да се обидеме да ги земеме овие,мислам еден од нив:

На видеово повеќе се прикажани неговите голови,но неоспорен е неговиот талент и неговиот квалитет.И има само 21 година ако не се лажам.

И овој исто така ги има истите карактеристики како Пјаниќ.Само што овој има далеку подобра техника и е за нијанса побрз.

Доброто е тоа што и двајцата би биле далеку поевтини опции за разлика од Модриќ или некој друг и добро е тоа што сигурен сум дека ако Челзи достави понуда од 15 до 20 милиони за еден од овие,истата таа понуда ќе биде прифатена без никаков проблем.
Мислам овие двајца сега откако Модриќ не иде се мои желби и сакам да ги видам во плавиот дрес.

A

Auditore

Гостин
http://www.chelseafc.com/page/LatestNews/0,,10268~2430417,00.html
Си замине уште еден огромен талент, можеби иден столб на одбраната на Челзи, но тоа е тоа, Англичаните не му дале работна дозвола затоа што немал доволен број одиграни натпревари, ми се иде да си каснам од левото муде.

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.046
Поени од реакции
2.135
http://www.chelseafc.com/page/LatestNews/0,,10268~2430417,00.html
Си замине уште еден огромен талент, можеби иден столб на одбраната на Челзи, но тоа е тоа, Англичаните не му дале работна дозвола затоа што немал доволен број одиграни натпревари, ми се иде да си каснам од левото муде.
Баш ми е мака ..ај можеби за неколку години ке го повратат..
Инаку луѓе..баш ги пратам Баерн Минхен..Робен партали праи..не требаше да го дадеме..:place:

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Многу заебаваат овие од ФА што се ради ова вакви играчи неможат да играат во англија а некој квази играчи што играат за Авганистан можат да играат во Англија е*ати законот

A

Auditore

Гостин
Тоа е тоа, изгубивме талент, идемо даље, значи сега е сигурно дека Алекс нема да замине сезонава.
Инаку, не знам какви се плановите на Боаш, но мора да се донесе уште еден плејмејкер, ги имаме Бенајун, Лампард, МекЕхран на таа позиција, првите двајца се веќе 30+ од кој едниот често се повредува, другиов со умот се пензионирал а Џош сеуште физички не е спремен за ПЛ, копачите ќе го срамнат со земја.
Мора да реагираме правовремено и да се донесе плеј, инаку не знам како планира натака Боаш.
Гледам за Переира се воделе преговори, не ми е јасно, ајде разбирам да заминеше Малуда па да дојде Переира, али вака се ужаснувам од помислата дека Мата ќе игра плеј, не дека не го бива, не сум го гледал, туку не му е природна позиција тоа, али ајде да се надеваме дека ќе дојде плеј!

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Среќен Роденден на Босингва и да продолжи да игра сезонава како што почна првите 2 натпревари..

В

Вори

Гостин
Ма кој го ебе веќе него.Нека си го задржи Модриќ,но незадоволен играч да се има во тим и не е баш така сјајно.
А сега му беше шансата да извади некоја пара за него,затоа што наредна година сигурно дека овој пак ќе бара да замине,но прашање е дали некоја екипа ќе сака да го купи за повеќе од 15 милиони.

Иначе Јувентус понудиле 5 милиони за Малуда и според некои извори Челзи ја прифатиле таа понуда.
Дај Боже да е точно,ако го земат него тогаш би им ги дал Калу и Анелка гратис.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Ако го дадат Малуда све нека оди у пичку матер,за Переира ке даваме 24М :tapp::tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom