Фан Клуб: Челзи

Статус
Затворена за нови мислења.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Ти му викаш за Карваљо,овој ти збори ..

--- надополнето ---

SNOW JOKING AS TRAINING GETS SERIOUS

Posted on: Tue 30 Nov 2010
Carlo Ancelotti's squad was in no mood for messing around despite the heavy snowfall at Cobham on Tuesday.The wintry weather conditions have covered most of Surrey in a sheet of snow but the ground staff at our training base were working extra hard to get the pitch ready for the lads.As more and more fell, the playing area became smaller and smaller, the action eventually reduced to a small-sided game on an area of green regularly swept by the staff as the action unfolded around them!At the end of the session the covers went back on with the aim of preserving the surface for training on Wednesday.

В

Вори

Гостин
СуперФренк брате не сме на иста бранова должина,очигледно.
Па што очекуаш ти бе?Од таков патетичен Реал само Карваљо да игра добро?
Небитно тоа..за мене две класи подобар од Алекс,рамо до рамо со Тери.
Да не беше Карваљо можеби Тери немаше да биде ова што е денеска.Одличен тандем беа,штета што го продадовме.

Kostic

Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
И за мене е Рикардо Карваљо е добар бек. Но не е перфектен и толку како што го правите. Многу грешки знае да прави.Рамо до рамо не би го стаил со Пујол,Пике,Видич,Тери,Фердинанд ..

F

fantomX

Гостин
сеуште тврдам дека стивен тејлор е одлична замена за нашава сирење одбрана, за 7-8 милиони можиме да го чапниме
Арнесен веќе отиде јабана, па со тоа веројатно и неговите можни трансфер-цели, меѓу кои беше и Тејлор.

Вие стварно мислете оти ќе стигнете до 1/4 финале бе?? :pos: :pos: :pos:
да не се разбериме погрешно, јас се заебавам, а вие ептен плачете...ццц....не ми се верува кои песимисти ееејјјјјј....
Кој бе песимисти, ние веќе се сметаме дека сме во финалето и веќе почнавме да ги одмараме важните играчи. Дрогба и нема маларија, тој само смалува темпо на игра за да распали во мај. Во финалето на Лигата на Шампионите.

СуперФренк брате не сме на иста бранова должина,очигледно.
Па што очекуаш ти бе?Од таков патетичен Реал само Карваљо да игра добро?
Небитно тоа..за мене две класи подобар од Алекс,рамо до рамо со Тери.
Да не беше Карваљо можеби Тери немаше да биде ова што е денеска.Одличен тандем беа,штета што го продадовме.
Шо бе две класи, не биди смешен. Класа појак е реално право да се кажи, иако карактеристиките им се целосно различни во глобала.
И правилна одлука беше да се пушти, работава е шо нема реална замена на повидок.

--- надополнето ---

СуперФренк, Карваљо не е перфрктен. Но неговите способности сигурно би ги ставил рамо до рамо со тие набројаните, дури сметам дека и беше подобар од Пујол и Тери на пример, како и Фердинанд. Ама то сето не е битно, пошто неговите години во служба на Челзи поминаа и редно е да се бара нов дефанзивец, профил каков шо му е потребен на тимот. За мене таков е некој сличен Карваљо.
Колку пари дава Челзи за агенти во споредба со другите... Јас сметам дека Абрамович не е наивен човек ама ич, само неговото непознавање на професионалниот фудбал е голем кочничар. Нека дај Господ да се воведува се појќе во работата ко шо треба, пошто инаку ваквото цедење ќе продолжи. Гомната ко Пини Захави понастрана од Стемфорд Бриџ.
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1334481/Premier-League-clubs-reduce-spending-agents-fees-3m--figure-tops-67m.html?ITO=1490

--- надополнето ---

Уште една интересна шпекулација.
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1334381/Chelsea-eyeing-Birmingham-head-recruitment-Paul-Montgomery.html?ITO=1490

Kostic

Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
А видиш па,јас сметам дека Карваљо нема шанса да се рамни со горе споменатите. Еве вчера на пример мозокот му го извадија у неколку наврати ...

Подобар од Пујол? :pos: (речи ми дека се шалиш)

В

Вори

Гостин
Што има врска ако на една утакмица му го извадиле мозокот бре?
Барселона на секој тим му го вади мозокот,ако глеаме така.Вчера цел тим на Реал беше мизерен,па и тој се вклопи во сивилото.

Kostic

Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Што има врска ако на една утакмица му го извадиле мозокот бре?
Барселона на секој тим му го вади мозокот,ако глеаме така.Вчера цел тим на Реал беше мизерен,па и тој се вклопи во сивилото.
Има и многу други големи грешки Карваљо (јас бар ги имам забележано).
Сети се другарче на подавањето на Руни,една многу дебилна реакција на Карваљо,кога не виде буквално кој има назад а му ја дава топката на Руни (на голманот сакаше да му ја даде).Сето тоа во меч каде што можеби се одлчуваше шампионот на Англија.Потоа мечот со Тотенхем,каде трча како мува без глава,наместо да ја пречека топката на груди,ја пречекува со свртен грб,каде му се одбива топката и му се мести на Роби Кин за 4-4 на Вајт Харт Лејн каде Челзи водеше со 1-3 и прокоцка победа,победа каде што можеше титулата да ни ја донесе таа сезона 07-08.Извини братче ама Карваљо да го ставаш во кош со Карлес Пујол,Рио Фердинанд,Пике,Тери ... едноставно не може.

F

fantomX

Гостин
А видиш па,јас сметам дека Карваљо нема шанса да се рамни со горе споменатите. Еве вчера на пример мозокот му го извадија у неколку наврати ...

Подобар од Пујол? :pos: (речи ми дека се шалиш)
Има и многу други големи грешки Карваљо (јас бар ги имам забележано).
Сети се другарче на подавањето на Руни,една многу дебилна реакција на Карваљо,кога не виде буквално кој има назад а му ја дава топката на Руни (на голманот сакаше да му ја даде).Сето тоа во меч каде што можеби се одлчуваше шампионот на Англија.Потоа мечот со Тотенхем,каде трча како мува без глава,наместо да ја пречека топката на груди,ја пречекува со свртен грб,каде му се одбива топката и му се мести на Роби Кин за 4-4 на Вајт Харт Лејн каде Челзи водеше со 1-3 и прокоцка победа,победа каде што можеше титулата да ни ја донесе таа сезона 07-08.Извини братче ама Карваљо да го ставаш во кош со Карлес Пујол,Рио Фердинанд,Пике ... едноставно не може.
Со помладите не можам да го споредувам пошто од помладите се уште не сме виделе се. Ама со тие отприлика на негови години, можи. И Карваљо во најдобра форма е сигурно на рамниште со споменатите во нивната најдобра форма, по мое гледање и подобар.

Но Карваљо е минато. И тој Карваљо во најдобри мигови (ова е дискутабилно додуша), а Карваљо-играч на Челзи е сигурно, 100%, минато. А и се сомневам дека во моментов Рикардо Карваљо треба воопшто да е тема на разговор од гледна точка на Челзи. Даде се шо можеше за Челзи, почна да се повредува често, има скоро 33 години, минатово беше второ лето во кое сакаше да си оди. И то е то, крај. Челзи има реални проблеми, за разлика од Карваљо кој веќе не е ништо освен еден фантастичен центархалф од минатото на Челзи. Но, најбитен збор тука е точно тоа, „минатото“.

Kostic

Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Да не се разбереме погрешно,јас многу го почитувам Рикардо Карваљо и му се заблагорадувам за се што направи за Челзи. Мислам, да не бидам погрешно сфатен.

И уште еднаш ќе го копирам ова мислење.
Иначе сега кога ќе се вратат Лампард и Тери за дуелот со Евертон,очекувам онака да се истуриме за сите киксови претходниве кола и онака да ги здробиме.Да го изоставиме фактот на страна што веќе 4 меча по ред немаме победа против нив во Премиер Лига.Лани не победија 2-1 кај нив,а беше 3-3 на Стемфорд Бриџ со нивни шупачки 3 гола. А башка тоа што се 16 место и изгубија од ВБА 1-4 на домашен терен.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.078
Поени од реакции
2.025
Да не се разбереме погрешно,јас многу го почитувам Рикардо Карваљо и му се заблагорадувам за се што направи за Челзи. Мислам, да не бидам погрешно сфатен.

И уште еднаш ќе го копирам ова мислење.
Иначе сега кога ќе се вратат Лампард и Тери за дуелот со Евертон,очекувам онака да се истуриме за сите киксови претходниве кола и онака да ги здробиме.Да го изоставиме фактот на страна што веќе 4 меча по ред немаме победа против нив во Премиер Лига.Лани не победија 2-1 кај нив,а беше 3-3 на Стемфорд Бриџ со нивни шупачки 3 гола. А башка тоа што се 16 место и изгубија од ВБА 1-4 на домашен терен.
јас не би би бил толку сигурен лампард и тери немаат тренирано околу месец дена така да не очекувај дека одма ке пука лампард со асистенции плус тоа шо има врска дека евертон изгубил и нукасал губи од вила по 4-5 разлика ама арсенал го тепа а богами и челзи за малце
баш за тоа што изгубил треба да се пазиме
мозно е да тепаме не викам не али да ги наполниме со 5-6 гола што знам али сепак во фудбалот се е можно

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
за погорната дискусија можам деа речам дека карваљо е единствениот виновник за она што беше тери до пред минатата сезона, алекс е добар дефанзивец ама карваљо беше столбот во првите 4 сезони(три со мурињо,една со грант)
факт е ова.....

В

Вори

Гостин
Само мене ми е срање официјалната страна или ја имаат реновирано?
Како и да е,тиња е.Во Rumours Mill не може да се видат статиите што излегуваа порано,сеа треба 56 процедури за да погледнеш што пишуваат медиумите.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
Само мене ми е срање официјалната страна или ја имаат реновирано?
Како и да е,тиња е.Во Rumours Mill не може да се видат статиите што излегуваа порано,сеа треба 56 процедури за да погледнеш што пишуваат медиумите.
Да бе, ја упропастија. Не ми се свиѓа вака.

Chelsea Football Club can confirm we have amicably resolved all outstanding matters regarding Ray Wilkins' departure from the club on November 11th, 2010.
Chelsea FC chief executive Ron Gourlay said: 'I am pleased to announce that we have come to a swift and amicable agreement with Ray Wilkins and all unresolved matters have now been settled.
'I would like to take this opportunity to thank Ray for his service to the club and wish him all the best for the future.'
http://www.chelseafc.com/page/LatestNews/0,,10268~2234593,00.html

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom