Фан Клуб: Челзи

Статус
Затворена за нови мислења.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Ме читаш ти..?
Микел-Есиен-Лампард..
Кај го виде Балак..
На дрво го видов балак ебате...:tapp:Ти викам нема шанси да настапи Микел кога Балак е во стартните 11,бидејќи Балак е подобар од Микел....Како може Микел со Балак да се споредува...

Blaster

Sex, Drugs & Rock'n'Roll
Член од
9 ноември 2008
Мислења
1.742
Поени од реакции
44
Ало луѓе... фалел и Босингва - нема врска!!! Па ни малку не се осети неговото отсуство за што е исклучиво заслужен Бане кој баш добро си ја заврши работата, имаше неколку(6-7) одлични центаршутеви од кој 2 беа на главите на Калу и мислам Лампард...Тој голманот да не им беше у форма на Порто, Банета ќе беше прв асистент у ЛШ по првото коло :) Да не земам у обзир тоа шо на двапати при изведувањето на корнерите ги натскока сите противнички фудбалери и имаше една изгледна шанса за гол...
А отсуството на Дрогба можеше да се запримети уште веднаш! Се виде и по резултатот - а очигледно е дека денеска покрај Дрогба ни фалеше ќе се осудам и ќе речам еден Деко и еден од Жирко/Кол :toe:
Важно помина... тесно беше ама се извлековме и овојпат
Ти кажав дека повеќе гледав снег него ли натпревар, ама се виде разликата меѓу Бане и Босингва на натпреварот со Манчестер. Можеби Бане има добар центаршут, добар скок, добри интервенции, арно ама нема дриблинг и брзина. Ради тоа и го примивме првиот гол со Манчестер (тоа што не успеа брзо да се помести во десно на Нани, лево според него). Кога ќе ја добие брзината на Босингва и барем 1/2 од нeговиот дриблинг, е тогаш ќе е спремен за десен бек. Сега може да игра само централно.

Член од
17 септември 2008
Мислења
822
Поени од реакции
19
Криво ми е што замина Кенион, дефинитивно беше еден од најзаслужните за развојот на Челзи.

Член од
17 септември 2008
Мислења
822
Поени од реакции
19
:) Не знам колку си упатен во клубот, ама Кенион беше главниот мозок на Челзи, целокупната организација во клубот е негова заслуга. Мастер беше и во Јунајтед, покажа дека е голем и во Челзи. Ајде кажи ми зошто треба да бидеме среќни поради заминувањето на Кенион.

G

Gray Foxx

Гостин
:) Не знам колку си упатен во клубот, ама Кенион беше главниот мозок на Челзи, целокупната организација во клубот е негова заслуга. Мастер беше и во Јунајтед, покажа дека е голем и во Челзи. Ајде кажи ми зошто треба да бидеме среќни поради заминувањето на Кенион.
Јас бев среќен шо замина од Јунајтед ради неможноста да го купи Роналдињо. Кенион нема ни п од преговарач, тоа е факт.
Безброј контроверзи за Челзи, тапирањето на Ешли Кол додека беше во Арсенал е еден од многуте нешта кои го прават Челзи непопуларен во Англија-државата каде што респектот е најважен.
Знам јас кој би го одбрал при избор меѓу Дејвид Гил и Питер Кенион.
Не се чуди сеа и да замине во Сити и да кажуе дека Челзи немале класа, слично како Галас.

Член од
17 септември 2008
Мислења
822
Поени од реакции
19
Јас бев среќен шо замина од Јунајтед ради неможноста да го купи Роналдињо. Кенион нема ни п од преговарач, тоа е факт.
Безброј контроверзи за Челзи, тапирањето на Ешли Кол додека беше во Арсенал е еден од многуте нешта кои го прават Челзи непопуларен во Англија-државата каде што респектот е најважен.
Знам јас кој би го одбрал при избор меѓу Дејвид Гил и Питер Кенион.
Не се чуди сеа и да замине во Сити и да кажуе дека Челзи немале класа, слично како Галас.
Првата помисла кога видов дека Кенион заминува од Челзи, ми беше дека ќе отиде во Сити. И ништо чудно да отиде во Сити. Кога можеше од Јунајтед да дојде во Челзи не гледам причина зошто не би заминал во Сити. Кенион е платеник, исто како и многу фудбалери, не ни очекувам а не ни барам од некој кој дошол од Јунајтед да остане верен на Челзи. Во фудбалот имаш платеници и фудбалери од вашата школа. На фудбалерите од вашата школа им симнуваш капа, ги славиш, се гордееш со нив. На платениците им си благодарен за добро завршената работа додека биле во твојот клуб, се разбира ако си задоволен од она што го направиле. Е сеа има и исклучоци, кога платеник се приврзува за клубот и станува легенда. Он е типичен платеник и тоа е тоа. Но, Кенион важи за еден од најдобрите извршни директори, направи и голема работа за Јунајтед, доколку не беше така зошто Абрамович би го ангажирал во Челзи. За мене тој е одличен директор, кој заврши голема работа за клубот и е еден од клучните за развојот на Челзи. Има контроверзи, па кој нема? Сигурно фановите нема да плачат по Кенион, како што и фановите на Јунајтед не плачеа по Кристијано Роналдо. И двајцата се курви, но и двајцата завршија добри работи за клубовите во кои беа одреден период од кариерите.

Член од
27 август 2009
Мислења
1.540
Поени од реакции
1.671
Честито победа вака малку со задоцнување.... ама нема везе :wink:
Вчера не бев во можност да го гледам натпреварот ама според комнтариве не изиграле добро играчите. Сепак не се брои играта туку се бројат победите :)

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Ти кажав дека повеќе гледав снег него ли натпревар, ама се виде разликата меѓу Бане и Босингва на натпреварот со Манчестер. Можеби Бане има добар центаршут, добар скок, добри интервенции, арно ама нема дриблинг и брзина. Ради тоа и го примивме првиот гол со Манчестер (тоа што не успеа брзо да се помести во десно на Нани, лево според него). Кога ќе ја добие брзината на Босингва и барем 1/2 од нeговиот дриблинг, е тогаш ќе е спремен за десен бек. Сега може да игра само централно.
Точно се што напиша, ама не очекувам јас Бане да се преориентира на позиција десен бек. На крај краева и не мора - ги имаме Босингва па и Мансиен :toe: Бане е класичен централен дефанзивец и тоа и ќе остане, а како повремена замена да игра принудно на позиција Бек, сосем солидно се носи со таа улога и за среќа без последици од негова вина :smir:

F

fantomX

Гостин
Ова го очекував по неколку дена од назначувањето на Френк Арнесен за т.н. спортски директор. Па скоро сите фудбалски одлуки надвор од теренот одат кај Арнесен. Во иднина, ко ќе можиме да прајме трансфери (барем како шо сега стојат работите), Френк Арнесен е човекот кој ќе ја носи цела одговорност за нив. За цел еден преговарачки прцес, негова (не)успешност.
Во таква ситуација, голем дел од надлежностите на т.н. chief executive или извршен директор се губат. Зошто е тоа така? Од причина што не за џабе се вели типичен англиски тим-менаџер. Карло Анчелоти не е менаџер, Карло Анчелоти е тренер. Истото беше во Милан, каде улогата на Арнесен овде ја имаше Леонардо, сега тренер.

Е сега реков, очекував вакво нешто по „унапредувањето“ на Арнесен. Се в ред, ама не очекував во период кога треба да се има квалитетна жалба до ФИФА. Јебига, Тененбаум и Бак негде прочитав, продолжуваат со нефудбалските работи на Кенион, барем засега.

Околу иднината на Кенион, се вели дека останува „неизвршен директор“ (шо по ѓаволите и да претставува тоа) и претставник на Челзи во разноразните комисии на УЕФА и Европската Клупска Асоцијација. Верувам дека е доволно богат, и нема да се врати во Манчестер веднаш. :icon_mrgr

Секако дека се брои и играта, нема секогаш да победуваме со слаба игра.
Точно, но еднакво (можеби и повеќе) битно е да се победува и кога се нема игра. :toe:

По 90 минути за Џо и Фереира, 45 минути за Немања Матич, како повратници од повреди, во дуелот на реервите со Ипсвич. 5-1 за Челзи, Стуриџ хет-трик (секоја предност пред Калу), Борини и Брума (слободен удар) стрелци.

Blaster

Sex, Drugs & Rock'n'Roll
Член од
9 ноември 2008
Мислења
1.742
Поени од реакции
44
Точно се што напиша, ама не очекувам јас Бане да се преориентира на позиција десен бек. На крај краева и не мора - ги имаме Босингва па и Мансиен :toe: Бане е класичен централен дефанзивец и тоа и ќе остане, а како повремена замена да игра принудно на позиција Бек, сосем солидно се носи со таа улога и за среќа без последици од негова вина :smir:
На жалост го немаме Мансиен. Барем за сега. Ако ја променат одлуката за казна, супер, ако не, ќе го јадеме... Сепак мислам дека малиов потпиша нов договор. Е сега, ако не се врати до крајот на годинава (а нема ради казнава), дали тоа автоматски значи дека станува слободен играч, или му се продолжува позајмицата?

F

fantomX

Гостин
На жалост го немаме Мансиен. Барем за сега. Ако ја променат одлуката за казна, супер, ако не, ќе го јадеме... Сепак мислам дека малиов потпиша нов договор. Е сега, ако не се врати до крајот на годинава (а нема ради казнава), дали тоа автоматски значи дека станува слободен играч, или му се продолжува позајмицата?
Мансиен е регистриран играч на Челзи со актуелен 4-годишен договор, кој моментално е позајмен на една сезона во Вулверхемптон. За в зимо не знам, ама в лето де враќа па шо и да е, особено со 17 + 8 home-grown правилото за Англијам кое важи од следната сезона.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom