Фан Клуб: Црвена Звезда

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.657
Поени од реакции
1.280
Ајде испаѓањето од Европа не може да му се земе за зло, ама ако „Мурињо“ остане тренер после:

-Спартак (катастрофа)
-Јагодина (брука)
-ОФК Београд (2х ни одржаа лекција по фудбал у рок од 10 дена)
-Војводина (К-А-Т-А-С-Т-Р-О-Ф-А на куб)

....онда да затварамо радњу.

Кажав ја, или странец (Гончаренко/Бакеро) или некој млад српски тренер, па макар и почетник (Ѓоровиќ ). Попрво би го истрпел Ѓоровиќ, иако досега нема водено сениорска екипа отколку да го гледам дунстеров како ја уништува екипата.

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
Ма подобро лимени да го ставиме за тренер отколку нашиот Мурињо да остане, капирам стварно се нема пари јес да се споменуваа одлични тренери кој би можеле да дојдат, незнам колку е то можно сега за сега но ова варијанта да остане е ипак најлоша. Ги демотивираше играчите се нема пари она ова, убаво спомна никола за неговите падови, ајде на крај краева бар да не изгубеше од војводина па да речеш нек искара ова сезона па клоца да му удриме али вака не верувам во него башка со -6, овој ке ги дуплира.
http://www.redstarbelgrade.info/redstarbelgrade-2/intervju/2272-rsb-intervju-zoran-stojadinovic.html
Го прочитав целото интервју и ми се допадна начинот на размислување на идниот спортски директор,еве интересни раб кој призлегоа од ова интервју :
Што не бисмо паре од Максе искористили кад је већ продат?
- То је потрошено, он је у мају продат Захавију и пара нема, не зна се где су.
За колико времена би Звезда могла да уђе у Лигу шампиона?
- За годину и по дана би Звезда требало да уђе у групну фазу.
Да ли стварно желите то да изјавите, тако је и Лукић својевремено изјављивао па му се обило о главу, распели смо га због тога?
- Добро, Лукић је причао, али буди сигуран да је нећу бити миран док то не остварим. Нека нам се заломи и Интер у последњем колу; испаднемо, али се мушки боримо и уђемо у ЛЕ. Ако нас нема ни у ЛШ ни у ЛЕ, мислим шта ја онда радим и тражим овде...
Дакле, ви мислите да Звезда за годину и по дана може да уђе у групну фазу европског такмичења? Да се нисте забројали, сада на лето или на оно тамо лето?
- Мислио сам на ону тамо годину, не на ову долазећу...
А клупски коефицијент, шта кад нам се заломи Арсенал?
- Па ако нас избаци Арсенал, ући ћемо у групе Лиге европе, битно је да играмо лигашко европско такмичење. Ако не буде тога, ја нисам урадио ништа; наравно, ако ја будем био ту и ако се будем питао.
Запамтићемо шта сте рекли (смех)
- Запамтите (смех)

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.657
Поени од реакции
1.280
Џаја уште званично не станал претседател и одма прави грешка у чекори.

Вчера го читам ова интервјуво со Стојадиновиќ што го стае метка (прочитајте го обавезно, кој не го прочитал) и човекот, буквално се „измоча“ по Јанковиќ и очекував дека ќе биде сменет, ама тотално се разочарав кога видов дека останал. Тешко дека ќе имам сила да ги гледам утакмиците на пролет.

И само една споредба. Правиот господин и човек кој има образ, дава неотповиклива оставка (Роби), а оној кој навидум е господин, а уствари е полтрон и п*чка нуди оставка, али у меѓувреме прави план за припреми и успут сака себе си да си се претсави како жртвено јагне :facepalm: Демек, немам тим, нема пари, сиромав ја не можам да работам нормално.

Член од
28 ноември 2011
Мислења
97
Поени од реакции
18
Цигани Нема везе што Звезда нема везе, нема везе што сам пијан ја, нема везе што поново смо други, јер за Звезду дачу живот ЈА! Уживајте оти на пролет иду болји дани!

Член од
18 ноември 2010
Мислења
885
Поени од реакции
408
И по секој пораз доага соопштение дека се ќе биде во ред во иднина и ќе има промени али и има секоја година се у полошо.

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
Пошто знаеме веке кој е старо нов тренер, без оглед дали нам ни се допага или не, му се даде втора шанса на дотичниот за кој збориме па ке видиме, дај боже да испадне обратно од она што очекуваме од него зш јас лично мислам дек опет ке ја утепа играта, али ајде време ке каже .
Многу поважен е сега зимскиот преоден рок, за кој чао за кој добродошол, за мене постојат две варијанти кој би можеле да се случат, а то е задржување на оние кој бар од малце заслужуваат да играат пред се Лазовиќ, Мијаиловиќ, Младеновиќ,Милуновиќ,Мудрински, Каду, Касалица као што и читам идниод сд дал изјава во овој смер дек би прифатил евентуално понуда од 15 милиони за горе споменатите само ги додал још Милијаш и Спаиќ и без Каду, најверојатно мислел у пакет да ги шитка :) .
Или втора варијанта жртвување некој од нив, зш пара се треба али јебеш онда појачување ако продадеш она што бар колку толку вредело, не сум некој стручњак али одбраната и те како мора да се корегира, зш ко што кажав и претходно не 22 има 33 гола да примиме на пролет.

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
BREAKING NEWS: Како незванично сазнајемо, ни снег који у Србији пада већ два дана није успео да НАПУНИ СТАДИОН ПАРТИЗАНА

Член од
28 ноември 2011
Мислења
97
Поени од реакции
18
Ruski klubovi kreću u lov na, kako ga i dalje zovu, "novog Vidića"! Tako glasi naslov na izvestia.ruza tekst u kome Rusi navode da su se za potpis defanzivca Crvene zvezde Nikole Maksimovića zainteresovala čak tri kluba iz Moskve – Spartak, Dinamo i CSKA.

Iako je menadžerska agencija Pinija Zahavija pred zaključivanjem ugovora sa Olimpijakosom u vezi sa transferom štopera crveno-belih, ruski klubovi navodno žele da se umešaju i Grcima „preotmu“ momka iz Bajine Bašte. U Rusiji još uvek nisu zaboravili na podvige kapitena Mančester junajteda Nemanje Vidića, a u Maksimoviću vide igrača koji bi mogao da krene njegovim stopama i bude nešto veoma slično onome što je bivši reprezentativac naše države.

Rusi su u vezi pomenutih spekulacija o dolasku 21-godišnjeg reprezentativca Srbije kontaktirali menadžera Nikolu Damjanca.

- Maksimović ima ozbiljnu ponudu od jednog od vodećih klubova Seriji A, kao i tri kluba iz ruske prestonice. Ne zaboravite, Nikola je još uvek veoma mlad i mogao bi da nastavi da igra za Crvenu zvezdu. Međutim, pošto je zimski prelazni rok, i ukoliko dođe adekvatan predlog koji bi zadovoljio sve zaintersovane strane, on bi mogao da promeni tim. Makimović ima dosta potencijala da stasa u odličnog defanzivca. Poziv u A reprezentaciju govori da je Nikola na pravom putu – izjavio je Damjanac.

Omladinac užičke Slobode zapao je za oko evropskim klubovima. Sa 16 godina Makimović se našao na meti kijevskog Dinama i italijanske Atalante, ali tada pomenuti klubovi ipak nisu prepoznali poseban talenat kod defanzivca crveno-belih. Pre godinu dana Crvena zvezda je rešila da rizikuje i dovede Maksimovića za sumu od 300. 000 evra.

Tokom godinu dana, Maksimović je pod palicom Roberta Prosinečkog osvojio Kup Srbije, postao standardan član tima sa „Marakane“ i dobio poziv od selektora Siniše Mihajlovića, što mu je svakako podiglo cenu na tržištu. Cena defanzivca crveno-belih poprilično je skočila za poslednjih šest meseci i sada se navodno kreće između dva i četiri miliona evra. Zvezda ga je, podsetimo, prodala za 750.000 evra.

Ipak, uprkos hvalospevima iz ruskih medija, Maksimović je kao ičitava odbrana Zvezde, ove jeseni bio ispod očekivanog, te se kod Aleksandra Jankovića sa terena preselio na klupu, ponajviše zbog kikseva na mečevima sa Bordoom i Jagodinom.
Воа најного ми боде во очте, ако е точно оти е веке продадан мислум оти нема потреба да играе зашо ние да му а дигме цента а некој друг да го собере кајмакот! Такада или аут или нека грее клупа !

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
Да се надеваме дек ке падне добро спонзорство, за да застане клубот на здрави нози покрај прави луге пред се овде мислам на Џаја, кој ја сакаат ЗВЕЗДА, потребно е добри улагања, така да се надеваме ова ке испадне на арно.
http://www.redstarbelgrade.info/fudbal-srb-2/stampa/2404-bogati-seik-sponzorise-crvenu-zvezdu.html

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.657
Поени од реакции
1.280
Денеска на конференција Човиќ ја презентираше финансиската анализа од 1996-2012.
Според тоа што може да се види Лукиќ ни ја еба мамицата. Се претстави себе како спасител а направи долг од 22 милиони евра :eek:, а после него иде Пикси со 5 милиони. Како и да е, сите кои се „заслужни“ за ваквата ситуација има да одговараат.

Еве ја моменталната состојба

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
Нема податок за тоа околу продажба на играчите за време на водењето на клубот на секој од претседателите, пример Џаја то го одамна кажа дек има долг оставено од нешто повеке од еден милион сега испадна 2,5милиона ок ништо страшно но и дек вредноста на играчите изнесувала околу 40 милиони откако тој си отишол кој се распродадоа подоцна,мислам дек имаше спомнано и побарување од 1,5милиона не ми текнува за кој играч.
Како и да е Лукиќ е магионичар 22 милиони долг ги дуплирал, мислам дек поике тој нетреба да стапне на маракана, мада и Пикси не е ништо по арен зато и горе го спомнав то дек треба да се има податок околу самата продажба на играчите и нивна вредност, зш пикси имаше и што да продаде.
Речиси 50 милиона долг е страшно да го замислиш, а како ли да го исчистиш али јас бар верувам во овие луѓе, кој се гледа дек имаат желба за работа и да го вратат клубот онаму кај му е местото.

Член од
28 ноември 2011
Мислења
97
Поени од реакции
18
Среќна Нова Цигани, здравје живот среќа и Звезда ШАМПИОН!

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Среќна Цигани :) А за титула... Не треба нам плаћена титула ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom