Фан Клуб: Франција

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Мора да се смени тренерот пошо нешто е очигледно труло во оваа репрезентација.Јез да победија ама едвај со Литванија еееј. Не може со толку ѕверски играчи да се игра едвај. Еве пример со Англија и тие требаше да го сркнат да не отидат на Европско за да направат промени и да назначат саглам селектор.Не треба да се чека како нив да не се пласираме на некое големо натпреварување за да се воведат промени.Одма да се мења Доменех пошо одамна Франција немала убедлива победа.
Имаме игра... и тоа убедлива... посебно со Аргентина...тоа беше меч во два дела... прво само шанси шанси... и второ оп се виде Тулалан у тим што значи... и одма го примивме...
ама не е можно...и Платини изјави јавно дека ако е во можност одма би го мавнал Доменех од кормилото... ама незнам тој 100% има некои дебели врски штом сеуште е у тим... едина добра победа со него е против мислам Фарски 5-0 кога Бен Арфа блесна...ама му текна тоаш да не го игра само Дрвото Тулалан и им дае шанса на Бензема и Бен Арфа а и Анри само беше како ментор за сите во тимот... и тоа коа глеав беше милина... сеа што праи незнам ни јас... зима играчи... за на клупа... Рибери како игра... каков играч... он едноставно со неговата тактика едноставно го затвара не му дава шанса... сите губат морал коа ќе доат под водство на Доменех...
А голманите ни се од лош кон полош... конечно се израдував нема више инвалидот Бартез... се повреди многу сериозно Купе а и на крај се искара со Доменех сеа ни брани Фреј или Манданда... можда некад знаат добро да бранат...ама за репрезентација ужас... неможам више да глеам... едноставно ми се плаче коа глеам ... акоа ќе го видам у кадар Доменех... си викам би го убил па макар лежам у затвор цел живот :tapp:

Т

Топџија

Гостин
Фреј е одличен голман и мислам дека Франција моментално нема подобар голман од него.А за тоа дека има убедлива игра не сум баш сигурен.МОже во дефанзива покажуваат стабилност ама во напад баш и немаат многу идеи, цела игра им се темели на Рибери се чека од него неколку дриблинзи.Така тоа не може.Ете на Европското се виде се повреди Рибери и.....
И не ми е јасно зашто Насри не е стандарден во Франција.Тој и Рибери треба да се стандардни крила со тенденција да се уфрлуваат во средина.

Патем еве го моето мислење за стартен тим на Франција

---------------Frey---------------
-Sagna--Gallas--Boumsong--Clichy-
---------Gourcuff--L.Diarra--------
-Ribery-------------------Nasri----
--------Benzema---Henry---------

Малце пристрасно али тоа е:baeh:
Единствено не сум сигурен за Бумсонг али и не ми текнуваше на некој друг добар централен стопер.
Овој тим би требало да гази све пред себе ама........

Член од
11 јануари 2009
Мислења
722
Поени од реакции
90
Франција...го има мојот тим од соништата....секое светско/европско ги поддржувам.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.611
Поени од реакции
6.406
Фреј е одличен голман и мислам дека Франција моментално нема подобар голман од него.А за тоа дека има убедлива игра не сум баш сигурен.МОже во дефанзива покажуваат стабилност ама во напад баш и немаат многу идеи, цела игра им се темели на Рибери се чека од него неколку дриблинзи.Така тоа не може.Ете на Европското се виде се повреди Рибери и.....
И не ми е јасно зашто Насри не е стандарден во Франција.Тој и Рибери треба да се стандардни крила со тенденција да се уфрлуваат во средина.

Патем еве го моето мислење за стартен тим на Франција

---------------Frey---------------
-Sagna--Gallas--Boumsong--Clichy-
---------Gourcuff--L.Diarra--------
-Ribery-------------------Nasri----
--------Benzema---Henry---------

Малце пристрасно али тоа е:baeh:
Единствено не сум сигурен за Бумсонг али и не ми текнуваше на некој друг добар централен стопер.
Овој тим би требало да гази све пред себе ама........
наместо на боумсонг би го ставил мексес а како навивач на јунајтед секако би го ставил евра наместо клиши :smir:

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Да не гледаме сега баш кој каде игра.... само мислам дека Гуркуф не е спремен за таа позиција да ја игра и тоа во прв тим... сеуште... и така да таму би го стаил Диаби или Фламини а на местото на Бумсонг се согласувам со reddevil4ever треба Мексес да се стави... или пак да се најде тоаш некоја алтернатива само не ми е сигурен Бумсонг... знае често да киксира...
и едино во постоечкиот тим на Франција неможам да соџвакам... па што толку идиотон гледа во Тулалан коа ради него се губи цела игра на средниот ред :pos2::tapp:

Т

Топџија

Гостин
Уф целосно заборавив на Мексес. Да дефинитивно со Галас во тандем:smir:

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
епа за разлика од Бумсонг кој не е баш во своите најдобри денови... е подобра алтернатива а и во моментов игра во првиот тим на Француската Репрезентација:smir:

Т

Топџија

Гостин
Па нели Мексес имаше проблеми со селекторот ( како и многу други), а ако ги разрешил мило ми е бидејки е подобар играч од Бумсонг.
А што се однесува на позицијата на Гуркуф што му ја доделив во некој пост погоре мислам дека е во добра форма (јез да игра во слабата француска лига) ама треба почесто да е во тимот да се воигра. Фламини е сличен во играта со Дијара, а два играчи со таква карактеристика многу ќе ја повлечат играта и моментно Дијара е во далеку подобра форма и покажува поголем потенцијал( а глупо е да се троши тој потенцијал на десната бековска позиција). А за Дијаби, неговата игра е топло-ладно па не се знае кога ќе му тргне а кога едноставно нема да го видиме. Затоа останувам на идејата Гуркуф да биде во прв состав.:smir:

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Mandanda
Sagna - Squillaci - Gallas - Evra
L. Diarra - Nasri -
Gourcuff,
Ribéry
Luyindula - Henry.

eпа дечки еве го тимот ... се надевам ќе извадиме добар резултат... најпотребно е за да се крене моралот на играчите:pipi:
На местото на повредениот Диаби, дојде Ласана Диара а неговата позиција ќе ја игра одличниот оваа сезона Насри... само нападот мислам дека Трезеге мора да биде зиман ... а и ако не е Трезегол...тогаш може .. Анелка,Сисе,Бензема,Бен Арфа.... :toe:
Ќе видиме ... важно целиме нови три поени:vozbud:

Т

Топџија

Гостин
А бе каков Трезеге , Анелка, Сисе...итн. Ни треба подновување на тимот, смена на генерации.Се сменија Виера и Макелеле, дојдоа нови дечки во средината. Ред е на нападот, за да не дојде до шок кога Анри нема да биде на ниво на кое е сега, да има кој достојно да го замени.
Иначе очекувам сигурна победа и ми се допаѓа составот кој е изложен мислам дека ќе ја зашеметат средината на Литванците со брза пас игра и стрплива комбинаторика.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
А бе каков Трезеге , Анелка, Сисе...итн. Ни треба подновување на тимот, смена на генерации.Се сменија Виера и Макелеле, дојдоа нови дечки во средината. Ред е на нападот, за да не дојде до шок кога Анри нема да биде на ниво на кое е сега, да има кој достојно да го замени.
Иначе очекувам сигурна победа и ми се допаѓа составот кој е изложен мислам дека ќе ја зашеметат средината на Литванците со брза пас игра и стрплива комбинаторика.
Па Бензема и Бен Арфа се класа на Анри и коа ќе си отиде тој... ќе има одлични замени:helou:

Член од
17 март 2009
Мислења
95
Поени од реакции
2
Уфф овие Франција стално ми кинат нервите... иста победа како и во Литванија 1:0, повторно Рибери мислам дека и во иста минута (75') голот како и претходниот...
Незнам што е проблемот у оваа репрезентација која има квалитетен состав толку тешко да доаѓа до победа против еден аутсајдер :toe:

ZS_

Член од
26 јули 2008
Мислења
5.156
Поени од реакции
211
Уфф овие Франција стално ми кинат нервите... иста победа како и во Литванија 1:0, повторно Рибери мислам дека и во иста минута (75') голот како и претходниот...
Незнам што е проблемот у оваа репрезентација која има квалитетен состав толку тешко да доаѓа до победа против еден аутсајдер :toe:
Ист случај ко Арсенал дефинитивно.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Единствениот проблем е Рајмонд Доменех. Чуеков ако е тренер, ја сум незнам што, Меси!!! На Бабунски да му ја дадеш Франција подобро ќе ја води. Искрено со играва што ја прикажуваат, не заслужуваат на светско, мое мислење. И баш би ми било мило да не идат, и да видим после тоа дали ќе му дадат отказ на Доменех. Ништо не направи до сега, АПСОЛУТНО ништо, а уште е на клупа.

Kajgana Shop

На врв Bottom