Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
Cheki Gori imase pari i gi potrosi na kokain da mu ebam narkomanot i zavrsi so lisici...ni eba majkata.

Da bideme realni pazarot ne e isto od pred nekoja godina.Ronaldo ova leto sjeba mnogu so prodazbata u Real.sega za obicen igrac nekoj klubovi preteruvaat.Ko na primer Porto za toj Fernando bara 20 milioni.Aloooo be Jupiter...koj e toj.Mozda e dobar ali tolku.Nema sansi.Se nema uste ni dokazano pa kamo li tolku da se plati.I onoj Cavani od Palermo.Deckoto e dobar ali onoj kretenot Zamparini mu stavil klauzula 30 milioni.Boze svasta.Pa on ako e 30 milioni,togas Freye 100 milioni,a ima klauzula 18milioni.Zborot mi e deka sve poskapo e i poskapo i deka nema veke kvaliteten igrac koj sot so dobar menadzer mozes da mu ja namalis cenata.
има афелај :vozbud: :vozbud: :vozbud:
се шалам... ама нека се гонат у пм дај некој асален да купат некам мизерии да гледам од играчи,што дури ќе почнам и да ги мразам...
доста ни мачкаат очи бре со просечни играчи... ама стварно збеснувам се дивите сите на никакви играчи ни проверени ни докажани некои дури и отфлени од тимовите... што сме ние децка градинка ли?
а после сите цмилите, е немаме играчи,па овој сакате овој не сакате да го гледате, после секој лошо одигран натпревар, и пак мака ќе се мачи и за 4 место, погоре така нема да стигнеме никогаш...
и арсенал има млади играчи и нивните се многу поквалитетни од нашите,ама ако не купат квалитетен играч погоре од 3 место и пак без трофеј ќе останат...

Te podrzuvam batistuta, mora da se kupat poznati iminja
koj se tie castiljo, comoto, santana
ako sakame da se borime poveke od 4 mesto treba da se kupuvaat igraci kako:
gago, afelaj, martins, pandev, salvio, mexes.....

ауууууууу брат ме наежи клипчето... ододамна неам гледано вака добро буквално филмски направен клип за фиорентина...
сакам да симнам ама не можам заштитен е... ако знае некој како нека помага , ќе му бидат од се срце благодарен :smir:

еве едно од мене за градот навивачите легендите...

исто и овоа е многу јако

http://it.violachannel.tv/dettaglio-gol-parade/items/speciale-champions.html

и има многу јаки зборови во него ставени и да не си навивач на виола да станеш се, еве еден што ме тресна од земја :
A CHI CI FA SENTIRE GRANDI :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud:
оние што не разбираат : КОЈ ВЕ ПРАВИ ДА СЕ ЧУВСТВУВАТЕ ГОЛЕМИ!!!!

sekoja cest za klipcinjava.se ezev dodeka gi gledav:vozbud:.navistina sme klub za koj ne samo sto se naviva tuku i se saka so srce.neka ni e vecna violetovata krv sto tece vo nas:baeh:.FORZA FIORENTINA!!!

profi profi :)

ауууууууу брат ме наежи клипчето... ододамна неам гледано вака добро буквално филмски направен клип за фиорентина...
сакам да симнам ама не можам заштитен е... ако знае некој како нека помага , ќе му бидат од се срце благодарен :smir:

еве едно од мене за градот навивачите легендите...

исто и овоа е многу јако

http://it.violachannel.tv/dettaglio-gol-parade/items/speciale-champions.html

и има многу јаки зборови во него ставени и да не си навивач на виола да станеш се, еве еден што ме тресна од земја :
A CHI CI FA SENTIRE GRANDI :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud:
оние што не разбираат : КОЈ ВЕ ПРАВИ ДА СЕ ЧУВСТВУВАТЕ ГОЛЕМИ!!!!

Ovie Italijanive Bozik im e i totalno gi snema.Ni so nekakvi informacii okolu transferi ni za nisto.Od ponedelnik se ocekuva povtorno da pone Fiorentina da trenira,a mozda i so nekoe novo ime

momci nesto zatisje pred bura e rabotava so transferive:baeh:.corvino sprema nesto, no da vidime sto!?pozz:helou:

Abe tropate gluposti,poima nemate zimi se.Pa so sakate Dani Alvez ebate toa.Komoto,Komoto...on igrase i Liga na Sampioni i igrase za 4 mesto a vie kenjate.Korvino kolku fudbaleri donese od koga Fiorentina se vrati od C liga i vie i za nego kenjate.Vie sakate preku leb pogaca,epa jebiga nemoze taka,ustvari ima takvi klubovi koj preku nok postanuvaat silni ee vo go Man.Cit pa navivajte za niv.

Abe tropate gluposti,poima nemate zimi se.Pa so sakate Dani Alvez ebate toa.Komoto,Komoto...on igrase i Liga na Sampioni i igrase za 4 mesto a vie kenjate.Korvino kolku fudbaleri donese od koga Fiorentina se vrati od C liga i vie i za nego kenjate.Vie sakate preku leb pogaca,epa jebiga nemoze taka,ustvari ima takvi klubovi koj preku nok postanuvaat silni ee vo go Man.Cit pa navivajte za niv.

абе ти доста не префрлаш да навиваме за други тимови, ќе останеме тука и ќе кењаме колку сакаме ;)
поентата е тоа што корвино има донесено класа играч како млад талент, но не и искусен играч. има и друга поента, а тоа е дека корвино има донесено играч со искуство не не и како докажан, ако го земеме варгас за пример. ете таков уште еден нека донесе ;).
што се однесува до мене, задоволен сум со купување на еден дефанзивец..нели сме го купиле веќе филипе иако не знам многу за него, сепак конечно да купи дефанзива.
иако, мислам дека има простор за уште еден, два талентирани играчи и да се направат неколку мали рокади, нели сантана да се избаци, јоргенсен не ќе може да покрива, ни фали играч.
денес имаше интервју и поранешниот менаџер на фиорентина, кој рекол дека фиорентина треба да земе 1 класа играч, да ги инвестира сите пари на еден играч, а не на 3 играчи, значи се работи како да се потрошат парите! тоа што некој ќе рече дека тој класа играч ќе бара многу по сезона, мислам дека ќе може да се покрие доколку скратат од друго место. корвино има правило да футбалер не зима поголема плата од 1.5мил. по сезона, а пандев на пример бара 3мил. по сезона, што највероватно и ќе ги добие од интер. не знам дали не го прекршува корвино ова свое правило од лични принципи, од тоа што не верува дека никој на планетава не вреди толку и не треба да зима толку или од буџетот што му стои на располагање и неговата математика.
можам само да кажам дека секогаш постои начин, можеби времето не им е дојдено за похрабар финансиски потег, но мислам дека како фанови заслужуваме објаснување.
WHERE'S THE FUCKING MONEY?

ок, друга тема за моабет, сеа нешто читав по форуми.
прашањето е:
дали мислите дека муту ќе се врати да биде тоа што беше лани, да ја покаже својата класа уште еднаш?
тоа го имал изјавено муту дека ќе се врати и ќе биде уште поуспешен, со многу повеќе голови.

ок, друга тема за моабет, сеа нешто читав по форуми.
прашањето е:
дали мислите дека муту ќе се врати да биде тоа што беше лани, да ја покаже својата класа уште еднаш?
тоа го имал изјавено муту дека ќе се врати и ќе биде уште поуспешен, со многу повеќе голови.

da go vidam na teren

абе ти доста не префрлаш да навиваме за други тимови, ќе останеме тука и ќе кењаме колку сакаме ;)
поентата е тоа што корвино има донесено класа играч како млад талент, но не и искусен играч. има и друга поента, а тоа е дека корвино има донесено играч со искуство не не и како докажан, ако го земеме варгас за пример. ете таков уште еден нека донесе ;).
што се однесува до мене, задоволен сум со купување на еден дефанзивец..нели сме го купиле веќе филипе иако не знам многу за него, сепак конечно да купи дефанзива.
иако, мислам дека има простор за уште еден, два талентирани играчи и да се направат неколку мали рокади, нели сантана да се избаци, јоргенсен не ќе може да покрива, ни фали играч.
денес имаше интервју и поранешниот менаџер на фиорентина, кој рекол дека фиорентина треба да земе 1 класа играч, да ги инвестира сите пари на еден играч, а не на 3 играчи, значи се работи како да се потрошат парите! тоа што некој ќе рече дека тој класа играч ќе бара многу по сезона, мислам дека ќе може да се покрие доколку скратат од друго место. корвино има правило да футбалер не зима поголема плата од 1.5мил. по сезона, а пандев на пример бара 3мил. по сезона, што највероватно и ќе ги добие од интер. не знам дали не го прекршува корвино ова свое правило од лични принципи, од тоа што не верува дека никој на планетава не вреди толку и не треба да зима толку или од буџетот што му стои на располагање и неговата математика.
можам само да кажам дека секогаш постои начин, можеби времето не им е дојдено за похрабар финансиски потег, но мислам дека како фанови заслужуваме објаснување.
WHERE'S THE FUCKING MONEY?

па тоа и го зборам а некој во клубот не прави со сила,слепи,мутави...
каде се парите?? продадовме играчи,влеговме во ЛШ,стигнавме до 1/8 финале... тоа е околу 60-70 милиони минимум за една сезона, МИНИМУМ... ме мрзи да сметам колку точно е...... и како може сеа да ни се мачкаат очи НЕМАЛО ПАРИ!!!!!
и убаво го кажал тоа кој и да е,подобро 1 ама вреден, него 3 потпросечни... колку сакате зборете со максимумот го правиме тоа а во сериа А оваа сезона играме многу,многу лошо... во последните 4-5 сезони никогаш не сме биле толку слаби на домашен терен, а гости сме меѓу средните екипи поточно од 10 место па надоле,премалку победи...
не можам да не се нервирам, кога знаеме што се може а не се користи......
и доста вуки го браниш тој ебан корвињо, со неговата политика го постигна максимумот највеќе поради прандели секоја чест за човекот :cuc::cuc: ....
не може да немаме пари,"ако некогаш во животот не ризикуваш нешто никогаш нема да го добиеш она што го сакаш" тоа е светлосни години наназад докажано и неможе а да не се може убаво спомнал типацот горе секогаш се наоѓа решение за се...
види го само перез шо прави во реал типот е бизносмен и знае како да заработи а сите да бидат задоволни,продаваше фудбалски комплекси, задужуваше.... а фудбалско познавање нема ама за бизниси го бидува и тоа како, тие средства што ги дава знае како да ги врати и луѓето(компании) вложуваат,спонзори... мислиш не ризикува он? 500 милиони е реал во долгови,ама кога тогаш ќе се вратат...
ама нема веза тоа со нас, мислам единствен клуб сме што работи со плус, ама затоа пак нема да напредуваме напред онака како секој навивач сака неговиот клуб да му напредува...
наместо оваа година кога се изедначени екипите горе (мики,јуве интер)
и кога редовно киксираат во секои 3 кола по еднаш, и наместо тоа да се искористи ние не можеме пак ни ди 4 место туку сме 10-ти...
се повредија муту јове и гамберини и толку... јас не сум навивач кој е против овој клуб ама нешто не оди како што гледаме и сакаме скоро сите, и нема да сум навивач кој би го бранел секој потег на екипата,макар добар макар лош... и многу пати до сега сум го пишувал ова толку сме блиску а толку далеку, ни фалат само 3 квалитетни играчи(никој не брара роналдо,кака,меси,чави,дрогба,робен...) за да бидеме рамо до рамо со милан,јувентус па и со интер... а резултатите и парите ке дојдат сами по себе и ќе се вратат... ни требаат само искусни играчи со шампионски менталитет,такви како што осетиле како е да се бориш за шампион, кои има желба за само една цел...
и сватете ја достигнавме нашата цел од пред 5 години 4 место и ЛШ...
а сега која ни е целта, да го одржаваме тоа со огромен напор пак со сета сила (само поради инает на корвињо) или да чекориме напред?
како само не гледаме дека од инает со токви играчи јувентус е толку слаб, и реди порази во серија , а ние со нашите таленти и играчишта сме пак зад нив и тоа со 7-8 бодови разлика(не знам толку колку)...
после ова сметајте ме за предавник,скептик,како не навивач,како она што не знам да го ценам она што е постигнато за воа време од 5-6 сезони од сериа Ц... тоа е ваше право
сепак го сакам овој клуб може повеќе од сите тука, а тоа што го прави корвињо во последната година е само уназадување, парите доаѓаат и си одат само резултатите и навивачите вистинки го сакаат клубот и сите успеси, и само тие имаат право да го величат клубот и да го кудат за своите грешки кога ги направат... LORO SONO IL CUORE E LA VITA DEL QUESTO CLUB, SENZA LORO ... CHE E FIORENTINA?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom