Фан Клуб : Фени Индустри

Член од
22 ноември 2010
Мислења
384
Поени од реакции
11
^Момак не е се во титулите. Тие се минливи и доаѓаат заедно со јаките спонзори. Тоа што го прави еден клуб да живее вечно е верната публика. МЗТ иако неможе да се пофали со успеси секогаш ќе го има духот на навивачите и тоа е она што секогаш ќе го одржува клубот во живот. Еден ден ќе ви отиде спонзорот, и кој ќе биде тој што ќе повлече иницијатива за наоѓање спонзор???
Навивачите го првата клубот да има традиција и да опстојува и кога има јак спонзор и кога истиот ќе си замине...
Тоа што го има МЗТ како клуб вие ни со илјада титули нема да го надминете:wink:
а фени нема верни навијачи?
може не ултрас навијачи али обични навијачи....

а може некој да ми даде линк од реакциите на амир и на емил после "поразот" од заводот? за судиите ова она...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.043
Поени од реакции
74.517
а фени нема верни навијачи?
може не ултрас навијачи али обични навијачи....

а може некој да ми даде линк од реакциите на амир и на емил после "поразот" од заводот? за судиите ова она...
Верните навивачи идат со добрите игри. Тие се се освен ВЕРНИ. Да го изгуби клубот спонзорот ќе бдее салата празна.
Толку верните навивачи зашто не го спречија пропаѓањето на Тиквеш и Орка :toe:
МЗТ и Работнички се брендови во Македонската кошарка, исто како што Пелистер ќе биде секогаш голем ако не и најголемиот бренд во македонскиот ракомет иако со години не бележи никакви успеси.

Член од
22 ноември 2010
Мислења
384
Поени од реакции
11
Верните навивачи идат со добрите игри. Тие се се освен ВЕРНИ. Да го изгуби клубот спонзорот ќе бдее салата празна.
МЗТ и Работнички се брендови во Македонската кошарка, исто како што Пелистер ќе биде секогаш голем ако не и најголемиот бренд во македонскиот ракомет иако со години не бележи никакви успеси.
а од кај знаеш ти бе дека така баш е и дека така ќе биде?
од кај знаеш јас колку сум верен?

и како да го спречат распадот на орка кога клубот постоеше две години главниот спонзор си замина и името не држеше вода и тогаш поинаку било....
сега имаме и асолен градоначалник

а и некој да ми кажеш дека скопските екипи немаат "кредити" кај спортските федерации....

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Не си дошол да гледаш фудбал во Кавадарци, клубот е во втора лига, се бори за влез во прва, и редовно има минимум 2000 народ. Можеби салата не била секогаш фул за кошаркарските натпревари пред Фени, меѓутоа во Кавадарци доколку кажеш дека не постои традиција за кошарка е срамота, со оглед на се што има градот дадено и на клубски и на репрезентативен план.

Кошаркарскиот клуб Фени Индустри е сакан во Кавадарци, бил сакан и кога се викал Тиквеш, бил сакан и кога се викал Орка. Бил сакан од навивачите и симпатизерите и пред и по титулите, и ке продолжи да биде гордост на градот без разлика на се. Ке продолжи да живее без разлика дали бил во прва, втора или трета лига. Исто како што се мачат сега вашите клубови. Така да глупавиот муабет за "рок на траење" што некои од вас го практикуваат ви се случува токму ВАМ во моментот. А гледаш клубовите и во Скопје и во Кавадарци си постоеле и ке си постоат, разликата е тоа што во моментот титулите се редат кај нас.

МЗТ и Работнички имаат традиција, меѓутоа на стара слава не се живее. Пример - Лидс Јунајтед во Англија. Кога можеше да пропадне еден Лидс во една Англија незнам зошто не би можел еден Работнички или едно МЗТ. Поради тоа ви велам полека малку со муабетот, да не трчите многу слепо нанапред со носот нагоре бидејќи по пат има бандери.
Новата крв се вика Фени Индустри. Тешко им е на некои луѓе да прифатат дека постои нов великан во кошарката па се стремат кон тоа да допринесат кон песимистичка атмосвера низ народот, но приказната е стара и одамна.... Делата останаа да зборуваат.

Трендовите се создаваат и траат. Во тек е создавање на нов тренд во Мак кошарката, сакале прифатете го тоа, сакале не, нам тоа не ни е важно ни најмалку. Одиме полека и сигурно, ја градиме нашата историја, влегуваме полека и во историјата на МАК баскетот. Вие имате некое минато исполнето со успеси, не ви го оспорил никој тоа, ние сме во тек на изградба на нашите успеси и за сега ни оди добро.

И реалноста е таа, повремено ке се појави некој запаленко :) ке нашкрапа нешто глупаво на форумов од стилот дека немало незнам кој да постои, слепо ке се чука во гради со успеси од пред 10 години и така, нервозата мора некаде да се изрази :)))

Се е тоа плод на завист, меѓутоа нас тоа не не засега, мило ни е што имаме шампионски тим во градот, мило ни е што полека градиме една традиција во Мак баскетот кога станува за нашиот клуб, и мило ни е што гледаме најдобра кошарка во Јасмин. Спортистите се сакани и почитувани во градот, и новиве и старите.

Тоа се фактите, се е друго празен муабет.

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.723
Поени од реакции
3.095
Не си дошол да гледаш фудбал во Кавадарци, клубот е во втора лига, се бори за влез во прва, и редовно има минимум 2000 народ. Можеби салата не била секогаш фул за кошаркарските натпревари пред Фени, меѓутоа во Кавадарци доколку кажеш дека не постои традиција за кошарка е срамота, со оглед на се што има градот дадено и на клубски и на репрезентативен план.

Кошаркарскиот клуб Фени Индустри е сакан во Кавадарци, бил сакан и кога се викал Тиквеш, бил сакан и кога се викал Орка. Бил сакан од навивачите и симпатизерите и пред и по титулите, и ке продолжи да биде гордост на градот без разлика на се. Ке продолжи да живее без разлика дали бил во прва, втора или трета лига. Исто како што се мачат сега вашите клубови. Така да глупавиот муабет за "рок на траење" што некои од вас го практикуваат ви се случува токму ВАМ во моментот. А гледаш клубовите и во Скопје и во Кавадарци си постоеле и ке си постоат, разликата е тоа што во моментот титулите се редат кај нас.

МЗТ и Работнички имаат традиција, меѓутоа на стара слава не се живее. Пример - Лидс Јунајтед во Англија. Кога можеше да пропадне еден Лидс во една Англија незнам зошто не би можел еден Работнички или едно МЗТ. Поради тоа ви велам полека малку со муабетот, да не трчите многу слепо нанапред со носот нагоре бидејќи по пат има бандери.
Новата крв се вика Фени Индустри. Тешко им е на некои луѓе да прифатат дека постои нов великан во кошарката па се стремат кон тоа да допринесат кон песимистичка атмосвера низ народот, но приказната е стара и одамна.... Делата останаа да зборуваат.

Трендовите се создаваат и траат. Во тек е создавање на нов тренд во Мак кошарката, сакале прифатете го тоа, сакале не, нам тоа не ни е важно ни најмалку. Одиме полека и сигурно, ја градиме нашата историја, влегуваме полека и во историјата на МАК баскетот. Вие имате некое минато исполнето со успеси, не ви го оспорил никој тоа, ние сме во тек на изградба на нашите успеси и за сега ни оди добро.

И реалноста е таа, повремено ке се појави некој запаленко :) ке нашкрапа нешто глупаво на форумов од стилот дека немало незнам кој да постои, слепо ке се чука во гради со успеси од пред 10 години и така, нервозата мора некаде да се изрази :)))

Се е тоа плод на завист, меѓутоа нас тоа не не засега, мило ни е што имаме шампионски тим во градот, мило ни е што полека градиме една традиција во Мак баскетот кога станува за нашиот клуб, и мило ни е што гледаме најдобра кошарка во Јасмин. Спортистите се сакани и почитувани во градот, и новиве и старите.

Тоа се фактите, се е друго празен муабет.
Nemoj majstore Velikan kazuvas??!!! Ziti se nemoj Feni e obicen klub i niso poise

Член од
14 март 2010
Мислења
16.975
Поени од реакции
16.356
Сега ми е јасно зошто во Скопје салите се празни...или пак има околу 50ина гледачи.
И Фени е тргнат на тој пат за да стани нешто во мак кошарката, туку така преку ноќ не се станува бренд, исто како што не станале брендови ни МЗТ нит па Работнички.

Rikal

Тој е тој: Специјалниот
Член од
18 септември 2010
Мислења
363
Поени од реакции
23

Инаку...

Кошаркарите на Фени Индустри продолжуваат со своите одлични настапи во Балканската БИБЛ лига забележувајќи ја четвртата победа во серија, одмаздувајќи му се на Морнар за единствениот пораз во ова натпреварување.

Втората гостинска победа ги промовира нашите шампиони во единствени лидери во Б-групата со биланс 4-1.

Еве подетално што се случуваше вечерва во Бар. Морнар резултатски го отвори мечот и поведе со 4-0 на самиот почеток, но Фрај и Огнен Стојановски за кратко време ја донесоа предноста на страната на Фени, 6-8. Резултатската нишалка траеше се до финишот на периодот кога Фени додаде гас, завршувајќи ја четвртината со позитива од 5 поени, 22-27.

Фени го одржуваше водството и во вториот период. Војдан Стојановски се промовираше во најдобар стрелец со 11 поени, 5 повеќе од Фрај кој имаше и 5 скока и 3 асистенции во првите 20 минути кои ги добивме со 40-46.

Првата опиплива предност Фени ја стекна на почетокот на третиот период кога прв пат стигна до двоцифрена предност од 48-60. Домаќините пробаа да направат се што е во нивна моќ но нашите кошаркари успешно ја одржуваа предноста, за 60-70 на 10 минути до крајот.

Одличната одбрана ги спречи налетите на Морнар да дојдат до неизвесен финиш, се приближи на 6 поени, но неможеа да направат ништо повеќе од тоа по што Фени повторно се одлепи, за на крајот конечниот резултат да гласи 84-95 за македонскиот шампион.

Фрај беше блиску до дабл учинок со 16 поени, 9 скока и 3 асистенции, а одлично го пратеше Војдан Стојановски кој уфрли 17 поени.
Младата надеж на Морнар, 16 годишниот Немања Радовиќ уште еднаш го покажа својот квалитет постигнувајќи 18 поени и 4 скока.

Извор: http://kavadar4e.com/index.php?option=com_content&view=article&id=5141:fenigopotopimornar&catid=20:kavadarci&Itemid=62
Ооо гревче! Пали си се ти и даље на сликава, се гледа колку ти е нивото!
И дечко запомни. Неможеш ти да го рамњаш Фени со еден Работнички кој во Парк турнал многу големи екипи од ЕХ ЈУ и на чив паркет истрчале многу големи играчи од типот на еден Дражен Петрович! А што сте видел вие....? Кај коа ќе дојде Работнички тоа ви е главна тема на разговор наредните 2 недели! Шо се случува на форумов незнам, едни се докажуваат кој се појаки навивачи, а други кажуваат кој тим каков е, божееее....

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Кој е шампион и неприкосновен во последните 2 години?

(ај само без нервоза)

Член од
26 октомври 2010
Мислења
78
Поени од реакции
4
Da te ispravam samo ako mislese na Drazen ima dojdeno u makedonija ednaska i treniral u jane sandanski mislam deka bea nekoi pripremi.
So se odnesuva do vaseto glediste za feni kako brend vo makedonija ke dadam edno moe mislenje. Sto e toa brend?? Dali takvo nesto postoi vo nasata drzava deneska??? Feni e klub vo kojsto se ulozuva nekolku godini i se bori da bide brend vo ovaa drzava. Ima podrska od gradot, stabilen sponzor i brka megunaroden uspeh koj ke mu ja otvori vratata kon vlez vo posilnite ligi.
Deckoto sto dade primer za lids junajted ne napomena deka vo anglija se zivee za fudbalot i se investira poveke od se i deka ima 20 kluba sto se brend kako lids, a veruvajte lids ne propadna, klibot zivee i istite sto go podrzuvaa togas go podrzuvaat i deneska, bidejki kaj niv mentalitetot e poinakov, go sakaat kluboti vo 6ta liga. Vo makedonija da zgasne Mzt ili Rabotnicki ke bide mn poinakva situacijata. Zgasnale nemetali ograzden. delikates, orka i mn drugi ekipi ama kosarkata ja zadrzaa kakva takva ovie dve skopski ekipi pa mozebi i feni nekogas ke bide takov relevanten faktor vo nasata kosarka

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Вака, не мислам повеќе да пишувам.

Пробав да бидам по конструктивен во предходниот пост и со примерот за Лидс (не реков дека згасна скрос, туку дека сега игра во незнам 2-3 лига,) и за тоа дека не е добро кога телиња слепо се чукаат во гради меѓутоа тоа е, со некој ке се разбереш со некој не. Има ретардоси по форумов милион така да...

Тоа е јеби га. Се дур има телиња ке има и месен нарезак.

Нека ви биде криво што Фени е шампион. Тоа е. Нам ни е супер :)

(ај сега излажи дека не ти е криво...)

хахахх. Нема врска... ок

Чао.

--- надополнето ---

Da te ispravam samo ako mislese na Drazen ima dojdeno u makedonija ednaska i treniral u jane sandanski mislam deka bea nekoi pripremi.
So se odnesuva do vaseto glediste za feni kako brend vo makedonija ke dadam edno moe mislenje. Sto e toa brend?? Dali takvo nesto postoi vo nasata drzava deneska??? Feni e klub vo kojsto se ulozuva nekolku godini i se bori da bide brend vo ovaa drzava. Ima podrska od gradot, stabilen sponzor i brka megunaroden uspeh koj ke mu ja otvori vratata kon vlez vo posilnite ligi.
Deckoto sto dade primer za lids junajted ne napomena deka vo anglija se zivee za fudbalot i se investira poveke od se i deka ima 20 kluba sto se brend kako lids, a veruvajte lids ne propadna, klibot zivee i istite sto go podrzuvaa togas go podrzuvaat i deneska, bidejki kaj niv mentalitetot e poinakov, go sakaat kluboti vo 6ta liga. Vo makedonija da zgasne Mzt ili Rabotnicki ke bide mn poinakva situacijata. Zgasnale nemetali ograzden. delikates, orka i mn drugi ekipi ama kosarkata ja zadrzaa kakva takva ovie dve skopski ekipi pa mozebi i feni nekogas ke bide takov relevanten faktor vo nasata kosarka
Капацитетот е тука, тоа ми е муабетот, ке биде добро за Мак кошарката да се задржи и натаму еден Фени Индустри, само на некој му е криво и така :) Ама ако сега тоа е.
На некој од што му било многу криво - умрел.
:)

дркајте и натаму на видео касети од 1992.....

Член од
26 октомври 2010
Мислења
78
Поени од реакции
4
Kvalitetna diskusija imas ne znam od so begas. Sekoj ima svoe glediste koe sekako moze da bide trn vo ocite. istorijata vie sega ja pravite a pogorenavedenite dva kluba ja pravat 20 godini. Ja da ti kazam realno drkam na pobedite nad real. porto, ratiofarm, benfika, hapoel, drkam na kosarkata vo koja imase igraci kako vidacic, stefanov, kurtovic, mark din. Go iam gledano orenga, bodiroga, zeljo obradovic i mn zvucni iminja i i se raduvam na istorijata iako sme klub bez sampionska titula, a ti drkaj si na mornar, dinamo bukurest, rilski, ovce pole. Ne me sfakaj pogresno samo vozvrakam so ista mera.

legend

legend is back
Член од
25 април 2008
Мислења
1.527
Поени од реакции
235
Kvalitetna diskusija imas ne znam od so begas. Sekoj ima svoe glediste koe sekako moze da bide trn vo ocite. istorijata vie sega ja pravite a pogorenavedenite dva kluba ja pravat 20 godini. Ja da ti kazam realno drkam na pobedite nad real. porto, ratiofarm, benfika, hapoel, drkam na kosarkata vo koja imase igraci kako vidacic, stefanov, kurtovic, mark din. Go iam gledano orenga, bodiroga, zeljo obradovic i mn zvucni iminja i i se raduvam na istorijata iako sme klub bez sampionska titula, a ti drkaj si na mornar, dinamo bukurest, rilski, ovce pole. Ne me sfakaj pogresno samo vozvrakam so ista mera.
Не ми треба мене титулаа :pos2::pos2::pos2::pos2:
Ете гледам зошто до сега немате а и нема и у наредните 20 години!

Вас ви требаат видое касети за дркање.

Rikal

Тој е тој: Специјалниот
Член од
18 септември 2010
Мислења
363
Поени од реакции
23
Кој е шампион и неприкосновен во последните 2 години?

(ај само без нервоза)
Па преку кур ако сте биле шампиони последниве 2 години! Тоа што сега сте освоиле сега 2 титули него прави Фени бренд. Ако мислиш дека Фени е бренд, ондак ти незнаеш шо е значењето на зборот бе чоек! Бренд значи нешто шо е препознатливо насекаде! Можда и Работнички и Мзт не се брендови зошто ги знаат само на просторите на ЕХ ЈУ, кого и да го прашаш во Србија, Хрватска, Босна, Црна Гора кој е Работнички, поголемиот дел од луѓето кој го знаат, а Фени!? Кој го знае Фени бе! За него уште луѓето прашуваат кој е тој! Сакал ти да признаеш или не, тоа е факт!

Олабави малце со извичниците, секоја реченица ти завршува со нив ...изгледа како да се дереш постојано.
Модератор.

legend

legend is back
Член од
25 април 2008
Мислења
1.527
Поени од реакции
235
Па преку кур ако сте биле шампиони последниве 2 години! Тоа што сега сте освоиле сега 2 титули него прави Фени бренд. Ако мислиш дека Фени е бренд, ондак ти незнаеш шо е значењето на зборот бе чоек! Бренд значи нешто шо е препознатливо насекаде! Можда и Работнички и Мзт не се брендови зошто ги знаат само на просторите на ЕХ ЈУ, кого и да го прашаш во Србија, Хрватска, Босна, Црна Гора кој е Работнички, поголемиот дел од луѓето кој го знаат, а Фени!? Кој го знае Фени бе! За него уште луѓето прашуваат кој е тој! Сакал ти да признаеш или не, тоа е факт!
Да бе баш вчера така си идам од Белград и слушам муабет на едни типчиња викаа абе МЗТ да видиш ти кое чудо е 20 години постоење титула да се немало,ебате брендот!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom