Фан Клуб : Фени Индустри

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
DA TEZEA I KOCANI DELIKATES,ZITO VARDAR,NIKOL FERT,AMAK,STRUMICA, AMA SEGA SE NIVNITE TITULI NA NEKOI RAFTOVI OD NEKOJA GARAZA :)))
Сине, ние во Кавадарци имаме и вино и ракија, имаме и трофеи (убави исто). Супер ни е :)
Клубот отсекогаш постоел и ке постои, еве во последно време ни оди супер :)

Нема потреба од љубомора...

--- надополнето ---

http://www.sportmedia.tv/event.php?id=1349161012067125b20f0459433751383afe4b49871c

Линк од утакмицата благодарност до bakigvg...

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.723
Поени од реакции
3.095
Инаку треба да им се верува на скопјани А ПОСЕБНО на симпатизерите на Работнички на нивните информации, исто како што:

1. Лани ке имаа гигантски спонзор
- резултат: немаа. Немаат ни оваа година.

2. Не губат во Парк
- резултат: губат, јеби га.

3. Предходната и оваа година не требаше да постоиме.
- резултат: постоиме, имаме двојна круна од лани, а и оваа сезона сме главни фаворити, и едни од фаворитите за БИБЛ круната, во лигата правиме тика-така :)

4. МНОГУ БИТНО. Тони Симиќ: "Во Кавадарци кошот каде што напаѓаше Работнички беше повисок". :music5:
- резултат: не треба муабет.

5. Боби Петровски (или како го викаа не е ни важно, на В.Осигурување тренерот): "Во Јасмин некои луѓе повеќе натпревари по ред седат на исти места на трибините и пцуат и довикуваат и се сомневаме дека обликот е организиран" (како демек Амир ја плаќа публиката да пцуе е целиот муабет)
-резултат: не треба муабет. Плус, тука имаш "тренер" со култура на ниво на теле, што се пцуе со малолетници на фејсбук. (има ли смајли како човече си ја разнесува главата со пиштол?)

Да не продолжувам....

Ест дека ве веземе во кошарка последниве години и за вас сме Л.А. Лејкерс.

Тоа ве прави губитници али кога вака човек плаче и писка знаете ли на што личи? :)
Ok legendo ke vidime do koga ke postoite kako sto nemate istorija nema da imate ni idnina ;) a skopskite timovi sekogas ke imaat, kriza imase za dvata tima no poleka se vraka se na mesto. Koga igraa ovie dva tima u najkvalitetnite evropski ligi tatko ti ne medal od TV za da gi gleda> Rabotnicki e POIM ZA MAKEDONSKA KOSARKA, RABOTNICKI E BREND legendo, u kav sto ima od sportot kazi, ako ima nesto togas moze da praime muabet na isto nivo

Член од
22 ноември 2010
Мислења
384
Поени од реакции
11
Ok legendo ke vidime do koga ke postoite kako sto nemate istorija nema da imate ni idnina ;) a skopskite timovi sekogas ke imaat, kriza imase za dvata tima no poleka se vraka se na mesto. Koga igraa ovie dva tima u najkvalitetnite evropski ligi tatko ti ne medal od TV za da gi gleda> Rabotnicki e POIM ZA MAKEDONSKA KOSARKA, RABOTNICKI E BREND legendo, u kav sto ima od sportot kazi, ako ima nesto togas moze da praime muabet na isto nivo
па како може да има кога скопските екипи се исфорсирани у се
морало да биде најдобар клуб скопскиот!
мада и сегде е така а и у помала држава со голема централизација у главниот град можеш да замислеш како е... и самиот ти тоа го знаеш не треба зборови

Член од
9 ноември 2009
Мислења
326
Поени од реакции
56
Ме испровоциравте искомплексирани се........ња па морам да ви вратам. Сакам однаред да кажам не сум фан ни на МЗТ ни на РАботнички така да не ја правдам ни едната ни другата страна. Од кога дојдовте вие да се правите спортски зналци, луге кој што гледале спортски натпревари на високо ниво и други ствари. Па најјако достигнување за вас е концерт на некоја бугарска или српска третокласна певаљка каде што одите цел град и се палите мислејќи гостувал пејачка од светски калибар. Кога сме за спортот натпревар против Морнар кошарка или натпревар против Пољацине ракомет не исто со Барцелона, Кил, Загреб ракомет, Реал, Фенербахче, Тофаш, Скаволини, кошарка. Кога сме кај репрезентација за разлика од Скопје кој што гледал многу врвни фудбалски репрезентации за Вас тоа ке остане сон или ке се задоволите со врвни фудбалски репрезентации за жени до 14 години. Во кошарка за разлика од Скопје кој што ја гледал Италија, Русија, Анлгија, Вие ке се задоволите со претквалификациона група за женои. За разлика од вашите две титули освоени во услови каде ниеден тим немаше поголем буџет од 10000 евра годишно (не сакам и да кажам поради која причина Ви прават вештачки тим со пари- не е за на форум), Скопје или читај работнички има многу повеќе. За разлика од вашата библ лига (смешна лига во која не треба ни да игра тим со таков буџет), Скопје гледал куп рајмондо сапорта и тоа 1/8 финале со Бенфика, читај МЗТ. Ако сакате и за блиската иднина веќе се најавува дека МЗТ или Работнички (доколку најде стабилен спонзор) ке игра јадранска лига, па дај боже и лига шампиони вие сеуште ке се радувате на библ лига или некој куп на саемски градови. Така да молимте за спорт, спортски настани, културни настани не се мерите со Скопје. Искрено бев испровоциран, но иако сум од Скопје со срце навивам за Фени во библ лигата, или ако сакате поточно радо би дошол и во Кавадарци да го гледам Фени како освојува финале (и ке се радувам исто како вас).

Член од
22 ноември 2010
Мислења
384
Поени од реакции
11
Ме испровоциравте искомплексирани се........ња па морам да ви вратам. Сакам однаред да кажам не сум фан ни на МЗТ ни на РАботнички така да не ја правдам ни едната ни другата страна. Од кога дојдовте вие да се правите спортски зналци, луге кој што гледале спортски натпревари на високо ниво и други ствари. Па најјако достигнување за вас е концерт на некоја бугарска или српска третокласна певаљка каде што одите цел град и се палите мислејќи гостувал пејачка од светски калибар. Кога сме за спортот натпревар против Морнар кошарка или натпревар против Пољацине ракомет не исто со Барцелона, Кил, Загреб ракомет, Реал, Фенербахче, Тофаш, Скаволини, кошарка. Кога сме кај репрезентација за разлика од Скопје кој што гледал многу врвни фудбалски репрезентации за Вас тоа ке остане сон или ке се задоволите со врвни фудбалски репрезентации за жени до 14 години. Во кошарка за разлика од Скопје кој што ја гледал Италија, Русија, Анлгија, Вие ке се задоволите со претквалификациона група за женои. За разлика од вашите две титули освоени во услови каде ниеден тим немаше поголем буџет од 10000 евра годишно (не сакам и да кажам поради која причина Ви прават вештачки тим со пари- не е за на форум), Скопје или читај работнички има многу повеќе. За разлика од вашата библ лига (смешна лига во која не треба ни да игра тим со таков буџет), Скопје гледал куп рајмондо сапорта и тоа 1/8 финале со Бенфика, читај МЗТ. Ако сакате и за блиската иднина веќе се најавува дека МЗТ или Работнички (доколку најде стабилен спонзор) ке игра јадранска лига, па дај боже и лига шампиони вие сеуште ке се радувате на библ лига или некој куп на саемски градови. Така да молимте за спорт, спортски настани, културни настани не се мерите со Скопје. Искрено бев испровоциран, но иако сум од Скопје со срце навивам за Фени во библ лигата, или ако сакате поточно радо би дошол и во Кавадарци да го гледам Фени како освојува финале (и ке се радувам исто како вас).
па како може да има кога скопските екипи се исфорсирани у се
морало да биде најдобар клуб скопскиот!
мада и сегде е така а и у помала држава со голема централизација у главниот град можеш да замислеш како е... и самиот ти тоа го знаеш не треба зборови

i pak na moeto dojde taka?

pa mora da e u skopje se skopje si e skopje ebago....

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Дечко кај нас викат "се врте ваа". Ви у Скопје си имате клубови, и ни у Кавадарци си имаме клубови.

Може порано све биле бренд во МАК Кошарката али последните неколку години ве нема никаде ниту во домашната ниту во европската копаркарска сцена така да брендот сме......ние :)

Порано имавме клуб меѓутоа овие последни неколку сезони благодарение на неколку оптимистички расположени господа како господинот Амир Абед и раководните лица на Фени Индустри, како една од најуспешните фабрики (можеби и најуспешна) имаме одличен спонзор и ни оди супер.

Вие имате минато а ние сегашност. Тоа е тоа. Ако ви е интересно како све играле порано со Реал, Бемфика, Чикаго Булс или незнам уште кој друг, најдете си видео касети и гледајте си ги утакмиците, незнам што друго да ви кажам, нас тоа не не интересира сине, нели гледаш :) Соберете се сите во едно кино и пуштете си ги старите утакмици, ке биде како оние жалните сапунски серии, каде бевме, каде сме сега. Што не снајде.

Само не треба да вреѓаш на ваква дискусија пошто јас ако земам да ти враќам ке јадиме и двајцата бан и тоа е тоа. Тоест, би требало да се сетиш на тоа, незнам што мислиш дека ке се случи ако земеме да се колиме на форумот.

Дојди кога сакаш ке те пречекаме ке седниме ке се напиеме нешто. И мене ми е криво што Вардар не влезе пред неколку години во групите од Лигата на Шампионите, кога беше елиминиран (педерски) од Спарта Прага. Македонски клуб е. Не претставува нас како народ и држава. И ке ми биде помило да го гледам него него ли Аренал или Манчестер.

А незнам додуша зошто и се испровоцира доколку не си се пронашол во некој од предходните ситуации што ги набројав. Доколку си неутрален и реален дечко од Скопје, љубител на спорт тогаш немаш на што да се лутиш. Зар не гледаш дека зборував за поединечни симпатизери на Работнички, за бисерот на деценијата на Симиќ, за плачењето на тренерот на В.Осигурување...

И дека сме Лејкерс во моментот во споредба со другите (а не Бостон :)) ) . Така да незнам што те провоцира тука. Многу сме јаки, тоа е тоа :)

И убаво кажа Ѕверот СПБ ке видиме како ке биде.... Па ке видиме фала богу.
Меѓутоа во моментов Фени е шампион и се дури не се промени тоа, брендот на кошарката во моментов (2010-2011 година, а не 1991) се вика Фени Индустри, и е од Кавадарци.

п.с. Ѕверу, минато и иднина има секој, иднината не се предвидува, минатото останува во минатото, а сегашноста е тоа што се случува во моментот :)

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.991
Поени од реакции
1.272
Шо би рекле Битолчани;- арно му кажа на Славица :pos2:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
што направи денес фени индустри против морнар?

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.723
Поени од реакции
3.095
Дечко кај нас викат "се врте ваа". Ви у Скопје си имате клубови, и ни у Кавадарци си имаме клубови.

Може порано све биле бренд во МАК Кошарката али последните неколку години ве нема никаде ниту во домашната ниту во европската копаркарска сцена така да брендот сме......ние :)

Порано имавме клуб меѓутоа овие последни неколку сезони благодарение на неколку оптимистички расположени господа како господинот Амир Абед и раководните лица на Фени Индустри, како една од најуспешните фабрики (можеби и најуспешна) имаме одличен спонзор и ни оди супер.

Вие имате минато а ние сегашност. Тоа е тоа. Ако ви е интересно како све играле порано со Реал, Бемфика, Чикаго Булс или незнам уште кој друг, најдете си видео касети и гледајте си ги утакмиците, незнам што друго да ви кажам, нас тоа не не интересира сине, нели гледаш :) Соберете се сите во едно кино и пуштете си ги старите утакмици, ке биде како оние жалните сапунски серии, каде бевме, каде сме сега. Што не снајде.

Само не треба да вреѓаш на ваква дискусија пошто јас ако земам да ти враќам ке јадиме и двајцата бан и тоа е тоа. Тоест, би требало да се сетиш на тоа, незнам што мислиш дека ке се случи ако земеме да се колиме на форумот.

Дојди кога сакаш ке те пречекаме ке седниме ке се напиеме нешто. И мене ми е криво што Вардар не влезе пред неколку години во групите од Лигата на Шампионите, кога беше елиминиран (педерски) од Спарта Прага. Македонски клуб е. Не претставува нас како народ и држава. И ке ми биде помило да го гледам него него ли Аренал или Манчестер.

А незнам додуша зошто и се испровоцира доколку не си се пронашол во некој од предходните ситуации што ги набројав. Доколку си неутрален и реален дечко од Скопје, љубител на спорт тогаш немаш на што да се лутиш. Зар не гледаш дека зборував за поединечни симпатизери на Работнички, за бисерот на деценијата на Симиќ, за плачењето на тренерот на В.Осигурување...

И дека сме Лејкерс во моментот во споредба со другите (а не Бостон :)) ) . Така да незнам што те провоцира тука. Многу сме јаки, тоа е тоа :)

И убаво кажа Ѕверот СПБ ке видиме како ке биде.... Па ке видиме фала богу.
Меѓутоа во моментов Фени е шампион и се дури не се промени тоа, брендот на кошарката во моментов (2010-2011 година, а не 1991) се вика Фени Индустри, и е од Кавадарци.

п.с. Ѕверу, минато и иднина има секој, иднината не се предвидува, минатото останува во минатото, а сегашноста е тоа што се случува во моментот :)

Znaci vaka rabotnicki zosto padna znaes??? Prva titula zemavte zatoa sto Rabotnicki igrase so mladi igraci i nekolku iskusni taka, naredna sezona zemaa uste dvajca trojca prosecni igraci z razlika od vasiot drim tim koga togas taka go narekuvavte i go jadevte SRED KAVADARCI na poveke navrati, znaci malce od malce da bide rabonticki stabilen so sponzor vie nema da vidite titula,raduvajte se na momentalnata kriza na timovite od sk zosto posle samo finalinja u Boris ke gledate megju Rabotnicki i Mzt

P.S. TRADICIJATA E CUDO I NE E SEKOMU DOSTAPNA!!!

Член од
26 октомври 2010
Мислења
29
Поени од реакции
11
NEKOI KLUBOVI IMAAT I ISTORIJA I TRADICIJA, A NEKOI SEGA JA STVARAAT SVOJATA ISTORIJA I TRADICIJA (SE NADEVAM NEMA I OVOJ KLUB DA BIDE KAKO OSTANATITE INSTANT KLUBOVI ) .......i dvete se za respekt =)
pozdrav :salut:

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
[/B]
Znaci vaka rabotnicki zosto padna znaes??? Prva titula zemavte zatoa sto Rabotnicki igrase so mladi igraci i nekolku iskusni taka, naredna sezona zemaa uste dvajca trojca prosecni igraci z razlika od vasiot drim tim koga togas taka go narekuvavte i go jadevte SRED KAVADARCI na poveke navrati, znaci malce od malce da bide rabonticki stabilen so sponzor vie nema da vidite titula,raduvajte se na momentalnata kriza na timovite od sk zosto posle samo finalinja u Boris ke gledate megju Rabotnicki i Mzt

P.S. TRADICIJATA E CUDO I NE E SEKOMU DOSTAPNA!!!

Инаку...

Кошаркарите на Фени Индустри продолжуваат со своите одлични настапи во Балканската БИБЛ лига забележувајќи ја четвртата победа во серија, одмаздувајќи му се на Морнар за единствениот пораз во ова натпреварување.

Втората гостинска победа ги промовира нашите шампиони во единствени лидери во Б-групата со биланс 4-1.

Еве подетално што се случуваше вечерва во Бар. Морнар резултатски го отвори мечот и поведе со 4-0 на самиот почеток, но Фрај и Огнен Стојановски за кратко време ја донесоа предноста на страната на Фени, 6-8. Резултатската нишалка траеше се до финишот на периодот кога Фени додаде гас, завршувајќи ја четвртината со позитива од 5 поени, 22-27.

Фени го одржуваше водството и во вториот период. Војдан Стојановски се промовираше во најдобар стрелец со 11 поени, 5 повеќе од Фрај кој имаше и 5 скока и 3 асистенции во првите 20 минути кои ги добивме со 40-46.

Првата опиплива предност Фени ја стекна на почетокот на третиот период кога прв пат стигна до двоцифрена предност од 48-60. Домаќините пробаа да направат се што е во нивна моќ но нашите кошаркари успешно ја одржуваа предноста, за 60-70 на 10 минути до крајот.

Одличната одбрана ги спречи налетите на Морнар да дојдат до неизвесен финиш, се приближи на 6 поени, но неможеа да направат ништо повеќе од тоа по што Фени повторно се одлепи, за на крајот конечниот резултат да гласи 84-95 за македонскиот шампион.

Фрај беше блиску до дабл учинок со 16 поени, 9 скока и 3 асистенции, а одлично го пратеше Војдан Стојановски кој уфрли 17 поени.
Младата надеж на Морнар, 16 годишниот Немања Радовиќ уште еднаш го покажа својот квалитет постигнувајќи 18 поени и 4 скока.

Извор: http://kavadar4e.com/index.php?option=com_content&view=article&id=5141:fenigopotopimornar&catid=20:kavadarci&Itemid=62

Член од
6 мај 2010
Мислења
189
Поени од реакции
15
NEMA POTREBA OD LJUBOMORA KOJ KLUB POSTOI ?????

Сине, ние во Кавадарци имаме и вино и ракија, имаме и трофеи (убави исто). Супер ни е :)
Клубот отсекогаш постоел и ке постои, еве во последно време ни оди супер :)

Нема потреба од љубомора...

--- надополнето ---

http://www.sportmedia.tv/event.php?id=1349161012067125b20f0459433751383afe4b49871c

Линк од утакмицата благодарност до bakigvg...

KK.TIKVES KAKO STO ZNAM E ORGINALNOTO IME NA KAVADARECKIOT KOSARKARSKI KLUB A TOJ NE POSTOI OVA DRUGOVO NE E ORGINAL UTRE MOZE I SKOPJE KE VI STAVI NEKOJ SPONZOR PRIDAVKA :))) I VIE KE SI NAVIVATE.
NEMA MESTO ZA LJUBOMORA NEKA VI SE SO SREKA TROFEITE SAMO NEMOJ DA TE SNEMA POSLE NEKOJA SEZONA DA JA NAPUSTIS GRUPAVA I DA NE PISES NITU EDNO ZBORCE BIDI TUKA :)))

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
KK.TIKVES KAKO STO ZNAM E ORGINALNOTO IME NA KAVADARECKIOT KOSARKARSKI KLUB A TOJ NE POSTOI OVA DRUGOVO NE E ORGINAL UTRE MOZE I SKOPJE KE VI STAVI NEKOJ SPONZOR PRIDAVKA :))) I VIE KE SI NAVIVATE.
NEMA MESTO ZA LJUBOMORA NEKA VI SE SO SREKA TROFEITE SAMO NEMOJ DA TE SNEMA POSLE NEKOJA SEZONA DA JA NAPUSTIS GRUPAVA I DA NE PISES NITU EDNO ZBORCE BIDI TUKA :)))
Клубот е ист, спонзорот е друг, придавка за спонзор се ставало од памтивека, појма немаш од животот, со оглед на развојот на настаните, далеку поверојатно е вас да ве снема (како што за влакно не ве снема лани), продолжи да се тешиш, Фени веќе се постави како стабилен клуб, шампион и Nо.1, ве везиме како Лејкерс, ве дрибламе како Коби.

Муабетот за непостоење ви е стар три години и нели гледаш дека веке станува глупав :))) Преврти поназад по форумов во фан клубовите да видиш како се величевте дека нема да постоиме и дека ке газите напред со нови спонзоришта :pos2: :pos2: :pos2: , па ете за жал ве издишија како гуми на пони точак..... :( Как боли, што би рекол Азис. :pos:

:pos: :pos: :pos:

Фала на пожелбите за трофеите.
Пријатно.
:)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.047
Поени од реакции
74.553
^Момак не е се во титулите. Тие се минливи и доаѓаат заедно со јаките спонзори. Тоа што го прави еден клуб да живее вечно е верната публика. МЗТ иако неможе да се пофали со успеси секогаш ќе го има духот на навивачите и тоа е она што секогаш ќе го одржува клубот во живот. Еден ден ќе ви отиде спонзорот, и кој ќе биде тој што ќе повлече иницијатива за наоѓање спонзор???
Навивачите го првата клубот да има традиција и да опстојува и кога има јак спонзор и кога истиот ќе си замине...
Тоа што го има МЗТ како клуб вие ни со илјада титули нема да го надминете:wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom