Дечко кај нас викат "се врте ваа". Ви у Скопје си имате клубови, и ни у Кавадарци си имаме клубови.
Може порано све биле бренд во МАК Кошарката али последните неколку години ве нема никаде ниту во домашната ниту во европската копаркарска сцена така да брендот сме......ние
Порано имавме клуб меѓутоа овие последни неколку сезони благодарение на неколку оптимистички расположени господа како господинот Амир Абед и раководните лица на Фени Индустри, како една од најуспешните фабрики (можеби и најуспешна) имаме одличен спонзор и ни оди супер.
Вие имате минато а ние сегашност. Тоа е тоа. Ако ви е интересно како све играле порано со Реал, Бемфика, Чикаго Булс или незнам уште кој друг, најдете си видео касети и гледајте си ги утакмиците, незнам што друго да ви кажам, нас тоа не не интересира сине, нели гледаш
Соберете се сите во едно кино и пуштете си ги старите утакмици, ке биде како оние жалните сапунски серии, каде бевме, каде сме сега. Што не снајде.
Само не треба да вреѓаш на ваква дискусија пошто јас ако земам да ти враќам ке јадиме и двајцата бан и тоа е тоа. Тоест, би требало да се сетиш на тоа, незнам што мислиш дека ке се случи ако земеме да се колиме на форумот.
Дојди кога сакаш ке те пречекаме ке седниме ке се напиеме нешто. И мене ми е криво што Вардар не влезе пред неколку години во групите од Лигата на Шампионите, кога беше елиминиран (педерски) од Спарта Прага. Македонски клуб е. Не претставува нас како народ и држава. И ке ми биде помило да го гледам него него ли Аренал или Манчестер.
А незнам додуша зошто и се испровоцира доколку не си се пронашол во некој од предходните ситуации што ги набројав. Доколку си неутрален и реален дечко од Скопје, љубител на спорт тогаш немаш на што да се лутиш. Зар не гледаш дека зборував за поединечни симпатизери на Работнички, за бисерот на деценијата на Симиќ, за плачењето на тренерот на В.Осигурување...
И дека сме Лејкерс во моментот во споредба со другите (а не Бостон
) ) . Така да незнам што те провоцира тука. Многу сме јаки, тоа е тоа
И убаво кажа Ѕверот СПБ ке видиме како ке биде.... Па ке видиме фала богу.
Меѓутоа во моментов Фени е шампион и се дури не се промени тоа, брендот на кошарката во моментов (2010-2011 година, а не 1991) се вика Фени Индустри, и е од Кавадарци.
п.с. Ѕверу, минато и иднина има секој, иднината не се предвидува, минатото останува во минатото, а сегашноста е тоа што се случува во моментот