I uste nesto ..Nikogas Jas ne sum bil izbrkan od nikoj vo salata tuku na edna utakmica klemata Drugarot bese odstranet na 5 minuti ...Od druga strana mislite li deka na istok i do sega bese se ok kaj vas.Mene licno sto me iznervira se videata sto vi gi stavaat na you tube. Bev so vas na utakmica koja ja sponzorirase Amir vo Skopje na reprezentacijata so Portugalija i pravev muabet so Toni i toa dobar muabet (Toni go cenam i go pocituvam zatoa sto napravi od na pocetokot sramna navivacka grupa nesto sto denes moze da se narece navivacka druzina). Sepak koga bi se otstranile barem 15 -20 luge od taa grupa i jas bi zastanal so niv. Znae Toni za ponasanjeto na nekoi poedinci koi ke ispijat 2 piva i mislat deka se nekoi huligani a blage veze nemat so e toa. Za LOZARI tolku okolu toa. E sega drugo me interesira...Kako moze da vlijaat deca vrz cela navivacka grupa so 2-3 iznoseni maicki od nekoi si za mene G N A S I nareceni ckembari pred se a posle i nekoi komiti ili koj i da e . Mnogu idoli imate decki ne ste svoi. Mnogu brzo ja zaboravivte 1993 godina i tepackata vo parkot. Mozebi i ne ja znaete zatoa sto ste bile 4-5 godini. Mnogu brzo go unistivte imeto na LOZARI koi nie postarite go gradevme so godini. NIKOGAS NE STE ZAPEALE NITU EDNA PESNA ZA TIKVES. Site timovi vo gradot ma koj i da im e sponzor se vikaat TIKVES. Zapamtete T I K V E S !!!!!!!! Site klubovi imaat Sponsor koj go menuva imeto kako sto saka ama iminjata na klubovite od nivnoto osnovanje se vecnost...I pravo da vi kazam treba da vi e krivo sto ne ste del od istorijata na gradot KAVADARCI sto ja pisuvaat ovie denesni sportisti. Neka dojde nekoj vo sreda vo Jasmin i neka mi kaze deka nekoj mu rekol da ne naviva za Kavadarci da uspee ednas vo Evropa pa makar i toa bila Balkanska liga . I sto bi bilo ako pak pelister ostane bez pari i pak igrae vo 2 liga i na utakmica vo bitola ima 50 luge kako sto imase do pred sezona - dve. OVA E KAVADARCI DECKIIII !!!! Svestete se i kazete mi sto bi im kazuvale na vasite deca koga eden den ke gi nosite na nekoja utakmica na koja ke igra kavadarecki tim koj ne bi se vikal feni ili vizba ili kabran ili so znam...I TIKVES FLORIDA ne postoi ama e del od najubavite momenti vo mojot zivot . I fk Tikves eden den ke se bore za titula vo 1 Liga i togas li ke navivate za tugji klubovi. Mozam da vi kazam deka samo na drugi im popolnuvate mesta na tribinite a vasite za zal se prazni...S R A M O T A !!!! I da znaete PRED 10 tina godini na toa mesto stoev i jas ..i ke stojat i posle vas ...i posle neznam koj ...A vas ke ve nema ...
Pozdrav do Site Kavadarcani i Napred TIKVES , FENI .....kako i da bi se vikal NAS SI !!!!