Добро е а има ли доблест таа управа на Фени да се извине за понижувањето на нашиот навивач шо го понижија пред цела сала, со интервенција како да апсат некој мафијашки бос, а човекот иде цела година навива за Фени, беше повреден во Скопје за фени, има правено од негови пари транспаренти, па каков е тој однос спрема навивачите. Мене тој човек ми е најдобар другар и другар е со половина од Лозарите и како после јас да застанам да навивам. Тука е проблемот, друже, објасни како после таа постапка ти од љубов да навиваш кога управата нема почит кон сопствените навивачи. Тоа е цела ситуација. Јас секогаш ќе го памтам тој настан, тоа не се брише и не се заборава, едноставно со оваа управа никогаш повеќе нема да има почит едни спрема други може некако да се турка работа да си прајме лице ама верујте после тоа и ова шо сега ни го наметнуваат и не прават цигани прад народот верујте љубовта и единството шо постоеше во салата на натпреварите е само минато и еден убав спомен.
nikoj tebe nisto ne moze da ti naprave,kolku so sam mozis da si napravis veruj mi,pa ni cigan .aj kazi mi ti mene bez da zavlevame u detalji ponatamu oti site znajme se ,oti voa e malo mesto,dali e redu da se vika uaaa na umren covek(rekome ne zavlevame u detalji od opsta kultura makar so se znajme),i ti i drugarot i site ni,a sme dojdeni na turnir u negova cest.razmisli malku dali e pred se covecki taka da se postape,nezavisno koj bil u pitanje pa ako treba neka e i neznam koj.ako vece stvarno bila do tolku rabotata da tia covek mu smeta ednostavno zaradi drugite ne moral drugarot da dojde na utakmicata i da ve isposhtuva site vas pred se.ni tuka izmedju sebe se mozime da si pisime do poser,ama greota e da se vika uaaa na nekoj so ne moze da odgovore.eve ni tuka imame pravo sto pati da si replicirame,ama on kako da odgovore.ne e kulturno i pred se krajno necovecki.postavi se ti na toa mesto.da dojde nekoj da ti vika ua za nekoj tvoj blizok pokoen ma kakov i da bil on.so bi napravil ti ja ne znam,ama ja direkt grklenot ce mu go iskornam.ja taka gi gledam rabotite.kakov takov covekot(neka mu e lesna zemjata),formira klub i od dolu go krena na vrvot.ne zavleguvam uopste u toa so pravel i kako pravel.ali vaka rezoniram za toa.moze i seto toa da e taka pa mu prorabotila sovesta i si rekol daj da vratam nesto na gradot.za mene ovaa rabota sega so jas mozam da gledam vrvna kosarka eve vtora godina po red so namera i vo idnina da bide taka mnogu znace i za vakvi raboti ziveam kako navivac.so treba povece od toa.ja ti garantiram deka ako drugarot se jave na Amir ili na koj treba od upravata,i se izvine prvo on,zatoa so da se razberime on e povodot za seto voa,mnogu lesno ce ja spustite topkata na zemjata.a i oni se ludje neli,pa i oni ce vi se izvinat za nesto so oni zgresile.taka jas mislam oti e redno i ako negde gresam ispravi me.samo edno ce ti kazam:koj se na kraj kraeva i drugar ti i amir,i zaradi niv kosarkarite da si go obirat,a ni praat zabava na site.da ne me razberis pogreska:ni ja ,ni ti ,ni drugarot,ni amir kaa poedinci ne sme bre vredni da na deckite so imat dupla kruna i igraat so srce,mu se serime na potta.ja mislam deka oni se glavni u vaa prica,zaradi niv e seto voa i zaradi niv ce odime site da navivame.a da se kara cel grad oti nekoj mu se vikalo uaa,ne biva neli,se slagas so mene.ne moze eden bilo koj da zaebava 2500 publika.bidi mi pozdraven