so taa klauzula klubovite se stitas sami sebe si , ako se povredis i ako ne igras poveke od dva meseci ke dobivas tolku i tolku pari , sto mislis ti na igracite na vardar ako dadat izjava bez da dobijat dozvola ok klubot 30% od plata gi kineАко се повредеш ќе ти даваме по 700 евра за одење на бања:pos2::pos2::pos2:
Spored dogovorot so Dimitrovski po povredata toj zimase 700-800 evra od klubot.A ako on vo dogovorot si ima plateno osiguruvanje togas ostatokot od celata plata mu go plaka osiguritelnata kompanija.A ako nema takov dogovor togas nema ni plataДругар ако он има потпиашно договор,му даваат толку,колку што се договорени !
Да. Постои нешто што се вика "Осигурителна Компанија". Кој не знае што е тоа нека провери во Wikipedia. Клубовите имаат можност да ги осигураат играчите во случај на повреди итн.Spored dogovorot so Dimitrovski po povredata toj zimase 700-800 evra od klubot.A ako on vo dogovorot si ima plateno osiguruvanje togas ostatokot od celata plata mu go plaka osiguritelnata kompanija.A ako nema takov dogovor togas nema ni plata
Апсолутно ништо:ija:sto bidna so pregovorite so upravata na feni za vracenje na lozarite
јас кулку што знам, Мачка поради соменвањата од повреди и сеуште незаздравен кога потпишувал за Фени, бил осигуран од повреда. Исто така знам дека лани ФЕНИ му плаќале симболична сума (до 1000 евра) а додека остатокот од платата го земал како исплата од осигурителна компанија, но за да ја зема целата плата Фени м орал да има исплати некакви и притоа се обврзал Мачка да потпише и за оваа година.
TOCNO. Daj ako ima maz neka gi kaze baranjata na LOZARI pa cel grad da mu se smee.колку што се зборува по чаршијата лозари имале "скромни барања''од управата на клубот.треба да се спуштат малку на земја сепак не навиваат за реал мадрид туку за кк.фени кој е исто у полоша состојба како и фабриката.