Фан Клуб : Фени Индустри

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
се е океј сега за сега али ростерот е многу мал!
мора уште минимум тројца квалитетни играчи, неопходни се
не знам што се планира али мора да се донесат уште играчи не бива со 6 играчи да играме... да се повреди еден и толку, отиде цела сезона у пичку матер

Член од
19 август 2015
Мислења
153
Поени од реакции
81
се е океј сега за сега али ростерот е многу мал!
мора уште минимум тројца квалитетни играчи, неопходни се
не знам што се планира али мора да се донесат уште играчи не бива со 6 играчи да играме... да се повреди еден и толку, отиде цела сезона у пичку матер
Да дефинитивно клупата треба да се зголеме , неможе кон титула да одиш со клупа коа е со 4 млади играчи од младинската школа , незнам како е планот ама дефинитивно треба уште неколку играчи ...

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.275
Поени од реакции
5.370
Да дефинитивно клупата треба да се зголеме , неможе кон титула да одиш со клупа коа е со 4 млади играчи од младинската школа , незнам како е планот ама дефинитивно треба уште неколку играчи ...
Како мислиш кон титула?
Се знае која екипа цели кон титула и позади кој стои држава...

Член од
19 август 2015
Мислења
153
Поени од реакции
81
Како мислиш кон титула?
Се знае која екипа цели кон титула и позади кој стои држава...
Да јасно ми е и тоа , ама нема врска сепак екипа која се боре од срце и вистински сака да освое титула може да ги победи државните екипи , има многу такви случаи и кај нас и во странство , така да останува да видиме , сепак сеуште е рано да се прогнозира , ама ја искрено се надевам било која екипа да земе титула би бил среќен од колку државниот клуб ....

Член од
19 август 2015
Мислења
153
Поени од реакции
81
http://ekipa.mk/drama-vo-kavadartsi-rabotnichki-anulirashe-15-poeni-na-feni-i-slaveshe-79-82/ Дефинитивно одамна ваков болен пораз не сме осетиле ,кривицата кај нас е тоа што нашите играчи успеаа да прокоцкат 20+ разлика , а судиите си го направиа своето во последните 3 клучни напади каде то ни ја земаа победата во раце и тука падна целиот морал на играчите , апла се гледаше дека судат против нас и го туркаа работнички поблиску до израмнување , али сепак такви политички титули и судиски победи не ни требаат а нека се радуваат гостите ако тоа ги прави среќни ,неможе едниот судија да вика фаул у напад за фени , другиот покажува напад за фени а третиот не ни ја гледа ситуацијата што се случи и така наеднаш ни самиот не знае што да прави покажува фаул у напад и им ја дава топката на работнички а сите тројца се гледаа како телиња и неможе да се одлучат што да прават , со еден збор катастрофа , мизерија невидена , како и да е честита победата , ама нека знаат дека баш поради тоа кај нас никогаш ќе нема кошарка се додека постојат такви клубови кој што мешаат политика во спортот и се надеваат на судиите , спортски поздрав.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.292
Поени од реакции
7.012
У пресрет на утрешниот дел со МЗТ,само да ги пофалам младинските категории м-16,м-18 и м-20 кои сеуште немаат пораз...

Викендов м-18 го победија толку фалениот нов проект на Работнички со 88-80
м-16 Фени-Јуниор 96-79

Пред тоа 2 убедливи победи против Куманово

м-18 94:58
м-16 93-70

Ако на тоа се додаде и фактот дека гимназијата Добри Даскалов-Кавадарци е шампион на средните училишта во МКД,каде што костурот го сочинуваат кошаркари на КК Фени се добива заклучок дека имаме одлична иднина,само треба шанса да му се даде на децата

Near

Член од
26 март 2009
Мислења
4.292
Поени од реакции
7.012
Уште една сезона заврши,реално у рамките на очекувањата...Со тој ростер очекувањата беа у првите 4 да завршиме,успеавме,е сеа јбг...Пак почнаа повредите да дупат како лани(Враговиќ лани не ги играше последните 2 утакмици,Амонс беше нешто повреден итн). Сезонава уште од почетокот Стајиќ скрши нога,потоа Тубак поради повреда на колената не играше цел април и го раскинаа договорот со него,а за полуфиналето со МЗТ го немаше и Николовски заради повреда(далеку од тоа дека ќе поминевме со МЗТ доколку ни беа овие играчи,меѓутоа мислам дека би можеле да му земеме бар 1-2 утакмици у Кавадарци). Лично сум задоволен од сезоната,со овој тим неможеше повеќе...Уствари можеше,некое место погоре да завршиме па да игравме против Соколи/Куманово и таму да се надигруваме за евентуално финале,но што е тука е...Сега следува летната пауза па ќе видиме што понатаму,од моменталниот состав би ги задржал Стајиќ(има договор и за следната сезона мислам),Пајиќ беше многу исплашен на почетокот,ама како поминуваше сезоната му даваа повеќе минутажа и почна да се ослободува така да имаше неколку солидни партии,и него би му го продолжил договорот..Кире оваа сезона си ја врати старата форма(освен против МЗТ,незнам дали има психички проблем или што му е кога игра против нив,ама криминално играше) и Јане Петровски евентуално,сите утакмици си ги одигра коректно..Нормално,би му дал минутажа и на Милков(сепак сеуште е 19 години,ако се посвети може да излезе некаков играч). Странците беа онака-Тубак беше одличен у одбрана,напад ништо посебно..Ивеља играше топло-ладно...или ќе даде 20 коша,или ќе го нема цела утакмица. Пековиќ е веќе стар,и не успеа да ја врати формата од Кожув..И за крај Враговиќ,секоја чест легенда..Фала ти за овие 2 сезони, заслужено МВП,со среќа понатаму во кариерата па се надевам некогаш ќе се вратиш у Кавадарци..

Near

Член од
26 март 2009
Мислења
4.292
Поени од реакции
7.012
Prije nešto malo manje od 2 godine zaputio sam se, za mene ,u nepoznatom smjeru . Bez predstave i slike o Kavadarcima i kraju u koji dolazim . Sjecam se prvog dojma kada sam oko ranih jutarnjih sati stigao u grad ... Priznajem , nije nimalo bio uvjerljiv ... No sat po sat , dan po dan , mjesec po mjesec ... Ljudi i ovaj grad sve dublje su ulazili pod moju kožu , da bi sada kada je došlo vrijeme NAŠEG rastanka , pisao ovaj tekst sa suzama u očima . Emotivna osoba poput mene , teško može da suspregne svoje emocije nakon provedene 2 najljepše godine U svojem životu . Moji osjećaji prema Vama se nemogu opisati riječima . Volio bi nekako otvoriti svoje srce da vidite kako je ispunjeno ljubavi ,srecom, ponosom... Volio bi da vidite koliki dio zauzimate u njemu , i gdje god pošao , uvijek cete se nalaziti u njemu . Kupili ste svoje mjesto u njemu dok god sam ja živ . Volio bi kada bi se mogao svakome ponaosob zahvaliti na svemu , ali to je jednostavno nemoguće , pa ću se ovim putem još jednom od <3 zahvaliti svima Vama , ovom gradu , svim ljudima u njemu, svim prijateljma , neprijateljima ( ako ih ima :))) ) , svim navijačima , koji su nama i meni osobno bili podrška, ali i kritika cijelo ovo vrijeme... Hvala svima koji ste bili tu kada je bilo teško i koji su mi pomogli da se dignem i budem još čvršći i jači . Ovim putem se želim zahvaliti i svim mojim suigračima sa kojima sam dijelio svlačionicu ove 2 godine. Sa njima sam činio jednu sretnu obitelj , kako na terenu , tako i van terena , te im poželjeti mnogo srece i uspijeha u daljnem životu i karijerama . Hvala svim ljudima ( stručni štab , uprava , zaposlenici ) u KK Feni Industries na danom povjerenju . Mislim da je naš odnos bio i više nego vrlo dobar , te maksimalno profesionalan ( koliko je mogao biti ) od početka do samog kraja suradnje . Želim ovom klubu puno uspijeha i titula u budućnosti . Ali imam jednu veliku , neostvarenu želju koja me čini malo tužnim ... Probao sam na sto načina ove sezone ,ali nisam uspio u tome . Zato Vas ovim putem molim ... KK Feni Industries nemože bez Lozara , Lozari nemogu bez KK Feni Industries-a . I jedna i druga strana neka uloži dodatni napor kako bi se rješio ovaj problem i kako bi ostvarili obostranu korist . Za sve nas koji volimo GRAD KAVADARCI .

Probao sam što kraće napisati sve što sam htio ... I pozdraviti Vas sve ... A za kraj ću napisati još samo ovo : “ Ovo nije zbogom , ovo je samo doviđenja “ ... Voli VAS sve VAŠ Karlito ušte mnogo godini ... #KV23

ЛЕГЕНДА!! :cuc::place:

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.800
Поени од реакции
1.520
Имав прилика по професионална линија сосем сосем случајно да налетам на Адам Кемп. :)
Светот е многу мал.

И човекот исто има само добри спомени од тука и му се доаѓа пак некој ден пошто како што вели, имал само добри спомени и скоро секој ден сеуште се слушал со поранешните соиграчи.

legend

legend is back
Член од
25 април 2008
Мислења
1.527
Поени од реакции
235
А сезоната шо иде како че а тераме вака каа шо оде слабо ептен..

Near

Член од
26 март 2009
Мислења
4.292
Поени од реакции
7.012
Член од
19 август 2015
Мислења
153
Поени од реакции
81
Американецот Џефери Мос, грузиецот Џорџ Шарабидзе и црногорецот Вукота Павиќ се тројцата странци кои во наредната сезона ќе го носат дресот на Фени Индустри, а се очекува веќе од среда, за кога е закажан и официјалниот старт на подготовките да му бидат ставени на располагање на Малинков и Самарџиев.
Џефери Мос е 23 годишен американец, висок 193 сантиметри кој доаѓа од колеџот „Мареј“ и според најавите треба да биде идеално решение за позициите еден и два.На иста возраст е црногорецот Вукота Павиќ кој е висок 203 сантиметри. Павиќ кој доаѓа од Зрињски Мостар игра на позицијата крилен центар и треба да биде силна поддршка за нашиот Kире Николовски.Сепак, главниот збор под обрачите треба да го води 210 сантиметри високиот Џорџ Шарабидзе од Грузија, кој е класичен центар. Дваесет и шест годишниот грузиец доаѓа од редовите на Динамо Тбилиси.Ако не се лажам мислам дека центарот ќе биде нај висок играч во Македонската 1ва лига ?? А во тимот останати се уште : Јане Петровски, Kире Николовски, Горјан Марковски, Бобан Стајиќ, Предраг Пајиќ, Милан Милков, Мишко Китев и Никола Кицев.

Kajgana Shop

На врв Bottom