лолabe so sakate pravite bregalnica pobeduva vo barazot i tocka ne mozete da me ubedite
Ееее, пријателе тука си бил. Абе преска пишав еден пост те прашав нешто, не ми одговори. Зборуваш за некоја традиција, ова она.Епа коа ти покажав и докажав со факти те заболе за традицијата...Тоа е тоа простотилак на кило !
Патете,никад нема да бидете како нас !
Е драго мое другарче да беше Лазар Илиев толку добар што не остана у Македонија ЃП каде што дојде како ''засилување'' во нападот.Туку кутриот си грееше клупа и виде не виде си се врати у Штип каде ви е ѕвезда.И додека Баже Илијоски кинеше мрежи во Кореја пред 50000 гледачи,кажи ми ти кај беше вашиот Лазар Илиев.iliev mandak bor4e dimitrievskitrener davitkov.iliev e izmislen tamu za site ke vidime na 13 koj kolku e jak koj ke vleze i koj ima podobri igraci i od kade ke ima poveke publika
Прости му Господе,не знае што зборува..каква фузија направиле бе:uvo::uvo: арен си ... ?Ееее, пријателе тука си бил. Абе преска пишав еден пост те прашав нешто, не ми одговори. Зборуваш за некоја традиција, ова она.
Не ми кажа за која традиција мислиш?? На Брегалница или на Алумина? Кој клуб сте сега? Јас како што знам Брегалница лани испадна од Втора лига.
После направија фузија со „славната“ Алумина за да може да живуркате некако. Јака традиција.
Абе детенце, не знам што прво да ти објаснам? Можеби не знаеш што значи зборот фузија во спортски жаргон??Прости му Господе,не знае што зборува..каква фузија направиле бе:uvo::uvo: арен си ... ?
Не зборувам за технички работи околу фузијата, кои играчи се , која управа итн ...Фузија знам шо значи не се секирај,а нели кога се фузираат две екипи во клубот има структури, од двете екипи,играчи од двете екипи...и ред др.работи...Зошто тоа тука го нема... И ти најде да ми објаснуваш на мене,абе остај ти шо читаш шо пишува во јавноста,бидејќи мора да се замаскира реалноста,зошто противправно играме во 2лига,затоа шо сме клуб со историја,традиција,етц етц етц !! А не сме Ск(сељачки клуб)Металург !
Since 1921 - 88 години традиција,историја..
Глупост до глупост.Значи конечно да се разбереме, што е разликата...Брегалница и да игра во 3 лига/Општинска,пак ќе биде клуб со традиција,историја,а Металург и првак да биде нема да го има она што го има Брегалница !
Ако Металург биде првак (дај боже некогаш) ќе има тутула и ќе игра во Европа, нешто што е незамисливо за голем дел од нашите екипи, меѓу кои и Брегалница 2008.Значи конечно да се разбереме, што е разликата...Брегалница и да игра во 3 лига/Општинска,пак ќе биде клуб со традиција,историја,а Металург и првак да биде нема да го има она што го има Брегалница !
Далеку си ти од реалноста !Ако Металург биде првак (дај боже некогаш) ќе има тутула и ќе игра во Европа, нешто што е незамисливо за голем дел од нашите екипи, меѓу кои и Брегалница 2008.
Сега за сега нема нешто такво, ама натака се движат работите.
Традиција и историја без конкретен успех и не е којзнае колку за фалење.
Знаеш дека од на татко ми селото имало фудбалски клуб дури од 1915? Традиција ипол.
Не не ти си далеку со тоа што мислиш дека Брегалница 2008:pos2: ќе оди во прва лига!Добро до толку ли не разбирате дека Металург останува во елитното друштво?Брегалница нема пари ни судии и картони да плати во прва лига бе алооо!Далеку си ти од реалноста !