Фан Клуб: ФК Металург

Член од
29 февруари 2008
Мислења
729
Поени од реакции
6
abe so sakate pravite bregalnica pobeduva vo barazot i tocka ne mozete da me ubedite

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Епа коа ти покажав и докажав со факти те заболе за традицијата...Тоа е тоа простотилак на кило !
Патете,никад нема да бидете како нас !
Ееее, пријателе тука си бил. Абе преска пишав еден пост те прашав нешто, не ми одговори. Зборуваш за некоја традиција, ова она.
Не ми кажа за која традиција мислиш?? На Брегалница или на Алумина? Кој клуб сте сега? Јас како што знам Брегалница лани испадна од Втора лига. :toe:
После направија фузија со „славната“ Алумина за да може да живуркате некако. Јака традиција.

Д

Демијан

Гостин

Запазете го ова!

Па ајде спореди го со тој вашиот Илиев:tapp:

Член од
4 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
24
iliev mandak bor4e dimitrievskitrener davitkov.iliev e izmislen tamu za site ke vidime na 13 koj kolku e jak koj ke vleze i koj ima podobri igraci i od kade ke ima poveke publika
Е драго мое другарче да беше Лазар Илиев толку добар што не остана у Македонија ЃП каде што дојде како ''засилување'' во нападот.Туку кутриот си грееше клупа и виде не виде си се врати у Штип каде ви е ѕвезда.И додека Баже Илијоски кинеше мрежи во Кореја пред 50000 гледачи,кажи ми ти кај беше вашиот Лазар Илиев.

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Кај најде да го закачиш вториот линк, баш на Металург му го даде тој гол. :pos2:
Сомнителен фаул во последна минута. 1:0 Тоа беше прва победа за Работнички по подолго време.

Член од
19 април 2008
Мислења
302
Поени од реакции
25
Ееее, пријателе тука си бил. Абе преска пишав еден пост те прашав нешто, не ми одговори. Зборуваш за некоја традиција, ова она.
Не ми кажа за која традиција мислиш?? На Брегалница или на Алумина? Кој клуб сте сега? Јас како што знам Брегалница лани испадна од Втора лига. :toe:
После направија фузија со „славната“ Алумина за да може да живуркате некако. Јака традиција.
Прости му Господе,не знае што зборува..каква фузија направиле бе:uvo::uvo: арен си ... ?

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Прости му Господе,не знае што зборува..каква фузија направиле бе:uvo::uvo: арен си ... ?
Абе детенце, не знам што прво да ти објаснам? Можеби не знаеш што значи зборот фузија во спортски жаргон??
Зошто сега името е Брегалница 2008???

Прво види ја ланската табела во Втора лига и кажи кое место е Брегалница.
http://ffm.com.mk/mak/minato_prvenstvo.asp?liga=2&godina=2007

После види го извекувањето на двојките за тековнава сезона 2008/09 и кажи каде ја гледаш Брегалница. Ја нема.
http://ffm.com.mk/mak/vest.asp?id=1976

И на крај прочитај го ова

11 Јули, 2008 - 09:45
Алумина и Брегалница се спојуваат во нова Брегалница 2008
Се поизвесно е дека екипата на Брегалница Штип и скопската Алумина ке направат фузија.Тоа беше договорот меѓу раководството на двете екипи.Алумина се реши на ваков потег бидејки немаат услови за игра во Скопје(немаат доволно средства за да подигнат трибини).Со заеднички средства се очекува да се направи еден солиден тим кој ке може да се носи со најдобрите второлигаши а новото име на тимот ке биде Брегалница2008.
еве и линк http://barcafootball95.blog.com.mk/node/169231

Ако имаш нешто нејасно, прашај низ комшии нека ти ја објаснат поубаво традицијата на клубот, па после напиши нешто на форумов.

Член од
19 април 2008
Мислења
302
Поени од реакции
25
Фузија знам шо значи не се секирај,а нели кога се фузираат две екипи во клубот има структури, од двете екипи,играчи од двете екипи...и ред др.работи...Зошто тоа тука го нема... И ти најде да ми објаснуваш на мене,абе остај ти шо читаш шо пишува во јавноста,бидејќи мора да се замаскира реалноста,зошто противправно играме во 2лига,затоа шо сме клуб со историја,традиција,етц етц етц !! А не сме Ск(сељачки клуб)Металург !

Since 1921 - 88 години традиција,историја..

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Фузија знам шо значи не се секирај,а нели кога се фузираат две екипи во клубот има структури, од двете екипи,играчи од двете екипи...и ред др.работи...Зошто тоа тука го нема... И ти најде да ми објаснуваш на мене,абе остај ти шо читаш шо пишува во јавноста,бидејќи мора да се замаскира реалноста,зошто противправно играме во 2лига,затоа шо сме клуб со историја,традиција,етц етц етц !! А не сме Ск(сељачки клуб)Металург !

Since 1921 - 88 години традиција,историја..
Не зборувам за технички работи околу фузијата, кои играчи се , која управа итн ...
самиот чин - спојување со друг клуб (иако е само формално), дава друга слика за клубот. Да си бевте горди на вашата традиција ќе си игравте во трета лига, каде што ви беше местото. Па после ќе одевте нагоре и немаше да се менува името во Брегалница 2008.

А Металург, дали е сељачки клуб или не е, никогаш нема да може да си го докажеме еден на друг.
Сега за сега Металург е во период на најголем напредок откако постои. Ѓоре прави дисциплина и начин на работа како што само тој знае. Се работи профи, спонзорот ги поддржува сите барања на управата. Прашање е до кога ќе биде вака? Можеби Металург ќе испадне од Прва лига и Мак Стил ќе се повлече. Можеби ќе трае оваа соработка неколку години. Тоа никој не знае. И Ѓоре работи од интерес, за пари. Не дека е вљубен во Металург.

Член од
19 април 2008
Мислења
302
Поени од реакции
25
Значи конечно да се разбереме, што е разликата...Брегалница и да игра во 3 лига/Општинска,пак ќе биде клуб со традиција,историја,а Металург и првак да биде нема да го има она што го има Брегалница !

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Значи конечно да се разбереме, што е разликата...Брегалница и да игра во 3 лига/Општинска,пак ќе биде клуб со традиција,историја,а Металург и првак да биде нема да го има она што го има Брегалница !
Глупост до глупост.

Како се креира историја знаеш ? Или Брегалница кога се основа одма стана тоа што викаш дека е.
Со историјата седете си во втора лига, ние ќе си играме прва, без историја. Се прашувам на кој ќе му биде подобро.

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Ако Металург биде првак (дај боже некогаш) ќе има тутула и ќе игра во Европа, нешто што е незамисливо за голем дел од нашите екипи, меѓу кои и Брегалница 2008.
Сега за сега нема нешто такво, ама натака се движат работите.

Традиција и историја без конкретен успех и не е којзнае колку за фалење.
Знаеш дека од на татко ми селото имало фудбалски клуб дури од 1915? Традиција ипол.

Член од
19 април 2008
Мислења
302
Поени од реакции
25
Ако Металург биде првак (дај боже некогаш) ќе има тутула и ќе игра во Европа, нешто што е незамисливо за голем дел од нашите екипи, меѓу кои и Брегалница 2008.
Сега за сега нема нешто такво, ама натака се движат работите.

Традиција и историја без конкретен успех и не е којзнае колку за фалење.
Знаеш дека од на татко ми селото имало фудбалски клуб дури од 1915? Традиција ипол.
Далеку си ти од реалноста !

Д

Демијан

Гостин
Далеку си ти од реалноста !
Не не ти си далеку со тоа што мислиш дека Брегалница 2008:pos2: ќе оди во прва лига!Добро до толку ли не разбирате дека Металург останува во елитното друштво?Брегалница нема пари ни судии и картони да плати во прва лига бе алооо!

Kajgana Shop

На врв Bottom