5 години старо видео од Youtube, сега сменија наслов и ставија Албанци и Срби во главни улоги, оти е актуелно, и го јаде пазарот.
Само глуп човек може оваа да го напише..Ако јас како Македонец од Сиднеј можам да дојдам на утакмица на Македонија и напишам на знамето Сиднеј да ли тоа е провокација?Коа веќе го спомена ова, битно е и да се каже дека на српско знаме имаше напишано Будва. И тоа е своевидна провокација кон Црна Гора.
Ироничен е типот.Само глуп човек може оваа да го напише..Ако јас како Македонец од Сиднеј можам да дојдам на утакмица на Македонија и напишам на знамето Сиднеј да ли тоа е провокација?
Значи ти си туп човек.
Има на куп знамиња на кои пишува градот од каде се навивачите,тоа е сосема нормално.
Од цел свет.
По стоти пат, во најмала рака е дискутабилен статусот на Косово како држава, па уште независна (можда во Уставот на Косово пишува дека е независна, ама де факто е далеку од тоа).Да бе кога ви одговара тоа е провокација, ама кога не ви одговара наоѓате оправдувања.
Косово е независна држава со која раководат албанци т.е Косово е албанска држава.
ти од Сиднеј си?Само глуп човек може оваа да го напише..Ако јас како Македонец од Сиднеј можам да дојдам на утакмица на Македонија и напишам на знамето Сиднеј да ли тоа е провокација?
Значи ти си туп човек.
Има на куп знамиња на кои пишува градот од каде се навивачите,тоа е сосема нормално.
Од цел свет.
Па има ги много,како да не ги има? Ги влечат корените од времето кога биле слуги наАј сега кога се се смири, да ми каже некој од албанците (гледам на темава се доста застапени) што славеа по градовите, всушност дали знаат зошто славатќ?
на пример јас да сум од Нов Зеланд и да видам онакво славење ке помислам дека биднале европски/светски шампиони...
Ха! Би сакал да сум,ама не сум.ти од Сиднеј си?
А бре Балтазар, нареден пат коа ќе пишам таков пост ќе зеам и да нацртам, за паметните ко тебе разберат шо сакам да кажам.Само глуп човек може оваа да го напише..Ако јас како Македонец од Сиднеј можам да дојдам на утакмица на Македонија и напишам на знамето Сиднеј да ли тоа е провокација?
Значи ти си туп човек.
Од цел свет.
Kosovo mozebi ne e priznata drzava no ne e del od srbija taka sto sekoj transparent so politicka pozadina treba da se kazni!Ироничен е типот.
По стоти пат, во најмала рака е дискутабилен статусот на Косово како држава, па уште независна (можда во Уставот на Косово пишува дека е независна, ама де факто е далеку од тоа).
Интересното е што во Уставот на Косово нигде не се споменува зборот Албанци, туку само на едно место дека во Косово живеат албанската заедница и други заедници (меѓу кои и заедницата на косовските Срби-парафразирам да не вадам со исти зборови). Дури зборчето српски се употребува 3 пати, а албански 2 пати.
Како за споредба, во Уставот на РМ, уште во преамбулата пишува „македонскиот народ“.
Аналогијата ти е лабава, да не речам катастрофа. Пример, Кипар да го раководат Турците и сеа да кажеме дека Кипар е турска држава. Нејсе тоа, ако Косово е „албанска држава“, што не се спојат бе?
Воедно, ова е мојот последен пост како коментирам за оваа тема, здравје, во четврток нека ги соопштат санкциите па ќе коментираме пак тука, било каде. Да не испадне дека сум субјективен или не знам што, објективно гледано, двата тима заслужуваат подеднакви казни (за паричните не знам, Србија сигурно повеќе ќе плати), со тоа што натпреваров ќе се преигра од 1ва минута, на неутрален терен без гледачи, а и вториот натпревар очекувам да биде слично нешто. Е сега каде би се играло, пишав прееска, ваљда негде централна/западна Европа. Кај што нема или има минорен број Срби и Албанци.