Фан Клуб: Србија

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Има разлика од тие што се родени во една држава, до тие што се преселиле во некоја друга држава.
90% од тие што ќе навиваат за Србија се родени во Македонија, и логично е да навиваат за Македонија (или па да се неутрални).

Ама некој роден во Македонија, цел живот живи во неа и да иде да навија за Србија против државата во која е роден...е такви нигде нема веруј ми.
Се уреду ова, ама ај објасними зошто на Албанциве и на Турциве кои 99 посто се родени во Македонија кога играа Македонија- Турција/ Албанија не им го мрсевте за ова, што толку ви сметаат Србите стванро не ми е јасно!

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Братучед ми што е роден во Феникс, а е Србин по мајка и татко за кого да навива помеѓу САД и Србија?

Шо бе,и јас ли да се фалам дека иам братучед у Австралија ? :icon_mrgr:

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Братучед ми што е роден во Феникс, а е Србин по мајка и татко за кого да навива помеѓу САД и Србија?
Ваш избор де, погрешно ме сфати. Ја не сум никој и ништо за да кажем кој за кого да навива :)
Само кажав дека не ми е логично.
Иначе и ја сум по мајка Србин, ама не би си дозволил да навивам против државата во која сум израснал само поради тоа што влечам некој корен и од Србија ;)

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Шо бе,и јас ли да се фалам дека иам братучед у Австралија ? :icon_mrgr:
Кој нема е прашањето :D
Ваш избор де, погрешно ме сфати. Ја не сум никој и ништо за да кажем кој за кого да навива :)
Само кажав дека не ми е логично.
Иначе и ја сум по мајка Србин, ама не би си дозволил да навивам против државата во која сум израснал само поради тоа што влечам некој корен и од Србија ;)
Па има разлика по мајка Србин и целосен. Дури и по татко е многу поразлично од по мајка. Таман работа ти за Србија да навиваш...

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.638
Поени од реакции
1.226
Ја сум по татко Србин, а по мајка Македонец, мада утре ќе си бидам неутрален и кој и да победи ќе ми биде драго. Јебига, може некој да ми замери и да се лути, ама не може да ми ја промени одлуката.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.969
Поени од реакции
45.252
Има разлика од тие што се родени во една држава, до тие што се преселиле во некоја друга држава.
90% од тие што ќе навиваат за Србија се родени во Македонија, и логично е да навиваат за Македонија (или па да се неутрални).

Ама некој роден во Македонија, цел живот живи во неа и да иде да навија за Србија против државата во која е роден...е такви нигде нема веруј ми.
Знаеш колку нашинци има родени во други земји во светот ? Па голем дел од тие што навиваа за Македонија во ракомет у скандинавскине земји се родени токму таму, а навиваат за нашата земја, истото го прават и босанците низ светов, и албанците, и турците, поготово они, и сите остали, си ги почитуваат корените и во конкретен случај да земјата у која се родени игра против онаа од која потекнуваат, навиваат за вторите, што не значи дека не ги почитуваат првите.

Еве ти неколку класични примери кои ти ги набројав, кои се факти, не претпоставки, Германија кога игра со Турција у немачка, турциве ко домаќини се, тоа не значи дека не ја почитуваат Германија пример, али јебига, некои си го почитуваат потеклото, некои не, сакаш ти да ми кажеш дека нашинец у скандинавскине земји во ист ваков случај нив ќе им даде предност ? No way, потврдено. Само таму не размислуваат заостанато па да се најде на тапет, им чуе ...

Ние за глупости се фаќаме, инаку проблем е пример у пакет и да не ја респектираат воопшто Македонија, а таквиот проблем е најмногу застапен кај албанците тука, кај турците, србите и останатите националности не.
--- надополнето: 15 октомври 2012 во 20:46 ---
Фаќај магла ...

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Дечаци некој да не има карту за продавање за исток?

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
^другар ко прво тука повеќе коментираат Срби, одколку србомани(незнам ни дали ги има)...
Миха мора да поднесе оставка колку и да бил добар ко играч ко тренер не го бива па кај се Бошко, Кузмановиќ, Суботиќ, Баста, Данко Лазовиќ, да беше добар тренер ќе останеше во Фиорентина, катастрофа повеќе репрезентација не гледам до 2014

Ф

Фил Ајви

Гостин
ма и мене ми се одмили и фудбал и се, толку да се нема идеја не ми се верува... Коларов зема топка и оди напред да прави акција а оној па кретен од Томовиќ пушти го веќе кога те поминал подобро да се брка резултат со 11 мада прашање ќе беше и тогаш дали ќе направат нешто не можат да направат солидна шанса за гол само да се чекало на грешка патем Македонија одигра перфектно во одбраната со мали пропусти и ги заслужи трите бода нема тука што

Бразил само на одмор ако одат овака на светско да играат многу тешко... и Србија и Македонија

Kajgana Shop

На врв Bottom