Има разлика од тие што се родени во една држава, до тие што се преселиле во некоја друга држава.
90% од тие што ќе навиваат за Србија се родени во Македонија, и логично е да навиваат за Македонија (или па да се неутрални).
Ама некој роден во Македонија, цел живот живи во неа и да иде да навија за Србија против државата во која е роден...е такви нигде нема веруј ми.
Знаеш колку нашинци има родени во други земји во светот ? Па голем дел од тие што навиваа за Македонија во ракомет у скандинавскине земји се родени токму таму, а навиваат за нашата земја, истото го прават и босанците низ светов, и албанците, и турците, поготово они, и сите остали, си ги почитуваат корените и во конкретен случај да земјата у која се родени игра против онаа од која потекнуваат, навиваат за вторите, што не значи дека не ги почитуваат првите.
Еве ти неколку класични примери кои ти ги набројав, кои се факти, не претпоставки, Германија кога игра со Турција у немачка, турциве ко домаќини се, тоа не значи дека не ја почитуваат Германија пример, али јебига, некои си го почитуваат потеклото, некои не, сакаш ти да ми кажеш дека нашинец у скандинавскине земји во ист ваков случај нив ќе им даде предност ? No way, потврдено. Само таму не размислуваат заостанато па да се најде на тапет, им чуе ...
Ние за глупости се фаќаме, инаку проблем е пример у пакет и да не ја респектираат воопшто Македонија, а таквиот проблем е најмногу застапен кај албанците тука, кај турците, србите и останатите националности не.
--- надополнето: 15 октомври 2012 во 20:46 ---
Братучед ми што е роден во Феникс, а е Србин по мајка и татко за кого да навива помеѓу САД и Србија?
Фаќај магла ...