Nino Manchester
Oŋce α RED, αlwαys α RED
- Член од
- 4 јуни 2009
- Мислења
- 14.536
- Поени од реакции
- 17.951
Едно ме интересира?за кого ќе навиваш?Кажете ми иамли нешто организирано за заедничко одење на утакмицава од нас тука во Македонија!!?
Едно ме интересира?за кого ќе навиваш?Кажете ми иамли нешто организирано за заедничко одење на утакмицава од нас тука во Македонија!!?
Незнам зашто прашуеш кд знаеш и јасно ти еЕдно ме интересира?за кого ќе навиваш?
Ај биди фин те молам, и не прашувај вакви прашања, знаеме одговори ги знаеме и резултатите и знаеме до кој заклучок ќе стигнеме. Секој Србин нема потреба да осеќа грижа на совест или било што ако навива за Србија. Батали расправии...Едно ме интересира?за кого ќе навиваш?
За србија така?а претпоствувам живееш и македонија.Незнам зашто прашуеш кд знаеш и јасно ти е
Значи оние македонци што живеат надвор од земјава, треба да навиваат за земјата во која израснале контра Македонија ?За србија така?а претпоствувам живееш и македонија.
Не овде се работи дека повеќето не са ни срби,тоа е проблемот,а такви са повеќето за жал.Никој не им брани на нив проблемот е што нашите навиваат.Значи оние македонци што живеат надвор од земјава, треба да навиваат за земјата во која израснале контра Македонија ?
Е па pixa е а ти него му го постави прашањето, јас сум така да сите што пишуваме во фан клубов нема потреба да ни се поставува прашањето. А и уште не сум запознал Македонец што навива за Србија, иако нон стоп ги зборите ја не ги приметувам, искрено.Не овде се работи дека повеќето не са ни срби,тоа е проблемот,а такви са повеќето за жал.
Сеа правиме муабет за срби, не за таквите, туку стриктно за срби, тие другите не ме интересираат. Немам ништо против тие што навиваат за Ѕвезда, Партизан, Динамо или Хајдук, тоа никад не сум го спорел, во тој контекст фудбалот никад не познавал граници, е сеа ако навиваат и за репрезентација контра Македонија и тоа, ондак нек се отрујат, друго неам што да кажам на таа тематика али ко што гледаш, тоа не е тема на муабет тука.Не овде се работи дека повеќето не са ни срби,тоа е проблемот,а такви са повеќето за жал.
Верувј дека има,е тоа ме нервира мене.Е па pixa е а ти него му го постави прашањето, јас сум така да сите што пишуваме во фан клубов нема потреба да ни се поставува прашањето. А и уште не сум запознал Македонец што навива за Србија, иако нон стоп ги зборите ја не ги приметувам, искрено.
Абе верувам сеа не ќе ме лажеш... Само ти викам не сум запознал ниту видел некој, обично за оние што се навивачи на ЦЗ или Партизан ги класифицирате дека навиваат за Србија, а нема врска... Ако има, јебига, преваспитавање треба, ама погоре праша дали живеел во Македонија членот а не дали е Македонец, е тоа пак мене ме нервираВерувј дека има,е тоа ме нервира мене.
Извини моја грешка,сакав да прашам дали е македонец а навива за србија,само лошо го поставив прашањето.Абе верувам сеа не ќе ме лажеш... Само ти викам не сум запознал ниту видел некој, обично за оние што се навивачи на ЦЗ или Партизан ги класифицирате дека навиваат за Србија, а нема врска... Ако има, јебига, преваспитавање треба, ама погоре праша дали живеел во Македонија членот а не дали е Македонец, е тоа пак мене ме нервира
Има разлика од тие што се родени во една држава, до тие што се преселиле во некоја друга држава.Значи оние македонци што живеат надвор од земјава, треба да навиваат за земјата во која израснале контра Македонија ?
Нема ништо чудно и лошо ако србите во Македонија навиваат за Србија, аман.
Да, и навивам за Србија и сум Србин и се осеќам така, имам и Српско презиме што завршува на иЌ, учев во основно на Српски мајчин јазик, на попис се пријавувам како Србин, на факултет во секој документ имам наведено дека сум Србин каде што треба да се наведе, фан сум на Џоковиќ, сега оправдано ли е што навивам за Србија?За србија така?а претпоствувам живееш и македонија.
Братучед ми што е роден во Феникс, а е Србин по мајка и татко за кого да навива помеѓу САД и Србија?Има разлика од тие што се родени во една држава, до тие што се преселиле во некоја друга држава.
90% од тие што ќе навиваат за Србија се родени во Македонија, и логично е да навиваат за Македонија (или па да се неутрални).
Ама некој роден во Македонија, цел живот живи во неа и да иде да навија за Србија против државата во која е роден...е такви нигде нема веруј ми.