Фан Клуб: Рома

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.926
Поени од реакции
8.803
Puppone се договоривме местенките никако јавно така ? Сеа да му се јавам на Морати да одложва ?

Јас би сакал Торес да го видам во Јуве ако не кај нас тогаш кај вас. Мислам дека проблемот кој го има е ментален а не дека у фали квалитет. Ама сепак Yan M'Villa не би ви дошол лошо ( остајте ни го Модрич нас и Јоветич ) :D
кој црни Модрич и Јоветич со 40мил :pos:

А за Торес си во право, неможе тој напаѓач да изгуби на квалитет, доколку ја смени средината кај и да оди според мене ќе распали ;)

btw се пишува Рома веќе го договорила младиот бразилец Додо кој игра лев бек, се шпекулираше дека Манчестер веќе го имаше овој играч за 5мил фунти, но се сменила ситуацијата и тој ќе оди во Рома, мило ми е :)

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.642
Поени од реакции
17.522
кој црни Модрич и Јоветич со 40мил :pos:

А за Торес си во право, неможе тој напаѓач да изгуби на квалитет, доколку ја смени средината кај и да оди според мене ќе распали ;)

btw се пишува Рома веќе го договорила младиот бразилец Додо кој игра лев бек, се шпекулираше дека Манчестер веќе го имаше овој играч за 5мил фунти, но се сменила ситуацијата и тој ќе оди во Рома, мило ми е :)
Јоветич го гледам како идеални замена на Дел Пиеро =))
Торес едноставно се прај како шо треба се дур не е потребен шут тогаш се блокира. И сеуште стојам на ставот дека АВБ е идиот и не го користеше Торес како што треба

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.926
Поени од реакции
8.803
Јоветич го гледам како идеални замена на Дел Пиеро =))
Торес едноставно се прај како шо треба се дур не е потребен шут тогаш се блокира. И сеуште стојам на ставот дека АВБ е идиот и не го користеше Торес како што треба
Дел Пиеро нема никој да го замени ;) .. Торес играше лошо под водство на сите тренери што беа во Челзи, никој точно неможе да потврди што е проблемот:unsure:
--- надополнето: 30 март 2012 во 18:16 ---
и незнам каде Јоветич би играл во формацијата на Конте ?

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.642
Поени од реакции
17.522
Дел Пиеро нема никој да го замени ;) .. Торес играше лошо под водство на сите тренери што беа во Челзи, никој точно неможе да потврди што е проблемот:unsure:
--- надополнето: 30 март 2012 во 18:16 ---
и незнам каде Јоветич би играл во формацијата на Конте ?
Зборав во потезите кои ги прави и во дриблањето дека мие ист иначе мн јасно никој неможи да го замени капитенот.

Торес еднсотавно мн притисок има сигурен сум дека ако се врати во Атлетико ( според мене најдобро нешто што може да направи и да си ја спаси кариерата) или во некој др клуб да речиме Рома, Јуве ке распука одма.

Јоветич ?

---------Вучинич---------Матри ------------ Јоветич--------
ма да мислам ке се купив нов ST или да си ги менуваат позиците со Вучинич

Член од
31 октомври 2008
Мислења
265
Поени од реакции
41
Зборав во потезите кои ги прави и во дриблањето дека мие ист иначе мн јасно никој неможи да го замени капитенот.

Торес еднсотавно мн притисок има сигурен сум дека ако се врати во Атлетико ( според мене најдобро нешто што може да направи и да си ја спаси кариерата) или во некој др клуб да речиме Рома, Јуве ке распука одма.

Јоветич ?

---------Вучинич---------Матри ------------ Јоветич--------
ма да мислам ке се купив нов ST или да си ги менуваат позиците со Вучинич
дечкото Матри сметам дека не е достоен за да го носи дресот на тим како Јувентус. Борини што има 21 година има еден гол помалце од Матри дадено оваа сезона. Замена за Дел Пјеро се бара во некој изграден играч како Игуаин, некој што редовно ќе дава голови, као што праеше Дел Пјеро во најдобрите денови.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.642
Поени од реакции
17.522
дечкото Матри сметам дека не е достоен за да го носи дресот на тим како Јувентус. Борини што има 21 година има еден гол помалце од Матри дадено оваа сезона. Замена за Дел Пјеро се бара во некој изграден играч како Игуаин, некој што редовно ќе дава голови, као што праеше Дел Пјеро во најдобрите денови.
јас јоветич го гледам како замена за Дел Пиеро. Матри кога е во форма е опасен пред гол, Матри е класичен Poacher во 4-3-3 неможи да игра Матри едноставно не му одговара лани во 4-4-2 се распали ко будала. Игуаин мн љуфка шанси а е премн добар играч дава голови ама кога ке љуфни некогаш ме вади од такт.
Борини е др тип на играч спрема Матри а и формацијата му е баш погодена.

Јас мислам мн ке ни се најди за во Серија А др година .. ама ST мора да земиме

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
http://asromamk.com/рома-тип/

Во зависност од фаворитската улога на една од екипите ќе бидат соодветно оставени бодови за секоја прогноза во случај таа да биде точна.
Правила на игра:

Правилата ќе бидат следниве:
Доколку се погоди точниот резултат што подразбира и погоден тип (1X2) и точно погодени голови, ќе бидат дадени максимум бодови.
Доколку се погоди типот (1X2) и головите на Рома, а головите на противникот не бидат погодени, ќе се дадат помал број бодови.
Доколку се погоди само типот а головите на Рома не бидат погодени, ќе се дадат минимум бодови.
Доколку биде типуван нерешен резултат ќе се бодува за погоден тип+голови и само погоден тип.

За првиот на табелата на полусезона и крај на сезона , од сите учесници заедно победникот ќе добие подарок.
Сите што сакаат да играат нека се регистрираат и нека се пријават со оставање име и презиме во коментар овде .

подетални информации ќе бидат објавени а не заборавајте дека на крајот ќе има и награди за победниците :)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.926
Поени од реакции
8.803
Одлична победа денес, со не многу убава и атрактивна игра, сепак кога постигнеш пет гола треба да си радосен, добраната не беше стабилна, игравме со Де Роси и Кјаер, а тие никогаш заедно не настапувале како централни бекови ...

еве ви еден краток хајлајтс ;)
http://news.asromastreaming.net/2012/04/01/roma-5-2-novara-analisi-della-partita-video-sintesi/
--- надополнето: 1 април 2012 во 21:54 ---
еве по долг хајлајтс
http://rutube.ru/tracks/5488664.html

Член од
11 јули 2011
Мислења
1.726
Поени од реакции
1.997
http://asromamk.com/рома-тип/

подетални информации ќе бидат објавени а не заборавајте дека на крајот ќе има и награди за победниците :)
Табелата мислам дека треба да се направи некако по бодови, на пр. тој што има најмногу бодови прв да биде и т.н . Не за друго бар по првово коло прв да бидам :P Многу поактивен бев на фб групата, а на кајгана мн послабо па ај сега ми текна и тука да пишам, малку поактивен да станам. Да не заборавам и да честитам победата на Рома вчера. До крај распоредот мислам дека не ни е многу тежок и доколку играме како што навистина знаеме 3 то место не ни бега годинава, а за другата со уште некое звучно засилување ќе атакуваме и на прво. Реално гледано и оваа година Милан и Јувентус не се нешто многу појаки од нас, само што играа некако по стандардно, имаа повеќе помош од судиите и повеќе среќа, а кај нас требаше и малце време и адаптација на новите играчи и тренерот. Уште еднаш со среќа нека е, и нека ни се множат победите. :)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.926
Поени од реакции
8.803
Рома по 17 годишниот Окампос од Ривер Плата !!
Напаѓачот е во одлична форма откако го направи неговото прво деби за екипата на Ривер Плата во Август 2011-та година, и неговите супериорни перформанси заслужија интерес од неколку големи европски екипи.
Окампос беше поврзуван со Реал Мадрид, Барселона, Јувентус и Баерн Минхен во изминатите неколку месеци, иако наводно 22 милиони евра која е цената за тинејџерот од неговиот клуб беше една од пречките за поголемите клубови во Европа.
Според директорот на Рома, доколку може да се преговара за цената клубот е во пол-позиција за потписот на 17-ет годишниот напаѓач од Аргентина.
“Спремни сме да му понудиме договор доколку добиеме поразумна цена за тинејџерот ” Сабатини беше цитиран од страна на Оле. Ако потпише со Рома, Окампос ке биде втората ѕвезда која од Ривер Плата преминала во редовите на римската волчица, откако неодамна Ерик Ламела потпиша со екипата на Рома

Член од
29 ноември 2011
Мислења
123
Поени од реакции
81
Не сум сигурен дали официјално беше потпишан договор меѓу Рома и екипите на Ривер Плата и Пескара нивните најдобри играчи (млади) прво да бидат понудувани на Рома?

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.926
Поени од реакции
8.803
Не сум сигурен дали официјално беше потпишан договор меѓу Рома и екипите на Ривер Плата и Пескара нивните најдобри играчи (млади) прво да бидат понудувани на Рома?
Знам дека така спомнаа за Ривер Плата, а за Пескара прв пат слушам ..

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.642
Поени од реакции
17.522
Знам дека така спомнаа за Ривер Плата, а за Пескара прв пат слушам ..
Пескара одби да биде Feeder на големите клубови и да зема играчи на позајмица. Играат тврда топка за Верати ама јас сепак мислам кај нас дека ке дојди поради тоа што Имобиле им го нудат 50 % да е нивни др 50 % да останат на Џенова.

Леали веќе потпиша за нас.

Чуден тим се ама мн се за поштовање јако ке е Зденек Земан во Серија А иако го мразам.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.926
Поени од реакции
8.803
Пескара одби да биде Feeder на големите клубови и да зема играчи на позајмица. Играат тврда топка за Верати ама јас сепак мислам кај нас дека ке дојди поради тоа што Имобиле им го нудат 50 % да е нивни др 50 % да останат на Џенова.

Леали веќе потпиша за нас.

Чуден тим се ама мн се за поштовање јако ке е Зденек Земан во Серија А иако го мразам.
Па нашиот најдобар младинец Капрари го пратиа оваа зима во Пескара .. за Верати знам дека само Рома имала контакт, но притоа тој изјавил дека сака да игра Јуве, а за Леали прв пат слушам дека сте го купиле ..
а Имобиле нели е 100% на Џенова ?

-Зденек Земан е многу интересен тренер, толку години во Италија и секогаш си играше офанзивна карактеристична формација, давајќи многу шанси на младите, тој почнал Тоти да го пушта и да му дава шанса, кога бил во лацио на некој начин го открил Неста и му пружил шанса ..

Kajgana Shop

На врв Bottom