Фан Клуб: Рома

Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Ова се бруто плати[DOUBLEPOST=1560240522][/DOUBLEPOST]Официјално е веќе

[DOUBLEPOST=1560240618][/DOUBLEPOST]https://app.football-italia.net/?referrer=www.football-italia.net#article/footballitalia-139219&menu=news-all
И да се бруто. Види брат која е разликата во платите од Ундер и Заниоло до Џеко и Пасторе, а ефектот ист минатава сезона.
 

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.846
Поени од реакции
8.693
Пред некој ден имало состанок во Лондон на кој се собрала врвот на нашата управа Палота, Балдини, Балдисиони и Фиенга и новиот тренер, а Тоти не присуствувал, некои викат дека не бил поканет, додека вчера Палота изјави дека Тоти им е многу важен и дека бил поканет(нешто смрди тука).

Како и да е, на состанокот се разговарало за најбитноте работи.

Нормално меркатото во преден план. Од она новинарите што шпекулираат е дека Фонсека барал Ундер да остане без разлика на се, сакал да даде шанса и на Шик, а за Заниоло решиле дека би го продале само за некоја луда цифра која би износила не помалку од 70мил евра.

Исто така побарал да му го донесат Исмаили за кој Шахтјор бара 20мил евра и Фред од Манчестер.

За голмани барал еден од Пау Лопез од Бетис мислам дека беше и Ентони Лопес од Лион.
У глобала сакал да ги види сите играчи нанприпреми па после да решат кого да продаваат.

Пасторе имал огромна желба да остане да ја покаже својата вредност, нормално оти никој тим нема да му го даде договорот што го има со Рома, уште три години да лапа по 4мил евра.
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.237
Поени од реакции
41.553
Најавите се дека Тоти ќе си оди од клубот, закажал прес за понеделник и сите известуваат дека тоа ќе е случај.
Во едно лето има шанси рома да изгуби 2 големи легенди, и деца на клубот, ја не знам со кое лице овој палота ќе се појавува во Рим, полоша увертира за следната сезона од оваа не е можно да постои.
Сеа ќе падне во вода муабетов ако тоти се реши да остане али еве и димарцио излага со истото инфо, дека ќе си иде сигурно.
 

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.846
Поени од реакции
8.693
Најавите се дека Тоти ќе си оди од клубот, закажал прес за понеделник и сите известуваат дека тоа ќе е случај.
Во едно лето има шанси рома да изгуби 2 големи легенди, и деца на клубот, ја не знам со кое лице овој палота ќе се појавува во Рим, полоша увертира за следната сезона од оваа не е можно да постои.
Сеа ќе падне во вода муабетов ако тоти се реши да остане али еве и димарцио излага со истото инфо, дека ќе си иде сигурно.
Па скоро цела година нема дојдено во Рим од што го нејќат, не смее да се појави. Гледаш главните состаноци се одржуваат во Лондон и Бостон.
Ме интересира и мене Тоти што има да каже, наводно изборот за тренер е причина за негодувањата, демек Тоти не сакал да дојде Фонсека(негов прв избор беше Конте), али па втората опција после Конте му беше катастрофална, Гатузо, така да незнаш што толку се лути. Тој инсистира на повеќе италијанско и не сака експерименти од типот на Гарсија и Фонсека.

Овој Фонсека исто негувал офанзивен фудбал и висока одбрана, па автоматски во тимот нема место за Фазио и Хуан Хесус. Треба целосна реконструкција, се виде со висока одбрана Фазио колку не е продуктивен, а се виде кога Раниери дојде колку човекот дојде до израз и се разигра. Мислам дека негодувањето на Тоти е што Раниери не остана, можеби со ваквите околности и можности тој беше најдобар избор за тренер.
Али ете повторно главен збор имаше Франко Балдини, да се оди на тренер што игра офанзивен фудбал и тренер што форсира млади играчи(за да во тимот секогаш имаме златба кокошка за продавање).
Затоа нема да видиме титула уште многу време, а можеби и ЛШ. Али ова второто финансиски многу ќе ги погоди, а со тоа ќе се уверат и оваа година кога со ваква политика нема повторно да обезбедат ЛШ. Е тогаш дури наредното лето или тимот ќе се продаде или ќе има драстични промени во нагорна линија или ако остане статус кво ситуацијата за наредната година ќе постанене тим од рангот на фиоребтина лацио и аталанта
 

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.846
Поени од реакции
8.693
Сега се пишува дека Тоти го договорил Конте и личните услови, овој барал да останат најјаките играчи по негов вкус и да се донеаат плус нови за да се нападне Скудето. Кога Тоти го прашал Фиенга за гаранции за она што го барал Конте добил негативен одговор па така овој се договорил со Интер.
 
Член од
11 јули 2011
Мислења
1.725
Поени од реакции
1.997
Доколку е вистина се ова и си замине Тоти поради овие причини, уште повеќе ја докажува верноста и љубовта кон Рома...
Многу полошо би било да остане ,да се води како фигура знаејќи дека раководството на клубот го интересира само профит и ништо друго...
Доколку испадне дека се ова е вистина и јас ќе ја бојкотирам Рома, т.е нема да ги следам повеќе натпреварите се додека не дојде некое друго време (односно Палота и ѓубрето со него не се исчистат од Рома)... Останува да видиме за некој ден.
 

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.846
Поени од реакции
8.693
Аууу бравосс Легендо!!!
Тоти на прес без влакна на јазик, секогаш брутално искрен, секоја чест за оваа долга исповест, секој збор ти е на место.
Ова ти се вика директно во фаца кажано, за сите лаги и фарси изминатите години, да видиме што има да кажат гомнарите и ѓубрињата од лондон и бостон, бел ден да не видат!!!

Многу е долг текстот, али убаво се објаснето по ред!!!



TUŽAN DAN: Totti se nakon 30 godina oprostio od Rome!
17/06/2019 Darko Petković 0 Comments AS Roma, Francesco Totti,Frančesko Toti, Totti


Danas u 14:00, Toti je održao konferenciju za novinare, a celo izlaganje imate u daljem tekstu:

”Pre svega da se zahvalim predsedniku Đovaniju Malagu što mi je pružio priliku da govorim u ovoj prelepoj hali, koja toliko znači sportistima.”

”Poslao sam mejl u kom sam napisao nešto što sam smatrao nezamislivim. Napisao sam ostavku. Nadao sam se da ovo nije neophodno, ali, stigao je sudnji dan, koji je za mene veoma ružan i bolan.”

”Imajući u vidu sve uslove, bilo je neophodno doneti ovu odluku, pogotovo što nikada nisam imao priliku da radim na tehničkom nivou sa Romom.”

”Doneo sam ovu odluku nakon nekoliko meseci. Ovo je klub koji se voli i podržava. Ne bi trebalo da postoje fanovi Totija, Palote, Baldinija, samo fanovi Rome!

”Kao što sam ranije pričao, predsednici prolaze, treneri prolaze, igrači prolaze, ali zastave ne.”

”Puno sam razmišljao. Hajde da kažem da nije moja krivica što sam doneo ovu odluku. Ne znam šta drugo da kažem.”

”Nikada nisam smatrao da se mučim, zašto bih? Roma je moj drugi dom, možda čak i prvi, jer više sam vremena provodio u Trigoriji nego kod svoje kuće.”

”Uvek sam stavljao Romu na prvo mesto i hteo sam odvesti ovaj klub do vrha, svuda oko sveta, tako da je ovo itekako bolna odluka.”

”Nikada nisam imao priliku da se izrazim, Nikada nisam bio uključen u pravi tehnički projekat. U prvoj godini, to se može dogoditi. U drugoj, shvatio sam šta želim da radim i nikada se nismo okupili, nikada nismo pomogli jedni drugima.”

”Oni su znali moje namere i ono šta sam želeo, da puno dam ovom klubu, ali oni to nisu hteli, iskreno rečeno. Isključili su me iz svake odluke.”

”Mogu samo da zahvalim ljudima u Rimu na način na kom su me uvek tretirali. Uvek je bilo obostranog poštovanja, na terenu i van njega. Mogu samo da ih pozovem da nastave da navijaju za ovaj tim, jer Roma uvek mora da se podržava!

”U mojim očima, Roma je najvažniji klub na svetu. Žao mi je što ovaj klub vidim u ovakoj situaciji. To me iritira. Romanisti, za razliku od drugih, posebuju ljubav koja je beskrajna.”

”Uvek ću podržavati Romu. Ovo je doviđenja, a ne zbogom!”

”Sada ću ići drugim putevima. U trenutku kada neki drugi vlasnik kluba želi da mi veruje, uvek ću biti spreman!’

”U ovom trenutku, mogu da uradim mnogo stvari. Procenjujem sve ponude koje su na stolu. Ona koja me bude učinila najsrećnijom, toj ću se maksimalno posvetiti.”

”Nisamo vde da bih okrivio jednog ili drugog. Počeli smo putovanje, nije išlo, pa nastavljam dalje.”

Svi znaju da su me naterali da prestanem da igram. Hteli su da stanem. Imao sam šestogodišnji ugovor kao direktor. Počeo sam tiho, shvativši da je potpuno drugačije biti na terenu.”

”Mnogo toga je obećano, ali malo je ispunjeno. Znali su šta želim. Naravno, kako vreme prolazi, vi sudite, vi ocenjujte, jer i ja imam karakter i ne sedim samo tamo i radim ono što oni traže od mene.”

”Učinio sam to za Romu, ali kako je vreme prolazilo, mislim da nije pošteno da se stavljam na raspolaganje ljudima koji nikada nisu hteli da budem tu.

”Glavni fokus određenih ljudi je bio da se uklone Rimljani iz Rome. Na kraju krajeva, istina je izašla na videlo, jer su postigli ono što su hteli.”

”Tokom proteklih 8 godina, kada su Amerikanci došli, pokušavali su da nas na svaki mogući način gurnu u stranu. Kako su godine prolazile, pokušavali su sve što su mogli. To je onmo što su hteli i u tome su uspeli!”

”Veza sa Baldinijem nikada nije postojala i nikada neće postojati. Ako donesem ovakvu odluku, normalno je da je bilo nesporazuma i problema u klubu.”

”Jedan od nas je morao da ide. Svako je trebao da radi svoj posao i da ostavi drugima da nastave sa svojim radom, tako sve može da ide glatko.”

Poslednja reč je uvek dolazila iz Londona. Nije bilo svrhe govoriti ljudima šta je pogrešno i šta je potrebno popraviti, jer je to bilo gubljenje vremena. Niko nije slušao, samo se slušala reč iz Londona.”

”Mislim da svi znaju prave probleme u klubu, pre sve ga finansijski fer plej, jer moramo prodavati igrače do 30. juna.”

”Zato su rasmišljali o prodai najboljih igrača. Tako je najlakše dobiti novac i zakrpiti rupe.”

”Važno je biti iskren. Uvek kažem direktorima, moraš reći istinu, čak iako je bolna. U jednom intervjuu sam rekao da je Roma završiti na 4. ili 5. mestu ida će Juventus osvojiti Skudeto. Tada mi je rečeno da sam nesposoban i da kradem snove igrača i navijača.”

”Ako govorite istinu, ne možete biti napadnuti za ono što kažete. Budući da sam ja takav, ne mogu ostati ovde.”

”Predsednik mora svima u klubu da bude dostupan i da bude svima na raspolaganju. Kada je on tu, svi tada rade ono što se od njih očekuje, u suprotnom rade ono što im je volja.”

”Često putujem na raznim kontinentima, pre svega u Emiratima, Kuvajtu, Dubaiju… Mnogi bi želeli da ulažu u ovaj klub, ali ništa konkretno nisam video, pa tako i ne smatram to suviše ozbiljno.”

”Ono što mogu da kažem je da je Roma cenjena širom sveta. Ne mogu da ukažem na pojedince koji mogu ili ne mogu kupiti, to ne bi bilo pošteno.”

Ako se vratim u Romu, to će biti sa nekim drugim vlasnikom. Naravno, ukoliko novi vlasnik bude verovao u mene.”

”Ovo je mnogo gore nego kada sam se penzionisao kao igrač. Napustiti Romu je kao umiranje. Mislim da bi i bilo bolje da sam umro danas.”

”Nikada se nije radilo o novcu. Tražio sam samo neku bitnu ulogu u timu zato što smatram da sam dovoljno kompetentan za to. Ali, kada dovedu trenere, igrače, kao i kad prodaju igrače, a nikada vas ne pitaju za mišljenje, kakav sam ja to onda direktor?”

Jedini trener kog sam lično zvao i sa kime sam razgovarao je Antotnio Konte.Nije tačno da sam kontaktirao Gatuza i Mihajlovića.”

”Javno zahvaljujem Fiengi, on je jedini u klubu koji je stao uz mene. Odluka da dođe Ranijeri je bila moja i Fiengina, iako mnogi nisu bili za to.”

”Zahvaljujem Ranijeriju, koji je odmah prihvatio da dođe u Romu. Drago mi je da su mu se i navijači zahvalili.”

”Fienga i ja smo zvali Kontea, pre nego što je Palota znao za to. Smatrao sam daje Konte jedini koji može da preokrene situaciju na bolje. Konte je želeo da dođe u Romu, ali onda su se stvari preokrenule i on je promenio mišljenje. Palota je bio srećan zbog ove ideje.”

”Nikada nisam uticao na odluku da se De Rosiju ne produži ugovor. Čak sam još u septembru rekao da ako smatrate ovu sezonu poslednjom za De Rosija, recite mu to odmah, a ne kao što je bio slučaj sada, sve utakmice pred kraj sezone. On je kapiten Rome, mora biti poštovan.”

”Dolaziću na Romine utakmice naredne sezone, što da ne? Ja sam fan Rome. Možda ćemo De Rosi i ja zajedno da idemo na južnu tribinu.”[DOUBLEPOST=1560780430][/DOUBLEPOST]Сега чекам да видам што ќе изјави Палота на ова, пошо пред неколку дена изјави дека мислењето на Тоти се ценело највеќе и дека за секоја одлука и тој се прашувал.


Се надевам ќе го продадат клубот и легендите ќе ни се вратат. Вака сега се изгуби и последниот шмек на клубот, традиција која трае пола век, ради која почнав и да навивам за овој клуб!!!
 
Последно уредено:
Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
На моцарт има превод од интервјуто. Да бидеме реални Тоти ја откри целата ситуација во клубот. Сега на навивачите им се појасни многу работи. Нема веќе правење филмови што и како.
Знаеме кои гомна се виновни за ситуацијата во клубот. Наместо да расте и да се надградува тие успеаја да го вратат десет чекори назад.
И мене ме интересира што ќе изјават останатите на ова и што оваа одлука ќе промени во клубот.
Притисок од навивачите ќе има повеќе и повеќе. Колку ќе успеат не се знае.
Би било добро за клубот, гледајќи на долги патеки да не добие Палота дозвола за градба, бидејќи потоа цела енергија ќе оди кон тоа, а клубот како клуб ќе тоне на ниво на Самп ќе не донесе.
Како и да е правилна одлука на Тоти и мислам дека поддршка има од навивачите.
Видовме и колку поуздани информации имаат новинариве. Демек гатузо бил негов пик, па се налутил за тоа, а Франческо не го ни контактирал ни него, а ни никој од Михајлович и Гасперини. А, бе, само да се полнат весниците со глупости, па нека чита народ.
 

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.846
Поени од реакции
8.693
Фала му на Тоти за се, уште еднаш покажа колку го сака клубот, дека е човек на место, со карактер и дека не е до неговото его како што некои знаеја да кажат, а некои дури велеа дека ништо не превземал и бил како марионетка некоја која се шета овие две години од држава до држава како амбасадор.

Тотално му го оправдувам потегот, нормално е дека нема да сака да биде дел од оваа управа и овие сопственици на клубот кои не се грижат за тоа клубот да освои некоја титула, туку сакаат само да ги порамнат сметките и да бидат во плус секоја година. Челници кои не ни помислуваат на традицијата и достоинството кој го има овој клуб и вредностите по кои е препознатлив во светот.
И мило ми е што Тоти нема да биде дел од оваа распашана банда и група на лицемери.

Ова што тој го направи е од големо значење за клубот и неговите вредности и голем удар за оваа смрдлива управа.
Во иднина може да се очекуваат две сценарија, првата е да му се погоди на Фонсека првата сезона на Гарсија, па со добри резултати да се заборави на ова малку од малку, секако никој веќе нема да го сака Палота, али би се смириле страстите.

Втората варијанта е поочигледна, со најавените продажби и играчите кои се најавуваат да се купат, тимот ќе спадне на пониско ниво, па Фонсека не верувам дека ќе направи чудо и ќе имаме сезона слична на оваа, а вајда и за нијанса полоша, агонијата ќе се зголемува, ќе се допре дното и вајда веќе наредното лето клубот ќе биде продаден.
Останува да се надеваме на такво нешто, па клубот да припадне во стабилни инвеститори и да ни се вратат легендите.

Моментално би рекол дека повеќе нема да ги гледам се додека не се сменат сопствениците, ама знам дека тоа би го зборел во афект, бидејќи сум огорчен и кога би почнала сезоната нема да можам да си го одржам ветувањето и повторно би седнал да ги гледам.


Уште еднаш ќе кажам џејмс или џим палота, да даде господ да умреш, бел ден да не видиш, авионот да ти се сруши кога ќе одиш во Лондон да го посетиш твојто верно куче балдини
 

RomanistaRIM

ASR1927
Член од
6 октомври 2014
Мислења
1.380
Поени од реакции
1.776
Палота најавил тужба против Тоти поради неговата последна прес-конференција.
 

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.846
Поени од реакции
8.693
Палота најавил тужба против Тоти поради неговата последна прес-конференција.
Стигна брз деманд директно од палота.

Инаку акциите на клубот и неговата вредност на пазарот паднале за 0.5% ради пресот на Тоти. Од цела Италија доби подржка
 

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.846
Поени од реакции
8.693
Со заминувањето на Тоти, клубот веќе нема право да продава дрес на Рома со неговото име и презиме, ниту да го користи презимето за било какви комерцијални цели. А како за информација дресот на Тоти е сеуште најпродаван години на назад и опфаќа 80% од целокупната продажба, втор бил оној на Де Роси кој исто така си оди и неговиот нема да можат да го продаваат. Па сега на место Де Роси нека им игра 20 милионскиот Верету од Фиорентина, нека им игра и нека им носи пари од дресови како во случајот со Де Роси.

Да им ебам племето, се прават големи бизнисмени, а еве какви киксови прават.
Нека ги, вајда оваа година ќе им биде последна како сопственици на клубот, боље Фереро ќе го гледам како газда него овие јенки.[DOUBLEPOST=1561097051][/DOUBLEPOST]
 
Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.183
Поени од реакции
3.154
Исмаили, Верету, Диавара се само дел од лајната што се пишуваат..
Рома од 1 јули ќе почне да носи инвалиди а до 30 јуни еден од Заниоло, Манолас ќе мора да лета додека другиот подоцна..
Успут Џеко во Интер, Коларов во Фенер а Шарави во Кина..
Добро дојдовте во КАМ маркет..
 

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.846
Поени од реакции
8.693
Гадови, се што вреде продават,а ѓубрето ќе ни остане... што не се откачат од Пасторе, НЗонзи и таквите, што мора Манолас и Заниоло, за Џеко не ми е криво нека си оди тој.

Се шпекулира дека другата година повеќе ќе треба да продават ради неиграњето во ЛШ. Море другата година ега да сме толку лоши, па овој палота да продаде 5 играчи за да собере 50мил и да свати дека најубаво е клубот да го продаде
 
Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Јас денес отварам фб и листам по ѕидот надолу кога прочитав милион шпекулации за еден играч, т.е. Заниоло. Прво дека одбиле понуда од 30 мил од Јувентус, па дека Јувентус му понудил трампа со неколку играчи, па дека ќе го продолжувал договорот со Рома, а бе сѐ во 15 мин.
Погадно нешто од шпекулацииве нема. :) Порано трчавме од сабајле да купиме скок, македонски спорт и сл. за да прочитаме барем нешто за екипата за којашто навиваме. Се радувавме како црнци на снег, а не сега да те поболат од шпекулации и глупости за читаност. Една шпекулација имаше во една недела и имаш една недела да анализираш и да правиш муабет, а сега таман си зинал да кажеш одма се појавила друга шпекулација.
Инаку со овие не сме начисто. Не знам зошто, ама сметам дека упорно се прават сопки на клубот од некои личности. Како и да е ќе видиме што ќе донесе летово.
Мене не ми прачат што се спомнуваат имиња на Диавара и сл. ако истите играат со 101% од можностите, туку ми пречи што кога обеќаваат нешто секогаш испаѓа обратно.

И да, за малку ќе заборавев дека @Boom Shaka Lakka треба да си дај пијачка. :) Патем, тефтеров вели дека си има за давање неколку пијачки со мезе во ресторан Златна Москва :).
 

Kajgana Shop

На врв Bottom