Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Абе не го купуваме Дани Алвес шо ви е вас, многу пари бараат за него а и обезбедени сме на таа позиција, можеби многу од вас нема да се согласат ама еве зошто мислам така, не треба ни да го споменувам ѕверот Рамос кој во иднина дефинитивно ќе игра десен бек а централен само по потреба, го имаме Торес чија природна позиција е десен бек ама најчесто игра лево по потреба, тука е и истрошениот Салгадо кој според мене веќе треба да се пензионира ама кога ќе ни дојде жешко под нозе и тој може да потполни, и секако го имаме Даниел Опаре, 17 годишниот десен бек од Гана, мислам момакот е феноменален, го гледав на U-17 Светското Првенство абе ги растури по таа десната страна, да го гледаш не можеш да осетиш дали е бек или крило, го одбраа и најдобар дефанзивец на турнирот и 3-4 асистенции направи и плус за Сениорската репрезантација на Гана има настапувано... од следната сезона може од Кастиља во првиот тим да го промовираат така да немајте гајле обезбедена ни е десната бековска позиција.

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
и секако го имаме Даниел Опаре, 17 годишниот десен бек од Гана, мислам момакот е феноменален, го гледав на U-17 Светското Првенство абе ги растури по таа десната страна, да го гледаш не можеш да осетиш дали е бек или крило, го одбраа и најдобар дефанзивец на турнирот и 3-4 асистенции направи и плус за Сениорската репрезантација на Гана има настапувано... од следната сезона може од Кастиља во првиот тим да го промовираат така да немајте гајле обезбедена ни е десната бековска позиција.
Еј да ти кажам право начисто го заборавив Опаре. Има ли шанси наредната сезона да го промовират во Првиот тим.
Инаку го немам гледано како игра до сега, меѓутоа од тоа шо го читам, значи дека има голем потенцијал во него.

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Па шанси сигурно има ама колку е Шустер расположен да го игра дечкото, само он си знае, мене повеќе ми оди на тоа дека Опаре ќе го внесат у прв тим по заминувањето на Салгадо у пензија, мислам дека уште една година во Кастиља добро би му дошла ама ако Шустер мисли поинаку тогаш со задоволство ќе го пречекаме Опаре.

Никола_МКД

Corazón blanco
Член од
18 март 2007
Мислења
1.213
Поени од реакции
22
каков алвес бе. Рамос за џабе ќе игра централен. такви дриблинзи, нафрлања ни алвес ни никој десен бек нема. треба метзелдер и канаваро да се шитнат и да дој или гареј или мигел велосо

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Мислам дека си грешка, добро би ни дошол како замена за Рамос, мислам ако дојде до недај Боже нешто повреди и сл. Кој друг моментално може да го замени Рамос. Салгадо ли, реално веќе е стар и не е оној што беше, и поспор е. или пак Торес, може да се случи да одигра некоја добра утакмица, ама потоа 2 ќе ја утне работата. Ама Алвес не е играч кои би греел клупа, тој сака да фура напред и напред во кариерата тоа се виде и лани.

Меѓутоа тоа да оставиме на страна, најпотрено ни е млад дефанзивец.

А да и читам дека Реал е заинтерсиран за Есиен, баш би бил задоволен тој да дојде во Реал, многу ми се допаѓа како игра.
Мислиш дека вреди да се фрлат 30-35 милиони за некој кој треба да биде замена за Рамос? Нема шанси! Треба да се земе некој МЛАД играч, со добра иднина. Не заборавајте дека и без Канаваро имаме многу добра одбрана: Рамос, Пепе, Метцелдер, Хајнце, Марсело. Затоа викам уште еден млад централен играч, кој ќе седи и на клупа без да прави проблеми, а има светла иднина.

каков алвес бе. Рамос за џабе ќе игра централен. такви дриблинзи, нафрлања ни алвес ни никој десен бек нема. треба метзелдер и канаваро да се шитнат и да дој или гареј или мигел велосо
Абе каков Метцелдер да се шитне што ти е? Метцелдер во тие утакмици што ги играше, играше доста добро. Сеа повредата што го заеба друга работа...ама ќе видите идната сезона. А за овие Гарај и Велосо, не се за во Реал. Имаат квалитети за послаби клубови во кој играат сега, ама не и за Реал.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Со оглед на тоа што Алвес ќе сака да замине оваа сезона, може да се земе за помалце пари, еве да речеме 30 милиони. Алвес е подобар во напад од Рамос, иако го тврдите спротивното. Види колку асистенции има Алвес колку Рамос. Не заборавајте дека Рамос кога дојде играше централен и одлично играше. Опаре според мене нема шанси следната сезона да игра во прв тим заради тоа што е многу млад. Доколку влезе Кастиља во втора лига би требало таму да игра, иначе на позајмица некаде би било најдобро. Велосо не е природен централен дефанзивец, повеќе е нешто како Гаго, и многу потсеќа на Пирло со техниката. Да го немавме Гаго би било одлично тој да игра. Гарај е исто така млад и надежен, и пошо нема многу слободни централни на пазарот, доколку Шустер се одлучи Рамос да игра десен бек, Гарај би бил одличен со Пепе.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Со оглед на тоа што Алвес ќе сака да замине оваа сезона, може да се земе за помалце пари, еве да речеме 30 милиони. Алвес е подобар во напад од Рамос, иако го тврдите спротивното. Види колку асистенции има Алвес колку Рамос. Не заборавајте дека Рамос кога дојде играше централен и одлично играше. Опаре според мене нема шанси следната сезона да игра во прв тим заради тоа што е многу млад. Доколку влезе Кастиља во втора лига би требало таму да игра, иначе на позајмица некаде би било најдобро. Велосо не е природен централен дефанзивец, повеќе е нешто како Гаго, и многу потсеќа на Пирло со техниката. Да го немавме Гаго би било одлично тој да игра. Гарај е исто така млад и надежен, и пошо нема многу слободни централни на пазарот, доколку Шустер се одлучи Рамос да игра десен бек, Гарај би бил одличен со Пепе.
Не се снајде баш најдобро на таа позиција (за првата сезона зборим). И други фактори играа главна улога за слабите игри на Рамос првата сезона (неискуството, неуиграноста и др.) Никој не спомна дека Алвес не е добар, баш е добар дечкото. Ама да се дадат 30-35 милиони за играч кој игра на позиција каде што го имаме Рамос...стварно е штета.
Може и таа варијанта, не викам не, со оглед на тоа како ги фрлаат лесно парите Реал...ништо чудно.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Супер играше таму Рамос, можеби на почетокот не играше добро затоа што беше нов, ама после беше незаменлив. Ти текнува лани кој го вадеше од гомна Канаваро

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Супер играше таму Рамос, можеби на почетокот не играше добро затоа што беше нов, ама после беше незаменлив. Ти текнува лани кој го вадеше од гомна Канаваро
Добро кажав, за првата сезона зборев :smir:

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Немаме конкуренти у примера еј Барселона врска немат,еве и од Депортиво губат :vozbud:. Едит: 2-0 губат :tv:

CaMeC

Рамос - 4
Член од
18 јуни 2007
Мислења
2.266
Поени од реакции
10
Утре ние победуваме и да е прославиме титулата

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Се надевам утре на победа од Виљареал. Ако освоиме утре ќе треба Осасуна да им плеска на играчиве. Тоа е работа на Барса така да напред Виљареал

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Не победа. Нека изгубат Виља утре. Оти ако не изгубат нема да може Осасуна да ни плескат. Математички ке се во игра.

Nikolic

Џентлмен
Член од
8 април 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
68
Леле леле сега ми е пред очи како ке ни плескаат на 7ми мај:baeh::baeh:

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Леле леле сега ми е пред очи како ке ни плескаат на 7ми мај:baeh::baeh:
Замисли само колку е понижувачки, еј на најголемиот конкурент за шампионската титула да излезеш и да им ракоплескаш, честиташ за освоената титула, за која и двете екипи сте се бореле. тоа е на Бернабеу, а замисли па каков срам ќе беше тоа да се случуваше на Ноу Камп.
Сепам спорт си е спорт и треба да се честита на победнико (читај Шампионот), па макар биле и најголеми конкуренти.
Барса ако продолжи така, мош и квалификации за Лига на Шампиони ќе игра. Не ми е јасно всушност шо е проблемот кај нив, имаат добар состав (реално да гледаме), особено им е добар нападот (мислам на звучност на имиња) Анри и Ето, а ништо не покажаа од тоа што се очекуваше. Ама ај тоа и не ми е важно сега, Важно е утре да тепаме, а Вилјареал барем нерешено да извади и и и...:je::aplauz::pehar::eek:lee::eek:jea:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom