Даниел Алвес...неверувам дека некој од него видел дефанзивна игра, цело време е напред. Тоа го гледа и Дунга, затоа прв состав во Бразил игра Маикон.
Барселона кога сакаше да го купи, од Севиља бараа 40+милиони евра.
Даниел Алвес игра добро и во одбрана и во напад. Еден од ретките во Бразил, за разлика од Сисињо.Даниел Алвес...неверувам дека некој од него видел дефанзивна игра, цело време е напред. Тоа го гледа и Дунга, затоа прв состав во Бразил игра Маикон.
Барселона кога сакаше да го купи, од Севиља бараа 40+милиони евра.
kanavaro,metzelder,pepe toa se se dobri igraci a moze da se dodadi i hajnce ne vi treba centralen samo moze eden od sredina ali i tamu ste dobriАбе каков Алвес, не ни треба. Централен да си земе Реал најдобро, Рамос игра многу подобро како десен бек отколку централен. Еден добар централен да се земе и готово. Не ни треба Алвес, не да не е добар ама не ни треба.
Со оглед на тоа дека Канаваро наредна сезона ќе си замине, (а збориме за наредна сезона) ни треба и тоа како еден добар млад дефанзивец.kanavaro,metzelder,pepe toa se se dobri igraci a moze da se dodadi i hajnce ne vi treba centralen samo moze eden od sredina ali i tamu ste dobri
Што е до мене не би го ставил веќе Рамос централен, освен по потреба (не дека не е добар но многу повеќе ми се свиѓа кога игра десен бек). Многу е експлозивен, има дриблинги се што е потребно за десен бек. Само за џабе да фрлат толку пари за Алвес. Млад централен бек и ќе биде добро.Тоа зависи од Шустер, како го гледа Рамос во иднина. Централен или десен бек
Мислам дека си грешка, добро би ни дошол како замена за Рамос, мислам ако дојде до недај Боже нешто повреди и сл. Кој друг моментално може да го замени Рамос. Салгадо ли, реално веќе е стар и не е оној што беше, и поспор е. или пак Торес, може да се случи да одигра некоја добра утакмица, ама потоа 2 ќе ја утне работата. Ама Алвес не е играч кои би греел клупа, тој сака да фура напред и напред во кариерата тоа се виде и лани.Абе каков Алвес, не ни треба. Централен да си земе Реал најдобро, Рамос игра многу подобро како десен бек отколку централен. Еден добар централен да се земе и готово. Не ни треба Алвес, не да не е добар ама не ни треба.