Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Јас мислам дека Мамаду е по креативен од Гаго барем тоа го покажа во стартот на сезоната се до неговата повреда. Игра во стил на класичен везњак со прецизни додавања а и по некој дриблинг, кој за разлика кај Гаго е друга ситуација тој игра повеке на кратки пасеви а и се уфрлува во нападиде, додека Диара останува поназад. А ако би играле Ласс и Мамаду би било супер и мислам дека би имале еден од појаките средишни линии.

Ма каква креативност, благе везе нема. Гаго има далеку подобра техника од Диара, и не игра баш се на кратки пасеви. Како што кажа Иван, знае да задржи топка, да упати точно додавање, а понекогаш знае и добар дриблинг да направи. Додека Мамаду е подобар од Гаго за дефанзивните задачи, да пресечува топки и да ги уништува нападите на противникот, што во моментов одлично му оди на другиот Диара, Лас.

btw, конечно по незнам колку време сите играчи се на располагање. Да чукнем во дрво, не пушти малеров. Ќе има можност сега Хуанде да прави повеќе ротации, има играчи за тоа, а тој е голем мајстор за такви работи. Се надевам дека ќе му биде успешно тоа.

Член од
15 септември 2008
Мислења
1.957
Поени од реакции
337
Диара нема допирна точка со креативност, Гаго на другата страна, знае да задржи топка, да размисли пред да подаде. Мамаду мислам дека ќе замине другата сезона. Гаго мора да игра, кој ќе му биде партнер, ќе видиме.

Нема шанси да си замине Мамаду што зборуваш, изгледа вие не го гледавте како играше на емирати купот па сеа зборувате. За лани признавам појма немаше не знаеше топка во нозе да држи, но ви гарантирам дека во почетокот на оваа сезона беше во извонредна форма само што се повреди баш кога најмногу ни требаше.

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Со играњето на Лас, Гаго доби поголема слобода во играта, протрчава низ цел терен бидејќи има кој да покрие зад него, па дојдоа на израз и неговите какви-такви офанзивни способности, поголеми од на М. Диара во секој случај.

Јас лично не сум фан на формација со 2 деструктивци, барем не на Бернабе, им фали креативност на Гаго и Лас па цела игра се темели на напади преку крила, во случајов Робен или Игуаин, би се согласил и на таква формација со 2 деструктивци, ама под услов да има две добри крила, не само Робен и Снајдер од другата страна, кој е надвор од форма и позиција.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Ако остане не верувам да држи првотимски статус. Не ни треба таков играч, што само знае да растура игра. Дури ни тоа не го правеше лани како што треба. Гаго е далеку покомплетен играч од него, исто така и Лас.

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Ќе играат робен и снајдер против ливерпул нели?
Бонус клип што денес ме насмеа :smir:

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
кај без ниивв ??? хаха.. ме интересира дали марсело ке игра... баш би сакал да видам... тој коа игра лево крило сеа.. незнам како робињо да го гледам.. бразилец црн така помалце.. со стегачи на раце... слична фризура.. стилот на некој моменти сличен .. исти ко него е да го ебам :)

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
кај без ниивв ??? хаха.. ме интересира дали марсело ке игра... баш би сакал да видам... тој коа игра лево крило сеа.. незнам како робињо да го гледам.. бразилец црн така помалце.. со стегачи на раце... слична фризура.. стилот на некој моменти сличен .. исти ко него е да го ебам :)
Марсело у ЛШ?
Заебаваш?

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Нема шанси да игра Марсело, нормално доколку не се случи нешто што не го сакаме (НЕДАЈ БОЖЕ)! Ако се е како што треба, очекувам со следниов состав да излеземе:

--- Касиљас ---
--- Рамос --- Кана --- Пепе --- Хајнце ---
--- Гаго --- Лас ---
--- Робен -------------- Снајдер ---
--- Раул --- Игуаин ---

Сепак рано е уште да се прават некои формации, нека пројде прво Бетис па ќе видиме после. Иако не сакам Снајдер да игра лево крило ама тоа е, мора да игра а нема на која позиција друга. Не е чудо и Гути да влета во составот, ама со Бетис најверојатно ќе добие и тој шанса. Само нека остане како што е, да нема нешто што не го сакаме! Добро е што се вратија сите играчи на тренинг, и се зголеми конкуренцијата, така да можеме да очекуваме сите да го дадат максимумот на следниве утакмици!

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Робен ќе игра сигурно, Снајдер зависи од формата. Против Ливерпул многу ќе биде добро да се искористи Марсело на лево крило, на последнава утакмица одлично му помагаше на Хајнце позади

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Позади нека помагаат Гаго и Лас, таман работа ако чекаме од крилата да помагаат на бековите, убаво е, не викам не, али во ваква важна утакмица нема шанси да игра Марсело кој до вчера беше исвиркуван од сопствените фанови.
Во ситуација на немање уште едно квалитетно класично крило Снајдер е правото решение за ваков натпревар.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Робен ќе игра сигурно, Снајдер зависи од формата. Против Ливерпул многу ќе биде добро да се искористи Марсело на лево крило, на последнава утакмица одлично му помагаше на Хајнце позади
Абе нема шанса слушај ме, ако е фит 100% Снајдер, игра со сигурност! Не ми се верува да го остави на клупа. Марсело незнам, би било супер да игра ама ете гледаме, добива шанса само со послаби екипи...незнам зошто. Докажа многу пати до сега дека е супер играч, покажа и на последнава утакмица ама едноставно нема верба кај тренериве. Ќе видиме што ќе биде, очекувам Гути, Марсело, ВДВ и Хунтелар да добијат шанса со Бетис, да влезат малку поодморени за со Ливерпул. Посебно Робен мислам дека не треба да игра, нека се одмори добро, и нека игра само последни 10 мин.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Абе нема шанса слушај ме, ако е фит 100% Снајдер, игра со сигурност! Не ми се верува да го остави на клупа. Марсело незнам, би било супер да игра ама ете гледаме, добива шанса само со послаби екипи...незнам зошто. Докажа многу пати до сега дека е супер играч, покажа и на последнава утакмица ама едноставно нема верба кај тренериве. Ќе видиме што ќе биде, очекувам Гути, Марсело, ВДВ и Хунтелар да добијат шанса со Бетис, да влезат малку поодморени за со Ливерпул. Посебно Робен мислам дека не треба да игра, нека се одмори добро, и нека игра само последни 10 мин.
Бетис е доста сериозна екипа но мислам дека можат да ја победат и нашиве резервни варијанти имаме силна екипа и мислам дека може да ја заврши работата само да не ја менуваме одбраната ако улета некој како Мигел Торес назад примаме барем еден само работата е колку ќе биде резултатот ако водиме со 2+ ок ако не треба да се мачиме
п.с. Мислам дека може барем Мецелдер да добие шанса на овој меч на последниот што го играше како стартер против Валенсија на беше лош а добро би му дошол малку одмор на ветеранот пред важните натпревари во ЛШ и Премиера

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Goalkeepers - Casillas, Codina, Dudek
Defenders - Pepe, Ramos, Cannavaro, Marcelo, Heinze, Metzelder, Torres
Midfielders - Gago, Lass, Guti, Sneijder, Robben
Forwards - Raul, Huntelaar, Higuain, Saviola

Интересна листа, пред се мислам на изоставањето на ВДВ, очекував тој да добие некоја минута утре, пошто не играше минатата недела а Снајдер и Гути никој не знае дали се доволно фит, по се изгледа пак Марсело ќе заигра на лево крило, а и Робен ќе мора да игра, нема варијанта за него (пак Игуаин крило ВТФ???), не дека не сакам Пипита да игра ама мора да биде одморен, многу ќе му биде уште еден цел натпревар да изигра.

Одмор добро би му дошол и на Кана, изгледа затоа е земен и Мeцелдер, малкуте натпревари што ги изигра оваа сезона ги одигра добро, па ако е спремен би било добро он да одмори некој.
Трите голмани не знам зошто му се на Рамос ама ајде, нека му биде :)

Клас мора пак да почне, по можност со Раул како партнер.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Таман сакав да пишем кој се земени, и ме пресече Мадрид :smir:

бтв, незнам зошто ВДВ не е земен, место Кодина би можел тој да влезе во тим. Сигурно не е за џабе, повреда? :nesum: Друго незнам што може да биде. Инаку и Робен немора да игра бе, нека го одмори, барем сега имаме играчи не сме како пред 2 месеца. Нека му се даде на Марсело пак шанса, ако не е доволно искусен за ЛШ барем нека добива во Примера шанса, зошто со седење на клупа тешко дека ќе остане кај нас, а и тешко дека ќе продолжи да се развива како што треба. Според мене најдобро би било со следниов тим да играме:

--- Касиљас ---
--- Рамос --- Метцелдер --- Пепе --- Хајнце (Торес) ---
--- Лас --- Гаго ---
--- Гути ------------- Марсело ---
--- Игуаин --- Клас ---

Иако не би ризикувал многу со Метцелдер, зошто имаат добар напад Бетис. Нека ги одмори Раул, Робен, Снајдер и ајде и Кана нека биде...нема потреба од толку форсирање (посебно за Раул). Нека играат со следниов состав, можеме со ваков тим да го победиме Бетис а + ни е тоа што ќе бидат поодморни горенаведениве за со Ливерпул.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom