многу имиња се вртат ама не се знае кој да дојде креспо добар фудбалер е би завршил работа
Ван Нистелрој: Операцијата ми ја продолжи кариерата
32 годишниот Холанѓанец имаше операција на десното колено во САД, и вели дека морал да замине под нож бидејќи во спротивно кариерата му била доведена под знак прашалник. “Вистина е дека сега имам 32 години, но и пред осум години имав слична ситуација па ќе знам како да се справам.” – рече Ван Нистелрој за Marca.
“Опоравувањето ќе биде тешко но јас ќе успеам. Сеуште треба да постигнувам многу погодоци во дресот на Реал Мадрди и имам многу цели за остварување.”
“Ова е еден од најтешките моменти во мојата кариера, тоа е јасно.”
“Но јас имав две опции, да се откажам или да се борам. Јас одбрав да се борам.”
Касиљас: Сите сме зад Шустер
"Ние сме со Шустер уште од почетокот и без сомневање ќе продолжиме да го поддржуваме. Тој донесе промена на атмосферата тука и сите, од играчите до клупскиот персонал, ќе бидат со него до крај"- кажа шампионот од Евро 2008. По срамното отпаѓање од третолигашот Реал Унион за Кралскиот куп, во клубот имаше средби помеѓу Шустер и играчите, како и со претседателот Рамон Калдерон и спортскиот директор Предраг Мијатовиќ.
"Средбата како целина не беше напната. Тоа беше како и секоја средба меѓу тренерот и играчите"- кажа уште Касиљас.
"Од раководството се решени да ја поправат сегашната ситуација и помагаат во обединувањето на тимот"- заврши тој за случките во клубот.
Презиоси: Милито да замине во Реал? Ни за 40 милиони
Медиумите од Шпанија вчера објавија дека Диего Милито е дел од желбите на Кралскиот Клуб, по повредата на Ван Нистелрој. Претседателот на Џенова вели дека тие не размислуваат за продажба на Аргентинецот и го советува Реал да побара напаѓач на друго место.
“Никако не размислуваме за идеата во јануари Диего Милито да замине од клубот.” – рече Презиоси.
“До сега направиве добар тим со напорна работа, и не планираме лесно да се откажеме од него.”
“Реал можат да бараат напаѓач на друго место.”
“На шала кажав дека цената на Диего е 40-50 милиони но нема да го продадеме ни за толку.”
“Нема цена за напаѓачот.”