Очекувана победа, ќе ги добиевме и да не добиеа црвен кој секако беше заслужен, не можеа да издржат 90 минути под тој силен пресинг.
Ди Марија е цар, колку само ми стана омилен овој играч во последно време.. Она што ме фасцинира кај него е тоа што колку е тој "досаден" за противничките играчи. Би сакал помалку да симулира затоа што не сакам да личиме на каталонците, али она негово тркалање од десет метра после секој старт врз него го тераат секој судија да покаже жолт картон.
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
Значи освен што ги извршува и своите и дефанзивните задачи на Роналдо, често врши притисок и на противничките играчи. Тој е клучниот играч за она пресинг игра против Барселона.
Од другите играчи би го спомнал и Чаби, ја изгради секоја можна акција која би била потенцијална опасност кон голот на Атлетико. Роналдо исто така солиден, посебни пофалби за оној пасот кон Игуаин за четвртиот гол. Лас одличен, посебно во одбрана. Останатите како што и треба.
Победивме што победивме, +6, е сега следува вистинскиот тест пред Ел Класико, против Хихон кои заедно со Осасуна и Билбао ни се можеби најтешките гостувања во Примера. Среќа што го нема и Депортиво.
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Без Чаби ќе ни биде факинг тешко на тоа гостување, а конечно и Сахин (се надевам) ќе го доживее своето вистинско деби на едно од најтешките гостувања за нас, па автоматски ќе може да заклучиме дали ќе може тој да ни помогне во претстојниот период. По секоја цена, како било, 0 - 1, непостоечки пенал, авто-гол, било што, мора да се добие тој натпревар..
Мурињо никогаш не пропуштил 3 бода предност, сега има големи 6 бода предност. Ми се свиѓа развојот на ситуацијата, оваа сезона би можела да биде пресвртница. Уште па ако ги добиеме на Ел Класико...
Победа против Хихон, пораз од Барселона - шах. Победа против Барселона пораз/нерешено со Хихон - мат. Победа и на двата натпревари - шах мат за Барселона.
Али треба да останеме на земја и да не летаме, се е во наши раце сега.
![Пипи :pipi: :pipi:](/styles/default/xenforo/emot/pipi.gif)