Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
во Струга мора да одиме на три бода за да земиме бод ако одиме не бод ќе биди тешко нема потреба многу да играме нека се наместат и чекаат на контри
тука беше СЕ кажано, те послушаа и се враќаат со скапоцени три бода.... Принц веќе почна да одработува, а пејакович барем талисманот го служи ако ништо друго...... Браво ова веќе е нешто многу подруго од есента, многу бодови се изгубија заради немањето концепција како да се стигне барем до бод, ама реално и не е исто сега со засилувања како гудијаби, размоски, па еве и принцот кој одма почна да одработува

Screenshot_20210303_175715.jpg
Колку само ни требаше ваква победа! и нас да ни се посреќи еднаш! Со новиот тренер супер серија имаме уште миравчани да ги тепавме и се ќе беше комплетно.

Da ne gi pocudime mashala vo poslednite 5 prvenstveni natprevari 4 pobedi i 1 neresena.. pobeda uste so borec i raet da se spie posle. Bravos vaka se igra be deca so srce. Mi ja napolnavte dusata prege oti em mnogu teska tenzicna utakmica em gnasni lugje ovie struzani.. BUSHETE GI BE, SAMO. EDEN TIM SAMO EDEN GRAD.. SAMO. PELISTER SAMO BITOLA. NEKA PUKNAT DUSHMANITE

Да не бидам сфатен дека е провокација ама знаете ли дека голот во најмала рака е спорен и дека контактот во 93та е пенал?

Да не бидам сфатен дека е провокација ама знаете ли дека голот во најмала рака е спорен и дека контактот во 93та е пенал?
касниш од ВАР собата, јави се порано со слика и тон

Gledaj go cel natprevar posle komentiraj sudijata so dve rala madinja pa ona so se desavase denes vo Struga vo najdobrite denovi na zingo se nema desavano edino zelezara na fk skopje e konkurencija celo vreme da se mava provocira da se bunat na sudiski udluki pa mozi pet pati padnaa i baraa penal tuka samo zgresi sudijata trebase za simulacija da dava zolt pa nemase nisto da se desi pogolemi indijanci odamna nemam videno diva liga onie ne se za vtora liga a ne za evropa rezil kako decata mali placat pa na kraj treto poluvreme go napadnaa prvo sudijata posle toa sportskiot direktor za na kraj i komesarot za bezbendost od Pelister i toa od policijata pa ne znam so da recam aj upravata ama i policijata da pokazuva sila na upravata nasa dno dna

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Gledaj go cel natprevar posle komentiraj sudijata so dve rala madinja pa ona so se desavase denes vo Struga vo najdobrite denovi na zingo se nema desavano edino zelezara na fk skopje e konkurencija celo vreme da se mava provocira da se bunat na sudiski udluki pa mozi pet pati padnaa i baraa penal tuka samo zgresi sudijata trebase za simulacija da dava zolt pa nemase nisto da se desi pogolemi indijanci odamna nemam videno diva liga onie ne se za vtora liga a ne za evropa rezil kako decata mali placat pa na kraj treto poluvreme go napadnaa prvo sudijata posle toa sportskiot direktor za na kraj i komesarot za bezbendost od Pelister i toa od policijata pa ne znam so da recam aj upravata ama i policijata da pokazuva sila na upravata nasa dno dna

Simulacija ista kako taa sto bese koga vi duvna penal protiv Renova?

Ти да не си во комисија за оценување на судии?
Гледам поќе се замараш со Пелистер отколку со твојот Борец...
Ја гледаше ли цела утакмица со Ренова и Струга или само хајлатс гледаш и нешто овде мудруваш?

Ти реков прво гледај после коментирај!
А вие денес како ја тепавте Беласица? Гледам Ѓоре си оди после поразот не сакал да игра местени натпревари и не знам шо имаш толку против судијата кога е ваш од Велес чинам ова му е трет натпревар во 1 МФЛ и можам да повторам дека има мадиња не велам дека не греши ама суди по негово а не како шо сака друг и пак ќе се повторам ако му дадеше жолт за симулација уште на прва ќе беше помирно само тоа му беше грешката другото за чиста 10ка шо значи не било до контрлорот од Струга како што претходно тврдеше и за крај пак ќе повторам Струга е за ФФМ а Фк Пелистер како и твојот Борец излегоа први со соопштение против собранијата во ОФС и нема теоретски шанси нас некој да ни помага барем не сега за во иднина ќе видиме да потенцирам победата денес беше со срце, мадиња и среќа односно чиста како солза!
Погоре спомнав за трето полувреме исто Струга се надеваат на европа плус една година немаа пораз на домашен терен од 8 март лани шо друго поќе сакате не мие јасно не си ја гледате гредата во сопственото око ја барате раската во нашето ајт таму палете патиките... Кочо ние сме со тебе одете давајте му поддршка барајте си го чарето со кошаркарот и брачедот не замарај за судење на не гледан натпревар!

Isto imas video na instagram i fb na ФК Пелистер od drugata strana snimano i ubavo se gleda deka ne sporen golot! https://www.instagram.com/tv/CL9h6aBn0DA/?igshid=x9m6kt0b5dyv
Vidi go cel natprevar pa zboraj

P. S. @vasicot vasicot и @Пеце Пеце виде пак заминаа за голот на другата страна [emoji16] ама после дојдоа поздравија напраја ќеиф [emoji3515]

Последно уредено:
Ти реков прво гледај после коментирај!
А вие денес како ја тепавте Беласица? Гледам Ѓоре си оди после поразот не сакал да игра местени натпревари и не знам шо имаш толку против судијата кога е ваш од Велес чинам ова му е трет натпревар во 1 МФЛ и можам да повторам дека има мадиња не велам дека не греши ама суди по негово а не како шо сака друг и пак ќе се повторам ако му дадеше жолт за симулација уште на прва ќе беше помирно само тоа му беше грешката другото за чиста 10ка шо значи не било до контрлорот од Струга како што претходно тврдеше и за крај пак ќе повторам Струга е за ФФМ а Фк Пелистер како и твојот Борец излегоа први со соопштение против собранијата во ОФС и нема теоретски шанси нас некој да ни помага барем не сега за во иднина ќе видиме да потенцирам победата денес беше со срце, мадиња и среќа односно чиста како солза!
Погоре спомнав за трето полувреме исто Струга се надеваат на европа плус една година немаа пораз на домашен терен од 8 март лани шо друго поќе сакате не мие јасно не си ја гледате гредата во сопственото око ја барате раската во нашето ајт таму палете патиките... Кочо ние сме со тебе одете давајте му поддршка барајте си го чарето со кошаркарот и брачедот не замарај за судење на не гледан натпревар!

Isto imas video na instagram i fb na ФК Пелистер od drugata strana snimano i ubavo se gleda deka ne sporen golot! https://www.instagram.com/tv/CL9h6aBn0DA/?igshid=x9m6kt0b5dyv
Vidi go cel natprevar pa zboraj

P. S. @vasicot vasicot и @Пеце Пеце виде пак заминаа за голот на другата страна [emoji16] ама после дојдоа поздравија напраја ќеиф [emoji3515]

sledna opomena za to ke mu bidi :icon_lol:

Псе јо !?!?
Ви реков Игор Иванов еден од нас мора парола :D Добро е после Бартон, ќе имаме уште еден судија миленик на Пелистер, така треба како велешанецот машко судење, не да паѓа на провокации на вакви терени и нема страв.
Шо беше ова во Струга денес !?!? Неандерталнците очигледно не се научени на порази и после настапува на сцена нивното, пцовки, навреди, закани, тепачки, тензии......
ГИТЛАААААААААААААААА ВО ПЛАНИНАТА КОЗОЕБАЧИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ, ВАКВИ ЕКИПИ МРШ ОДМА ОД 1 ЛИГА, ДУПЕТЕ КОЗИ ТАМУ ПО ОПШТИНИТЕ ВО СТРУГА, ДЕБАР И ОКОЛИНАТА.....

За со Борец, иста шема како со Ренова, милум силум, коли, беси, 3 бода мора да се освојат !

САМО ПЕЛИСТЕР !

Za so Borec e najvazno bez razlika koj ke igra i so formacija ke tepame samo da izigraat motivirano i da ne prodavaat fudbal da ne se precenime mora so mirna glava i od start da gi napdnime ako gi podcenime kako nas denes Struga se znaj so ke bidi za toa oti citaat da si znat nasite samo so mirna glava da ne letame vo oblaci posle ovaa pobeda a toa ne znaci da ne proslavat tuku da se zaboraviod utre i odi cekor po cekor milum silum da se pobeduva pa boze zdravje platena e i licencata za evropa ako imame sreka i dobra serija se e mozno oti 10 boda e razlikata za evropa a ima uste 12 kola so znaci 36 boda se vo igra i mora cekor po cekor da se kreva letvickata za posle so i da bidi da ne dumame za opstanok, baraz i takvi sranja toa e za tie so izolirite na dresovite [emoji16]
Inaku denes mozese valjo prvoto da dja gol golmanot odbrani vtoroto na kontri dobri sansi za oumar, tanusev i princ na kraj vleze a tie imaa samo dve sansi edna od korner egri so gla ama davor ja odbrani i uste edna od strana nekoj ja izvadi od linija kaj nas i toa bese samo pagaa za penal indijancite me bendisaa izmenite i ubo so vaka gi rotira kapinot sega neka sedni drug prva da igra nekoj drug i duri pobedvame nema problemi so koj sakaat i kako sakaat neka igraat [emoji16] steta so ovaj e od veles inaku pak ako ni padnese ke bese vistina sumlivo ke placeja dusmanite [emoji1787]

987d9e43641a0c2ed3e8c8db75cde089.jpg

Последно уредено:
Врска нема муабето единствена утакмица кај што имало судиски грешки во наша полза е чинам Влахо судеше во Битола против Струга а истиот не оштети против Силекс во Кратово исто Мечкаровски лошо судеше против Шкупи во Битола а добро во Тетово против Шкендија имаше уште два три натпревари кај што бевме оштетени во Ѓорче и не се сеќавам на другиот натпревар кој и каде беа точно треба да проверам оти знам дека беше планот да се бунат нашите како Борец со видео од грешни одлуки но последен момент се откажаа што можи е паметно оти Емил сам се си решава и можи само да страдаш ако креваш глас исто да потсетам одма после Борец и Пелистер излезе со соопштение против офс и ффм и беа први за промени дури после некој други клубови се уклучија шо значи врска нема дека имаме помош од судии и ффм
Така да @nsan ако не тие тешко кажи збор два за :
3 минута односно до трета минута има три фаули на Ренова од кој барем два се за жолти картони
5 минута игра со рака свири фал судијата
21 минута фал во лице за жолт картон не дава
31 минита старт од позади пак нема жолт
38 минута може слободно да свири пенал оти има удар по нога во 16 метри не свири ништо
70 минита свири фал за ништо демек направен од бошковски а му дава жолт картон на спиркоски
73 минута фаул за жолт картон од мена врз дарко
81 минута контра на Пелистер и фаул на садику за чист втор жолт картон и автоматски црвен пак нема нема ништо
82 минута свири корнер за ренова буквално за ништо по еден чист шут кон голот
92 минута исто оштар фаул на средината од играч на ренова и пак нема жолт картон

Туку да те прашам нешто Давор добива жолт на крајот од натпреварот пишан е тој на ТМ или го нема? Дали е 4ти или пак 5ти жолт картон

najdov malku vreme da go razgledam nesto od toa za sto pisuvase. ako se mesti natprevar preku sudija togas toa taka se mesti toj da donesi odluka vo korist na eden tim vo klucna situacija, ne se voopsto bitni 99% od drugite situacii. ti zboruvas za situacii koi pretezno se slucuvaat na primer na 40 metri od golot, po takvo nesto ne moze da se kaze dali nekoj bil osteten ili ne. sudijata ako saka i 10 pati pogresno neka proceni faul situacija vo korist na eden tim i toa sepak nema da bide klucno, ama ako pri izednacen rezultat zgresi vo penal situacija, e togas nekogo ostetil (ako penalot se realizira). ete za prvite faulovi koi gi spomna vednas se gleda kako ima greski na povise strani. tocno deka na primer prviot faul koj go spomna voobicno e faul za zolt karton, no vo prvite minuti od natprevar sudiite sekogas potesko davaat zolt. baska 1-2 sekundi prethodno imase faul vrz igrac na renova, a sudijata ne svirna nisto, pa dojde do situacijata koja ti ja spomna. sakam da kazam deka tie momenti ne se klucni, nitu eden sudija ne e do tolku glupav se da sviri vo korist na eden tim, toa ako se slucuva togas toa e povise nekvalitet na sudijata odkolku mestenje bidejki tie sto mestat kako sto spomnav toa go pravat so 1-2 klucni situacii.

mnogu lesno e, treba samo da cekaat da ima korner i pri korner sekogas ima butanje pred golot i sudijata ako ima naredba toa e najlesno resenie bez odposle nekoj da go obvinuva. kolku cesto samo navivaci se bunat deka sudijata sudel protiv niv, pa posle ako go gledas celiot natprevar gledas deka vo klucni situacija zgresil vo nivna korist. pogolem del od ljugeto se subjektivni i gledaat samo nesto ako na niv im se zgresi i gi izostavaat site drugi situacii. eve jas mislam deka renova e ostetena bidejki vo najklucniot moment sudijata donese pogresna odluka, ama istovremeno sum ubeden deka sudijata ne bil potkupen bidejki vo takov slucaj nekolku minuti porano ke dosudese penal i nemase da ima golem problem bidejki se rabotese za 50/50 situacija kade sto sudijata sto i da odluci ne mozes da mu prefrlis.

za toa so taleski, samiot se snajde, ama i na transfermarkt se gleda deka mu bese cetvrt. podatocite se od oficijalnite zapisnici, no nekogas i kaj niv ne e se na mesto. baska problem e sto vo makedonija pomesano e zaradi kartonite od kup natprevarite, a deka na transfermarkt gi nema kup natprevarite ne e sekogas verodostojno vo vrska so kartonite.

Za so Borec e najvazno bez razlika koj ke igra i so formacija ke tepame samo da izigraat motivirano i da ne prodavaat fudbal da ne se precenime mora so mirna glava i od start da gi napdnime ako gi podcenime kako nas denes Struga se znaj so ke bidi za toa oti citaat da si znat nasite samo so mirna glava da ne letame vo oblaci posle ovaa pobeda a toa ne znaci da ne proslavat tuku da se zaboraviod utre i odi cekor po cekor milum silum da se pobeduva pa boze zdravje platena e i licencata za evropa ako imame sreka i dobra serija se e mozno oti 10 boda e razlikata za evropa a ima uste 12 kola so znaci 36 boda se vo igra
brej toj bitolski optimizam :D mozda pogolemi se sansite gjorce da stanat sampioni odkolku vie ovaja sezona da stignete do 3. ili 4. mesto lol

Majtap bese za izlez vo evropa ama nikogas ne veli nikogas se biva ima uste mnogu da se igra a go gledam sistemot da ne znaj coek so e poarno za Nedela so Borec dali da tepame da bidime 7mi ili nereseno da bidime 8mi pa i so poraz 9ti
Zaeba denes Belasica so mu ja dade na Borec da izigraa barem nereseno so nasa pobeda vo Nedela ke bevme 6ti i mnogu po ubav raspored sega treba pak po poteskiot pat krvoj ke bidi do krajot no dobro e sto Belasica se otkaza i ke igra za kladilnici sega edinatvena sansa ke ni bidi miravci aj ima vreme ke vidime prvo da mu vratime na Borec za porazot vo Veles oti na kraj so ist broj na bodovi ke resava megusebniot duel

Screenshot_20210304_031938_eu.livesport.FlashScore_com.jpgScreenshot_20210304_030336_com.android.chrome.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom