Фан Клуб: Пелистер

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.552
Поени од реакции
8.764
МНОГУ СМЕ ЈАКИ!!!
БРАВО ДЕЦА!!!

БИТОЛСКИ ХЕРОИ !!!
СО СРЦЕ НА ТЕРЕН ДО ПОБЕДИ!!!
3-1 И ш.п.а.и.е ДА ОДАТ 2ЛИГА!!!
НАЈ ДОБРАТА ЧЕСТИТКА ЗА ПРАЗНИКОТ СРЕЌЕН ПРАЗНИК
БИТОЛЧАНИ !!!!!!!!!!

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Бравос за нас ! Им вративме за 0-0 кој ја изигравме под Тумбе кафе !

Секоја чест !

I

InF3cTeD

Гостин
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:ЧЕСТИТО ГОЛЕМАТА ПОБЕДА СРЕДЕ ЧАИР СЕА НЕКА ПУКНАТ ОД МАКА СТРАНЦИТЕ ВО ДРЖАВАВА НАША

ПЕЛИСТЕР Е ИМЕ НАШЕ ПЕЛИСТЕР Е ЖИВОТ НАШ !!!!!!!!!!!

ЧКЕМБАРИ ВЕЛЕС

vlade_kav

Добро дете !!!
Член од
30 ноември 2008
Мислења
201
Поени од реакции
3
Браво незнам шо да кажам... алал да му е... зверој! :cuc::cuc::cuc:едноставно не можев да поверувам ко го видов резултатот!
разбрав дека му дале по 6000 пред утакмица....

:pos::pos::pos::pos::pos::pos:
УЛТРАС ВЕЛЕС аКа Подгрупа на чкембари од велес.... Често идат со вас...:smir:

i'm

*
Член од
11 февруари 2009
Мислења
128
Поени од реакции
21
па незнае и си се смее...
Мора да има некој шо не се разбира а си се меша во муабетите,зато не се лутете:salut:
Ај нека се среди еднаш ситуацијата,да се задржат овие играчи и со нив имаме светла иднина

B

Beck's

Гостин
ebati gostuvanjata,tapa natprevari,tapa ekipi.Prva liga ne e veke tolku interesna e kamo li 2,se nadevam dogodina da si se vratat ekipite vo normala(ekonomski),pa da vidime vistinski derbinja

Член од
16 септември 2009
Мислења
154
Поени од реакции
3
па незнае и си се смее...
ОФФТОПИК

знам дека има од велес!!!
ама не требаше да напишиш ЧКЕМБАРИ ВЕЛЕС... мислам глупо е...
лозари идат со нас... ајде ЧКЕМБАРИ КАВАДАРЦИ...:pos2: :pos2:

Z

ziko bt

Гостин
ОФФТОПИК

оти оффтопик наша е темата иначе и јас незнаев дека се декларират како подгрупа

Член од
16 септември 2009
Мислења
154
Поени од реакции
3

ЗНАЕВ ДЕКА ИМА НЕКОЈ ОД ВЕЛЕС АМА ДЕКА ИМА ПОДГРУПА ПОЈМА НЕАМ...
BTW...

http://zoran-misevski.blogspot.com/

Sloga J. - Pelister 1:3 (0:1)

Za prv pat vo svojata istorija fudbalerite na Pelister triufiraa na Cair vo Skopje protiv noviot prvoligas Sloga Jugomagnat. Duri i koga zelenite imaa mnogu posilni sostavi, tesko izleguvaa na kraj so cairskite gulabi, koi vo 1 kolo odigraa 0:0 pod Tumbe kafe. Naum Ljamcevski vo Skopje otpatuva bez kaznetiot Bradonjic, povredeniot Petkovski, bez Lazarevski koj odmarase i Aleksandar Veljanovski, koj nastapuva za selekcijata pod 19 godini vo Spanija. No i taka vo sarenolik sostav, pelisterci zapocnaa izvoredno. Po udarot na Altiparmakovski vo preckata, na topkata natrca Dragan Dimitrivski i vo 7 minuta go otvori rezultatot. 99 prvenstven gol za kapitenot, komu mu se nasmevnuvase jubilejot. Brziot gol gi napravi nervozni nebesko sinite i mnogu cesto gre{ea. Bitolcani so svojot zbien sreden red kontroliraa i napagaa od kontranapadi. So 0:1 se otide na odmor bez golemi zakani od domasnata ekipa.
Koga na pocetokot na vtoriot del Altiparmakovski pak pobegna vo kontranapad, zaedno so Mirovic mu serviraa izvoredna sansa na Spirovski, a ovoj vo 52 minuta ja iskoristi i zgolemi na 0:2. Od toj moment domasnata ekipa rizikuvase i tret napagac, no do gol mozese samo od prekin ili po greska. So izvoreden udar od golema distanca Zekirija Biljali vo 74 minuta gi vrati nadezite kaj skopjani. No bitolskiot odbranben red gi izdrza site pritisoci i vo sudiskoto nadopolnuvanje go dotolci protivnikot. Novovlezeniot Igor Kleckaroski dobi topka od igracot na natprevarot, Goran Mirovic i go postigna svojot prv gol vo prvenstvoto za Pelister. Vtora gostinska pobeda i petta sredba bez poraz na zelenite, koi sega so 21 bod izbija na 4 mesto na tabelata. V nedela od 13 casot vo 13 kolo Pelister igra na domasen teren so Metalurg.

i'm

*
Член од
11 февруари 2009
Мислења
128
Поени од реакции
21
ОФФТОПИК

Со Лозари сме побратимени,дечките од Велес си навиваат за Пелистер само што за наши услови неможат стално да се со нас,но кога имаат можност доагаат така да треба да се има почит кон сите шо доагаат со нас и навиваат за Пелистер :salut:

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.424
Поени од реакции
5.642
НЕЗНАМ ШО ДА КАЖАМ ПО ПОБЕДАТА ВО ЧАИР АЛАЛ ДА МУ Е НА ДЕЦАТА !!!!!!!!!!!! НЕ МИ СЕ ВЕРУВАШЕ ДЕКА ЌЕ ПОБЕДИМЕ !!!!!!!! :vozbud::vozbud::vozbud:
НАПРЕД ПЕЛИСТЕР ТИ СИ ЖИВОТ НАШ !!!!!!!!!!!!!!!!
НЕДЕЛА СО МЕТАЛУРГ ДОМА ДА СЕ СОБЕРИМЕ ПОГОЛЕМА БРОЈКА И СО ГРОМОГЛАСНО НАВИВАЊЕ ДА ГИ БОДРИМЕ ДЕЧКИТЕ !!!!!!!!!

5 НАТПРЕВАРИ БЕЗ ПОРАЗ ПЕЛИСТЕР !!! :vozbud::vozbud::vozbud:
СЛЕДНИТЕ 2 СЕ ДОМА СО МЕТАЛУРГ И ГОСТИ СО МИЛАНО !!!!
И ДВЕТЕ АКО ГИ ПОБЕДИМЕ 7 НАТПРЕВАРИ БЕЗ ПОРАЗ ЛУДИЛОООООО !!!!!!:vozbud::vozbud:

ЗЕЛЕНО БЕЛИ НИЕ СМЕ СО ВАС КОГА Е РАДОСТ И КОГА Е БОЛ НАШИТЕ СРЦА СЕ СТАЛНО СО ВАС НЕМОЈ ДА НЕ ИЗДАЕТЕ НАС !!!!!!!!:vozbud:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.552
Поени од реакции
8.764
Браво незнам шо да кажам... алал да му е... зверој! :cuc::cuc::cuc:едноставно не можев да поверувам ко го видов резултатот!
разбрав дека му дале по 6000 пред утакмица....

добиле по 5000 денари и му било ветено дека ќе му дадат уште во текот на оваа недела односно петок па ќе видиме :toe:
недела ако победиме ќе биди лудило што е до мене подобро да се чуваат силите за со дрита оти купот ние најголема шанса за европска виза но сепак овие деца покажаа како се браната боите на ФКПЕЛИСТЕР па можеби ќе победат на трите утакмици со металург милано и дрита :helou:

I

InF3cTeD

Гостин
да се разбереме....не се декларираме како подгрупа на Чкембари туку има неколку души шо одиме да навиваме за Пелистер со Чкембари кога сме во можност...на пример со Вардар дојдов лично ја сам пошто другите испаднаа пички и не дојдоа откажаа заради времето ама мене ништо неможеше да ме откаже од тоа да отидам на дербито и така и беше дојдов сам од Велес...а тоа Чкембари Велес го пишав онака лично за мене пошто едноставно уште од мал го сакам Пелистер,така речено живеам за него,ме боли кога не му оди на клубот и слично.

Поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom