Фан Клуб: Пелистер

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.336
Поени од реакции
5.338
Одличен играч е Илир, само незнам зошто земаат уште играчи од средниот ред (n) :tapp:
Конкуренцијата станува се поголема...
Илир е торбеш, не е чист албанец. Сандак ти незнам зошто го мразиш, парите го вртат светот, тогаш ко го зеде Шкендија беа многу јаки и го плаќаја убо, а за тоа што имал приврзаност со Балисти е многу јасно, чим игра таму да не сакаш со нас да се радва и да ги прославува головите :D Многу фудбалери се такви не само кај нас туку и во светот нема лутење тука...

П.С. Сигурно се сеќавате на голот на Илир против Вардар од слободен од 30-40 метри :D

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Одличен играч е Илир, само незнам зошто земаат уште играчи од средниот ред (n) :tapp:
Конкуренцијата станува се поголема...
Илир е торбеш, не е чист албанец. Сандак ти незнам зошто го мразиш, парите го вртат светот, тогаш ко го зеде Шкендија беа многу јаки и го плаќаја убо, а за тоа што имал приврзаност со Балисти е многу јасно, чим игра таму да не сакаш со нас да се радва и да ги прославува головите :D Многу фудбалери се такви не само кај нас туку и во светот нема лутење тука...

П.С. Сигурно се сеќавате на голот на Илир против Вардар од слободен од 30-40 метри :D
Илир е сличен играч како лапачо. Природна позиција му е бек ама можи да игра и средина ако има потреба. Јас мислам дека го купват за бек (заради то шо замина Степановски) ама ќе видиме.
И + без пари е, му истече договорот со шченди :)
--- надополнето: 1 август 2012 во 20:29 ---

Еве ги сите голој од утакмицата со Работнички.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Добар потег...
Точно е дека Бабата неколку пати си замина од Пелистрер,прво во Вардар,па на неколку пати во Шкендија....
Ама и покрај се,дечкото е Битолчанец,од генерацијата шо освои младинска лига ...Руте,Пашовски,Момировски има даено многу за Пелистер и ни треба ваков играч....
Не ми се верва некој да му земи место на Томе на десен бек,Бабата ќе се уклопи подобро како десно крило,или на средина негде,плус за прекини е цар,топ има во ногата:X3: ....
Ќе имаме добра средина,ни фалат креативци,тука сме куси,малиот Анастасов ветува многу,мислам дека ќе биди нешто од дечково,ама уште не е изделкан за д абиди прва постава...
И уште еден напаѓач треба да се земи,Чаки не ми се верва да се покажи,а стопостотниот не е појќе во цутот на младоста,треба барем уште еден напаѓач..
Ај можи овај Бурхан ќе се покажи...:)

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.128
Поени од реакции
8.075
Добар потег...
Точно е дека Бабата неколку пати си замина од Пелистрер,прво во Вардар,па на неколку пати во Шкендија....
Ама и покрај се,дечкото е Битолчанец,од генерацијата шо освои младинска лига ...Руте,Пашовски,Момировски има даено многу за Пелистер и ни треба ваков играч....
Не ми се верва некој да му земи место на Томе на десен бек,Бабата ќе се уклопи подобро како десно крило,или на средина негде,плус за прекини е цар,топ има во ногата:X3: ....
Ќе имаме добра средина,ни фалат креативци,тука сме куси,малиот Анастасов ветува многу,мислам дека ќе биди нешто од дечково,ама уште не е изделкан за д абиди прва постава...
И уште еден напаѓач треба да се земи,Чаки не ми се верва да се покажи,а стопостотниот не е појќе во цутот на младоста,треба барем уште еден напаѓач..
Ај можи овај Бурхан ќе се покажи...:)
томе е левичар...цело време лев бек играше ..можи да покрие на лево а бабата десно

Член од
18 февруари 2011
Мислења
53
Поени од реакции
23
томе е левичар...цело време лев бек играше ..можи да покрие на лево а бабата десно

Томе е десничар, ама уште кога беше во кадети играше на позиција лев бек, бидејки Горан Кузмановски играше десен бек, а лев бек во генерација 91 и во 92 немаше, а Томе исто како и Драгарски подеднакво можи да игра и со лева и со десна нога

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.336
Поени од реакции
8.389
Шо мислите со два три добри играчи од странство би имале шанса за прва шампионска титула ?!

Член од
17 ноември 2011
Мислења
887
Поени од реакции
360
абе како шо читам ми е мило дека почнуват колку толку да се редат коцките,засега како нови прволигаши не е лошо.Ајде ждрепките за некој ден и првата дома да одиме со победа,публиката ќе почни да се враќа,ќе заличи како порано!тимот е добар,е сега неможиме баш со напаѓач да се пофалиме..тој мислам Бурхан се викаше,тој е во нападот или...?Драган е во години и незнам колку би можел да го дај максимумот ама сепак ќе му треба замена за него-од клупата,а башка и шо беше тро повреден па некни видов со новаци ко игравме се загреваше трчаше село време..На десенм бек Томе ќе си биди и добро ќе му оди,а другите позиции какви се?кај имаме дефицит на играчи?

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
абе како шо читам ми е мило дека почнуват колку толку да се редат коцките,засега како нови прволигаши не е лошо.Ајде ждрепките за некој ден и првата дома да одиме со победа,публиката ќе почни да се враќа,ќе заличи како порано!тимот е добар,е сега неможиме баш со напаѓач да се пофалиме..тој мислам Бурхан се викаше,тој е во нападот или...?Драган е во години и незнам колку би можел да го дај максимумот ама сепак ќе му треба замена за него-од клупата,а башка и шо беше тро повреден па некни видов со новаци ко игравме се загреваше трчаше село време..На десенм бек Томе ќе си биди и добро ќе му оди,а другите позиции какви се?кај имаме дефицит на играчи?
Напаѓачи: Драганчо, Чаки, Главевски, Марковски, Бурхан. Доста се сега за сега според мене.
За дефицит можи да се речи дека ни фали креативец, ама ајде можи ќе му тргни на некој од засилувањата.

Член од
17 ноември 2011
Мислења
887
Поени од реакции
360
Напаѓачи: Драганчо, Чаки, Главевски, Марковски, Бурхан. Доста се сега за сега според мене.
За дефицит можи да се речи дека ни фали креативец, ама ајде можи ќе му тргни на некој од засилувањата.
па треба да е добро,ајде на Павлов се надевам најмногу ќе ја држи топката и ќе ја пренесва на другата средина,а двете крила како стојат?

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
па треба да е добро,ајде на Павлов се надевам најмногу ќе ја држи топката и ќе ја пренесва на другата средина,а двете крила како стојат?
Абе види, ќе има ротации сега со Елмазовски. Незнам како планира да игра Горазд ама за крила тука се Илир, Лапачо, Фиката. Има добри играчи.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.336
Поени од реакции
8.389
Vo Nedela vo Pripel posleden prijatelski natprevar pred pocetokot na prenstvoto 11Oktomvri-Pelister od 18 casot najevrojatno
Ponedelnik 6 e zdrepkata na slednata Nedela na 12 pocnuva prvenstvoto
So dusa cekam da pocni prvenstvoto i da se iznaurlame na tribina :vozbud:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.336
Поени од реакции
8.389
Составот на Фк.Пелистер 2012 есенска полусезона
од ФК.Пелистер Битола во недела, 5 Август 2012 ·

GOLMANI

Пеце Коруновски -10.05.1982
Дарко Ристевски - 30 .04. 1991
Никола Гоновски - 03. 02 .1993

ODBRANBENI IGRACI

Тони Вељановски - 12.04.1984
Томе Китановски - 21 .05. 1992
Милан Ивановиќ - 08 . 03. 1988
Зоран Шалевски - 24. 07. 1986
Тони Магловски - 14 .01. 1993
Христијан Драгарски - 16 .04. 1992
Лазаревски Сашо - 24.03.1978
Илир Елмазовски - 18.11.1979
Дејан Лескароски -17.10.1985

SREDINA IGRACI

Марко Павлов - 26.03.1988
Благојче Рутевски -28.03.1980
Стефан Магловски - 17 .07 .1990
Мустафов Бурхан - 07.03.1994
Атанасовски Христијан - 13.09.1995
Александар Анастасов - 04. 05. 1993
Ристевски Димче - 06.10.1982
Филип Миленковски - 07 .01 .1990
Александар Вељановски -09.08.1991
Зоран Симоновски – 13.03.1989

NAPAGJACI

Драган Димитровски - 26. 07. 1977
Благојче Главески -06.04.1988
Благојче Марковски -13.10.1987
Никола Марковски -05.11.1987

ФК ПЕЛИСТЕР – СЕЗОНА 2012/2013 – ЕСЕНСКИ ДЕЛ

ШЕФ НА СТРУЧЕН ШТАБ - Горазд Михајлов 21.08.1973
Тренер на голманите Сашо Петровски -03.02.1964
Помошници тренери Кире Стерјов -22.04.1973
Зоран Штеријовски-26.08.1975

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.336
Поени од реакции
8.389
Фк.11Октомври 0 - 1 Фк.Пелистер

Конечен резултат стрелец на голот беше Томе Китановски во 44 минута по асистенцијата на Марко Павлов од прекин

Инаку деновиве се водеја преговори за влегување на спонзор(договор со клубот=општината) во клубот иако првично не падна договор ништо чудно до крајот на неделата да се смени ситуацијата сепак за тоа потоа сега е важно утре да имаме уба жрепка и уште по добри делегирања на судиите

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Матно ми е нешто мене околу ова...:cautious:
Јас како шо разбрав се работи за инвестиција во која прсти има замешано бивш претседател на Пелистер....:нинџ:
Еден ист ваков проект,истите тие луѓе(поточно луѓе кои ин/директно беа поврзани со гореспоменатото лице)... пробаа да протуркаат пред 2 години,епилогот го видовме...:гомце:

Kajgana Shop

На врв Bottom