Фан Клуб: Пелистер

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.430
Поени од реакции
8.558
Пелистер поуспешен во пенал - рулетот
Во натпреварот за третото место екипата на Пелистер по подобро изведување на ударите од белата точка успеа да го совлада гостинот од Србија, тимот на Долни Срем. Во регуларниот дел од овој натпревар резултатот беше 1:1.

ПЕЛИСТЕР - ДОЛНИ СРЕМ 1:1 (0:1) 6:5 (пен)
Градски стадион во Кавадарци. Гледачи: 500. Судија: Тоше Ицев (Кавадарци). Помошници: Зоран Стефанов и Гоце Недев (Кавадарци). Делегат: Игор Мицев (Кавадарци). Стрелци: Бујчевски 55' (ПЕЛ), Шушхјар 5' (Д. СРЕ).
Од пенали стрелци беа: Бујчевски, А. Велјановски, С. Велјановски, Соколовски, Љамчевски (ПЕЛ), Петровиќ, Чардашиќ, Јосимов, Мркашиќ (Д. СРЕ).

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.430
Поени од реакции
8.558
иначе последниов месец не сум некако во тек со фудбалов знам нешто се вртеше дека немаме платено котизација па да прашам дали со то е средена работата?
Уште не е платено за жал :(

ПЕЛИСТЕР ЌЕ БИДЕ КАЗНЕТ!!!

Битолчани сe уште ги немаат платено тие 6.000 евра, па затоа Лиценцната комисија кон Пелистер поднесе пријава до дисциплинскиот комесар

Прво "зелените" ќе бидат казнети парично, а ако и тогаш не платат од бодовното конто ќе им бидат "скинати" неколку бодови .
Минатиот викенд требаше и официјално да заврши сагата околу котизацијата. Лиценцната комисија на ФФМ која е задолжена за ова прашање требаше да достави извештај до комесарот за натпревари на ФФМ со листа на клубови кои не платиле 6.000 евра до 25 февруари, кој од прволигашите не го почитувал ниту тој пролонгиран рок...
skopski sport

Но 100% ќе се плати деновиве и ќе поминеме само со помала финасиска казна инаку има и други клубови кој ен палтиле ама само за нас се пише по весници :tapp:
Но тоа не е проблемот туку после што правиме ? Клубот нема пари општината бизнисмените не даваат и не влегуваат во клубот а круме сам ништо не прави Лошо ни се пишува до крајот на првенството:kesa:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.430
Поени од реакции
8.558
Srbite so poveke sreka i umesnost

Pelister - Napredok Krusevac 0:2 (0:1)

Gradski stadion pod Tumbe kafe. Gledaci –
Sudija: Petar Veljanovski (Bitola)
Strelci: Milovanovic vo 14 i Miljkovic vo 51 minuta za Napredok Krusevac
Zolti i crveni kartoni: nema

Pelister:

Petrovski, Ivanovic, Salevski, Dragarski, Ralevski, Konjarski, Simonovski, Petkovski, Talevski, Milenkovski.
Uste igraa: Apostolovski, Panovski, Ljamcevski, V. Kitanovski, A. Veljanovski, S. Veljanovski, Grujovski, Stojanovski.

Napredok Krusevac:

Milenkovic, Gascic, Paunovic, N. Milosavljevic, S. Milosavljevic, Bosolovski, Radosavljevic, Milovanovic, Sreckovic, Antic, Milovanovic
Uste igraa: Djolovic, Stojanovic, Miljovic, Milosevic, Anic, Kostadinovic, Ristic.

Vo generalnata proba pred startot na vtoriot del od prvenstvoto na Makedonija vo fudbal, Pelister zagubi od sedmo plasiranata ekipa vo srpskata vtora liga napredok od Krusevac. Po teski uslovi za igra i ladno vreme vo Bitola posnaodlivi bea gostite koi dve od retkite sansi iskoristija i stignaa do pobedata. Korisen test za izbranicite na Husein vo presret na mecot so Metalurg v sabota vo Skopje. So isklucok na povredente Korlevski i Maglovski, site ostanati fudbaleri na koi smeta strucniot stab dobija sansa za igra.

Z.M.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.430
Поени од реакции
8.558
В сабота старт на пролетниот дел од фудбалската сезона
03 МАРТ 2011

-В сабота почнува пролетниот дел, а екипата на Пелистер и гостува во Скопје на екипата на Металург.

Екипата на Пелистер минатиот викенд играше на контролниот фудбалски турнир “Вуко Каров“ во Кавадарци, што традиционално се одржува пред стартот на пролетниот дел.

Ждрепката сакаше екипата на Пелистер на стартот да се сретне со екипата на Вардар, а по 90. минути резултатот беше 2:2, на полувреме имаа предност од 1:0 со голот на Драгарски. По завршувањето на полуфиналето се изведуваа пенали, а “вардарци“ беа посреќни.

Екипата на Пелистер на овој турнир настапи во состав: Петровски, Ивановиќ, Драгарски, Шалевски, Ралевски, Коњарски, Симоновски, Петковски, Миленковски, Талевски, Питошка. Уште играа и: А. Велјановски, Т. Китановски, Василев, Бујчевски, С. Велјановски, Ристевски, Стојановски.

Што се однесува до тоа со кои фудбалери ќе стартува во пролетниот дел тренерот на Пелистер, Неџат Хусеин, останува да видиме во сабота. Но, со оглед на тоа кој се си замина оваа сезона од Пелистер, тешко ќе биде да се најдат единаесетина играчи кои ќе можат да му се спротивстават на противникот.

Во секој случај работите не одат во прилог на Пелистер, односно во контекст на опстанокот на Пелистер во Првата фудбалска лига на Македонија. Двете последни екипи на табелата се Пелистер и Вардар, но, за разлика од Пелистер, кој и оваа пролет е играчки ослабен со заминувањето на Владица Брдаровски и се уште нема финансиски поддржувач, екипата на Вардар има нов спонзор и некои подобрувања на организациски план.

Што се однесува, пак, до прволигашкиот статус останува Пелистер да се надева на административен опстанок, односно на проширување на Лигата, што од ден на ден е се подалеку.

Инаку, за овој викенд е најавена и посета на челници од УЕФА на ФФФ кои се интересираат за актуелната состојба во Федерацијата и можната промена на актуелното раководство.
извор

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.430
Поени од реакции
8.558
Pelister veruva vo iznenaduvanje
I po ladnoto vreme fudbalerite na Pelister zasileno gi podgotvuvaat silite za mecot so Metalurg vo Skopje, so koj v sabota ke ja otvorat proletnata polusezona. Nedzat Husien vo glavata go ima timot koj ke im se sprotistavi na skopjani so edna dilemma:
“So odigruvanjeto na nekolku kontrolni sredbi dobivme fizionomija na timot. 95% go imam v glava timot koj ke istrca vo sabota. Dobro se podgotvivme i veruvam deka ova prolet ke imame podobar uspeh pred se na gostuvanjata, kade esenta bevme mnogu loso. Metalurg e silen rival i voopsto ne e lesno da se igra vo ovoj moment so niv” velese Husein na eden od poslednite treninzi pred prviot mec ova prolet.
Tome Kitanovski e kaznet, a Maglovski i Korlevski povredeni. Site ostanati ke bidat vo kombinacija za mecot vo koj bitolcani ke se obidat da ja prekinat serijata od 8 gostinski porazi. Realizacijata bese osnoven problem, a Pitoska i Bujcevski se glavnite kandidati da go “skrsat”malerot. Samo ednas od poslednite 5 gostuvanja na terenot na Metalurg Pelister se raduval i toa vo sezonata 2008/09. Duri i bod od ovoj mec ke bide pozitivna najava za gostuvanjeto na Napredok pod Tumbe kafe naredniot vikend. Dokolku ne se sluci nekoi golemo iznenaduvanje najverojatno zelenite kako posledno plasirani ke vlezat vo posledniot krug od sampionatot.

Z.M.
Bez belo zname kaj favoritot
Minaa skoro tri meseci od posledniot oficijalen mec, a poveke od edna godina od poslednite bodovi nadvor od Bitola za fudbalerite na Pelister. Mozebi preoptimisticki e da se ocekuva poln plen na terenot na favoriziraniot Metalurg, no Pelister veruva deka moze da mu parira na domakinot i da stigne do bod. Trenerot na pelisterci Nedzat Husein ne moze da smeta na kaznetiot Tome Kitanovski, a Stefan Maglovski ne e fit i ke se vrati vo poln trenazen proces narednata nedela, koga bitolcani ke go podgotvuvaat mecot so Napredok. So isklucok na pozicijata napagac i lev bek, na ostanatite pozicii strucniot stab gi razresi dilemite niz 4-5 kontrolni sredbi, glavno igrani vo Prilep, Ohrid i Kavadarci.
Vo prviot del od sampionatot Pelister i Metalurg igraa bez golovi pod Tumbe kafe. Za da ja pronajdeme poslednata pobeda na pelisterci na terenot na Zelezarnica mora da se vratime pred dve sezoni, koga po poroen dozd Lazarevski i Dimitrovski mu donesoa triumf od 2:1 sred Skopje. So samo dva postignati gola nadvor od Bitola na osum mecevi Pelister e najlosiot gostin vo ligata i mora da svrti nov list dokolku saka i v godina da igra za bodovi so Metalurg.

Z.M.

Имам некое чудно претчуство дека играчите ќе играат пожртвувано и добро ќе се претстават во скопје и се разбира ако издржат во првите 30 минути да не примат гол очекувам поволен резултат за нас барем реми
За потоа другата сабота со кичевски напредок да победиме и да не бидеме на последното место на крајот од овај дел

--- надополнето ---

ИДИТ

Утре на канал 5 диркетен пренос од 14 часот :vozbud:

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
На гол не шутнавме во прво полувреме....
Центарот не го поминавме....
Па топката не можат да ја шутнат како треба......
Не знам шо работат со Џате на тренинзи...?
Второ полувреме малку олабави Металург,па мрдаат малку нашите..ама џабе.....
П.С.Кој го кладе она дрвото Никоче Петковски за капитен...:pop:..
Најслаб играч убедливо.....:kesa:

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.378
Поени од реакции
4.924
шо да очекуваш од некој кој вечерта пред утакмица си ја посетува кафаната ? :smir:

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.723
Поени од реакции
3.095
NE e kriv sekad trenerot, treba da se ima i igraci koi moze da go sprovdat dogovorenoto, so vakva igra i vakvi igraci ne go gledam spasot za pelister,edinstven sansa da padne Hari i da dojd nov pretsedatel i da ja prosiri ligata a megjuvremeno da najdete sponzor koj kolku tolku ke go konsolidira timot

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Лавци и Петковски кариерата да ја продолжат со тетрис играње

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.430
Поени од реакции
8.558
Ми се плачеше кога ги гледав денес :pop: еј што стигнавме куротн клуб за една употреба да ни даде 4 гола:tapp: абе има да му скршам нозе и нема да ги оставам така да даваат голови бе УПМ нека фати се :nerv:

Лавци и Петковски кариерата да ја продолжат со тетрис играње
Дај бе прекинте со овие комнтари па сите знаеме дека сме слаби ама ајде најдете поарни Грешка е на круме што се уште не ги избрка местачите и така се глдеа дека не се спасваме ама барем нема да му забегваат до крајот на првенството сега може секоја да купи утакмица еднаш кога ќе си ја продадеш душата на ѓаволот нема враќање
Со овие играчи односно со тие пари (значи без пари) толку музика нема што да му се лутиме на некој играч од триесет и кусур години кој нема земено плата една година за премии да не збораме
Катасрофална е состојбата во клубот уште од прано и зборано е за грешките на сите но едно е сигурно дека ванчо не врате десет години наназад и се додека не влези некој спонзор само ќе тонеме а ако стагнираме ќе биде успех .Но како што сите гледаме нема ниту интерес ниту желба некој да вложи во клубот и е оставен сам на себе и сите глуви избегаа од бродот кој тоне
Не си се пиши поќе се нека си еби мајката од бизнисмени политичари од држава од градот па и народ сите нека си ебат мајката сите се пички во душата и неми послушници на партиите и сите се со змија во џепот кога е за пари работата се без ингеренции
Кој ги Еба Сите !!!

Kajgana Shop

На врв Bottom