Фан Клуб: Пелистер

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.430
Поени од реакции
8.557
Утре Вардар ке ги исплескаме а? :)
Тешко брат :kesa: прашвам некој од фудбалерите наши утре да му вратите и да си го обелите образот за шитната со нив тие ми викаат абе нема значење оваа утакмица :tapp: припреми биле :nesvest:

ps.а пак ние комбе бараме арнтаран да одиме за кој бе :uvo:

Z

ziko bt

Гостин
Тешко брат :kesa: прашвам некој од фудбалерите наши утре да му вратите и да си го обелите образот за шитната со нив тие ми викаат абе нема значење оваа утакмица :tapp: припреми биле :nesvest:

ps.а пак ние комбе бараме арнтаран да одиме за кој бе :uvo:
заебанција брат :) факт е дека ке го примиме не дека тие се поквалитетни од нас туку дека моменталнио состав шо го имаме не игра со 'срце' најубо се виде то после редените утакмици и Круме требаше барем една чистка да напрај па да се истурка полусезонава со младинци кој ке се челичеја за 2ра лига

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.430
Поени од реакции
8.557
заебанција брат :) факт е дека ке го примиме не дека тие се поквалитетни од нас туку дека моменталнио состав шо го имаме не игра со 'срце' најубо се виде то после редените утакмици и Круме требаше барем една чистка да напрај па да се истурка полусезонава со младинци кој ке се челичеја за 2ра лига
Па само тоа се бараше од него за да му се прости се од претходното негово водење на клубот но за жал ниту за тоа имаше храброст и по се изгледа ќе ја изгуби нашата целосна подршка
Ни криви ни должни некој играчи и во глобала клубот ќе срада заради некој ситни продадени души кој за 300 евра ја шитнаа со скопски вардар
Едно е е јасно дека сега во клубот не се знај ниту кој јади ниту кој пие само се знај дека никој не плаќа но се надевам дека платија и ги средија документите за котизацијата и ќе ја доиграме оваа сезона како што е редот па од година здравје можеби ќе се сменат некој работи и ќе влези некој спонзор во клубот
За утакмицата со скопјани ако издржиме првите 30 минути сум сигурен дека ќе има каков таков солиден резултат и се разбира ако не го смени џате цел тим па да си пробва нешто и изиграва бесни глисти
Но нај многу ме плаши што немаме класичен шпиц и нема кој да даде гол со цилето и тој коњарски или како се презиваше тешко голови на прволигашка екипа

Z

ziko bt

Гостин
Па само тоа се бараше од него за да му се прости се од претходното негово водење на клубот но за жал ниту за тоа имаше храброст и по се изгледа ќе ја изгуби нашата целосна подршка
Ни криви ни должни некој играчи и во глобала клубот ќе срада заради некој ситни продадени души кој за 300 евра ја шитнаа со скопски вардар
Едно е е јасно дека сега во клубот не се знај ниту кој јади ниту кој пие само се знај дека никој не плаќа но се надевам дека платија и ги средија документите за котизацијата и ќе ја доиграме оваа сезона како што е редот па од година здравје можеби ќе се сменат некој работи и ќе влези некој спонзор во клубот
За утакмицата со скопјани ако издржиме првите 30 минути сум сигурен дека ќе има каков таков солиден резултат и се разбира ако не го смени џате цел тим па да си пробва нешто и изиграва бесни глисти
Но нај многу ме плаши што немаме класичен шпиц и нема кој да даде гол со цилето и тој коњарски или како се презиваше тешко голови на прволигашка екипа
иначе последниов месец не сум некако во тек со фудбалов знам нешто се вртеше дека немаме платено котизација па да прашам дали со то е средена работата?

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Пелистер - Вардар - 1:1 на полувреме

Водевме 1:0 и пичките скопски израмнија!

RBA

Член од
6 ноември 2009
Мислења
75
Поени од реакции
7
ПЕЛИСТЕР - вардар 1-1 Пелистер водесе еден нула од не постоечки пенал вардар израмни во цело прво полувреме Пелистер е надмоќен.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.430
Поени од реакции
8.557
ПЕЛИСТЕР - вардар 1-1 Пелистер водесе еден нула од не постоечки пенал вардар израмни во цело прво полувреме Пелистер е надмоќен.
aj брат нешто по опширно за утакмицата и со среќа утре и честито љубилеј од 20 години Лозари :smir:

RBA

Член од
6 ноември 2009
Мислења
75
Поени од реакции
7
Ви благодариме браќа славјето се одложи за купот со тетекс поради значењето на тој натпревар во последен момен се откажа и за X работи. А за утре вардар ке го секнеме.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.430
Поени од реакции
8.557
Srekata im go svrte grbot na pelisterci

Pelister - Vardar 2:2 (1:0) 5:7 na penali

Fudbalerite na Pelister zagubija vo mecot od polufinaleto na turnirot “Vuko Karov” vo Kavadarci od rivalot Vardar po izveduvanjeto na penali. Vo ubav i izednacen natprevar po teskiot teren, dvete ekipi demonstriraa natprevaruvacki ritam i golema zelba za pobeda. Iako proletnata polusezona ne zapocnala zelenite igraa po visoko tempo i samo zaradi detalite i nesrekata namesto vo finaleto ke igraat vo mecot za tretoto mesto. Vo prviot del izbranicite na Husien bea podobar protivnik i so golot na Hristijan Dragarski povedoa so 1:0. Na pocetokot na vtoriot del Vandair od penal izramni na 1:1, krunisuvajki ja nesto podobrata igra na skopjani vo ovoj period od mecot. Sepak vo finisot Igor Talevski so odmeren udar so levata noga pogodi za novo vodstvo na Pelister. No pred krajot Vardar po vtor pat izramni i go vnese mecot vo penal rulet. Vo takanarecenata fudbalska “lotarija” klucni bea promasuvanjata na A. Veljanovski i Vasilev i Vardar obezbedi finale, a Pelister ke igra za tretoto mesto.

Pelister:

Petrovski, Ivanovic, Dragarski, Salevski, Ralevski, Konjarski, Simonovski, Petkovski, Milenkovski, Talevski, Pitoska.
Uste igraa: A. Veljanovski, T. Kitanovski, Vasilev, Bujcevski, S. Veljanovski, Ristevski, Stojanovski.

Z.M.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.430
Поени од реакции
8.557
Сме победиле со Д. Срем
Да 1-1 во регуларниот тек потоа на пенали сме тепале
Добри резултати на турниот нерешно со скопјани и со србите сега да најдат уште еден шпиц добро ќе биди да земиме некој бод до крајот на превенството ако не нека му ги даваат на конкуретите за да се прошири лигата :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom