Фан Клуб: Пелистер

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Markovski prva opcija vo napadot?


Od pred nekolku dena fudbalerite na Pelister se na ednomesecen odmor za vreme na zimskata pauza. Trenerot Nedzat Husien planirase uste nekolku treninzi, no losite vremenski uslovi ne dozvolija pod Tumbe kafe trenazen proces. Do tretata nedela na januari, zelenite ke bidat na odmor, a potoa se ocekuva naporni podgotovki za prolet vo koja bitolcani ne se otkazale od sansite za opstanok vo ligata. Bitolskata uprava se uste gi razgleduva svoite opcii za doveduvanje na novi fudbaleri kako bi go zasilila kadarot vo preostanatite 15 kola. Najgolem prioritet e doveduvanje na kvaliteten napagac, koj najmnogu mu nedostigase na klubot od pod Tumbe kafe. Prvata zelba e bitlolcanecot Blagojce Markovski, koj e sloboden fudbaler i moze da se dovede bez obestetuvanje. Mladiot napagac veke so meseci se obiduvase da se oslobodi od postoeckito dogovor so Sileks, no otkako ne uspea da dojde vo letniot preoden rok vo Bitola moze da pristigne ovaa zima. Za ovoj fudbaler zagrean e uste eden domasen klub a za vo stranstvo najverojatno ke razmusluva na leto.
Vo meguvreme se uste ne se nazira kompletnata finansiska konstrukcija, no postoi zelba za kompletno oporavuvanje na klubot i obid so plodna prolet da se nadopolni propustenoto. Prvite operativci na klubot ke se oglasat ovaa nedela so nesto pokonkretno sto go ocekuva Pelister vo prvite denovi od novata godina
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
5-6 povratnici nazad vo Pelister


Koga na terenot rabotite ne funkcioniraa upravata na Pelister ovaa zima odluci da bide aktivna kako bi gi popravila rabotite kolku sto e toa mozno. Pretsedatelot Krume Vonarov se uste ne oficijalizira zasiluvanja, iako najavi deka vo zavrsna faza se doveduvanje na 5-6 novi iminja ili podobro povratnici na bitolski fudbaleri vo maticniot klub. Se ocekuva do krajot na godinata potpis na dogovorot da stavat Zoran Salevski i Blagojce Markovski koi od Sileks bi se vratile vo Pelister. So dvajcata e razgovarano i ako ne dojde do nekoj presvrt so transfer vo stranstvo, togas dvajcata bi trebalo da se najdat vo zeleniot dres na prolet.
Zavrsena rabota e i vrakanjeto na napagacot Antonio Bujcevski, koj vo esenskiot del nastapuvase za Novaci po neuspesniot obid vo Horizont Turnovo. Samo sest meseci nadvor od Pelister mina i Saso Veljanovski, koj bi trebalo od Rabotnicki da se vrati vo Pelister i da se nametne vo podgotvitelniot period. Od Novaci vo Pelister doagaat i Blagojce Ralevski i Saso Lazarevski koi nastapuvaa za Pelister vo proletniot del od minatata sezona. So toa se najavuvaat samo podobri “vetrovi” vo bitolskiot klub, iako za kvalitativen skok potrebni se uste novi iminja.
Nema da bide lesno i da se socuvaat najtalentiranite fudbaleri od segasniot igracki kadar. Za mladinskite reprezentativci Vladica Brdarovski i Aleksandar Veljanovski postoi interes od nekolku domasni klubovi pokraj internacionalnata opcija. Sefot na strucniot stab Nedzat Husein i negoviot pomosnik Zoran Sterjovski ke imaat polni race rabota i veruvaat deka vo 8-9 nedeli podgotovki i kontrolni sredbi ke mu dadat nova dimenzija na Pelister.

тешко дека со овие старо нови играчи ќе избориме опстанок ни требаат квалитетни играчи а не некој што не играле фудбал 6 месеци или играле по едно полувреме во втролигашки екипи
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.248
Поени од реакции
19.478
Пак колку толку се зеде нешто....од Новаци од Новаци-дојде работата...ДАЈ ШТА ДАШ:music5:...:zlo:
Да се истурка сезоната..дека ќе се спасиме шансите се сведени на теорија.:pop:..само Чак Норис сега можи да го спаси Пелистер....:sport1:
Оваа екипа треба да се спрема уште од сега за втора лига...а не пак од на лето да прават нов пазар...па овај си замина,онај си заминал...
Да се уигрува екипата од сега...зошто догодина не чека работа-ако мислат да се враќаме назад...ако не ќе си шиткаме утакмици за 500 евра како шо прави Новаци...
Сепак ги нема за кладење утакмиците од втората лига,па ништо од бизнисот со кладилниците...:zlo::bip:
 

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
затоа да се извадат еврата уште годинава......
 

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.277
Поени од реакции
5.129

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
ne za Pelister no pak ima vrska so fudbalot vo Bitola

ФУДБАЛСКАТА ШКОЛА НА ЃОРЃИ ХРИСТОВ ИСПОРАЧА СВОИ ИГРАЧИ ВО СТРАНСТВО

По Холандија, битолски кадети и во Англија

Битола. - Откако во октомври годинава на адреса на фудбалската школа на Ѓорѓи Христов стигна покана за соработка со ПСВ Ајндховен, а беше договорен и трансферот на Миле Митревски, деновиве, заедно со средношколската академија за бизнис и администрација "САБА", е потпишан договор за соработка со Академијата за фудбал при "Брух Хаус колеџот" од Англија за ангажирање на двајца фудбалери.
Директорот на фудбалската школа од Битола Пеце Христов не го крие задоволството од интересот што го пројавуваат странските клубови за битолските кадети.
- На добар пат сме дел од нашите млади фудбалери да одат на калење во странски клубови, како што во случајов се фудбалските школи во Холандија и Англија. Таму, бездруго, има што да научат - вели Христов.
Инаку, на почетокот на следната година, двајца битолски таленти, заедно со Ѓорѓи Христов, кој ќе биде во улога на тренер, ќе заминат во Лестер, кадешто ќе тренираат два месеца.
vest

--- надополнето ---

http://www.facebook.com/MacedonianFootball

ПРВО ВЛЕЗЕТЕ ВО ГРУПАТА
А ПОСЛЕ ЛАЈК НА ОВА СЛИКА!
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=481887617087&set=a.481887572087.264985.11689237087&ref=nf


Да му помогниме на Владица во изборот за најдобар млад фудбалер !!!

vo kotekst na izborot eve malo video za Vladica najdobriot mlad igrac vo Makedonija

:zver:
 

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.277
Поени од реакции
5.129
Владица Брдаровски избран за најдобар млад играч во 2010

Владица Брдаровски од Пелистер собра 1508 гласови, а Иван Настевски од Вардар собра 1356 гласови, додека Нафиу од Шкендија остана на 84 гласови.
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Во недостаток на добри вести и позитивни работи кај нас во клубот ми останва само да ви ја честитам новата година на сите навивачи и искрени подржувачи на клубот Пелистер и да ви посакам се најдобро ,пред се здравје и опстанок во лигата !
Среќна нова година Чкембари
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.248
Поени од реакции
19.478
И од мене честитки...до сите Чкембари...симпатизери на Пелистер.....
Да се надеваме дека во 2011 ќе правиме муабет за убави работи во спортот,не како досега....:kesa:
Дека ќе се спасиме е тешко за верување,ама ако веќе испаѓаме,треба да испадниме со стил и со машка игра......а не со пичкарски игри и местенки како досега..:kesa:

П.С.Во подготовка е официјален сајт на навивачката група Чкембари,за брзо треба групата конечно да добие сериозен лик,и медиумска презентација...не аматерски како досега......:pipi:
Редно време беше....:salut:
 

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ајде битолчани честито нека ни е новата година што следи и повеќе успех,радост,среќа и здравје да има во нашите домови и општо кај сите...и не ни преостанува ништо друго освен да се надеваме на подобри денови на нашата гордост Пелистер!
 
Член од
2 август 2009
Мислења
1.739
Поени од реакции
136
Битолчани, Македонци нека ви е среќна новата 2011 година како и на вас, така и на вашиот клуб Пелистер.
 

RBA

Член од
6 ноември 2009
Мислења
75
Поени од реакции
7
ЧКЕМБАРИ Среќна Нова 2011 година и дај боже ПЕЛИСТЕР да остани во првата лига ви посакуваат вашите браќа ЛОЗАРИ-КАВАДАРЦИ.
 

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
АЈДЕ СРЕЌНА НОВА ГОДИНА, СЕ НАЈУБО И ДАЈ БОЖЕ ПЕЛИСТЕР ДА СЕ ВРАТИ НА СТАРИТЕ ПАТЕКИ ! ! !
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Oсврт на Z.M.за спортот во Битола

Najsiromasna sportska godina do sega


Godinata i na sportskata recesija ostavija seriozni tragi i vrz bitolskiot sport. Posebno kolektivnite sportovi doziveea tezok udar i glavna preokupacija vo 2011 godina e da se spasi kategorijata i Pelister vo fudbal i kosarka, namesto prvoligas da ne ima vtoroligas. Vrvot na improvizacijata e 2010 na FK Pelister, koj vo ovoj period od “zvezdite” stigna do dnoto, po vina na sopstevenite neprostlivi greski. Sezonata 2009/10 so Naum Ljamcevski kako sef na strucniot stab, pelisterci ja zavrsija na 4 mesto i so nesrekna eliminacija na penali od Rabotnicki vo Kupot. No vo letniot preoden rok nekonkretniot pristap na pretsedatelot Vanco Atanasov go rasipa trudot na strucniot stab i odlicnata selekcija na prethodnata uprava. Zaminaa Altiparmakovski, Ristevski, Gancev, Pavlovic, Bradonjic, T.Veljanovski, Cvetkovski itn. Novata sezona pocna so neverojatna negativna serija, nitu eden osvoen bod od gostuvanjata, pasivnost i besparica na upravata i ostavka na Ljamcevski. Esenskata polusezona Pelister ja zavrsi na poslednoto 14 mesto so samo 11 boda i tri pobedi nad Bregalnica, Horizont Turnovo i Skopje. Vo Kupot sledese brza eliminacija od stipska Bregalnica, a Nedzat Husein se vrati na klupata na pelisterci po skoro dve godini. Kulminacija na presvrtite bese usvojuvanjeto na zalbata na bivsiot pretsedatel Krume Volnarov, kogo centralniot registar go vrati po 11 meseci na vodeckoto mesto vo klubot. Posledicite od nelogicnata i nezakonita smena i natamu se cuvstvuvaat, iako Volnarov i Kitanovski ne se predavaat na prolet vo borbata za opstanok.
Tretoto mesto vo sezonata 2009/10 i polufinaleto na Kupot bea krajniot dostrel na RK Pelister, koj ovaa godina moze da se pofali so evropskiot blesok i 4 sredbi vo EHF Kupot. Iako se predviduvase lesen dvomec so Dudelanz, pelisterci edvaj so golot na Jankulovski so zvukot na sirenata vo Bitola, go minaa luksemburskiot tim. Zdrepkata im go donese mokniot spanski Ademar Leon, koj vo Bitola donese praznik na rakometnata igra. Poraz od 3 razlika vo polnata sportska sala Mladost i ubedlivi 13 razlika vo Leon, padnaa vo senka na fenomenalnata atmosfera vo Bitola za vreme na evropskata esen. Vo sampionatot koj e vo tek izbranicite na Zvonko Sundovski (naimenuvan za selektor na maskata reprezentacija na Makedonija) prezimija na 4 mesto so perspektiva da go minat tretoplasiraniot tim na Tikves V.V. Sepak zagrizuva slabiot podem na mladite talenti i pokraj dobriot plasman na mladinskata ekipa vo drzavnata liga vo ovaa kategorija. Dobra premiera imaa i rakometarite na RK Bitola vo vtorata liga, kade se na vtoroto mesto po prviot del od sampionatot. Mnogu iskusenija gi ocekuva i rakometarkite na Feniks, koi za cel si zacrtija vrakanje na prvoligaskiot zenski rakomet vo Bitola.
Koga vo januari 2009 godina Mario Trifunovski go napusti pretsedatelskoto mesto vo KK Pelister jasno bese deka pod obracite nema da bide ni priblizno kako vo prethodniot petgodisen period, koga ovoj sport go prevzede primatot vo gradot pod Pelister. So 1 pobeda i 9 porazi bese zaokruzen nastapot vo Super ligata i Pelister e aktuelno sesti od lanskiot sampionat. No novata sezona ne donese nisto dobro. Ljupco Stefanovski dojde kako nov pretsedatel, Pecalov ostana na trenerskoto mesto, dojdoa Taleski, Vukadinovic i povratnicite Petkovski i Zaharievski. Samo 2 pobedi od 14 sredbi i “fenerdzisko mesto” po esenskiot del e momentalnata situacija. Teskata kriza ja prodlaboci i otkazuvanjeto od nastapite vo Kupot (osminafinaleto so Lirija) i paricnata kazna od 20.000 denari kako posledica na neigranjeto. Zenskata kosarkarska ekipa so mladinki igra vo vtorata liga, bidejki toa bese edinstven nacin klubot da ne zamre.
Samo po nekoj blesok i malku megunarodni postiganja e ucinokot na bitolskite sportisti vo invidualnite sportovi. Najbleskavoto postiganje se dvete bronzi, koi kik-bokserite Toni Bosevski i Gordana Cvetkovska - Bosevska gi donesoa od Evropskoto prvenstvo vo Lutraki (Grcija). Po uspesite vo Azerbejdzan nov blesok na sopruzncite, koi se najseriozni kandidati za sportisti na Bitola za 2010 godina. Vo Bitola se vrati boksot po 1997 godina i evropskoto prvenstvo za mladinci. Vo organizacija na BK Pelbit - Bitola drzavniot sampionat se odrza vo dekemvri vo sportskata sala Mladost. Bokseri od 13 kluba gi vkrstija rakavicite, a megu niv domakinot se izraduva na dve zlata. Aleksandar Najdovski bese najdobar vo teska kategorija (nad 91 kg.) i sevkupen najuspesen bokser i Jane Petrovski pobednik vo lesna kategorija. Bitola bese domakin i na sampionatot na Makedonija vo bodi-bilding kako poklopuvanje so 15 godisninata na Fitnes studio Paljo. Tokmu Zoran Lazarevski - Paljo bese atleta na Makedonija so preku 50 godini, sto e uste eden podvig na ovoj bitolcanec. Na megunarodnite nastapi se istaknaa Tome Nikolovski i Pece Kotevski. Dvajcata bea na peidestalot na otvorenoto prvenstvo vo Belgrad, a kulminiraa vo Grac (Avstrija). Nikolovski megu juniorite bese bronzen, a Kotevski go osvoi 7 mesto vleguvajki vo vrvnite 10 megu 75 natprevaruvaci. Dvajcata podocna bea megu najdobrite 10 i na sampionatot vo Koper (Slovenija) vo organizacija na NABBA federacijata. Guro Ilic koj e alfa i omega na bitolskiot i makedonskiot dzudo i aikido sport, kompletno ja renovira salata GK Pelister, koja sega e moderna i funkcionalna. I ovaa godina Kristijan Ilievski e dominanten vo moto-krosot koj vo nasiot grad donese namesto edna, dve trki od drzavniot sampionat i toa vo Bratindol i vo Smolevo. Na krajot od godinata se rodi i Golf klubot Pelister, so Kosta Jovanovski kako prv pretsedatel.
2010 godina ke ja pametat i clenovite i simpatizerite na navivackata grupa Ckembari, koi go proslavija jubilejot 25 godini postoewe. Cela edna nedela nivniot jubilej go odbelezaa sportski, kulturni i humanitarni manifestacii. Kulminacijata bese na sportskite borilista na fudbalskiot mec so Metalurg i rakometnoto derbi so Vardar Pro.
Sojuzot na sportovi na Bitola na krajot na januari ke gi izbere najdobrite, ostavajki ja zad sebe ovaa teska i neizvesna godina za site granki vo bitolskiot sport.
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Уште еден осврт на друг новинар Informator.ws

Битолскиот спорт во 2010 година
Немањето на финансиски средства оваа година ги одреди (не)успесите на битолските клубови, а поединечните спортови годинава стандардни.



Иако во годината што изминува влеговме со желби и надежи дека нема да има финансиски проблеми кај сите клубови, сепак тоа повторно се случи, можеби дури и полошо отколку што прогнозираа и најголемите песимисти. Во една таква ситуација никој и не очекуваше подобри резултати на битолските клубови и спортисти кои се натпреваруваат на различни нивоа.

Многу пресврти во ФК Пелистер

Годинава што изминува за фудбалерите почна со шпанската турнеја и со промената на раководството на ФК Пелистер. По Круме Волнаров на чело на клубот дојде Ванчо Атанасов, кој, да бидеме искрени, почна со добро темпо на секое поле. Парите се исплаќаа според договореното меѓу него и фудбалерите, а не изостануваа ниту резултатите што “пелистерци“ ги постигнуваа на зелениот терен.

Тренерот на Пелистер, Науме Љамчевски, во тоа време ја направи најуспешната серија, во целиот пролетен дел прими само еден гол под Тумбекафе, а одбраната на Пелистер беше најдобриот дел од екипата. Како резултат на тоа дојдоа понудите за најголемиот број фудбалери, кои, за жал, во текот на летниот преоден рок си заминаа од Пелистер. Претседателот Ванчо Атанасов не направи ништо да се задржи барем “костурот“ на екипата, а за некои засилувања и да не зборуваме.

Пелистер во оваа актуелна сезона почна со сосема нов и подмладен тим, кој немаше капацитет да им се спротивстави на останатите клубови кои не само што имаа добри екипи, туку и дополнително се засилија. Покрај слабата екипа, Пелистер имаше проблеми и на организациски план, а кулминацијата беше тоа што Атанасов го немаше да се појави на стадионот подолго време. Како резултат на ваквата неорганизираност тренерот Науме Љамчевски и неговиот помошник Ѓоко Илиевски поднесоа оставка, а на негово место дојде Неџат Хусеин.

Но, и по промената не се средија работите во Пелистер, а “Чкембарите“ од ложата ги избркаа и соработниците на Атанасов. Во меѓувреме старото раководство “работеше“ на судски план и пред еден месец со судска пресуда се врати во Пелистер.

Сега претседател на Пелистер, е повторно Круме Волнаров, кој го чека голема работа во оваа зимска пауза, да најде нови засилувања, да ја заокружи финансиската конструкција и секако да се обиде да го спаси Пелистер од испаѓање од Првата фудбалска лига, што со оглед на пласманот на табелата нема да биде лесно.


Ракометарите го пречекаа ракометниот гигант Адемар Леон

Иако и ракометарите во текот на оваа година ги имаа истите финансиски проблеми тие успеаја минатата сезона да обезбедат пласман во ЕХФ купот и да ја платат котизацијата за играње во ова европско натпреварување.



Во првиот настап на европската сцена го имаа луксембуршкиот клуб Дуделанд, кој во драматична завршница во реваншот во Битола успеаја да го елиминираат и да се пласираат во понатамошното натпреварување, но, за жал, го добија за противник големиот ракометен гигант шпанскиот Адемар Леон.

Иако имаше проблеми околу финансирањето за тоа коло на ЕХФ купот, сепак Управата на Пелистер најде пари и успеа еден натпревар да се одигра во Битола, на радост на љубителите на ракометот во нашиот град, кои дојдоа околу 5.000 во салата “Младост“. Иако Пелистер беше поразен, сепак, големиот аплауз на крајот од натпреварот докажа дека битолчани знаат што значи да се има за противник една ваква екипа.

На домашен план се е по старо. Двете најбогати и најдобри екипи се пред Пелистер, а битолскиот лигаш има реални шанси на крајот од оваа сезона повторно да биде на третата позиција на табелата.

Кошаркарите последни

Иако Управата на КК Пелистер во оваа сезона влезе со амбиции да ја затвори финансиската конструкција и да се пласира меѓу најдобрите шест екипи кои ќе продолжат во Супер шест лигата тоа не се случи.

КК Пелистер без генерален спонзор, со млада екипа и со само две победи оваа полусезона е на последното место на тебелата и без некои шанси за опстанок во Лигата. Сега засега нема најави од Управата на Пелистер за некои дополнителни средства, а со тоа и за нови кошаркари со кои би се обиделе да направат обид за спас од испаѓање.

По 13 години повторно бокс во Битола

По повеќе од една деценија во спортската сала “Младост“ се монтира ринг и се одржа државно првенство на кое учествуваа и битолски боксери. Две златни медали, по една сребрена и бронзена и најдобар боксер на Државното првенство Александар Најдовски, е добар почеток за враќање на боксот во Битола.

Билдерите стандардни

Базата на бодибилдингот во Македонија и натаму останува во Битола, која и оваа година го даде државниот првак во апсолутна категорија. Зоран Лазаревски со својот клуб “Паљо“ беше домаќин на годинашното државно првенство, во кое титула во категорија освои и Пеце Котевски.

Котевски и Томче Николовски учествуваа и на две светски првенства во Словенија и во Австралија и оттаму се вратија со по два пласмани во полуфиналето. Иако имаа квалитет и за пласман во финалето, поради слабата, или поточно никаква, логистика мораа да се задоволат со полуфиналето.

Боречките вештини со добри резултати

Членовите на КК Самурај од Битола и оваа година ќе ја паметат по учеството на неколку меѓународни турнири, а во нивни спомен секако ќе остане настапот во Атина, Грција, каде сопружниците Гордана и Тони Бошевски освоија бронзени медали во силна конкуренција.

И оваа година членовите на џудо и аикидо клубот Пелистер од Битола се активни учесници на неколку државни и меѓународни натпревари. Оваа година Центарот за боречки вештини од Битола успешно го одржа меѓународниот семинар во хотелот “Молика“ на кој предавач покрај претседателот и тренерот Ѓуро Илиќ беше и легендата во реалниот аикидо проф. д-р Љубомир Врачаревиќ, првиот човек на овој спорт во светот.

Кога сме кај Ѓуро Илиќ мора да спомнеме дека тој оваа година успеа комплетно да ја реконструира спортската сала каде што е сместен центарот за боречки вештини, со средства на бордот на директори, а како член на Федерацијата на спортски федерации на Македонија, успеа за првпат во Македонија една нивна седница да се одржи надвор од Скопје,во Битола.



Навивачката група “Чкембари“ прослави 25 години



Оваа година што изминува беше јубилејна и за навивачката група “Чкембари“ кои со низа активности го одбележаа јубилејот. Беше организирана изложба на фотографии, крводарителска акција, прослава на плоштадот “Магнолија“, а нови кореографии беа покажани на фудбалскиот и на ракометниот натпревар на денот на јубилејот.

Два мотоклуба, две трки

Двата битолски мотоклубови и оваа година имаа настапи на неколку државни мотокроса, а мотоклубот “Мото-старс“ организираше и две трки на територијата на Битола. Првата трка беше на патеката кај селото Братиндол, а втората на спротивната страна на Битола, кај Смолево. Оваа трка беше во конкуренција ендуро, што за првпат се организира во Битола.

Треба да се напомне дека Кристијан Илиевски беше неприкосновен и оваа година во својата конкуренција, а членовите на “Мото-старс“ доброволно се вклучија во Противпожарната единица на Битола, каде помагаа во лоцирање и гаснење на шумски пожари.

Од останатите поединци кои нешто направиле оваа година треба да се спомне и Спасе Георгиевски кој полека станува најдобар во фрлање копје. Иако не тренира во Битола, тој како битолчанец настапи на Балканијадата во Турција.

Годината помина, а сега на крајот кога треба да се сумираат резултатите и официјално да се прогласат најдобрите клубови и поединци, Сојузот на спортови на Битола нема да има лесна работа кој да го прогласи за спортист на Битола за 2010 година. Не заради силната конкуренција, туку заради тоа што и оваа година никој не се наметна над останатите со пласман на некое меѓународно натпреварување.

ps.многу слични текстови и проценете кој од кој препишвал или се подсетувал :salut:

p.p.s . miczobt односно
методија
ај ако се врати назад во земјата кажи што има ново со товојот круме и состојбата во клубот или ако не на фб барем прашај го што е како е па да ни пренесеш некаква било каква информација :smir:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom