Абе брат ако нема драстични промени зимава господ не му помага на Пелистер па колку е мизерен тимов то невидено нешто,можи со неколку екипи имаме квалитативно еднаков состав ама само во Пелистер има штрајкој од ко почна сезонава и со то клубот се дозакопва,јас мислам дека нема спас годинава за нас,некој ке речи дека пак јадам лајна ко шо бев песимист за полуфиналето со купот ама јебига такво претчуство имам па и то си го искажвам
И јас бев песимист,секој кога ги гледав потезите шо ги влечеа цело лето од управата,доаѓа до единствен заклучок-НЕ Е НА АРНО РАБОТАТА!!!!
Се растури тимот,се донесоа нови играчи-од кај стигнаа донесоа,се изгуби играта од лснаката сезона,се изгуби цврстината во одбраната....
Било кој тим да е на ова место,логично е да ги дожиувува овие резултати..
Кога се отфрла КВАЛИТЕТ,а се трупа КВАНТИТЕТ не можи да се очекува ништо добро од клубот...
Е сеа,капак на се дојде и штрајкот...
Впечаток е дека екипата не е доволно спремна,посебно ова важи за одбраната,,,,
Од засилувањата НИКОЈ не се покажа,а сега не ни играат,си седат дома,и чекаат плата
..
Џабе е и да земат плата,кога не се спремни,не можат да му помогнат на екипата...
Е сеа,се шират муабети дека Ванчо си плаќал само неколку играчи Илиев итн,играчи кои планира за брзо да ги шитни и конечно да раскрсти со Пелистер....:nesvest::nesvest::nesvest:
Чарето е РАДИКАЛНО да се смени управата,шо е можно побрзо...
Ама во недостиг на КАДРОВСКИ ПОТЕНЦИЈАЛ,а пред се на ФИНАНСИЕР кој би се нафатил СЕРИОЗНО да ја преземи грижата на клубот,прашање е КОЈ МОЖИ ДА ГО СПАСИ ОВАЈ ПЕЛИСТЕР???:kesa::kesa::kesa:
Се виде колку се заинтересирани нашите фирми за спорт,+ борчовите на клубот се капак на се...:nesvest:..
Од друга страна,еве ќе го земат клубот Чкембари и после шо?
Иста приказна како со РК Пелистер..
Чарето е клубот да се даде на некој СЕРИОЗЕН субјект кој би се нафатил да работи во клубот-да се остави сам да си работи,без никој да му се меша..
Сега засега е очајна состојбата...
Наредната сабота играме со Металург,можеби најсилниот тим во лигата,со оглед на ситуацијата се освен пораз на Пелистер ќе биди голем успех...
Не знам колку е сериозна повредата на Илиев,репортерот на радио кажа дека се повредил и ја напушти играта..
Ако е посериозна повредата,замина и единствениот стрелец на тимот...:kesa::kesa::kesa:
Прашање шо сите си го поставуваат-има ли некој јунак во Пелистер шо ќе дај гол?:nesvest: