Фан Клуб: Пелистер

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
870
Поени од реакции
1.051
А дали ти се распраша во Прилеп за овие играчи ме интересира? Двата шо ги носат поарни се од сите шо ги пуштија да заминат ова сезона (освен драгаро). Другарти Фазлију да не е појак од Давид Јошевски?? Доста солиден играч, детето има страшна техника. Ќе прајме муабет ко ќе почни сезоната ќе видиме дали ќе си стојш на кажаното. Кој битолски деца ајде кажи заслужват да играт во Пелистер (освен Наумовски, Стојановски и евентуално Ивановски).
Се распрашав нормално, тој Јошевски ништо посебно + бил петарда во мозокот. Шо врска има дека Фазлију ми е другар? Првиот пат ко беше беше во топ 3 играчи, а сега не доби и некоја шанса, а то шо изигра океј си беше. И јас не реков нигде дека слаби ќе бидат, нигде. Ама тие чинеле нашите не, а не трујат дека ќенсе базираме на играчи од школата, а никој нив не ги гледа, то е муабетот.

П.С. Фазлију има и настапи за репрезентација, дете од Работнички, играше и во Ѓорче.

Доста е за децата, никој збор лош не рече, нека покажи времето.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk
 
Член од
18 септември 2020
Мислења
1.143
Поени од реакции
6.592
Доста е за децата, никој збор лош не рече, нека покажи времето
Епа то е работата, не оставаш да покажи времето, а од друга страна сам велиш дека нашите шо беа со ништо не заслужиле нов договор(освен драгаро, кице) ама битолчани биле.
Гледаш дека еден нема шо споделва твое мислење
 

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
870
Поени од реакции
1.051
Епа то е работата, не оставаш да покажи времето, а од друга страна сам велиш дека нашите шо беа со ништо не заслужиле нов договор(освен драгаро, кице) ама битолчани биле.
Гледаш дека еден нема шо споделва твое мислење
Јас сум секогаш да му се дава предност на нашите кога е во прашање исти или приближен квалитет. Оти не оставам? Ете нека покажи, прв ќе му посакам добродојде и поддршка како сите исто. Муабетот е дека не трујат школата, децата, млади наши, а ко ќе дојди во пракса се обратно. Исто мислиме знајш и сам.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk
 
Член од
26 септември 2012
Мислења
8.237
Поени од реакции
6.931
тимот кој победува не се менува, а тимот од прошлата сезона не беше победнички, најнормално е да се смени цел тим за следната сезона

секоја чест на повеќето битолски играчи за нивните игри во минатото, меѓутоа повеќето веќе се на залез и нема што да бараат во клуб со амбиција

конечно вистинско име на клупата, па да се надеваме дека конечно ќе тргни работата во прав правец

управата да ги засука ракавите и да се донесат вистински спонзори, никако да се остави сметката на градот, па да се игра падни стани прва-втора лига
 
Член од
11 мај 2023
Мислења
22
Поени од реакции
26
Sekoj od tuka e vo pravo ama nekoi se plasat da ja slusnat i vistinata za zal. Prvo da gi pustis na telefon ili na ulica kukaviciki a se deca na klubot bile kapiteni pa i najlosi da se ne smej takvo odnos da ima klubot prema nikoj oti se narusva ugledot ovaj klub ne e ni na Mitko ni na Vanco nitu pak na bilo koj tuku na site bitolcani e. Neka zemat primer od rakometot kako na tie so ne se racuna mu se kazva na vreme se sednuva na zaednicki rucek mu se dodelvat sliki od gradot i da si zaminat so ubo a ne kako ovie od fudbalot mizerija. Pa vo opstinska liga nekoi klubovi koga nekoj ke si zamini podobro go isprakjaat.
Deksi nekogas mozi i brza ama fakt e deka dobro mu misli na klubot od to so go znam e deka mnogu se plasat deka toj i uste eden ili dvajca od tuka od forumot mnogu informacii znat za klubot i na site im se trn v oko. Za novite ako se tie da neznaj coek so da reci kakvi dobri igraci od karaorman daj ne se prajte na budali site ovde dobar igrac i kvaliteten se znaj kaj igra i kaj igral ima vaka i nekoj skrien talent ama sigurno ovie se doneseni po prilepska linija. Dajboze da se pokazat ako dojdat voopsto. So brkanjeto na Dragarski po se izgleda se praj mesto za sin mu na Kostov koj arno tatko mu e trener da ima kariera nekakva pa ovaj si go vlecka segde so nego renova tikves pa sega i vo pelister najverojatno. Kostov e eden od top trenerite koi na pamet gi znaj ligite makedonski i sistemot na funkcioniranje so sudii i site semi pa taka coekot kako so kazvat od stip mnogu pati znaj i sam da si ja zavrsi celata rabota i nikoj da neznaj. Prviot moment koga nema da bidi nesto po negovo ke si zamini. Mene ne mi e jasno kako eve Dragarski kapiten Kitanovski dete na klubot Mustafov isto Fazliju od tuka pocna seniorski fudbal so se veli kako 'nas' ke go racuname ne se dovolno kvalitetni i ne se racuna na niv a od druga strana na Pece Milevski brat mu e uste vo klubot na Kaseto sin mu uste e vo klubot na Vanco sin mu uste e vo klubot so pridonesoja tie izminatata sezona da ostanat i narednata ako ovie pogore spomenatite se izbrkani i ne pokazale dovolno? So pokaza Milenkovski pa i brakjata Ljamcevski? So pokaza Ilce golmanot pa i Manevski? Samo Stefanovski Stojanovski (taka taka) Dragarski i Grozdanovski pokazaja nesto i bea na nivo ako sme realni i prilepcanecot Spirkoski drugite site se za da si odat. Tuka vo pravo e Dragarski vo izjavata kaj so veli deka sekogas krivicata se bara samo vo igracite i trenerite a upravite klaeni od opstina (citaj od partija) muva ne gi lazi. Si gi prodolzile dogovorite Vanco i Kaseto koj mu bile do 31.05 za to nikoj zbor ne veli kaj ima odgovornost za niv? Kaj ima moral kaj niv da prevzemat vina i da recat ne uspeavme si ojdovme? Ne tie prvo Mane mu bese kriv pa Babunski pa igracite (i to igracite selektirani ne site tuku po necija zelba). Babunski tuka bese klasicen turist 6 meseci vo hotel so dorucek rucek vecera po 1000 evra samo za hotel plakjase klubot odnosno nie gragjanite baska platata mu odela kaj so dolzi direktno i taa bila semata Vanco da mu pomogni da si gi isplati dolgojte kaj Zlatna Kopacka.

Jas bi go stavil Kostov i trener i sportski direktor za da gi sredi rabotite vo klubot vaka so ovie nesposobnite ni nema spas tesko na Mitko so onie lesinari okolu nego.
 
Член од
2 август 2011
Мислења
1.217
Поени од реакции
1.565
Јас сум секогаш да му се дава предност на нашите кога е во прашање исти или приближен квалитет. Оти не оставам? Ете нека покажи, прв ќе му посакам добродојде и поддршка како сите исто. Муабетот е дека не трујат школата, децата, млади наши, а ко ќе дојди во пракса се обратно. Исто мислиме знајш и сам.
Д
А кој си ти да споредуваш кој колкав квалитет има, од каде заклучокот дека нашите деца се со сличен квалитет ко овие. Си има тренер нека си спрема екипа по негов вкус за влез прва лига. Нашите децa ако имат квалитет ќе си дојди нивното време. Уште еднаш ти велам не се брукај уште пред 4 месеци ко го избркаја Мане почна те вака се тренираше те онака на тренинзи се работи, некој интервјуа со Мане вадеше а сите можеа да видат дека со Мане се играше анти фудбал и тој ја еба сезоната со глупавата игра.
Не е идеално напротив ама за прв пат имаме солидна управа и солиден тренер остај не се брукај нека си ја работат работата а ти со наслушнав и ова она со Мане кафе ко ќе пиете објаснувајтеси.
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.239
Поени од реакции
8.015
Шо му се запнале на декси како тој да е управа ,тренер или играч се знај нема резултат и треба да одговара некој мора критика шо толку ги галите не ми е јасно било кој друг да беше очи ќе му извадевте до сега дека уште една сезона ќе играме 2лига но гледам сите ве фаќаат на емоции и стара слава а од тоа не се живее ,нема врска кој се децата од Прилеп и дали треба сите да се бркаат или дел најважно е да се вратиме прва лига и тие играчи шо ќе делат на зима да ги потпишат за уште една година а не пак да прајме екипа и следната сезона друга работа погоре ги споменавте кој се покажале па мора и никучот да го споменам освен тие шо беа набројани но шо рековте најважно е управата да си најди плус пари да оди по фирми да се растрча па милум или силум да соберат пари донации или преку блок карти во синдикатите на фирмите како и реклама на стадионот а тоа да си го бараат преку партија оти сами нема да можат друго чаре нема да не се лажиме дека со општински пари и ваучерот имаме шанси за прва лига оти не вреди ако си дале оставки ќе дојдат бетер од нив работата е да седнат и работата да напрат план и стратегија за година две ,пет и десет години а не вака да се покриваат неуспесите со школата а таму не се знај кој јади кој пие едни цел ден на стадион други по два сати па уште се лутат чудни луѓе до вчера едно збораја денес ко се во клубот друго за на крај декси горан зоран да бидат криви уствари сите се криви само тие не и страмота е шо уште не е пуштена трибината нова со соблекувални и цел подтрибински простор и простории нема ниту една работа нова од претходно освен веб сајтот на добротворна основа шо го напрај сакаместадион нема никаков план за реклама со преноси зголемен маркетинг се е така како претходно во слободен пад па дури и тие шо беа цирадите со некој реклами шо знам СН или евротип ги фатија на дресот ТТК заради ваучерот па јас ќе му го сменам мене нека ме клат на дресот на шо личи ова демек прајме клуб а ништо ново освен од кафе на кафе и читање на фб и форумот земете работете нешто за воља на вистината сега убо тргнаа со Костов подобро решение немаше сега нека седнат со офс и ффм нека се клат конечно рефлекторите да се притисне за другата трибина општината со ффм лесно можи да се договорат и да се реновира па да се донеси У21 уствари не треба топла вода да се измисли нека препишат нека видат шо прават другите па мајкаму стара еден Гостивар не замина и воска еј воска а Гостивар видете го видеото шо напраја на стадионот сами газдите а кај нас еден куп луѓе собрани само имиња и хонорарна работа не можи клуб како Пелистер да се води во слободно време па макар тоа било и без пари на волонтерска основа треба работа 24/7
Има еден куп слободни играчи и сега е моментот да се земат а не да се чека почетокот или крајот на Август да заштедиме една плата две шо се однесува за децата од Прилеп нека се земат нека се зголеми конкуренцијата од квантитет да излези квалитет но после е да се задржи тој шо вреди а не прва прилика да ни избега мора да се скаутираат играчите од 2лига има материјал и таму ако не друго да се ослабат конкурентите ко веќе не купуваат утакмици можат да земат играчи на другите но најважно е сега за сега Костов да има одврзани раце тој да си донеси играчи па после тој и да одговара а не како претходно да се префрла кривицата само ми е криво и уште не можам да се помирам дека пак сме 2лига а некој друг влезе шо немаат пари за прашок шо правеја нашите и како не му е јасно дека уште една година ќе се ебаваме шо селата кај кур ќе најдиме спонзори за 2лига за тоа сега мора дупло по сериозно и на сила да се најди спонзор а меѓу време да се притиска за трибината стара како и два ,три терени во касарната или околината на Битола

Sent from my SM-S901B using Tapatalk
 

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
870
Поени од реакции
1.051
Д
А кој си ти да споредуваш кој колкав квалитет има, од каде заклучокот дека нашите деца се со сличен квалитет ко овие. Си има тренер нека си спрема екипа по негов вкус за влез прва лига. Нашите децa ако имат квалитет ќе си дојди нивното време. Уште еднаш ти велам не се брукај уште пред 4 месеци ко го избркаја Мане почна те вака се тренираше те онака на тренинзи се работи, некој интервјуа со Мане вадеше а сите можеа да видат дека со Мане се играше анти фудбал и тој ја еба сезоната со глупавата игра.
Не е идеално напротив ама за прв пат имаме солидна управа и солиден тренер остај не се брукај нека си ја работат работата а ти со наслушнав и ова она со Мане кафе ко ќе пиете објаснувајтеси.
За разлика од тебе шо пишиш шо ќе ти кажат и сум ги гледал и сум слушнал и зато пишам и си давам за право да пишам оти ретко или никогаш немам згрешено можиш да бараш уназад слободно ете. Доста со Мане не си интересен појќе и ако се крие Ванчо зад тебе шо ги кажваш истите негови муабети ТРЕПНИ простено ќе ти е се. Да мрднеше управата малце со прст немаше да бидиме и втора година со ред во втора лига, и сега дури овие нивните од партијата ги кудат за некои работи и не му простуваат, ти истите муабети од Ванчо ги кажваш, па пак на Мане се враќаш, па беа бе 45 бода во игра втората полусезона + зедоја 3 играчи на полусезона шо не освоја 36 од 45 бода и да влезим, оти само 28? Ај жити се не реални и не поткрепени муабети прајте само, не издржани по default само пиши.
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.239
Поени од реакции
8.015
За разлика од тебе шо пишиш шо ќе ти кажат и сум ги гледал и сум слушнал и зато пишам и си давам за право да пишам оти ретко или никогаш немам згрешено можиш да бараш уназад слободно ете. Доста со Мане не си интересен појќе и ако се крие Ванчо зад тебе шо ги кажваш истите негови муабети ТРЕПНИ простено ќе ти е се. Да мрднеше управата малце со прст немаше да бидиме и втора година со ред во втора лига, и сега дури овие нивните од партијата ги кудат за некои работи и не му простуваат, ти истите муабети од Ванчо ги кажваш, па пак на Мане се враќаш, па беа бе 45 бода во игра втората полусезона + зедоја 3 играчи на полусезона шо не освоја 36 од 45 бода и да влезим, оти само 28? Ај жити се не реални и не поткрепени муабети прајте само, не издржани по default само пиши.
Пак не се изрази убо ,Мане освој 30 бода а Бабунски модерниот тренер офанзивен и на репрезентација со три плус засилувања од кој Спиркоски пролета беше најдобар (а есента беше Никучот Наумовски)освои 28 бода два помалку и наместија две утакмици со Тетекс и Саса толку од кој е подобар а за умрен вардар шо заврши пред нас е резил дно дна !

Sent from my SM-S901B using Tapatalk
 
Член од
21 јули 2022
Мислења
53
Поени од реакции
37
Sekoj od tuka e vo pravo ama nekoi se plasat da ja slusnat i vistinata za zal. Prvo da gi pustis na telefon ili na ulica kukaviciki a se deca na klubot bile kapiteni pa i najlosi da se ne smej takvo odnos da ima klubot prema nikoj oti se narusva ugledot ovaj klub ne e ni na Mitko ni na Vanco nitu pak na bilo koj tuku na site bitolcani e. Neka zemat primer od rakometot kako na tie so ne se racuna mu se kazva na vreme se sednuva na zaednicki rucek mu se dodelvat sliki od gradot i da si zaminat so ubo a ne kako ovie od fudbalot mizerija. Pa vo opstinska liga nekoi klubovi koga nekoj ke si zamini podobro go isprakjaat.
Deksi nekogas mozi i brza ama fakt e deka dobro mu misli na klubot od to so go znam e deka mnogu se plasat deka toj i uste eden ili dvajca od tuka od forumot mnogu informacii znat za klubot i na site im se trn v oko. Za novite ako se tie da neznaj coek so da reci kakvi dobri igraci od karaorman daj ne se prajte na budali site ovde dobar igrac i kvaliteten se znaj kaj igra i kaj igral ima vaka i nekoj skrien talent ama sigurno ovie se doneseni po prilepska linija. Dajboze da se pokazat ako dojdat voopsto. So brkanjeto na Dragarski po se izgleda se praj mesto za sin mu na Kostov koj arno tatko mu e trener da ima kariera nekakva pa ovaj si go vlecka segde so nego renova tikves pa sega i vo pelister najverojatno. Kostov e eden od top trenerite koi na pamet gi znaj ligite makedonski i sistemot na funkcioniranje so sudii i site semi pa taka coekot kako so kazvat od stip mnogu pati znaj i sam da si ja zavrsi celata rabota i nikoj da neznaj. Prviot moment koga nema da bidi nesto po negovo ke si zamini. Mene ne mi e jasno kako eve Dragarski kapiten Kitanovski dete na klubot Mustafov isto Fazliju od tuka pocna seniorski fudbal so se veli kako 'nas' ke go racuname ne se dovolno kvalitetni i ne se racuna na niv a od druga strana na Pece Milevski brat mu e uste vo klubot na Kaseto sin mu uste e vo klubot na Vanco sin mu uste e vo klubot so pridonesoja tie izminatata sezona da ostanat i narednata ako ovie pogore spomenatite se izbrkani i ne pokazale dovolno? So pokaza Milenkovski pa i brakjata Ljamcevski? So pokaza Ilce golmanot pa i Manevski? Samo Stefanovski Stojanovski (taka taka) Dragarski i Grozdanovski pokazaja nesto i bea na nivo ako sme realni i prilepcanecot Spirkoski drugite site se za da si odat. Tuka vo pravo e Dragarski vo izjavata kaj so veli deka sekogas krivicata se bara samo vo igracite i trenerite a upravite klaeni od opstina (citaj od partija) muva ne gi lazi. Si gi prodolzile dogovorite Vanco i Kaseto koj mu bile do 31.05 za to nikoj zbor ne veli kaj ima odgovornost za niv? Kaj ima moral kaj niv da prevzemat vina i da recat ne uspeavme si ojdovme? Ne tie prvo Mane mu bese kriv pa Babunski pa igracite (i to igracite selektirani ne site tuku po necija zelba). Babunski tuka bese klasicen turist 6 meseci vo hotel so dorucek rucek vecera po 1000 evra samo za hotel plakjase klubot odnosno nie gragjanite baska platata mu odela kaj so dolzi direktno i taa bila semata Vanco da mu pomogni da si gi isplati dolgojte kaj Zlatna Kopacka.

Jas bi go stavil Kostov i trener i sportski direktor za da gi sredi rabotite vo klubot vaka so ovie nesposobnite ni nema spas tesko na Mitko so onie lesinari okolu nego.
Хахахахаха твое мислење но ајде вака: Боро и Љамче на 38 и 37 год. со 15 голој за Боро најдобар стрелец за Пелистер.
А Љамче Б - 15 асистенции, 5 гол. 90 мин секоја утакмица и најатрактивни голој. На селски начин ги избркаја Драгаро и Томе и сите.. ама да кажвате дека Боро, Љамче Б, не покажале ништо и дека треба да си одат.. на таја возраст од младите и сите други 45 пати подобри :pos:
Во секој случај се согласвам со Декси за претежно се. Управата мора одговорност или некоја промена..
 
Член од
2 август 2011
Мислења
1.217
Поени од реакции
1.565
За разлика од тебе шо пишиш шо ќе ти кажат и сум ги гледал и сум слушнал и зато пишам и си давам за право да пишам оти ретко или никогаш немам згрешено можиш да бараш уназад слободно ете. Доста со Мане не си интересен појќе и ако се крие Ванчо зад тебе шо ги кажваш истите негови муабети ТРЕПНИ простено ќе ти е се. Да мрднеше управата малце со прст немаше да бидиме и втора година со ред во втора лига, и сега дури овие нивните од партијата ги кудат за некои работи и не му простуваат, ти истите муабети од Ванчо ги кажваш, па пак на Мане се враќаш, па беа бе 45 бода во игра втората полусезона + зедоја 3 играчи на полусезона шо не освоја 36 од 45 бода и да влезим, оти само 28? Ај жити се не реални и не поткрепени муабети прајте само, не издржани по default само пиши.
Олабај малку многу се напрегаш.
 

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
870
Поени од реакции
1.051
Хахахахаха твое мислење но ајде вака: Боро и Љамче на 38 и 37 год. со 15 голој за Боро најдобар стрелец за Пелистер.
А Љамче Б - 15 асистенции, 5 гол. 90 мин секоја утакмица и најатрактивни голој. На селски начин ги избркаја Драгаро и Томе и сите.. ама да кажвате дека Боро, Љамче Б, не покажале ништо и дека треба да си одат.. на таја возраст од младите и сите други 45 пати подобри :pos:
Во секој случај се согласвам со Декси за претежно се. Управата мора одговорност или некоја промена..
Па реално, ко ќе земиш да го мериш учинокот на овие шо заминаа и тие шо останаа која е разликата? Нема разлика. Ако едниот центрирал ама не трчал, другиот трчал ама не асистирал, која е разликата? И да, кај се тие шо беа на клупа, земаат плати а УЧИНОК НУЛА, кај се? Или тие се недопирливи? Исто како и управата, смеа. Демек клубот можи без секој секој еден е крив ама без лажните легенди со по 20 настапи и без ДИНАР скршен да дат од сбој џеб неможел. Ајде жити само кај нас во ова вукојебина го има ова, ејј колку 2ца од комити и онај од Шкупи шо незнај да пиши не вредат, да се растрчат да најдат спонзори сопственици
.. Абе се ценкат сега за тие шо ќе останат помалце да земале и тие шо ќе ги носат, истото и лани. Нејќам да зборам овде многу има за зборање, во некоја друга прилика.

Дрвото ејј онај од Чарлија излезе да е поарен од нив, за жал.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk
 

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.302
Поени од реакции
5.207
Партиски ќе влезиме шо се секирате, ќе ги искористиме изборите вгодина за промоција во прва лига...
Костов е мачкање на очи, 10 пати е баран до сега за тренер, стално корпа ни давал, сега се нафати, не знај и тој синкир колку е сатот, дека Пелистер први би влегле и така CV нема да си го расипи напротив ќе го зголеми како да внесил екипа од втора во прва лига и некој од форумот да беше тренер сезонава ќе беше успешен. Плус имаме "сигурни поени" со Каменица и тетовскиот атл.мадрид. Само во Тетово прво ќотек да му удрат на играчите за ум за друг пат, па после да ги пуштат за назад.
Најмалце битни се новите шо ги носат, џабе тензија и плукање по децата, рибата од глата смрди не од опашката.
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.239
Поени од реакции
8.015
Шо рече Пеце работата е шо освен Беса нема друга екипа шо сака да влези во прва лига никој нема амбиции а уште помалку пари за прва лига па сакале неќеле како шо оди работата ќе мора ние да влезиме и вака инаку не ти чинеја прилепчаните од Караорман да не биди после дека тие ни се многу плус синот на тренерот кој ќе дојди од Тиквеш за тоа ќути нека земат нешто оти мав ние планот улај се така ќе почнат овие за тоа остај ги нека земат некој да ги видиме па да прајме муабети

Sent from my SM-S901B using Tapatalk
 

Kajgana Shop

На врв Bottom