Фан Клуб: Пелистер

i'm

*
Член од
11 февруари 2009
Мислења
128
Поени од реакции
21
Ajde mozi ke uspejme da obezbedime prevoz za Tetovo,no momentalno situacijata e takva so koga ke se spomnat Ckembari nema nikakvi sansi da se dobie prevoz :kesa:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.404
Поени од реакции
8.532
Кам-бек на неколку имиња во Пелистер

Старо-нов тренер на Пелистер Наум Љамчевски, се очекува враќање на Павловиќ и Брадоњиќ.
По првиот состанок на новиот претседател на Пелистер, Ванчо Атанасов, со играчите веќе се јасни неколку работи. Старо-нов тренер ќе биде Наум Љамчевски а играчите утре од 13 часот започнуваат со тренинзи. Нов играч на битолчани ќе биде Владимир Докниќ, србин кој минатата сезона настапуваше за Металург, а игра по десната страна. Се очекува уште враќање и на голманот Игор Павловиќ кој ја бранеше мрежата на Пелистерци на 9 натпревари сезонава пред да го напушти клубот и играчот од средниот ред Немања Брадоњиќ кој беше еден од носителите на играта на зелено-белите во есенскиот дел.

Го запрашавме Благоја Љамчевски за амбициите на клубот во пролетниот дел. „ Имаме квалитетен состав и не се плашиме од никого. Со оглед на тоа дека веќе сме во полу-финалето на купот ќе се потрудиме да одиме до самиот крај и зошто да не донесеме и титула во Битола. Секако дека не го запоставуваме првенството - атакуваме на трето место и сметам дека имаме добри шанси за тоа“ - изјави Љамчевски за Македонски Фудбал.
Првиот натпревар во пролетниот дел Пелистер го има на гостински терен против екстра-засилените Тетекс во Тетово.

- Играчкиот состав од есенскиот дел главно останува на располагање и за продолжението од првенството. Ќе се засилиме со уште неколку нови фудбалери од странство, а првиот кој ќе пристигне во Битола, Србинот Владимир Докниќ, вели Атанасов.

Според претседателот Атанасов во екипата се очекуваат да им се вратат уште двајца српски интернационалци Игор Павловиќ и Немања Брадариќ, кои во есенскиот дел беа во тимот на Пелистер. Двајцата повратници Вангел Алтипармаковски и Благојче Ралевски, кој во зимската пауза дојдоа и обработија дел од подготовките, од новата управа се ослободени од натамошните обврски, а единствен кој го напушти клубот е Стефан Спировски. Тој кариерата ќе ја продолжи во српскиот лигаш Борец од Чачак.

- Ќе го оспориме заминувањето на Спировски кој добил исписница од старата управа, а пари во клубот од неговата преселба нема, вели Атанасов.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
одлична вест за враќањето на извонредниот Павловиќ...парите за Спировски “испариле“........колку испариле па сега за овие толку врева

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.404
Поени од реакции
8.532
одлична вест за враќањето на извонредниот Павловиќ...парите за Спировски “испариле“........колку испариле па сега за овие толку врева
Би се сложил за голманот добар беше иако имаше два три големи киксови но според мене најдобро е тоа што се враќа љамче за тренер очигледно беше дека знае како со овај млад тим на Пелистер
За парите се шпекулираше со цифра од 30000 евра па ти вид сега со тие пари ќе ги платат играчите за цела сезона ако се знае дека плата што требаше да ја земат е од 8000 денари до 12000 денари башкаа премии од кои ништо не видоја :kesa:
еве ја веста од синоча одршаното собрание !!!
Сношти “пелистерци“ преговараа до доцна во ноќта

21 Февруари 2010

Фудбалерите на Пелистер сношти до доцните часови, беа секој сам, на преговори со целиот Управен одбор на ФК Пелистер и председателот Ванчо Атанасов.
Никој не кажува поединости за тоа како се одвивале преговорите, што е разбирливо, бидејќи секој фудбалер сам седна на маса со Управата, и сам се договараше. Како неофицијално дознаваме сите фудбалери се договориле со Управата како понатаму.

Инаку, претходно се одржа и прес конференција на која претседателот на Пелистер, Ванчо Атанасов ги повтори фактите за тоа што се случуваше во Управата на Пелистер од кога тој бил во “соработка“ со Круме Волнаров.

На прес-конференцијата покрај новинарите беа присутни и фудбалерите и навивачите, а беа покажани и многу документи за тоа што се случувало во Управата, и каква била комуникацијата Атанасов-Волнаров.
Круме Волнаров иако беше поканет од Атанасов, преку капитенот Димитровски, да присуствува на овој заеднички прес не се појави, а не дојдоа и неговите соработници.
За тоа како понатаму ќе функципонира Пелистер, Атанасов рече:

-Со оглед на добриот есенскиот дел од шампионатот и нашата позиција на табелата оваа пролет Купот ни е главна преокупацијата и ќе се обидеме да го освоиме. Ќе наметнеме жестока конкуренција внатре во клубот, како 30-40 фудбалери во две екипи ќе се борат за место во стартниот состав. Наша цел не е да продаваме фудбалери туку да го задржиме актуелниот играчки кадар и дополнително да го засилиме.
Што се однесува пак до играчкиот фонд во саботата на состаникот се појави и Владимир Докниќ, кој доаѓа од екипата на Челарево. Има 25 години и игра по десната страна во средниот ред. Вчера попладне требаше да пристигне и голманот Игор Павловиќ, кој поради заостанат долг го напушти Пелистер неочекувано, пред средбата Пелистер-Вардар. Заедно со него се враќа и Немања Брадоњиќ. Управата најави и нови двајца интернационалци од Србија, напаѓач и играч од средниот ред, а нивните имиња од разбрливи причини се чуваат во тајност.
Старо-новиот тренер на Пелистер, Науме Љамчевски, утре ќе започне со тренинзите по прекинот од пет дена на фудбалерите. Тој за денес како рече ќе ги има на располагање сите оние кои до сега тренираа, а се надева дека и новајлиите ќе бидат под Тумбекафе.
-Јас ги познавам сите фудбалери на Пелистер, но не знам во каква физичка состојба се наоѓаат. Тие ме уверуваат, без исклучок, дека се во одлична кондиција, но им недостасувале натпревари. Ќе се обидеме да одиграме барем една контролна средба неделава, пред Тетекс, ако најдеме слободна екипа, рече Науме Љамчевски.

На состанокот кој се одржа во сотанокот брифинг со Управата имаше и економот на Пелистер, кој им соопшти дека на стадионот се само пет фудбалски топки кои се донација од ФФМ и мал дел од опремата, во вид на долни дресови и маици за тренинг.
Од страна на Чкембарите беше речено дека тие учествувале во дел од преговорите помеѓу Атанасов и Волнаров, и дека тие имале информации дека се е договорено и дека не се надевале дека вака по судски пат ќе завршат преговорите. Тие се надеваат дека се ќе се среди и дека повторни Пелистер ќе биде гордост на цела Битола и дека ќе нема повеќе потреба од вакви состаноци, пред се разговори за пари

А еве го резултатот од тоа синоќешно собрание :(
Dragan Dimitrovski vo Pobeda !

Fudbalerite na Pelister denes sesti den po red ne treniraa pod vodtsvo na noviot strucen stab, iako poleka se gleda izlezot od krizata. Za utre se ocekuva prvata priozivka na Ljamcevski i negovite pomosnici, na koja se ocekuva da se pojavat pogolemiot del od fudbalerite koi se pod dogovor so klubot. Pretsedatelot na zelenite Vanco Atanasov e optimist okolu resavanje na jazolot. “Razgovarav poedinecno so skoro site fudbaleri i 24 od niv se soglasija na uslovite koi im gi ponudivme i se nadevam onie nekolkumina koi se vo dilema ke gi profatat nasite baranja i ke ostane silniot igracki kadar od esenskiot del. Vo meguvreme imav edna sredba i so bivsiot pretsedatel Krume Volnarov i sportskiot direktor Blagoja Kitanovski. Povtorno treba da se vidime i da razgovarame za detalite. Optimist sum deka od denes ekipata ke trenira i deka postepeno ke gi resavame problemite” istakna Atanasov koj vikendot go mina vo Bitola.
Sepak nisto od optimizmot na pretsedatelot. Samo nekolku casa po pregovorite kapitenot Dragan Dimitrovski nezadovolen od ponudenite uslovi od novata uprava ja zavrsi svojata epizoda vo Pelister. Toj kako sloboden fudbaler minuva vo sosedna Pobeda so koja bese golgeter vo nasata Prva liga i stigna do reprezentacijata. Golem poraz za bitolskiot fudbal, bidejki retko se slucuva eden golem klub da ostane bez svojot kapiten na nepolna nedela do startot na esenskiot del od prvenstvoto.
Edinstveni koi go napustaa Pelister se Blagojce Ralevski i Vladimir Kitanovski koi bea dovedeni vo Pelister vo ovoj preoden rok i spored Atanasov ke dobijat slobodni dokumenti. Vo meguvreme vcera Krume Volnarov vcera ja dostavi zalbata na odlukata na centralniot registar koj na 17 februari go registrira sobranieto na koe Atanasov bese izbran za pretsedatel. Volnarov e optimist i veruva deka vo rok od 15 dena moze centralniot registrar da napravi nov presvrt. Zaradi urgentnosta na slucajot mozna e odluka na zalbata vo ekspresen rok, mozebi uste denovive.

:kesa: Изгледа толку од бобастичните најави за ванчо издрже само три дена со лагите полека но сигурно се распаѓаме и тоа на само една недела прад почетотокот на првенството без шпиц или подобро кажано само со еден алтипармаковски не се оди во европа и финале на куп да се бара :salut:

110%ЗеленоБел

Слобода за навивачите!
Член од
26 декември 2009
Мислења
638
Поени од реакции
33
Види го ти Ванчо да му еб*м племето негово, вака така, ќе го задржиме играчкиот кадар, нови играчи ова она :music5: , абе сите лажат СИТЕ, нема ни еден шо му мисли добро на клубот, сите сакат само нешто да лапнат.Абе кадееееееее, како ќе освојваме вака купот?:tapp: Дали вака ќе стигниме до 3 место. :sport2:

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
не знам шо проект има Ванчо,ама да го избркаш(да не му понудиш поволен договор) на најдобриот играч на полусезона....којзнае можеби е некоја внатрешна пресметка...

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.362
Поени од реакции
5.441
Дури сега го ебавме ежот одозгора !!!!!!!

110%ЗеленоБел

Слобода за навивачите!
Член од
26 декември 2009
Мислења
638
Поени од реакции
33
Дури сега го ебавме ежот одозгора !!!!!!!
Пеце седи не брчи, ајде замина замина шо да му прајме, ете тројца нови ќе иделе, да се надеваме... ОПТИМИСТИ како и секогаш. :smir:

Z

ziko bt

Гостин
ке идат тројца нови ботој од 3та српска лига накрај пак работата ке излези исто срање различно пакување

110%ЗеленоБел

Слобода за навивачите!
Член од
26 декември 2009
Мислења
638
Поени од реакции
33
Чкембари ќе доаѓате у Тетово или не? Поздрав :smir:
Автобуси НЕ дават, кој ќе се спомни за Чкембари никој не ни помислува да дај автобус, единствено е сами да се организираме и дојдиме, а ако идиме највероватно едно или две комбиња ќе дојдиме, така да сеуште ништо не се знај. А има голема заинтересираност. :helou:

I

InF3cTeD

Гостин
Вршете притисок на новиот спонзор да ви даде неколку автобуси ако стварно има заинтересираност..

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.039
Поени од реакции
74.470
Едно не ми е јасно само. Што курац бара Димитровски во тим кој и прв да заврши (што секако нема да се случи во следниве 8 години) пак нема да игра во Европа:cigla:

110%ЗеленоБел

Слобода за навивачите!
Член од
26 декември 2009
Мислења
638
Поени од реакции
33
Вршете притисок на новиот спонзор да ви даде неколку автобуси ако стварно има заинтересираност..

Vaka,denes pasav za tetovo po 100ti pat dali mozi nesto upravata da pusti za prevoz.Mi rekoja deka vo klubot seuste nema hierarhija postaveno,nema ni sekretar ni sportski direktor a kako so znajte i precedatel seuste ne e 100% definirano koj ke bidi.Fakticki nema od koj da barame.
то е то...

Kajgana Shop

На врв Bottom