Да секако дека е „премногу“ офанзивна за Карлито, но сепак е одлична за Милан со оглед на ситуацијата во која се наоѓаме.formacijata sto e pogore e mnogu ofanzivna za anceloti ako tie igraci igraat prva postava mislam deka flamini ke igra do pirlo i ke imame dva vezni a sidorf ke ide kaj flamini a roni kaj sidorf.
p.s neam MK bukvi
FORZA MILAN !!!!!!!!!!!
utre ke tepame 2:1:wink:
ах камо да беше тука Гуркуф, тој би бил совршен за онаа позиција каде што јас би ги ставил за дербиво Фламини или Амбросини..... ах ќелавине само ако не успеат да го задржат.... ке пукам некого жими се:nerv::violent1:
Добро секој има лоши денови, не е он машина па да влезе од клупа и да даде 2 гола.Мислам дека го гледаше Гуркуф против Гренобле денеска звер ја усра утакмицата влезе од клупа и се правеше звезда шутираше кога му текне и од кај сака и на крај си наведна глава ,,,,,,,,,,,,,,,:helou:
А ти да ги гледаше утакмиците на Гуркуф цела сезона ке видеше дека со право го нарекуваат новиот Зидан......што се однесува до мене чичко Сидорф може комотно да напушти на крај на сезона и да си го вратиме Гуркуф на таа позиција да игра.Мислам дека го гледаше Гуркуф против Гренобле денеска звер ја усра утакмицата влезе од клупа и се правеше звезда шутираше кога му текне и од кај сака и на крај си наведна глава ,,,,,,,,,,,,,,,:helou:
Не ја гледав утакмицата, но разбуди се!!! човекот има само 22 години !! Да се разбериме, и Кака на 22 години не беше нешто повеќе одговорен од Гуркуф што е сега. Значи ти не можеш да судиш на некого по само една утакмица лошо што ке ја изигра, на крај краева па ни Кака не „цвета“ во последниве неколку утакмици. Друг пат размисли пред да пишиш нешто за некого.... Затоа што човекот низ цел свет е опишан како „Новиот Зизу“, тоа го кажуваат сите фудбалски експерти од целиот свет, а сега тоа што ке се најдат некои по еден-двајца скептици тоа е друга работа, затоа што СЕКОГАШ ГИ ИМАЛО И КЕ ГИ ИМА!!!Мислам дека го гледаше Гуркуф против Гренобле денеска звер ја усра утакмицата влезе од клупа и се правеше звезда шутираше кога му текне и од кај сака и на крај си наведна глава ,,,,,,,,,,,,,,,:helou:
HURTADO SE MARCHA AL GRASSHOPPER
John Hurtado, defensor colombiano de 24 años que hace un mes estaba a prueba en el Milan, se marchará al equipo suizo del Grasshopper. El jugador sudamericano procedente del Deportivo Cali, llegó a Milanello hace algunas semanas, poniéndose a prueba en pruebas físicas, aparte de otras técnico-tácticas. “Estoy tranquilo y motivado, quiero demostrar toda mi capacidad en un club tan grande”. Estas fueron sus primeras palabras pronunciadas en Milan. Llegó a disputar toda la segunda parte en el amistoso contra el Hannover 96 junto a Thiago Silva, sustituyendo a Philippe Senderos.
Pero hoy llega la novedad de su traspaso a Suiza del prometedor central colombiano nacido el 16 de mayo de 1984, 181 centímetros de altura y 74 kilos. “He tenido una aventura fantástica en Milanello, las estrellas milanistas son realmente profesionales. Aunque ganan mucho dinero, son humildes y amables, nunca rechazan un autógrafo de la gente. Espero que mi sueño de jugar en el Milan no se esfume porque en un futuro me gustaría jugar con esta camiseta”.
Todo parece indicar que se marcha cedido al no tener el conjunto rossonero plazas libres de extracomunitario, como ya ha pasado reciéntemente con Thiago Silva, pero Ancelotti parece convencido que puede ser una interesante opción de futuro.