ИАКО НАЈАВУВАШЕ ДОЛГ ПРЕСТОЈ ВО МИЛАНО
Кака не знае каде ќе игра догодина
Иако во текот на летниот преоден рок најавуваше дека нема намера да ги менува клупските бои во следните неколку години, бразилскиот репрезентативец Кака вчера рече дека не е сигурен за кој тим ќе настапува идната сезона. Најдобриот стрелец во Лигата на шампионите за минатата сезона зборуваше дека е пресреќен во Милано и дека ќе остане на Сан Сиро с$ додека тоа го сака претседателот Силвио Берлускони, но во меѓувреме најверојатно се премислил.
"Оваа сезона ќе останам во Милан, со кого сакам да освојам с$ што е можно. Моето семејство и јас сме среќни во Милано, меѓутоа иднината не ми зависи од мене, туку од раководството на клубот. Не сакам да играм некаде каде што едната страна не е задоволна. Во меѓувреме играм, се радувам на успесите и се надевам на успеси", изјави Кака за една бразилска интернет-страница.
Во текот на летото за него најзаинтересиран беше Реал Мадрид, чиј претседател Рамон Калдерон ја доби претседателската функција токму заради ветувањето дека ќе го донесе на Сантијаго Бернабе. Сепак, челниците на Милан не го пуштија да си оди, а успеаја и да го продолжат договорот со него до 2011 година. Од почетокот на сезоната Кака постигна четири гола, три во Серија "А" и еден во Супер-купот на Европа против Севиља.