Фан Клуб: Манчестер Сити

В

Вори

Гостин
Челзи и во тој период беше во врвот...3,4,5,6 место.Секогаш се движеше во таа линија.
А,Сити освен последниве две години,никогаш не бил на врвот.Има разлика.
И Челзи не купуваше по 45 играчи на секоја позиција.Можеби скапи трансфери правеа,ама барем беа разумни во тој поглед.

Тогаш не беа голем клуб,ама полека стануваат еден од поголемите клубови во светот.
И молимте не ми кажувај дека Челзи нема историја и остали работи,зошто преку глава ми е.
Дај малце да живееме во сегашноста...минатото останува минато.

B

boki10messi

Гостин
Челзи и во тој период беше во врвот...3,4,5,6 место.Секогаш се движеше во таа линија.
И Челзи не купуваше по 45 играчи на секоја позиција.Можеби скапи трансфери правеа,ама барем беа разумни во тој поглед.

Тогаш не беа голем клуб,ама полека стануваат еден од поголемите клубови во светот.
И молимте не ми кажувај дека Челзи нема историја и остали работи,зошто преку глава ми е.
Дај малце да живееме во сегашноста...минатото останува минато.
А, ти истото тоа го кажуваш за Сити.

В

Вори

Гостин
Ја тоа сум го кажал за Сити?Е од вакви значи..
Ај најди кај сум го рекол тоа,и дали сум рекол нешто лошо за нив.Реков дека за некоја година ќе бидат конкуренти за титулата,ама наредна сезона не.

А,чекај сеа ти си као демек фан на Сити и на БарЦелона заедно?

B

boki10messi

Гостин
Ја тоа сум го кажал за Сити?Е од вакви значи..
Ај најди кај сум го рекол тоа,и дали сум рекол нешто лошо за нив.Реков дека за некоја година ќе бидат конкуренти за титулата,ама наредна сезона не.

А,чекај сеа ти си као демек фан на Сити и на БарЦелона заедно?
Еве овде:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.061
Поени од реакции
45.826
Па истиот муабет е за Сити де вашиот, демек, играчиве доаѓаат у Сити само за пари, индиректно, немале историја, е де, каква историја имаше Челзи ондак, како и да ја вртиш, до доаѓањето на Абрамович не беа голем клуб, 50 години немаа титула односно беа само декор, ништо повеќе.
Ја не го спомнувам муабетот за " немање историја '', вие го спомињате со муабетите дека играчиве доаѓале у Сити само ради парите, демек не беше исти случајот со Муту, Креспо, Верон и остала багра која беше купена по доаѓањето на русинот.

I

IBIZA SOUND

Гостин
aj so zdravje da si go koristite i vtoroto ekstra dobro zasiluvanje i veruvam deka ovaa godina ke se zamesate do 3 4 mesto,a zs da ne i 1 mesto :)

В

Вори

Гостин
Ја тоа не го реков,друг фан на Челзи го рече.И затоа не генерализирај те.

Иначе за Меси..
Брат,а спомнав ја титули или кажав каде се наоѓале Сити порано.
Правев споредба со Челзи,во тој поглед.

Па и ја со кого најдов да се расправам...Боки_Меси_Манекен43...

F

fantomX

Гостин
Сега има разлика. Но во иднина нема да има.

И шо туку лајш ебаго, јасен факт е дека сите фанови на Реал Мадрид, Барселона, Интер, Милан....односно екипи кои се ЛШ-претенденти, да не ги набројувам сите, ќе навиваат за што појак Сити, како и Евертон и останати; пошто дебилната идеја за фудбалска НБА-лига во Англија ги „сакати“ шансите на најјаките англиски клубови за успеси во ЛШ (Арсенал, Јунајтед и Челзи) со страшно напорната ванаби НБА-лига.
Шо му фали на концептот на шкотска лига во Шпанија, па и Италија? Ништо, два појаки клуба, другите гомна. Прекрасно. Интер ќе губи 3-0 од Катанија пошто игра со 30% од силите во петок а Челзи ќе ги уништува нозете против Манчестер Сити во сабота - пред меѓусебниот дуел на Интер и Челзи во вторник. Зато шо Интер има поправен против Лацио, а Челзи има поправен против Евертон.
Многу е јасна состојбата, само арам да им се парите на гомнарите од раководството на ванаби НБА-лигата во фудбал, тие се криви.

Зрното

Еден е Зизу.
Член од
17 септември 2007
Мислења
1.526
Поени од реакции
634
За 3ца доста добри играчи дадени се 60милиони за сега... доста добра трансвер сезона годинава за Сити.. патем....
http://www.time.mk/read/NONE/c7662d0755/index.html Коларов поблиску во Сити отколку Реал... - вистина ли или шпекулација ... незнам така изјавуваат... и уште нештооо
http://www.time.mk/read/bef9604f95/bc9445857c/index.html Сити заинтересиран за Гуркуф.... исто така и други европски гиганти...

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Сити се многу добра екипа....само што последните утакмици ја закашкаа.......иначе добар тим имаат....

Член од
1 јули 2010
Мислења
45
Поени од реакции
4
Васил сити сега за сега има добар тим за 4то 5то место за повеќе ќе треба уште добри 6 играчи..
Со играчи како јаја туре и коло туре адебајор ајрланд ништо не праиме.
Ако ги споредиш играчите на сити со играчите на јунајтед и на челзи ќе видиш дека они имаат подобри играчи на сите позиции.
Според мене единствен добар трансфер што сити го направија овие 2 години беше со тевез и адам џонсон а најмногу мерам ми се праи што го продадоа филипс за 20 милиони на челзи и после го земаа назад за 2 милиони :)

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
Васил сити сега за сега има добар тим за 4то 5то место за повеќе ќе треба уште добри 6 играчи..
Ако ги споредиш играчите на сити со играчите на јунајтед и на челзи ќе видиш дека они имаат подобри играчи на сите позиции.
Според мене единствен добар трансфер што сити го направија овие 2 години беше со тевез и адам џонсон а најмногу мерам ми се праи што го продадоа филипс за 20 милиони на челзи и после го земаа назад за 2 милиони :)
Индивидуално, Сити има екипа на слично ниво од Манчестер Јунајтед и Челзи, но има и поважни работи од добри играчи за една екипа да биде успешна. Јунајтед и Челзи веќе го имаат оформено костурот на екипата и само го надополнуваат секоја сезона со 1-2 нови играчи, а Сити купууваат по 10 играчи кои е тешко да се уиграат па сеуште неможе да се рамни со Јунајтед и Челзи како тим.

B

boki10messi

Гостин
Кога ќе ги погледнеш имињата, не за 4-то или 5-то, туку за прво имаат. Ама, мора тие да бидат уиграни, значи не се потребни ни 5 нови, туку потребен е само еден нов лев бек, оти Бриџ и Лескот не можат сами, и двајцата се повеќе повредени одколку здрави. Потребни се само 2-3 сезони да се задржи истиот тим и да се уиграат, а за тоа време е потребен авторитетен тренер, мислам дека Манчини е вистинскиот човек.

Зрното

Еден е Зизу.
Член од
17 септември 2007
Мислења
1.526
Поени од реакции
634
Боки пак.. Лескот е централен... Бриџ и Силвињо се Леви Бекови :pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom