Епа и јас истото го кажав, Арсенал најмногу заработува од играчите кои ги продава.
carter тебе ке ти даел зеленко заради то што ти како навивач на Челзи и нивни градски ривал го признаваш тоа, а мене цело време ме демантира и провоцира за тоа што и јас се трудам да му го кажам истото, сеа незнам дали е тоа од некој комплекси од Барселона или нешто друго само знам дека јас и ти го кажуваме истото, ти си во право а јас не сум
Не, јас тебе убаво те издемантирав затоа што ти кажа дека играчите биле продадени души и кога ќе им се укажела прилика одма бегале. Јас ти реков дека Венгер е тој што одлучува кој ќе си иде, а кој не. Кажи ми еден играч освен Фламини и Ешли Кол (многу работи се имаат случено за овој случај што ние од форумов нема да ги дознаеме барем во наредните 10 години) кои си отишле на сила. Општо познато е дека Анри беше продаден за да можат да се извлечат барем тие 16тина милиони фунти кои големата Барса уште ги отплаќа (барем ги отплаќаше до летово, сега незнам за сигурно). Ако останеше Анри барем уште една сезона, немаше да се земат тие пари кои беа многу потребни таа година. И факт е дека за Адебајор и Туре се извлекоа убави пари кои, пак ќе ти кажам, беа многу потребни во клубот. И вие да пекавте со толку пари за Фабрегас пред 2-3 години може ќе се продадеше, ама сега оваа сезона и сите наредни парите нема да одлучуваат. Само со таква политика Арсенал можеше да успее да се задржи изминативе сезони во топ 4 и во ЛШ. Сега времињата се менуваат, се враќа стабилноста и се изгради еден солиден тим, па ќе видиме што како ќе се случува. Само да те потсетам дека и Барса имаше некои си 5-6 години без титула кога Чави имаше исто толку години колку Фабрегас што има.
А зеленкото за ФантомX е поради тоа што ја напиша реално ситацијата, а особено поради ова: "Додуша огромна грешка е шо ги пуштија сите од „непобедливите“, еден-двајца мораа да останат како искуство за младиот свет по нив, ама то е."
--- надополнето ---
А да не надоврзам на Logix, повеќе Арсенал не ни планира да заработува на играчи, ако ме разбираш што сакам да кажам.