Фан Клуб: Манчестер Сити

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Па секој си има извор на пари бе. Арсенал ја нема Каталонија зад себе, или некој крал, или некој милијардер. Шо да прај? Додуша огромна грешка е шо ги пуштија сите од „непобедливите“, еден-двајца мораа да останат како искуство за младиот свет по нив, ама то е.

Ту, за жал неможам да ти дадам зеленко моментално, а баш заслужуваш за ова.

BakoMevmedoski

Немирен
Член од
30 септември 2009
Мислења
525
Поени од реакции
55
:pos2::pos2::pos2: За грев детето... Абе, да не си ти, онај од Идол, запаличу пола зграда ? М ?:toe::pos2:
Види најискрено за тебе имав убаво мислење, посебно тебе како навивач на Арсенал те сметав за единствен реален овде на Форумов.
Сега сватив дека сум имал погрешно мислење.

F

fantomX

Гостин
Ту, за жал неможам да ти дадам зеленко моментално, а баш заслужуваш за ова.
Нема потреба од зеленко, таква е работата. Арсенал не чинел оти продавал играчи....а шо да прај, да продпадни? Челзи бил крив оти Абрамович фрлал пари (порано)...а шо да прај, да ги одбие парите (кои не ги кради од некого па да прај нешто лошо)? Барелона шо ја има Каталонија зад себе, шо да прајме сега? Ебаго...

BakoMevmedoski

Немирен
Член од
30 септември 2009
Мислења
525
Поени од реакции
55
Па секој си има извор на пари бе. Арсенал ја нема Каталонија зад себе, или некој крал, или некој милијардер. Шо да прај? Додуша огромна грешка е шо ги пуштија сите од „непобедливите“, еден-двајца мораа да останат како искуство за младиот свет по нив, ама то е.
Епа и јас истото го кажав, Арсенал најмногу заработува од играчите кои ги продава.

carter тебе ке ти даел зеленко заради то што ти како навивач на Челзи и нивни градски ривал го признаваш тоа, а мене цело време ме демантира и провоцира за тоа што и јас се трудам да му го кажам истото, сеа незнам дали е тоа од некој комплекси од Барселона или нешто друго само знам дека јас и ти го кажуваме истото, ти си во право а јас не сум :)

F

fantomX

Гостин
Епа и јас истото го кажав, Арсенал најмногу заработува од играчите кои ги продава.

carter тебе ке ти даел зеленко заради то што ти како навивач на Челзи и нивни градски ривал го признаваш тоа, а мене цело време ме демантира и провоцира за тоа што и јас се трудам да му го кажам истото, сеа незнам дали е тоа од некој комплекси од Барселона или нешто друго само знам дека јас и ти го кажуваме истото, ти си во право а јас не сум :)
Не, ти то го прикажуваш ко играчите да биле продаени души за пари и зато бегале од Арсенал. А на никој не му текнало да врати, веројатно зато шо не го знаат тој податок, дека играчите на Барселона се трет најплатен спортски колектив во светот зад Јенкис и Реал Мадрид со просек од 80000 фунти неделно (сега можи Сити да е смешан, податоков е од крајот на минатата сезона, пред некои 6 месеци) и можеби зато на сите им е убаво таму? Само теоретски ова, онака... :raz:

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
:)
Кој те лажел,чедо божјо?
Арсенал беше принуден да продава играчи,заради долгови,преселбата на нов стадион,етц..
Сега кога се стабилизира,продава некој ? И Цеск ќе го продаваа на лето,нели?.:wink:
И далеку од тоа дека Арсенал најмногу заработува од играчите кои ги продава,се гледа дека не ти оди математиката/економија:))

Mногу офтопик..:))
Туку Тевез за 1-2,ја свртија уште на полувреме.

Ф

Фил Ајви

Гостин
Тоа е, поради грешката на Харт мора да се мачат уште еден натпревар безпотребно.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
А што им беа тие црвено-црни шалови на навивачите и на целиот стаф на Сити?

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773

Не, јас тебе убаво те издемантирав затоа што ти кажа дека играчите биле продадени души и кога ќе им се укажела прилика одма бегале. Јас ти реков дека Венгер е тој што одлучува кој ќе си иде, а кој не. Кажи ми еден играч освен Фламини и Ешли Кол (многу работи се имаат случено за овој случај што ние од форумов нема да ги дознаеме барем во наредните 10 години) кои си отишле на сила. Општо познато е дека Анри беше продаден за да можат да се извлечат барем тие 16тина милиони фунти кои големата Барса уште ги отплаќа (барем ги отплаќаше до летово, сега незнам за сигурно). Ако останеше Анри барем уште една сезона, немаше да се земат тие пари кои беа многу потребни таа година. И факт е дека за Адебајор и Туре се извлекоа убави пари кои, пак ќе ти кажам, беа многу потребни во клубот. И вие да пекавте со толку пари за Фабрегас пред 2-3 години може ќе се продадеше, ама сега оваа сезона и сите наредни парите нема да одлучуваат. Само со таква политика Арсенал можеше да успее да се задржи изминативе сезони во топ 4 и во ЛШ. Сега времињата се менуваат, се враќа стабилноста и се изгради еден солиден тим, па ќе видиме што како ќе се случува. Само да те потсетам дека и Барса имаше некои си 5-6 години без титула кога Чави имаше исто толку години колку Фабрегас што има.
А зеленкото за ФантомX е поради тоа што ја напиша реално ситацијата, а особено поради ова: "Додуша огромна грешка е шо ги пуштија сите од „непобедливите“, еден-двајца мораа да останат како искуство за младиот свет по нив, ама то е."

--- надополнето ---

А да не надоврзам на Logix, повеќе Арсенал не ни планира да заработува на играчи, ако ме разбираш што сакам да кажам.

Kajgana Shop

На врв Bottom