Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.377
Поени од реакции
6.528
Зошто гледаш како оправдувања? Замерка е коментарот.

Формацијава е многу комплексна и имаме пар играчи надвор од позиција. Очигледно е дека не функционира.

Треба да направи Аморим компромис на почетоков од неговиот мандат помеѓу неговата идеја и расположливиот ростер. Кога ќе ги има и играчите кои ги сака ќе може скроз да се фокусира на се.

Идејата може да ја презентира и на 4 3 3.

Sent from my SM-A515F using Tapatalk

Не ме заебавај по платен список и услови,11 голмани да влезат треба да го тепаат Бодо Глимт не па регулар играчи на позиции. Па не било 343 требало 433…

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.045
Поени од реакции
1.564
Mislam deka sme okej, osven greskite na malacia, lisandro i antony daleku podobri od niv sme. "We're going to suffer" epa ova e toa. 1000 pati ova poise go prifakam mesto ten hag bataluvanjeto sekoja taktika i igranje samo za rezultati posle 2 utakmici. Bi gi izvadil malacia i antony za shaw i amad i mislam deka sme okej natprevarov, gi dominiravme celo poluvreme osven dvete kontri sto bea po nasa greska. UTFR :gjavol:

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.364
Поени од реакции
9.556
Се надевам само дека брзо ќе работат во Јануари да се ослободат од играчи како Ентони и Маласија, Шо не верувам дека ќе може да покрива винг бек на секои 3 дена. Ќе мора да се однесе квалитетен играч како конкуренција за Шо или позајмица за ротација.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.567
Поени од реакции
66.228
Зошто гледаш како оправдувања? Замерка е коментарот.

Формацијава е многу комплексна и имаме пар играчи надвор од позиција. Очигледно е дека не функционира.

Треба да направи Аморим компромис на почетоков од неговиот мандат помеѓу неговата идеја и расположливиот ростер. Кога ќе ги има и играчите кои ги сака ќе може скроз да се фокусира на се.

Идејата може да ја презентира и на 4 3 3.

Sent from my SM-A515F using Tapatalk
Kaжа дека нема теорија да ја менува тактиката, затоа што ако го направи тоа сега, наредната година, пак истиот проблем ке го има како Тен Хаг. Не кажа дека нема во тек на меч да менува, ама ке ги воигрува за 3-4-3.

Патем, каков финиш на Хојлунд.

За првиот гол заспа Бруно, за вториот, Маласија ептен крив, па и Де Лихт до некаде, непотребно се повлече. Ги добиваме овие во второ, душа немаат да одат, толку им беше.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.726
Поени од реакции
22.711
Kaжа дека нема теорија да ја менува тактиката, затоа што ако го направи тоа сега, наредната година, пак истиот проблем ке го има како Тен Хаг. Не кажа дека нема во тек на меч да менува, ама ке ги воигрува за 3-4-3.

За првиот гол заспа Бруно, за вториот, Маласија ептен крив, па и Де Лихт до некаде, непотребно се повлече. Ги добиваме овие во второ, душа немаат да одат, толку им беше.
А зошто да менува тактика, едноставно играчите се тие и ќе се види накрајот кој за каде е . Треба да се обрне многу повеќе внимание на средината и креација на шанси, вака само си додаваме цело полувреме една креирана шанса што е ненормално.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.707
Поени од реакции
21.219
Денес се освен 10-2 финално не признавам

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk

Член од
14 април 2012
Мислења
32.567
Поени од реакции
66.228
@ziak92 еве ти, промена на формација во тек на игра.

Патем, ова е тоа што му фалеше на Тен Хаг, да направи навремени промени кои носат резултати во второ. Каква разлика во првите 15 минути од сето она што се играше во прво полувреме.

Мазрауи е ѕвероња, да не беше проблемот со Палестина, никогаш нема да ни го даде Баерн.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.725
Поени од реакции
9.449

Да не ги цитирам сите, со твојов пост ќе заокружам мислење.

Филозофија и идеја може да се имплементира на куп формации. Базата е системот на игра. Пеп иста филозофија ја има и на 4-1-4-1, на 4-3-3, 3-4-3... Анчелоти со Реал врз база на играчите истиот систем го игра и на 4-4-2 со дијамант во средината, до 4-3-3 со крилни напаѓачи.

Битен е системот на игра да се изгради, а потоа ќе може да се прилагодува на секоја формација. Не мора да бидеме ограничени на 3-4-3.

Го гледав Аморим каде што вика дека подобро сега да страдаме, отколку вгодина да ги повторуваме грешките. Само што фудбалот е така брз, што недостиг на резултати може да го доведе до тоа да не ја дочека следната сезона. Затоа го напоменаувам комрпомисот.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.364
Поени од реакции
9.556
Ако не ја затворат брзо нашите, ќе има кокошкино срамотило.

Kajgana Shop

На врв Bottom