Второто полувреме се консолидираа, конечно видовме акции, фудбал, првото кружевме ко киша око Крагујевац.
Хојлунд е страшен потенцијал. Му фали уште малку самодоверба и ќе биде незапирлив. Секако и повеќе шанси да му креираат соиграчите. Не верувам дека ќе загриземе за Ѓоќереш баш ради Хојлунд. Освен да го донесат место преварата Зиркзи.
Маунт беше добар, добри комбинации, неколку пети, пресинг. Беше себичен кога погоди пречка а не ја подаде на Ентони но жеден е за голови јбг.
Од Угарте исто сум задоволен како изигра, мислам дека ќе се бетонира во прв тим.
Мазрауи стандард, докторски.
Нека ја тера својата игра Рубен, полека ќе открие кој играч каде најмногу му одговара во формацијава.
Засега покрај Онана, сметам дека Мазрауи, Угарте, Хојлунд и Бруно ќе се првотимци иако за Бруно сеуште не сум сигурен на која позиција.
Мартинез, Шо а можеби и Мегваер лев штопер.
Јоро веројатно ќе ротира десно со Маз а би сакал да го видам и централно, Де Лигхт не ме убедил за сега дека е добар прв избор.
На лево крилно-бековската позиција сме најтенки. Шо не верувам да игра таму, можеби само по потреба. Маласија е бивш фудбалер додека Дало е тежок глупак. Нека загризат за Аит Нури во јануари, дечкото е машина.