Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.876
Поени од реакции
6.931
Последно уредено:

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Маунт најдобрите натпревари ги имаше кога Тухел беше во Челзи. Формација 3-4-2-1.
Се надевам Рубен ќе му ја врати формата.
Да, имаше такви најави дека ќе го извади неговиот потенцијал. Маунт со Ејбрахам го носеа Челзи на грб за време Лампард.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.034
Поени од реакции
1.524
У формацијата на Аморим како што гледам користи 10ки наместо странични крила. Тоа ти што го збориш у фудбал менаџер термин insade forward се позбиени крила, Рашфорд нема ни интелегенција ниту пак интензитет ниту дисциплина да игра у формација и систем на Аморим.
27 години има a тоа му се прајм години ако до крај на лето не се снајде шиткај. За тоа дека го мразам попгледни назад кога му појде 2 натпревари што имам пишано.
За кого уште треба да клоцаме па секој кој нема да покаже интерес и намера да се прлагоди на новиот менаџер буквало ни еден не би оставил макар бил и Меино.

Иначе ти не ми одговори на преходното прашање, само политички го избегна почна да ми збориш за играчи и Тен хаг, он е минато тури му кур на келчото.
Што ќе правиме со играчи како Рашфорд ако не се имплеметираат у системот на Аморим?
Дали пак ќе се вратиме тука и ќе го пцуеме менаџерот како преходинте 10 години или да клоцаме мрзи и примадони кои се накотиа како зајаци.
Hahahah mnogu zeleni treskas dante ostaj sto go hejtas rashford se gleda deka nit si gleal nesto od sporting t.e se nadevam deka komentarov e od so ne si gi gledal posto tie dve 10ki sto gi vikas se tocno toa sto i sam ubavo objasni - inside forwards. Vo sporting toa mu se pedro goncalves i trincao, koi sto primarna pozicija im e krilo, igraat pozbieno vo sistemov negov i nema vo nitueden slucaj dva Bruno-type igraci na tie pozicii. Idealna pozicija za igrac ko rashford poshto: 1. Utrcuvaat vo 16 konstantno, nekogas i ko vtor napagac; 2. Defanzivnite obavezi mu se pomali, obicno se vrakjaat nazad niz sredina a ne krilo (jer pokriva wingback) sto avtomatski znaci i pomali zahtevi za pressing; 3. Konstantno ke ima poddrska od overlapping wing back, koga ole go pravese ova so shaw rashford gi imase najdobrite sezoni i konstantno vadese nad 25 GA po sezona; 4. Ima odlicen pas za da prefrli topka od edna na dr strana nesto sto sporting go pravat dosta cesto od toa sto vidov.
Nema nikakva pricina zasto kvalitetnite igraci ne bi se prilagodile na ova sto go bara amorim, pak gluposti zboris koga 80% od timov go neame videno pod dr trener osven erik. Ako za nekoj bi imal znak prasalnik vo sistemov toa bi bile bruno i amad eventualno i zirkzee ama ajde.

Ti go odgovoriv prasanjevo dva pati ama tolku ne mozese da izdrzis da go iseresh rashford sto si go izignoriral i dvata :D
Nema da go menjaat taka lesno Ineos, ne se padnati od mars ke si imaat svoi lugje segde i mnogu poextenzivno ke ide procesot na nosenje/brkanje igraci. Sigurno ke ima igraci sto ke si idat, i pozicii sto ke bidat doneseni podobri igraci od toa sto imame. Bitno e i da se zadrzat nekoi igraci kako Amad.
Rashford taka da 99.9% sum siguren deka ke bide starter od levo, e sega ako i tuka ne se pokaze i ne se raspuka golovi asistencii togas ke se soglasam deka e vreme da se otarasime od nego, mislam deka nema trener i formacija sto povekje bi mu odgovarale na nego od ova sega sto sledi.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.533
Поени од реакции
66.073
Проблемот со Маунт првично е што не може да остане фит. Ке влезе во форма сигурно, само ако успее да врзе минимум 10 утакмици.

Член од
26 јануари 2020
Мислења
871
Поени од реакции
1.140
Викајте брза помош че му прсни смеалчето на овој што стега хехенца, којзнае кој пациент е овој..

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.389
Поени од реакции
7.642

Клуб е толкав баксуз, што левите бекови се враќаат кога најмалце ќе има потреба од нив. Хинт: Аморим користи крила за винг-бекс или еден од двата винг-бекс е бек. Со оглед дека немаме десно крило, десната страна е резервирана за Мазрауи и Далот.

Како и да е, би било убаво да се види вистински лев бек после цела година.

Кога ќе размислам подобро, има милион комбинации за системот на Аморим, којзнае што ќе испадне.

Инаку, околу муабетов дека тимов нема асални играчи, фали по нешто да, НО не е толку црно како што изгледа. Многу малку смени Руд, ја стегна средината и одбраната (не изводеше со бекови како лажни 6ки/8ци) и тимов одма покомпактен и солиден изгледа. У пракса, ништо ново. Толку лош беше ЕТХ, а дел од екипата овде уште мисли дека бил бојкотиран. Кога губеше или победуваше ЕТХ, се гледаше системска и тактичка слабост. И играчите го јадеа ради тоа.

Со Аморим, очекувам споро и компактно да почне, без многу дефанзивни лапсуси и луфти, а нападот постепено ќе се полира до финална форма. Секако тимов ќе изгледа подобро од претходно.

Последно уредено:

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.296
Поени од реакции
9.402
Hahahah mnogu zeleni treskas dante ostaj sto go hejtas rashford se gleda deka nit si gleal nesto od sporting t.e se nadevam deka komentarov e od so ne si gi gledal posto tie dve 10ki sto gi vikas se tocno toa sto i sam ubavo objasni - inside forwards. Vo sporting toa mu se pedro goncalves i trincao, koi sto primarna pozicija im e krilo, igraat pozbieno vo sistemov negov i nema vo nitueden slucaj dva Bruno-type igraci na tie pozicii. Idealna pozicija za igrac ko rashford poshto: 1. Utrcuvaat vo 16 konstantno, nekogas i ko vtor napagac; 2. Defanzivnite obavezi mu se pomali, obicno se vrakjaat nazad niz sredina a ne krilo (jer pokriva wingback) sto avtomatski znaci i pomali zahtevi za pressing; 3. Konstantno ke ima poddrska od overlapping wing back, koga ole go pravese ova so shaw rashford gi imase najdobrite sezoni i konstantno vadese nad 25 GA po sezona; 4. Ima odlicen pas za da prefrli topka od edna na dr strana nesto sto sporting go pravat dosta cesto od toa sto vidov.
Nema nikakva pricina zasto kvalitetnite igraci ne bi se prilagodile na ova sto go bara amorim, pak gluposti zboris koga 80% od timov go neame videno pod dr trener osven erik. Ako za nekoj bi imal znak prasalnik vo sistemov toa bi bile bruno i amad eventualno i zirkzee ama ajde.

Ti go odgovoriv prasanjevo dva pati ama tolku ne mozese da izdrzis da go iseresh rashford sto si go izignoriral i dvata :D
Не ми одговори на прашањето туку тактички префрли топка дека бордот нема да го смени, и то како Рашфорд бил бог и батина и сто два кома три посто ќе се биел у системот на Аморим.
Мене ме интересира ти да кажиш ќе го ритаме ли Рашфорд ако не игра за Алморим или Аморим ќе е крив пак? :D

1003109392.jpg

Иначе пошто не си забележал во играта на Спортинг да ти дочарм, оваа е нацртано токлу лесно да увидиш дека и 10ките кај Аморим имаат дефанзивни обрски.
Ќе му даваме ли специјален пас на Рашфорд да не покрива?
Друго што имам да дискутираме е то што сакаш да кажеш дека од Раши че правиме 10ка?
Точно е дека Траинкао и Гонкалвес играат како 10ки али тие играчи имаат претходно играно како 10ки, и ги имаат кавалитетите што Раши никад неможе да ги има. Тоа се workrate, визија,пас игра, интензитет, дриблинг.
Трето имаме премногу играчи кои нема да се вклопат во системот на Аморим, од Романо слушнав дека има барање до управата да бараат играчи со интензитет, најверојатно имаме премалку.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom