- Член од
- 17 септември 2008
- Мислења
- 643
- Поени од реакции
- 485
Евра има уште што да понуди само не може да игра на секое. Не ги мешај Сколс и Невил, првиот се врати, вториот немаше душа. ЛВГ не е ретардиран што го остава.Не мораше евра да останува во клубот, доста му беше. Некои ќе речат ментор на Шо. Кој црн ментор бе, така е ова, цело знаење наеднаш кај Шо.
Ако гледам од тој аспект зошто Сколс не е ментор на рецимо Клеверли или еве Пауел како иден екстра талент? Невил со Рафале?
Не си го лажете умот со тоа МЕНТОР. Ова е чекор назад за трансферот со Шо.
Не верувам дека нема да го земат Шо , иако со него имаме 3ца ЛБ , ништо не се знае , можеби Алекс ни е новата замена за ГигсНе мораше евра да останува во клубот, доста му беше. Некои ќе речат ментор на Шо. Кој црн ментор бе, така е ова, цело знаење наеднаш кај Шо.
Ако гледам од тој аспект зошто Сколс не е ментор на рецимо Клеверли или еве Пауел како иден екстра талент? Невил со Рафале?
Јасно ми е мене дека има што да понури, али од пети ме поткрева неговиот лежерен пристап кон играта. Повеќе од 70% од головите ги примавме ради него.Евра има уште што да понуди само не може да игра на секое. Не ги мешај Сколс и Невил, првиот се врати, вториот немаше душа. ЛВГ не е ретардиран што го остава.
Позитивно е ова што останува Евра сепак и покрај лошите настапи во одреден период од изминативе 2-3 сезони. Нема врска менторството. Ова лето не напуштија 3 искусни и влијателни играчи во соблекувалната (Гигси, Рио и Вида) и уште Евра ако се одлучеше за таков чекор ќе беше голем удар. Неговото влијание во клубов е големо и дури и да не е на терен. Важи за голем мотиватор и пример за младите. Тоа го имаат кажувано и негови репрезентативни колеги и затоа е и на список за СП. За Шо зависи од ЛВГ што планови има со Битнер, но што е до мене би го зел и би се граделе здрави темели за таа позиција во иднина.Не мораше евра да останува во клубот, доста му беше. Некои ќе речат ментор на Шо. Кој црн ментор бе, така е ова, цело знаење наеднаш кај Шо.
Дан испадни сега Тиаго Силва зошто баш чичко Боб го имаше во списокот пред некое време...Топ играч е ама 30г има. А изгледа и со Хумелс ништо зошто најави дека сака да остане во Дортмунд.Еве Луиз официјално во ПСЖ, сега Вуди нека тргне по Маркињос.
Тотално се согласувам со тебе и јас мислам дека останувањето на Евра не значи дека нема да го купиме Шо, тренсферот на Шо кај нас би пропаднал единстевно доколку ЛВГ реши да му даде шанса Битнер ама не верувам зошто да имаше високо мислење за него ќе беше барем на поширокиот список на Холандија за светското.Срамота е ова што се збори за Евра, заслужува да остане и супер е што останува. Тоа што викате дека ова значи дека нема да го купиме Шо не знам што да кажам, Евра ќе му биде ментор. Битнер сам кажа колку му помогнал Евра за дуелот со Робен. Добро ќе биде да имаме тројца леви бекови, ќе имаме супер ротација за сите натпреварувања. Не е крив Евра што немаше квалитетна замена и на 32 години мораше да игра по 3 меча во недела.
Евра го продолжи договорот со Манчестер Јунајтед и останува на Олд Трафорд
Ако реално ја согледаш ситуацијата во која беше купен ќе воочиш дека треба да му се изнасмееш на раководството на Јунајтед, па и на Мојс. Затоа што тие ја платија таа висока сума за него, а сега види за колку го продаваат, дури унапред е кажана цената, што значи ако се најди некој паметен ко Марота, Галијани и компанија би можеле да го земат за 10тина милиони.Manchester United are prepared to sell midfielder Marouane Fellaini if they can find someone willing to pay £15m. (Express)
![]()