Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.612
Поени од реакции
8.305
A на кое ниво да се стреми да биде? Кардиф, Фулам?

Човекот ја кажа суровата вистина, не сме доволно добри.

Затоа чистка на крајот на летото на неколку играчи, нека купи тоа што мисли дека му треба за да го игра неговиот концепт, нека се ослободи од dead weight-от што остана од Фергусон, и ако и тогаш пак ги прави истите циркуси, марш у пизду материну, па не Фергусон, Мајка Тереза лично да го избрала.

Не знам што се нарвирате за поразот вчера, што ке ни промени?
Се нервирав дур имавме нешто за играње. Сега ке биде одработување на сезоната до крај, ке се пробуваат нови формации, ке се уигруваат нови младинци, и тоа е тоа.

Претпоставувам дека акцентот за наредната сезона ке биде ПЛ и пласман назад во ЛШ.

Со патувања во Марибор и Риека и играње на стадиони од 8 000 гледачи мислам дека нема воопшто да се замараме.
Лига Европа би можела да им значи од финански аспект, не дека се исти приходите со оние од ЛШ ама сепак колку толку ќе има некој приход.А и да не се пласираме у топ 4 и наредна сезона, а освоиме ЛЕ пак ќе си идеме у ЛШ :ROFLMAO:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.809
Поени од реакции
44.126
A на кое ниво да се стреми да биде? Кардиф, Фулам?

Глупо звучи како и да ја вртиш. Се стремиме да го достигнеме нивото на Сити. Истиот Сити кој лани беше 11 поени зад нас и истиот Сити на кој му се смееме, им викаме дека се вештачки тим и истиот Сити за кој Фергусон го кажа следново:

On Manchester City's Carlos Tévez poster "It's City, isn't it? They are a small club, with a small mentality. All they can talk about is Manchester United, that's all they've done and they can't get away from it."

On City again "Sometimes you have a noisy neighbour. You cannot do anything about that. They will always be noisy. You just have to get on with your life, put your television on and turn it up a bit louder."

Член од
14 април 2012
Мислења
33.014
Поени од реакции
67.913
Глупо звучи како и да ја вртиш. Се стремиме да го достигнеме нивото на Сити. Истиот Сити кој лани беше 11 поени зад нас и истиот Сити на кој му се смееме, им викаме дека се вештачки тим и истиот Сити за кој Фергусон го кажа следново:

On Manchester City's Carlos Tévez poster "It's City, isn't it? They are a small club, with a small mentality. All they can talk about is Manchester United, that's all they've done and they can't get away from it."

On City again "Sometimes you have a noisy neighbour. You cannot do anything about that. They will always be noisy. You just have to get on with your life, put your television on and turn it up a bit louder."
Е да де, ама за истиве noisy neighbors после викаше, they are not noisy now, they are screaming ...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
не можеме секогаш да сме на врвот, прифатете. Сеа ќе ме цитирате, да, ама со САФ и кога бевме лоши не бевме до тука. Е не бевме ама затоа ајде најдете друг менаџер ко САФ. Еднаш во 100 год се раѓа, готово е веќе тоа. Ништо страшно ако кажал Мојс дека се подобри, нека им светне и на нашиве во главага.

Red Man

we do what we want!
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.947
Епа да, вас тоа ве боли шо велел САФ некогаш, а шо вели Мојс сега. :tapp: А не ве боли тоа шо топка не можиме да фатгиме кога играме со тимиште како на Сити. Значи за ТИМ правиме муабет целовреме, а не за КЛУБ! Тука има многу голема разлика. Арапите фрлија милиони и милиони фунти на засилувања и направија тим шо пола лига ја испердаши со 4+ гола. И ти ако речиш дека се стремиш да направиш ТИМ што ќе го достигне нивото на овај ТИМ на сити не е ич срамота. Напротив јас се радувам на изјавава и се надевам дека ќе им се остварат плановиве!
А изјавите на САФ се претежно за КЛУБОТ М.С.! Тој за клубот изјавува дека се мал клуб, без историја и дека никогаш нема да бидат како Јунајтед и затоа се многу гласни само во тие желби.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.809
Поени од реакции
44.126
Абе не знам зошто баш сезонава ви текна дека Сити има тимиште. Сити има тимиште веќе 4 години, од кои 2 ние бевме шампиони. Со буквално истиот ТИМ. Уствари и послаб. Сити има тимиште кое до вчера беше потценувано од нас и на тоа тимиште ние им викавме "платеници". Нека каже што сака Мојс бе, ама за КЛУБ како Манчестер не смее да каже дека се стрми на нивото на градскиот ривал кој го исмевавме. И на нас ТИМОТ ни е сигурно за топ 4, а ние сме 7ми. Тимот ни е сигурно посилен од Евертон, Тотенхем, Њукасл, ВБА кои не исплескаа на Олд Трафорд...па и тие на Арсенал и Ливепул не се појаки од нашиот тим, ама пак ги гледаме со двоглед нагоре. Не ќе да е се до тимот, ама ајде.

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Секако дека Мојс е крив до негде, но повеќе се играчите.

Првиот гол Мојс ли е крив што го оставија насри чинам сам? Рафаел е крив
Вториот гол Мојс ли е крив што Фердинанд не го чуваше до крај Џеко, од штопер тоа е неприфатливо?
За третиот гол па дупка у одбраната...

За нападот:
Мојс ли е крив што Фелаини незнае да погоди гол, зборам за у прво полувреме...
Мојс ли е крив што Руни ја утна топката, да ја закачеше, имаше добри шанси гол да биде, среќа отиде кај Мата, и Мојс ли е крив што овој па имаше добра шанса и со десна доволно е да се пласира по земја до статива.... овој над гол далеку од 15-16 метра...

Тие се тие шанси што треба да се искористат 100 проценти во такви утакмици... а реално одлични шанси беа..

и за се Мојс е крив...

Да не примеа у 1 секунда гол, утакмицата ке беше другачие, тоа сум 100 посто сигурен..
а примат први гол, одма прекинуваат да играат...

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Последно уредено:
Член од
30 октомври 2010
Мислења
919
Поени од реакции
907
Човекот не знае каде тера со неговите изјави.

Ако му ги пратиш изјавите ќе приметиш дека сите му се скоро исти. Лузерски.

Мојс не е Фергусон за со неговата изјава да покрене медиумско внимание, да наметне мислење, уствари Мојс не е ни пола курац и скоро никој не го интересира што има да каже.
Аналогно на ова, Мојс со неговата изјава не предизвикува никаков притисок спрема тој којшто е упатена изјавата. Само нас ни створа нервоза, и терен врз кој ќе можеме да бидеме исмевани.
После утакмицата со Ливерпул даде изјава (конечно се реши да доде некоја нова реченица освен, "Игравме добро, следната ќе сме подобри", "Судиските одлуки не беа во наша корист", "Игравме добро ама не ги искористивме шансите") "We didn’t get to the standards we need. We have to make sure we're harder to beat".

Така да ако земеш освен што ни наметнува лузерки менталитет, ние немаме никаков бонус од неговите генијални изјави.
Жртви не можеме да глумиме пошто сме на врвот.
Притисок не наметнуваме на никого.
Оправдувања воопшто не ми требаат.
Суровата вистина? Суровата вистина ја гледам секоја утакмица со свои очи.

Во принцип изјавиве мене ми се мерило за каков човек е.
Спрема досегашното негово понашање, може да се вработи во хотлајн за лица што се пред самоубиство. Сигурен сум дека ќе ги убеди дека има и полошо.

A

apidrone

Гостин
Ако изјавил другачие зошто така изјавил, арогантен бил, тинтири минтири.. Што побрзо го преболите пензионирањето на Ферги, и многу поважно, престанете да го споредувате Мојс со САФ, толку подобро за вас. Излегува дека вие како навивачи не сте очекувале дека е можно Фергусон некогаш да се пензионира, туку дека ќе биде тренер на Јунајтед се додека сте вие живи. Како да сте заборавиле за кого навивате.

Член од
30 октомври 2010
Мислења
919
Поени од реакции
907
Ако изјавил другачие зошто така изјавил, арогантен бил, тинтири минтири.. Што побрзо го преболите пензионирањето на Ферги, и многу поважно, престанете да го споредувате Мојс со САФ, толку подобро за вас. Излегува дека вие како навивачи не сте очекувале дека е можно Фергусон некогаш да се пензионира, туку дека ќе биде тренер на Јунајтед се додека сте вие живи. Како да сте заборавиле за кого навивате.
Страшно е колку читате што ви се свиѓа и ги испревртувате стварите.
Кога Мојс бил арогантен? Ко глувче е кутриот.
Ја Фергусон дали ќе го преболам или не пензионирањето не е воопшто битно. Споредба секогаш мора да има, пошто е негов наследник.

Сакам Мојс да ме убеди дека утре Манчестер ќе има иднина, дека ќе се вратиме таму кајшто бевме. А не да ме убедува дека може и полошо, и да не става во подредена ситуација, каде што тој самиот не донесе.
Ако тој не не мотивира да веруваме во овој клуб, кој треба да го направи тоа?

Поздрав

A

apidrone

Гостин
Страшно е колку читате што ви се свиѓа и ги испревртувате стварите.
Кога Мојс бил арогантен? Ко глувче е кутриот.
Ја Фергусон дали ќе го преболам или не пензионирањето не е воопшто битно. Споредба секогаш мора да има, пошто е негов наследник.

Сакам Мојс да ме убеди дека утре Манчестер ќе има иднина, дека ќе се вратиме таму кајшто бевме. А не да ме убедува дека може и полошо, и да не става во подредена ситуација, каде што тој самиот не донесе.
Ако тој не не мотивира да веруваме во овој клуб, кој треба да го направи тоа?

Поздрав
Сакаш да кажеш дека не си подготвен да почекаш година две, да се средат некои работи во клубот. Јасно.

Се случија не големи, огромни промени во клубот изминатата година. Си отиде најдобриот менаџер во историјата на фудбалот, а со него и целиот стручен штаб. Си отиде и Гил. Кој остана? Пензионерите Гигс, Видиќ, Фердинанд, Евра за кои имам само пофални зборови, но тие не можат повеќе да го даваат она што го давале пред 10 години. Останатите играчи (чест на исклучоци) се однесуваат крајно непрофесионално и чувствуваат огромна слобода. Реално не може Мојс да наметне авторитет, се уште е нов. Не може чисто да им се развика и овие ко на даљинско да заќутат. Ни Ферги не можел во почетокот, но потоа му тргнало и после никој не смеел да му писне.
Ако дојдеше пример Мурињо како што сега барате некои, тој пола тим ќе го набркаше и ќе си донесеше играчи по своја мерка, ама нели, Манчестер Јунајтед не работи на тој принцип.
И за крај, ако и покрај сета историја, покрај сите работи што му се случувале на клубов, на вас ви е потребен некој да ве мотивира да верувате во клубов, чукнете си ја главата малце. Преиспитајте се што точно сакате. Сакате инстант резултати (како Сити) или подлога за подолгорочно владеење (како Јунајтед под САФ).

Член од
14 април 2012
Мислења
33.014
Поени од реакции
67.913
@dokogabevaka, дали мислиш дека со овој фонд на играчи и повреди Фергусон ке можеше да се натпреварува со Челси и Сити за титулата?

Kajgana Shop

На врв Bottom