Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
Воопшто не ми се допаѓа стартниот состав Велбек стартер, а средина Гигс и Клеверли ама ајде може па ќе им крене и на нив :D зошто денес мора победа по секоја цена зошто ако изгубиме и денес поени не само што не сме во конкуренција за титула полека ќе испадеме од конкуренција и за 4-тотот место.
Велбек магија, Клеверли магија и Гигс солиден меч.
Гигс и Велбек, ќе биди весело. Велбек не заслужува да е на ист стадион со другите после очајните игри а не па камоли прва постава. Гигс и Клеверли ќе го накршат средина, освен ако Клеверли не порасни мадина пред утакмица и почни да учествува во нападите не само со кратки подавања.
Те демантираа сите тројца а посебно Велбек и Клеверли.
Неиграњето деветка не го оспорува фактот шо промаши празен гол, шо се плеткаше со топката и поголем дел од времето кое го помина на терен беше некорисен не само со голови, туку ич не придонесуваше ни со пресингот.

И нека два си дава голови малиот, баш ми е мило. Јас вербата во него за загубив минатата утакмица шо ја играше.
Тоа што го промаши никој не го оспорува но тоа дека не придонесува не е вистина.
Ај сеа не го бранете пак со истите финти. :) Од последните играше деветка со Кардиф, со Тотенхем 60 минути, со Евертон.. Се изнапромаши на сите утакмици. А сигурно играше и претходно на уште некоја утакмица.

П.С. Топките кои ги дава Руни. :cuc:
Велбек сезонава играл напаѓач против Свонси, Кардиф (завршни 20 минути), Евертон, Тотенхем и Астон Вила. На овие 5 натпревари Дени има дури 4 голови и една асистенција што воопшто не е лошо нели? Јас не викам дека не требаше да има барем уште еден гол ама не можете да кажете дека не игра добро како напаѓач. Сезонава на 7 меча како стартер во Премиер Лига има 4 гола.

Како може Велбек кога игра за Англија напаѓач цело време да е стрелец? Кај нас истото се покажува, и минатата сезона и оваа. Минатата сезона Велбек играше напаѓач против Стоук, Реал Мадрид на гости и Ливерпул. На 3 натпревари како напаѓач 2 гола имаше.

Ник постигнал ѕвер гол, bicycle kick бил
Голот на Пауел.

Чарни Екангмен добил број за првиот тим, денес бил во протоколот но немало место за на клупата. Ништо чудно во среда да е на клупа и да добие шанса.

:pos:

За крај братот ве поздравува. :)

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
Од кое племе е овај?
Го земавме од Антверп, Белгија. Подолго време е низ академиите и резервите. Минатата сезона играше за резервите а исто и оваа. Не очекував искрено ни до тука дека ќе стигне да добие број за во прв тим но изгледа го импресионирал Мојс. :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
дечкото што кога е повреден, од негов мобилен ги стрима резервите :))))))

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.572
Поени од реакции
4.239
Во ред да денес ме демантираа и мене и сите што не веруваа во нивните способности и искрено позитивно ме изненадија и двајцата ама факт е дека и двајцата сезоната не ја играат на ниво и се надевам ова е пресвртница во сезоната и за нив и воопшто за екипата. Еве сега на наредните натпревари ќе имаат шанса да докажат двајцата (со повредите на Карик, Фелаини и РВП реално е да се очекува дека и двајцата ќе бидат во стартниот состав во наредните 2-3 натпревари) дека ова не е повремен блесок и дека се доволно квалитени за да бидат дел од овој тим.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.027
Поени од реакции
67.946

Те демантираа сите тројца а посебно Велбек и Клеверли.

Тоа што го промаши никој не го оспорува но тоа дека не придонесува не е вистина.

Велбек сезонава играл напаѓач против Свонси, Кардиф (завршни 20 минути), Евертон, Тотенхем и Астон Вила. На овие 5 натпревари Дени има дури 4 голови и една асистенција што воопшто не е лошо нели? Јас не викам дека не требаше да има барем уште еден гол ама не можете да кажете дека не игра добро како напаѓач. Сезонава на 7 меча како стартер во Премиер Лига има 4 гола.

Како може Велбек кога игра за Англија напаѓач цело време да е стрелец? Кај нас истото се покажува, и минатата сезона и оваа. Минатата сезона Велбек играше напаѓач против Стоук, Реал Мадрид на гости и Ливерпул. На 3 натпревари како напаѓач 2 гола имаше.

За крај братот ве поздравува. :)

Братов само на претпоследниот ПЛ натпревар не чинеше 2 бода. Не сакам да издвојувам поединци, ама кога работата е преочигледна, не може да се премолчи.

Сакаш на некој начин да го оправдаш, ама што има врска позиција на терен, дали е напаѓач или крило кога ке се дојде до ситуација да се асистира или постигне гол, или упросто кажано, да финишира?
Значи, не зборуваме за доаѓање до гол шанса, туку што со топката кога ја имаш во 16 метри.
4 гола и асистенција. Браво. Се надевам дека ке го утроростручи овој ефект. Искрено.

Но, кога ја покажуваш едната страна на работите, покажи ја и другата.
Кажи колку пати братов усра контри? Кажи колку пати ради неговата ефикасност при финиширање изгубивме поени?
Кажи колку пати го немаше на натпревари? Кажи колку шанси пропушти да даде гол? Колку клучни пасови промаши?
Колку пати кога трчаше сам кон голот се сплетка со топка?
Со Тотенхем прв пат го видов со топка во 39-та минута.

Вака кога те читам, се стекнува погрешна слика за играчот.

Те немаше со коментар за неговата игра против Тотенхем, Евертон, Њукасл.

Можеби и немаше да го пишам постот, ама ме испровоцира сликава.:)

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
11.025
Поени од реакции
10.369
И СЧ за Руни :cuc:! Сколс ли е, шо ли е. Знаеме дека таа позиција не му е најомилена, ама кога не игра Кагава и се нема друг таков плеј со офанзивни карактеристики - мора он да покрива таму.
друже Кагава не игра на зато што Мојс не му дава минутажа а и кога игра го става во формацијата како крило не на таа позиција

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.613
Поени од реакции
8.307
друже Кагава не игра на зато што Мојс не му дава минутажа а и кога игра го става во формацијата како крило не на таа позиција
Искрајно, кога си го гледал Јунајтед последен пат? Кагава едно пет-шест утакмици у ред ги игра 10-ка позади Руни.Последна утакмица како крило му беше у ЛШ (првата или втората утакмица ЛШ дома игравме незнам со кој беше и у задни 10 минути играше 10-ка) и растури и од тогаш наваму стално игра 10-ка , освен со Тотенхем кога си мењаа позиции со Велбек у текот на утакмицата.

Последниве 2 утакмици не ги играше зашто беше повреден т.е. си го напумпал стомачето и неможе да игра, а за денес незнам зашто не игра.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
па мораше место за Флечер да има, играше против Шахтар, не ќе играат едни исти по сто пати.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Стварно САФ е ББЦ спортс прсоналити оф д јиар?

Kajgana Shop

На врв Bottom