Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Каков гол на Руни,немам зборови едноставно фантастично......
заслужена победа голот на џеко што му го запишаа на силва беше чиста среќа браво

Ф

Фил Ајви

Гостин
Честито победа ѓаволи, добар натпревар кој реално требаше да заврши нерешено но што е тука е, голот на Руни беше ЕБЕЊЕ, Харт можеше само да ја испрати топката со поглед во голот, сега сте во трка за титулата само со топџиите.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Oп оп оп за малце ќе ја фатеше

eternum

-- 21 incoming ? --
Член од
27 јуни 2007
Мислења
1.030
Поени од реакции
1.167
Edwin van der Sar
City may have created a few decent chances but poor finishing rather than Edwin’s brilliance kept them at bay. A quiet day for the Dutchman.
John O’Shea
Defended well and blocked plenty of crosses, especially when up against Zabaleta in the first half. Edin Dzeko posed a different challenge later, but he coped just as admirably.
Chris Smalling
Rio might not get his place back if Smalling keeps turning in performances like this. In his first derby, Chris was rock solid – cool, calm and collected.
Nemanja Vidic
The big Serbian put his body on the line more than once and frustrated City’s forward with a string of timely tackles and interceptions.
Patrice Evra
Had his hands full early on as Micah Richards surged forward from right back but was never exposed or found wanting. Survived a penalty shout for handball.
Nani
Always looked to make something happen. Fizzed a few shots goalwards before sending United in front and then crossed for Rooney’s winner. Another top performance.
Anderson
Not a poor display, although the Brazilian only really took the game to City in the way Sir Alex would have liked for a brief period in the first half. To his credit, though, he did put himself about.
Paul Scholes
A cool head in a crowded midfield, Scholes kept possession well and kept the ball moving. Shifted the ball wide to Nani in the build-up to United’s winner.
Darren Fletcher
Headed powerfully on target in the first half but otherwise his contribution came via his work-rate and tackling. Played his part in limiting City’s forays through the middle.
Ryan Giggs
Gave the ball away cheaply early on but soon settled and caused City problems on his flank. Provided a perfect pass for Nani’s goal.
Wayne Rooney
By his own admission, Wayne didn’t have his greatest game. He did score his greatest ever goal, though. And that’s all that counts.
SUBSTITUTES
Dimitar Berbatov (for Anderson, 67)
Rooney’s winner aside, City had the better of the last 20 minutes, meaning Berbatov was often on the periphery.
Michael Carrick (for Scholes, 78)
Sent on as soon as Rooney scored, Michael brought added defensive cover to the Reds’ midfield and helped ensure United gained three points.

Коментар за играчите од официјалната .... :wink:

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Луѓе сите из:drk: на головиве, а да ве прашам дали го видовте на почетокот моментот кога го собраа линискиот на земја? Умрев од смеење :pos2:

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Луѓе сите из:drk: на головиве, а да ве прашам дали го видовте на почетокот моментот кога го собраа линискиот на земја? Умрев од смеење :pos2:
Тоа не го забележав, има ли видео или слика нешто да се посмееме:smir:

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Тоа не го забележав, има ли видео или слика нешто да се посмееме:smir:
Не можам да најдам ништо, најдобро даунлоадирајте го мечот или само првото полувреме, во првите пет минути е некаде :)

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Ако може некој да најде видео како се радува клупата на голот, частам зеленко ... Малце време имаше коментаторот, после прекрасниот гол малце ги даде, а таму Андерсон лудуваше :)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.900
Поени од реакции
11.646
Се извинувам за се што кажав за Руни.:kesa:
ТО МАЈСТОРЕ !!!!!!! :vozbud::vozbud:
Батенце, да не помислиш дека мислев буквално да те навредам, ама искрено ме напна со муабетот за свињата...јас иако го мрзам уште по изјавата дека сме биле клуб без амбиции (за тоа минимум 10 титули ќе му требаат за да го сакам пак), ама остава срце на терен и е ЅВЕРка ко што нема нигде на друго место!
За борбеноста му давам 12ка :icon_mrgr

Инаку циганот ме изненади како игра....па дечково а му дадеш малце слобода, чуда прави...ми се свиѓа овој концепт, каде Ферги се концентрира на солидна офанзивна 4ка, а не ко порано кога се устручаваше на максимум 3ца, па друг ќе покрива, четврт не знам што ќе прави...браво синови, кинете им ги гзовите!
За Смолинг немам коментар, подобар и од Рио ќе биде, само здравје...другите сите солидни, ги пикнаа во ќош, едино Флеча ме изненади, во прво не го видов...али тоа е, тактики нешо ау..

GLORY !!! ...и нека цркне цел свет, само еден е Јунајтед!!!

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Ако може некој да најде видео како се радува клупата на голот, частам зеленко ... Малце време имаше коментаторот, после прекрасниот гол малце ги даде, а таму Андерсон лудуваше :)
[video]http://www.facebook.com/home.php?#!/video/video.php?v=183287578375666[/video]

Kajgana Shop

На врв Bottom