Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
26 јануари 2020
Мислења
917
Поени од реакции
1.205
Бајрам на умот е дека некој избркал цел тим. Не иде тоа така. Ако сме реални нема теорија да има во догледно време некакви значајни промени затоа што пред се нема пари. Времето ќе го јаде Аморим и некој треба да му каже дека треба да почне да игра со помислата дека ниеден играч нема да му донесат.
Зато викам... тогаш да не земаме тренер, туку еден нека е тренер играч и нека се прилагодуваат дури да стигнат до Чемпионшип. Ебаму простаци со ниско IQ. Ако не можиш да извршиш ти една задача зададена од тренер, зошто уште играш фудбал? Не е фудбало само трчај и жонглирај, бара и тро интелигенција. :)

Јас сум тренирал 8 години и мене ми сметало ко че урла тренер на тренинзи како дефанзивците мораме само прием и да додајме и не смејме на голман, па сеа да пиштев ко плачипичка че играв само во 5та лига во Долно Дупени. :)

Мала сиромашна компарација помеѓу мене како полупрофесионален фудбалер, и овие што земаат над 200 илјади неделно а сакаат да се фудбалери. :D

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.800
Поени од реакции
21.527
Само шеикот е спас за Манчестер Јунајтед .... со ова темпо можеби оваа сезона нема да идеме чемпионшип ама наредна сезона 100% ни е загарантирано место за таму.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.206
Поени од реакции
13.088
Само шеикот е спас за Манчестер Јунајтед .... со ова темпо можеби оваа сезона нема да идеме чемпионшип ама наредна сезона 100% ни е загарантирано место за таму.
Демек до сега Јунаjтед малку трошеше и фалат саудиски пари?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Последно уредено:

Ryan Giggs

Член од
27 мај 2009
Мислења
11.800
Поени од реакции
21.527
Демек до сега Јунактед малку трошеше и фалат саудиски пари?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Да точно е дека не трошеле малце но секогаш трошеле на она што ќе останело на пазарот ... никогаш не се купувало од прва и секогаш се влечеле сите трансфери ... од друга страна тренинг кампот се распаѓа, стадионот се распаѓа а сега и клубот се распаѓа поради лоша трансфер политика !!! Ликови кои го уценуваат клубот како Рашфорд нема ден да опстојат во клубот и ќе летаат одма со такви сопственици !!!

Последно уредено:
Член од
14 април 2012
Мислења
32.708
Поени од реакции
66.845
И незнам дали памтиш ама сезоната Оле пред да го избркаат на прес конференција изјави дека Рашфорд повеќе треба на фудбалот да се фокусира а не на хуманитарни акции, за на наредната прес конференција Рашфорд да биде седнат до него и Оле да се извинува за неговите коментари. Гарант му промрчеле од на Рашфорд кампот. Оле отворено кажуваше до лани колку проблематични биле ваквите играчи само нејќеше да каже имиња.
Ех, кога пишував за ова тука, легенди ми велеа дека премногу Голдбриџ го имам гледано, и дека имам агенда. Иако, намалку пратам ликови како него. Но ајде, вистината секогаш излегува.

Пак ке пишам, каква и вистина да излезе тука, имаш ликови што секогаш ке го бранат Рашфорд, и ке се обидат истото да го испинуваат.

Ryan Giggs

Член од
27 мај 2009
Мислења
11.800
Поени од реакции
21.527
Ех, кога пишував за ова тука, легенди ми велеа дека премногу Голдбриџ го имам гледано, и дека имам агенда. Иако, намалку пратам ликови како него. Но ајде, вистината секогаш излегува.

Пак ке пишам, каква и вистина да излезе тука, имаш ликови што секогаш ке го бранат Рашфорд, и ке се обидат истото да го испинуваат.
Може не си го бранел Рашфорд, ама сите други си ги бранел ... така да немаш право на збор !!!! :pos:

Последно уредено:
Член од
26 јануари 2020
Мислења
917
Поени од реакции
1.205
Ајде нека подели Рашфорд по некоја хуманитарна кифла овде и да го удри кур по чело и да го нарекуваме сир Рашфорд, се друго е небитно.

Ryan Giggs

Член од
27 мај 2009
Мислења
11.800
Поени од реакции
21.527
Рашфорд едно време беше талент кој ветуваше многу, имаше добар развој и брзина .... но се запозна со Лингард / Погба и другото е историја .... Почна да се однесува како да е DMX се уфилма во некаков филм, се истетовира целиот во меѓувреме ја изгуби и експлозивноста и брзината кои ги имаше ... и она што остана од Рашфорд е само вечниот талент. Човеков не е свесен дека со такво досие нема да сака никој да го чепне и дека ќе заврши со иста судбина како неговите другари Лингард и Погба.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.747
Поени од реакции
9.505
Оле кога кажа дека на последната со Вотфорд на полувреме им кажал тоа е тоа, кој не сака да продолжи во второ полувреме нека крени рака и ги заменал. Не ги именува играчите, ама Рашфорд беше еден од играчите кои беа заменати на полувреме. И тоа на 2-0...точно дека не игравме ништо во првото полувреме, ама толку да немаш како играч желба да гиниш и да го спасиш менаџерот доволно говори дека клапата во тимот ги гори тренерите.

Не знам, продажба на Рашфорд за 50 и Гарначо за 70м ќе значи 120м евра х3 за на ФФП и ќе имаме добар дил.
Куња/Вилиамс за 60м, плус нов лев винг бек за зимава и ќе биде добра зима, ама тешко.

Гринвуд имаме бај-бек? И ако имаме колку е, не можам да ископам.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.837
Поени од реакции
22.876
Оле кога кажа дека на последната со Вотфорд на полувреме им кажал тоа е тоа, кој не сака да продолжи во второ полувреме нека крени рака и ги заменал. Не ги именува играчите, ама Рашфорд беше еден од играчите кои беа заменати на полувреме. И тоа на 2-0...точно дека не игравме ништо во првото полувреме, ама толку да немаш како играч желба да гиниш и да го спасиш менаџерот доволно говори дека клапата во тимот ги гори тренерите.

Не знам, продажба на Рашфорд за 50 и Гарначо за 70м ќе значи 120м евра х3 за на ФФП и ќе имаме добар дил.
Куња/Вилиамс за 60м, плус нов лев винг бек за зимава и ќе биде добра зима, ама тешко.

Гринвуд имаме бај-бек? И ако имаме колку е, не можам да ископам.
Мајнете го Раши тој е завршена приказна, за Куња шанси нема а Вилјамс има откупна клаузула што е возможно да се донесе во зима плус лев бек би било идеално, за Гринвуд имаме само 45% од продажба ако го продаде Марсеј за бај - бек мислам дека нема, барем така знам . Гарначо не би го отпишал има 20 години но ако дојде некоја цифра од 70м фунти нема да се мислам.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.090
Поени од реакции
1.648
Незнам колку го следиш Митен ама чоекот веќе некое време збори дека Рашфорд е проблематичен и дека е опкружен со луѓе шо погрешно го советуваат. Тоа шо го играле Мурињо, Оле и Тен Хаг не значи дека го "сакаат" или дека е "професионален", шо си нема врска со реалноста. Мурињо уште лани прозборе дека во клубот уште играат играчи шо не треба ни да бидат во клубот. И незнам дали памтиш ама сезоната Оле пред да го избркаат на прес конференција изјави дека Рашфорд повеќе треба на фудбалот да се фокусира а не на хуманитарни акции, за на наредната прес конференција Рашфорд да биде седнат до него и Оле да се извинува за неговите коментари. Гарант му промрчеле од на Рашфорд кампот. Оле отворено кажуваше до лани колку проблематични биле ваквите играчи само нејќеше да каже имиња. И никад нема да му ги заборавам изјавите по медиуми откако Мурињо си отиде како играчите биле "посреќни" бла бла. Клубов со години страда од преголема моќ на играчи и таквите како Рашфорд, Санчо, Погба и Лингард беа олицетворение на се тоа шо беше погрешно околу Јунајтед, и фала му на господ што конечно дојдоа луѓе што почнаа да стават крај на овој проблем. Не е ни чудо шо типов одма опадна во моментот штом неговото другарче Санчо го исфрлија како партал. А и за крај ќе те потсетам на едно стори на инстаграм, можеш слободно на гугл да побараш имаше и пишувано за ова, одамна пред 6 години шо го споделија Лингард и Рашфорд каде имаа ставено процент на тоа колку еден фудбалер може да заигра во Премиерлигашки клуб. Тоа ти кажува каков тип на однос имаа овие двајца.

Нека се ебе веќе еднаш и засекогаш од мојот клуб и више очи да не му видам во дрес на Јунајтед. И прекинете да ги браните овие лигави мивки, клубот нема да пропадне без нив. Како шо можевте Тен Хаг да го поддржите против Роналдо така и Аморим можете да го поддржите против Рашфорд
Go sledam mitten odamna, standard si go slusam TOTD i go zapoznav so SK koga beshe za super kupot, imam golem respekt prema covekot kako novinar a i ko fan zatoa i se razocarav od izjavava potocno od tajmingot. Skroz bespotrebno beshe u vreme koga site go gazat i on da kazuva navodno doverlivo info sto go dobil, pak posle poraz i pred bitna utakmica, i na 3 dena od otvaranje na transfer window kaj sto sakame da se otarasime od nego.
Ne rekov deka go sakale, ne ni mora da go sakaat, fakti se deka sekoj od niv isto kako i amorim sega imale mokj da go izbrkaat ako sakaat, no ne go napraile toa tuku sosema sprotivnoto go igrale konstantno i bil eden od najdobrite vo timot pod niv. Za ova drugovo bolje da ne komentiram imam sosema sprotivno mislenje na mnozinstvoto tuka :D Normalno deka Amorim ima 100% poddrska da pravi sto misli deka e pravilno so igracive, a izjavi ko ovie na mitten ne pomagaat da se otarasime od deadwoodot i da se pravi rebuild pocnuvajki od zimovo. Mislam ke bide nekoj deal so napoli za rashy i eventualno osimhen, mi ima logika toj swap za dvata tima i + slicni plati imaat, nekoja pozajmica moze da se sredi. Nakraj mektominej ke ispadne deka otvara vrati na englezive vo serija a :D
Автоматски споено мислење:

Cant get better as a 9 and give you 30 goals in a season :D Posle intervjuvo rashy gi imase najjakite sezoni a voedno i 30 gola u sezona kaj sto pola ja izigra ko 9 :pos:
Автоматски споено мислење:

Nije istina

Последно уредено:
Член од
14 април 2012
Мислења
32.708
Поени од реакции
66.845
Mислам дека шансите да ти дојде Нико Вилиамс се еднакви на 1%. Ликот е на 287.000Е плата веќе, и за да си иде од Билбао, ке бара далеку поголема плата, особено ако треба да ја смени сончева Шпанија за тмурен Манчестер. Второ, ликот сезонава во 17 утакмици има само 1 гол дадено...

Член од
6 ноември 2017
Мислења
134
Поени од реакции
287
Go sledam mitten odamna, standard si go slusam TOTD i go zapoznav so SK koga beshe za super kupot, imam golem respekt prema covekot kako novinar a i ko fan zatoa i se razocarav od izjavava potocno od tajmingot. Skroz bespotrebno beshe u vreme koga site go gazat i on da kazuva navodno doverlivo info sto go dobil, pak posle poraz i pred bitna utakmica, i na 3 dena od otvaranje na transfer window kaj sto sakame da se otarasime od nego.
Ne rekov deka go sakale, ne ni mora da go sakaat, fakti se deka sekoj od niv isto kako i amorim sega imale mokj da go izbrkaat ako sakaat, no ne go napraile toa tuku sosema sprotivnoto go igrale konstantno i bil eden od najdobrite vo timot pod niv. Za ova drugovo bolje da ne komentiram imam sosema sprotivno mislenje na mnozinstvoto tuka :D Normalno deka Amorim ima 100% poddrska da pravi sto misli deka e pravilno so igracive, a izjavi ko ovie na mitten ne pomagaat da se otarasime od deadwoodot i da se pravi rebuild pocnuvajki od zimovo. Mislam ke bide nekoj deal so napoli za rashy i eventualno osimhen, mi ima logika toj swap za dvata tima i + slicni plati imaat, nekoja pozajmica moze da se sredi. Nakraj mektominej ke ispadne deka otvara vrati na englezive vo serija a :D
Кај сака нека оди искрено ме заболе веќе кур за него. Битно да не го гледам како си трчка на терен без никаква желба за играње и жар во него. Не мислам дека Митен направи нешто лошо со ова. Чим дури сега го потврдува ова тоа значи дека клубот скроз раскрстил со Рашфорд.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.747
Поени од реакции
9.505
Speaking via The Stick to Football podcast, Solskjaer said: “At half-time against Watford I knew, that’s it.
“So the team talk at half-time was about ‘Whoever wants to play can play, put your hand up if you don’t want to play’. Made a few changes, a couple of the lads were actually in tears, and they had a go.”

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.423
Поени од реакции
4.505
Сериозно мислиш дека од тим што тоне секое коло, губи од кој стигне (освен од Сити), прима смешни голови а напред не може две шанси да сврзе асални, може да убеди друг тим да ги купат овие гореспоменати играчи за сумите што ги кажа? Освен од Саудиска Арабија некој клуб, нема шанси некој да ги откупи за отприлика повеќе од 30 милиони по играч. Дури би рекол и 25 дека е многу.

Може и кладба, ако решат да ги продаваат

Kajgana Shop

На врв Bottom