Hellz Guardian
We do what we want
- Член од
- 2 февруари 2008
- Мислења
- 7.124
- Поени од реакции
- 1.720
Utakmicava vcera beshe kasha popara, sto i vaka posle 24h e i ocekuvano do negde, ednostavno totalen kontrast na fudbalot sto ovie igraci go igraa poslednive 2-3 godini pa i od vremeto na Ole igravme tranziciski fudbal. Ocigledno e deka kje treba dosta vreme za da se dojde do krajniot produkt na Amorim Ball, no veruvam deka so vrakanje na igracite koj od povredi koj od intl break i so adaptiranjeto na amorim na ekipata i nivnite najdobri pozicii vo ovoj sistem deka ke imame rezultati i vo kratok rok. Isto e ocigledno deka nekoi igraci ne odgovaraat na sistemov ili kje se naucat ili kje mora se zimaat zameni a najvekje oko mi fatija halfovite, de ligt me zagrizuva posto e nov igrac a e prespor i mu treba 10 pati da ja pipne topkata pred da ja podade 3 metra levo ili desno. Mnogu od igracive deneska nema da bidat u timov dolgorocno, evans, eriksen pa do negde i kasemiro iako se nadevam deka gresham kaj nego i mozebi moze da igra ako e so ugarte kako pod ruud. Dalot mislam deka nema da e starter vo timov. Vredi da se spomnat Amad IGRACHISTE, Onana ne izvadi od gomna, Ugarte od kako vleze odma druga pricha, shaw
te molam ostani fit bar do fevruari. Bruno kje treba da se adaptira na pozicijava ama veruvam deka ke si ostane klasa. Garnacho no comment, covekot treba furni leb da jade za da e starter na taa pozicija za nas, moze so ekipi ko bodo glimt ama bajo spremaj se za wing back. Za kraj mojot covek Rashford, osven golot imase 2-3 utrcavanja kaj sto ke bese sam so golman i ne mu podadoa garnacho bruno i uste nekoj. Na spic pak ne bese dovolno involviran za mene, sto e i posledica deka loso igramve i ko tim ne sozdadovme mnogu sansi ali ipak mislam da go stavis nego na pozicijata na garna deka odma cel tim a i on ke e poefektiven. Mislam deka leka poleka kje mu ja vrati samodoverbata Amorim i ako vleze vo forma ima potencijal da pocne da bushi pak. Naredni utakmici Bodo, Everton, Arsenal, Forest, Plzen, Siti, Totenhem, Bournemouth, Wolves, Newcastle. Mislam deka ne e losh rasporedov iako e izmeshan. Steta sto utakmicive so arsenal i siti se na gosti, od druga strana kje se dobar test uste odma rano da vidime kako ke se postavi amorim. Mnogu dobri izjavi posle natprevarot procitav, toa jas sto sfativ beshe deka timov treba da se " skrshi" od starite naviki, deka e nov pristap so povekje posed povekje podavanja bez tolku trcanje ko muva bez glava i tranzicii, i za toa kje mu treba povekje od 2ta treninga sto gi imal so celiot tim do sega. Deka ke rizikuva mnogu, kje rotira, i se nekako mi se vrti deka sezonava mu e nekoj vid na free hit, i da ne stigne top 4/5 nema da e strasno se dodeka se igra konstantno istiot fudbal so istata ideologija. Europa liga timovite se smeshka mislam deka prioritet ke bide toa da osvoime a vo ligata sekako ne moze poloso od 13to mesto taka da bilo sto nad toa ke bide ok/prifatlivo.
UTFR![Ѓаволче :gjavol: :gjavol:](/styles/default/xenforo/emot/devil3.gif)
![Поп :popce: :popce:](/styles/default/xenforo/emot/pop.gif)
UTFR
![Ѓаволче :gjavol: :gjavol:](/styles/default/xenforo/emot/devil3.gif)