Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.335
Поени од реакции
9.497
Интернационалнава пауза е одлична можност за отказ и назначување на нов.

Тоа е тоа според мене. Нема никакви сигнали на терен дека нешто може да се подобри. Освен без лев бек, другите позиции се фит и ништо не гледаме позитивно на терен. Баш ништо. Факинг Еванс ни е најдобар играч.

Проблемот е што нема квалитет во достапните решенија. Дали преодно со РВН не знам...Тухел, Зидан, Алегри, Чави, Саутгејт...исто не знам.
Незнам зашто спомнуваш црепој како Алегри, Саутгејт, Чави и Тухел. Со нив само можем да сме полоши од сега .

Член од
22 ноември 2009
Мислења
1.797
Поени од реакции
2.561
Незнам зашто спомнуваш црепој како Алегри, Саутгејт, Чави и Тухел. Со нив само можем да сме полоши од сега .
А кој би го донеле освен некој што е free? Никој не е будала од тие што се веќе ангажирани да дојде на сред сезона во ваков хаос да средува...Од овие 4ца спомнати погоре ја би Тухел. Не дека ми е по мерак ама од другиве е подобар.

Член од
13 август 2023
Мислења
927
Поени од реакции
2.277
А кој би го донеле освен некој што е free? Никој не е будала од тие што се веќе ангажирани да дојде на сред сезона во ваков хаос да средува...Од овие 4ца спомнати погоре ја би Тухел. Не дека ми е по мерак ама од другиве е подобар.
Јас би сакал со Ван Нистелрој да се истера сезоната. Флик толку време им седеше слободен, не ни загризаа да го донесат, а имав некој филинг дека добро би се снашол кај нас. Ене го сега мели со Барса.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.335
Поени од реакции
9.497
Имаше на твитер читав некој од скандинавските земји некој млад, по би земал некој редном што сака дa докаже одколку црепој кои веќе флопнале.
ПС само да е некој што ќе ги натера мрзите да трчаат 5 години ме уби статичноста на тимот.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.623
Поени од реакции
5.337
Имаше на твитер читав некој од скандинавските земји некој млад, по би земал некој редном што сака дa докаже одколку црепој кои веќе флопнале.
ПС само да е некој што ќе ги натера мрзите да трчаат 5 години ме уби статичноста на тимот.
Тоа е она што го гледам како проблем што нема тренер/менаџер на светов што ќе ги натера флегмиве да трчаат уште помалку тоа амебите да ги користат за фудбалско размислување

за овие да се мотивираат да се придвижат само од погоре казни и закани за ликвидација :)))

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.722
Поени од реакции
9.446
Тие црепој воделе големи тимови и имале какви такви успеси. И мене не ми се допаѓаат ама јбг. Ги спомнав зошто се достапни и можат веднаш да преземат. А не сакам ниту еден од нив ако се прашувам јас.
Не верувам дека некој со клуб во кој има активен проект со добри резултати ќе си дозволи да влезе во тим со толку токсична атмосфера и да ризикува да втони како Тен Хаг сега и тие претходно.

Не знам за кој од скандинавските земји мислиш.

И мене ми оди умот накај Руд. Ни фали човек кој што бил во клубов и го знае духот на клубов. Под Оле бевме најблиску до тоа, пишав мислење за тоа пред некое време. Ми фали тој дух во и околу клубот. Во таква состојба сме сега што дури и Оле пак би го вратил...

Инаку гледајте го Де Геа...2 пенали одбрани во 15 минути. Кај нас имаше 12 во 12 сезони:icon_lol:

Член од
14 април 2012
Мислења
32.554
Поени од реакции
66.172
муабетот ми е пред некоја година мастермајнд го правевте леле со ајакс што правел газел вака така мора по него само да идеме сега го правите дека појма немал, малку чудно морам да кажам ми личи на тревата е позелена на другата страна
А тимов веќе неколку години очигледно е воден од твитер и редит експерти

ај заборавив јунајтед на мотивација го добиваат 1 месечно, а истиот тој на демотивација се губи два пати неделно
Не, мислам дека си грешка. Тука голема дискусија се водеше дали тој или Покетино, кој исто видовме, свитка џам. Не дека овој е мастермајнд, туку беше избор меѓу оној кој не се посрал во ПЛ и Покетино.

Зошто мора да е фри? Во Јунајтед не цветаа рози, ама без проблем би можеле да донесат тренери од условно речено, помали екипи. Како МекКена од Ипсвич, Франк од Брентфорд. Флик од Барса тешко дека ке го извадиш. Но, Јунајтед како клуб треба секогаш да цели кон најдоброто во моментов.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.335
Поени од реакции
9.497
Не, мислам дека си грешка. Тука голема дискусија се водеше дали тој или Покетино, кој исто видовме, свитка џам. Не дека овој е мастермајнд, туку беше избор меѓу оној кој не се посрал во ПЛ и Покетино.

Зошто мора да е фри? Во Јунајтед не цветаа рози, ама без проблем би можеле да донесат тренери од условно речено, помали екипи. Како МекКена од Ипсвич, Франк од Брентфорд. Флик од Барса тешко дека ке го извадиш. Но, Јунајтед како клуб треба секогаш да цели кон најдоброто во моментов.
Би му дал шанса на Ираола од Бормаунт исто.

Последно уредено:
Член од
22 ноември 2009
Мислења
1.797
Поени од реакции
2.561

Не гледам дека некој би се нафатил на сред сезона да си оди од каде што е моментално, барем не некој од овие зафатениве што ги спомнуваат. МекКена и Френк не ми се Јунајтед квалитет, бар не сеуште(можеби грешам).На страна тоа што ќе треба дополнително да се плаќа за ангажман на ваков зафатен тренер, што нашиве не верувам дека ќе го платат.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.401
Поени од реакции
7.691
Смешен факт, ама сите што не победија сезонава, киксаа брзо после тоа - Брајтон, Тотенхем, Ливерпул. Кристал палас не не' победија ама беа блиску, а се тешка мизерија.

Друг интересен факт, ЕТХ знаел да извади резултат и тоа во гости, против квалитетна екипа (и они беа дрва денес) и тоа со штопери Мегваер и Еванс. Требало само да не измислува топла вода со далот како inverterd лев бек и две десетки.

Не знам што ташак игра, истово можеше и со Порто на 2 - 0 да го игра како и многу утакмици, затвори ја играта и толку. Имаш резултатска криза, не треба да измислуваш топла вода, само извади резултат.

Судејки според годиниве у клубов на ЕТХ и разликата во стилови од првата сезона до втората и третата сезона, пробува да наметне стил што него му се свиѓа иако знае тој од првата сезона носи подобри резултати.
Автоматски споено мислење:

Интернационалнава пауза е одлична можност за отказ и назначување на нов.

Тоа е тоа според мене. Нема никакви сигнали на терен дека нешто може да се подобри. Освен без лев бек, другите позиции се фит и ништо не гледаме позитивно на терен. Баш ништо. Факинг Еванс ни е најдобар играч.

Проблемот е што нема квалитет во достапните решенија. Дали преодно со РВН не знам...Тухел, Зидан, Алегри, Чави, Саутгејт...исто не знам.
Ќе замолам за респект за Џони, дечкото игра многу коректно и дава се од себе, не заслужува критика он туку дилајлите околу него.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.335
Поени од реакции
9.497
Да бидеме искрени, немам намера да го бранам келчото, али нема сила што ќе ги натера примадоните да мрднат или да играат по некоја тактика.

Член од
28 јуни 2015
Мислења
886
Поени од реакции
528
Традиционални медиуми, жолт печат, и инфлуенсери објавуваат статии на големо.

- Што изјавила наставничката од основно школо за Тен Хаг?
- Другар му на Тен Хаг од маало кажува за неговата стратегија во Јунајтед

И се' тоа за што повеќе кликови, импресии, спонзорства...
"Вести" без содржина.

А, народ, срка ли срка... (не со една лажица, туку со по две) ...за да дојде до радосната вест.

Циркус.

.

П.С. Држ' се ЕТХ, не се давај!

Член од
14 април 2012
Мислења
32.554
Поени од реакции
66.172
Не гледам дека некој би се нафатил на сред сезона да си оди од каде што е моментално, барем не некој од овие зафатениве што ги спомнуваат. МекКена и Френк не ми се Јунајтед квалитет, бар не сеуште(можеби грешам).На страна тоа што ќе треба дополнително да се плаќа за ангажман на ваков зафатен тренер, што нашиве не верувам дека ќе го платат.
Aко не можеш да го извадиш на сред сезона, тогаш убедувањето почнува уште сега, за да на крај на сезона го имаш договорено. Било тоа да е Чави Алонсо, или некој друг тренер.

Смешен факт, ама сите што не победија сезонава, киксаа брзо после тоа - Брајтон, Тотенхем, Ливерпул. Кристал палас не не' победија ама беа блиску, а се тешка мизерија.

Друг интересен факт, ЕТХ знаел да извади резултат и тоа во гости, против квалитетна екипа (и они беа дрва денес) и тоа со штопери Мегваер и Еванс. Требало само да не измислува топла вода со далот како inverterd лев бек и две десетки.

Не знам што ташак игра, истово можеше и со Порто на 2 - 0 да го игра како и многу утакмици, затвори ја играта и толку. Имаш резултатска криза, не треба да измислуваш топла вода, само извади резултат.

Судејки според годиниве у клубов на ЕТХ и разликата во стилови од првата сезона до втората и третата сезона, пробува да наметне стил што него му се свиѓа иако знае тој од првата сезона носи подобри резултати.

Ќе замолам за респект за Џони, дечкото игра многу коректно и дава се од себе, не заслужува критика он туку дилајлите околу него.
Тен Хаг го прави ова само кога ептен ке му загусти, како на пример Финалето од ФА купот против Сити. Нажалост, овој стил не е одржлив на долг рок. Креиравме точно 0 шанси денес.

За Џони, мислам дека муабетот е дека дојде да тренира со нас, да одржува фитнес, а со залагањето ги срами овие 15 години помлади од него, не дека е критика кон него, напротив.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
1.069
Поени од реакции
1.555
Спомна некој кој ќе сакал да го преземе Јунајтед...во ваква ситуација апсолутно секој освен неколкутемина што е јасно дека нема шанси како Карло,Пеп,Флик да не ги набројувам. Зошто секој? Па од ваква стартна позиција од 10, 9 према 1 се шансите за напредок а секој чекор напред од овде ќе се припишува како најголема заслуга баш на тренерот.

Kajgana Shop

На врв Bottom