- Член од
- 26 јануари 2020
- Мислења
- 885
- Поени од реакции
- 1.180
А јас да сум ко фудбалеров, ако немам од други клубов понуди само тогаш би прифатил и би ги мочал да ми дадат договор со клаузула кога сакам да си ом, ако ме побара некој појак тим.
нека го собере другар му Арнолд и нека летнат у Барселона да ги дозавршат преговорите со Де Јонг..Не очекував дека комплетно ке го тргнат, но тоа е. Сепак, на толку преплатени трансфери и плати по 350к на половина тим, последици сепак ке има.
Се чувствувам прозван па да дообјаснам, да посакувам да не успее делумно од разочараноста што Катар не не купи, делумно оти како фан на Јунајтед се чувствувам излажано/измамено, и капак ми е покрај знаењето на Џим дека цела фан база не ги сака Глејзери тој им стана соучесник, да мртов мој коментар ама се чувствувам како да знам доста за клубов и си дозволив тоа да го пишам, На тебе би ти препорачал да внимаваш во што веруваш,и во што читаш под услов ако си фан на клубот, оти кога станува збор за Јунајтед работите се извртени,прикриени и слично.Se raduvaat na izjava (as fake as it gets btw) deka gnasata Grinvud bi go vratil. Ocajno posakuvaat planot na Jim da ja rekonstruira celata fudbalska struktura da propadne..
Fan klubov e truly mrtov, sekoja cest na isklucoci kako vidooq.
Пробај стави се во позицијата на Ратклиф.Се чувствувам прозван па да дообјаснам, да посакувам да не успее делумно од разочараноста што Катар не не купи, делумно оти како фан на Јунајтед се чувствувам излажано/измамено, и капак ми е покрај знаењето на Џим дека цела фан база не ги сака Глејзери тој им стана соучесник, да мртов мој коментар ама се чувствувам како да знам доста за клубов и си дозволив тоа да го пишам, На тебе би ти препорачал да внимаваш во што веруваш,и во што читаш под услов ако си фан на клубот, оти кога станува збор за Јунајтед работите се извртени,прикриени и слично.
Ја не знам како ти можеш да осудиш некој ако е про Катар и контра Џим/Глејзери, Катар го претстави целиот план за Јунајтед, без долгови, со нов/ реконструиран Олд Трафорд со нов тренинг центар, со нови луѓе и пари за трансфери.
Џим од друга страна со никаков план не излезе освен дека Инеос ќе го превземал долгот (појма неам со 25те посто дали тоа така ќе биде) , нејасни изјави Манчестер на Манчестер ќе бил, без некаква идеја за стадионот,демек нешто ќе вложил во реконструкција и капацитет и ништо друго, и некои имиња као да Катар за некоја пара не можеа да ги донесат истите, демек Џим направил нешто...
А за vidooq се согласувам, прекрасен соговорник
Ах и за Гринвуд да пишам, целата ситуација со Гринвуд е ужасно хендлана, не е во ред тоа што го правеше,ама можеа тој терет од медиуми да му го тргнат, тој терет на осуда од сите, можеше и требаше за разлика тоа што Антони го правел и тоа на повеќе девојки веќе се заборави.
И у Торино на паста.нека го собере другар му Арнолд и нека летнат у Барселона да ги дозавршат преговорите со Де Јонг..
Sent from my SM-F731B using Tapatalk
Не можам да размислувам во тој смер моментално, премногу сум лут, никаков притисок не се изврши од страна на фановите, Џим беше фаворизиран од страна на Англичаните како local guy, знаеш што ми излегува како поента, Глејзери ќе останат,Џим никогаш нема да го откупи клубот, Глејзери никогаш нема да бидат криви за ништо, Џим нема да може да парира на конкурентите, пример Јунајтед го сака Мбапе и дава 100м и Сити го сака и дава 150м за него ќе оди таму, директорите што се спомнати погоре, добри се да направат база која ќе даде резултат после 2-3-4 години ама не верувам нешто инстант да донесат у вид на титула, морам да признаам дека сум скептик, на Јунајтед му требаше нов почеток, ги гледам и коментарите по социјалните мрежи,ретко некој позитивен,или на секој позитивен 100 незадоволни, единствено што очекувам е подобрување у вид на дисциплина и организација за другото си сака паричка .Пробај стави се во позицијата на Ратклиф.
Прво, Глејзери ни под разно не сакаа да го продадат клубот целосно, освен ако, нели, некој им понудеше 8-9 милијарди, што е сулудо. Последната понуда на Катар беше 5,3 милијарди, плус 1 милијарда за инвестиции. Малтене, 40% помалку од она што би ги натерало Глејзери да размислат за продажба. Како што гледаш, никој не кажа за која сума сигурно би се продал клубот. И самите луѓе од Катар тврдеа дека имале чувство и да дадат 8 милијарди, дека пак би им барале плус пари.
Втората опција беше оваа што сега ја гледаме, да влезе Ратклиф со 25% сопственост, и со 300 милиони инвестиции во Олд Трафорд и Керингтон, и да го превземе фудбалскиот дел. Колку за споредба, стадионот на Тотенхем, кој е најмодерниот стадион во светот чинеше 1,2 милијарди. Сепак, ова не е мала сума како за почетна инвестиција. Додај на сето ова дека ке имаш и искусни фудбалски луѓе, да го водат фудбалскиот дел, она што ни беше рак рана.
Третата опција беше да си остане се како што е до сега, истите луѓе и понатака да го водат клубот, со 0 фунти инвестиции од страна на Глејзери, како и претходните скоро 20 години, и да не зборам за купување и преговарање на играчи.
Во оваа поставеност на нештата, Ратклиф е можеби единствената опција. Полошо само ке беше да немаше никој кој би вложил свои пари во клубот, зошто веќе сме на тенок лед со ФФП. Кај секој клуб постои можност да сопствениците дадат нешто свои пари кон клубот со што го помагаат ФФП-то, и овозможуваат на клубот да потроши нешто свои пари плус. Тоа скоро сите го прават, освен Јунајтед. Глејзери до тој степен не даваат од своите пари, што ни под закана за казни или трансфер банови, заради непочитување на ФФП, не би му помогнале на клубот.
Само се надевам дека овие имиња што ги спомнуваат, Дин Ешфорт на пример, дека сериозно ке одат по него, и дека ке го најмат. Да не биде пак зимање на трета опција од клубови како Евертон и остала боранија.